- Komentari -

Iz "jaguara" u "ladu" - ruska vojna TV zove Klarksona

Otkaz koji je BBC uručio voditelju emisije "Top gir" Džeremiju Klarksonu pokušaće da iskoristi ruska televizijska stanica "Zvezda" koja je u vlasništvu ministarstva odbrane Rusije, prenosi "Tajm".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. @B
    Da ti odg. i na neke druge tvrdnje koje si izneo.
    Zvanican podatak je da evropske zemlje godisnje poseti vise desetina miliona Rusa. Ne znam koji je to sloj, ali cinjenica je da samo Nemci vise putuju.
    SAD vise ne prednjace u novim tehnologijama.
    U avio industriji su potpuno podbacili. F-22 proizvedeno samo oko 180, pa ZABRANJENA dalja proizvodnja zbog cene i brojnih problema i nedostataka. F-35 na korak od propasti. Cak sami Ameri predlazu odustajanje od tog aviona i modernizaciju F-16 i F-15. Zato je predstavljen projekat F-15 SE.
    S druge strane, Rusi bez problema spremaju masovnu proizvodnju aviona 5 generacije od kraja ove godine, a prednjace (ubedljivo) u avionima 4++ gen (napredna integrisana elektronika i frontalni STELT) kao sto je SU-35. Cak ubrzano sve SU-27 modernizuju i prebacuju na nivo 4++ generacije.
    Zbog svega toga nedavno su americki vazduhoplovni generali izjavili da su Rusi superiorni u odnosu na njih u vazduhu. Sta ce ti bolje priznanje?
    U raketnoj tehnologiji su Rusi daleko ispred svih. To valjda nije sporno?
    Sto se tenkova tice, Rusi ih imaju 3 puta vise od SAD-a, a vise od npr. SAD-a Kine i Evrope ZAJEDNO. Pored toga, NAJMODERNIJI americki tenk proizveden je pre 35 godina. Najmoderniji ruski tenk proizveden je 2014 godine.
    Amerikanci planiraju da u narednih nekoliko godina budzet smanje na 250 milijardi. To je zvanicni podatak. Pominje se cak i smanjenje na 200 milijardi.Rusija ce do tog trenutka imati takodje 250 miljardi budzet.
    (cc, 28. mart 2015 02:13)

    # Link komentara

  2. @B
    Tacno je da SAD imaju izmedju negde oko 12 000 aviona, medjutim, cak 7 000 tih aviona su transportni, ne borbeni.
    Razlog za to je taj sto SAD imaju ogroman broj vojnih baza sirom sveta, a posto su udaljene od tih baza, vojnike i opremu transportuju avionima. S druge strane, Rusija je mnogo veca drzava od SAD-a i na vecinu vaznih lokacija svoje vojnike i opremu moze prebaciti kopnenim putem, npr. zeleznicom i sl. Transportni avioni nisu vazan faktor u eventualnom ratu jer ih je veoma lako oboriti.
    Kada su oni najvazniji, borbeni avioni u pitanju, tu su skoro izjednaceni. Rusija ima blizu 5 000 BORBENIH aviona (lovci, bombarderi), SAD ih imaju oko
    4 500. Do 2018 Rusija ce imati oko 6 000, SAD oko 4.500. Sa helikopterima je stanje slicno.
    Za nosace aviona si u pravu. SAD ih imaju vise. Nosaci aviona omogucavaju im da brzo napadnu nekog npr. u Africi ili Aziji. Rusima nisu potrebni jer im je zbog velicine sve relativno blizu. Nosac aviona moze biti lako potopljen raketama zemlja-more, avionima ili podmornicama. U sukobu velikih sila nosaci ne bi pravili veliku razliku jer neprijatelj sa 2-3 rakete moze da ti unisti npr. 90 aviona i ubije 5 000 vojnika. Najvaznije oruzje Mornarice su podmornice.
    Podatak o 1 000 novih aviona, helikoptera i 200 brodova je odavno poznat. To je program nabavke novog oruzja u periodu do 2018 godine. Od tih 1 000 aviona vec je proizvedeno vise stotina.
    SAD i dalje placa Rusima da im voze astronaute u svemir. To je cinjenica. Proveri slobodno.
    (cc, 28. mart 2015 02:01)

    # Link komentara

  3. top gear je ekstra serijal. Klarkson sa sruge strane kao čovek ne zaslužuje nikakvo poštovanje.
    (cuprija, 27. mart 2015 18:20)

    Pa majstore on je i stvorio taj ekstra serijal. I da nije takav kakav jeste ne bi ni napravio takav uspeh. Možeš da ga voliš ili ne ali top gear je bez njega isto što i Sat sa Alvirovićem, najobičnija emisija o automobilima kojih ima mali milion.
     (Lošmi, 28. mart 2015 01:54)

    # Link komentara

  4. "Televizija "Zvezda", očekivano, služi kao propagandni kanal za rusku vojsku i često ima emisije u kojima se promoviše ruska vojna sila, njene tehnologije i dostignuća."

    sva sreca pa ameri za to ne koriste discovery, national geographic, history, itd... jos malo pa cemo i na animal-u gledati kako ameri proizvode abramse a ushiceni akteri sa malih ekrana odusevljeno ce pricati o "legendarnom", "brutalnom" ali nadasve "superiornom" tenku. e, to je propaganda i to poprilicno jadna. ali za sve homere simpsone i one koji to ubrzano postaju, sasvim je dovoljno da kasnije sire mantru o velicini usa. jos jednom, jadno...
    (skrozlos, 27. mart 2015 20:12)



    ocigledno nisi gledao tu rusku tv stanicu. ona je na nivou kulturoloskog miksa "dozvolite da se obratimo" i "volimo te, otadzbino nasa".
    inace, ko je spominjao amere i kakve sad veze ima history i discovery sa americkom vojskom?
     (neutralni felsh, 28. mart 2015 01:21)

    # Link komentara

  5. Pre neki dan sam gledao na NG emisiju posvecenu proizvodnji Bentley-a. Kada to covek vidi, smesno je da uopste postoji druga auto industrija. Oni su bukvalno savrsena nacija! Nas vrhunac izrade mogu da budu neka kolica za teglenje i tu je nas kraj pameti, sposobnosti i stila!
    (Evropljanin, 27. mart 2015 21:52)

    # Link komentara

  6. Zivis u Iluziju brate. Rusi nemaju vise aviona, brodova, nit helikoptera od Amera. Amerika ima vise od dvo struko aviona, helikoptera, i brodova. Ameri imaju 13,000 aviona i helikoptera dok rusi imaju jedva 4,000. Rusi imaju jedan jedini nosac aviona dok ameri imaju 11. Jedino imaju vise tenkova i A bombe. Sta deru? 1000 aviona ? gdje si dobije brojke iz Pravda.Ru? I da bi Ameri smanjili 200 mlrd iz svog ukopnog budzeta od 600 mlrd Ameri bi imali opet visi budzet. Ameri su jos prvaci razvijane nove tehnologije. Sve sto Ameri izume odmah Rusi i i Kinezi oce da razvija. Ameri ne placaju vise Ruse nego vec su opet razvili svoj projekt SPACEX.

    Koji desetina milijuna rusa? Rusi uopce nemaju srednji sloj
    (B, 27. mart 2015 20:49)

    # Link komentara

  7. "Televizija "Zvezda", očekivano, služi kao propagandni kanal za rusku vojsku i često ima emisije u kojima se promoviše ruska vojna sila, njene tehnologije i dostignuća."

    sva sreca pa ameri za to ne koriste discovery, national geographic, history, itd... jos malo pa cemo i na animal-u gledati kako ameri proizvode abramse a ushiceni akteri sa malih ekrana odusevljeno ce pricati o "legendarnom", "brutalnom" ali nadasve "superiornom" tenku. e, to je propaganda i to poprilicno jadna. ali za sve homere simpsone i one koji to ubrzano postaju, sasvim je dovoljno da kasnije sire mantru o velicini usa. jos jednom, jadno...
    (skrozlos, 27. mart 2015 20:12)

    # Link komentara

  8. @B
    Ma sta to pricas? Sve siromasi? A otkud onda desetine miliona ruskih turista sirom Evrope? Zar siromah iz Rusije moze sebi da priusti letovanje u Italiji, Spaniji, Francuskoj!? Ili imaju na desetine miliona tajkuna? Rusi su, uz Nemce, najbrojniji turisti u Evropi.
    Svemirski program im na nivou SSSR-a? Ne bih rekao. Ali znam da je npr. americki svemirski program na nizem nivou od onoga koji je imao SSSR pre 50 godina. Sovjeti su tada mogli samostalno da salju ljude u svemir. Amerikanci to danas ne mogu pa placaju Rusima da ih prevoze.
    Vojni budzet pominjes? Lepo.
    Rusija ima 5 puta manji budzet od SAD-a a i pored toga proizvodi 1 000 novih aviona, 1 000 novih helikoptera, 200 novih brodova i jos mnogo toga. A SAD sve te silne pare trose na placanje stotina baza sirom sveta, a oruzje ne proizvode.
    Toliko su zaglibili da cak mnogi predlazu da avione koji su im sada glavni u RV, a proizvedeni su pre 40 godina, OSTAVE da im budu glavni avioni jos minimum 20-30 godina. Jer novi ne valjaju 5 para, a skupi su toliko da Amerika nema vise novca.
    Dakle, Rusi su sa manjim budzetom ustedeli dovoljno da unaprede vojsku, a Ameri sa vecim unazadise vojsku. Pored svega toga, Rusija ima vise aviona, tenkova i nuklearnih bombi od SAD-a. Sto se kaze - "Dzaba vam novci..."
    Amerika smanjuje svoj budzet na 200 milijardi do 2020 a Rusija ga povecava do 250 milijardi. Kako ce tek Ruje da ih presisaju kad budu imali veci budzet, kad ih ovaku deru sada sa 5 puta manjim budzetom!?
    (cc, 27. mart 2015 19:18)

    # Link komentara

  9. (Strahinja)

    Najvise miljadera? Si gledala sredni sloj? Uopce nema. Ruskih bogatasam ima 1-2 % od cijele ruske populacije a svi drugi su siromahe . Sta to sto rusi proizvode? Vodtku, kavijar? Rusija je benziska pumpa nista vise. Njihov svemirski program je na razini SSSR iz 60tih nisu nista promjenili.Rusija zivi u staroj slavi sve sto ima se da ponosi je iz sovijetskog saveza. Rusija jest sila a ne Supersila. Vojska im je u rasulu samo trose 90 mlrd na godini sto praticki nista za svijetsku supersilu.
    (B, 27. mart 2015 18:23)

    # Link komentara

  10. top gear je ekstra serijal. Klarkson sa sruge strane kao čovek ne zaslužuje nikakvo poštovanje.
     (cuprija, 27. mart 2015 18:20)

    # Link komentara

  11. dovedite ga u KG da ispljuje dzugo i sveti fiat 500l lolololololol
     (dzer, 27. mart 2015 18:03)

    # Link komentara

  12. Koristim njegovo ime kao nick na komentarima b92 zato što smatram da je gdin Klarkson moderni Diogen.
     (Džeremi Klarkson, 27. mart 2015 17:30)

    # Link komentara

  13. Imamo i pijesmu posvećenu Ladi: [link]
    (Marksista patrijota, 27. mart 2015 17:26)

    # Link komentara

  14. Ni ja se ne bi vredjao da pljuje jugo :)
     (khm, 27. mart 2015 17:12)

    # Link komentara

  15. Taman da istestira Ladu vestu pred serisku proizvodnju :)
    (Banana drzava, 27. mart 2015 16:54)

    # Link komentara

  16. @Klisura to je James May vozio keca sa čarapom na glavi...
    (Миле НС, 27. mart 2015 16:54)

    # Link komentara

  17. Kako je ovo jadno :D , isto kao kad je neki fudbalski klub sa Kosova pozvao Suareza da dodje kod njih! :D
    (xim, 27. mart 2015 15:19)
    Ti uporedjujes Rusiju, sa jednom poluorganizovanom banana drzavom? Rusija, zemlja od 150miliona stanovnika, najveca zemlja po povrsini i prirodnim bogatstvom? Nekadasnja supersila, sa tendencijom da to opet postane. Moskva jedna od dva meganopolisa u Evropi. Najvise milionera. Voze se automobili iz celog sveta. Jedna od najjacih vojnih, nukleralnih i svemirskih(istrazivackih) sila na svetu. To sto je tebi ispran mozak sa americkim filmovima i to sto za Rusiju vezujes samo los kvalitet, pokazuje samo koliko si ogranicen i podlozan manipulaciji.
    On ce da odbije ovu ponudu iz politickih razloga, ali ce da se hvali na sva usta da ju je dobio i da ju je iz "patrisokih" razloga odbio, zato sto to nije mala stvar i time mu raste cena. Da jeste mala stvar, nikad Britanci ne bi dozvolili da im jedan Rus kupi fudbalski klub iz Londona(koji je posle toga procvetao). Para busi gde burgija nece, a Rusi imaju lovu, nema tu emocija.
    (Strahinja, 27. mart 2015 16:42)

    # Link komentara

  18. U Rusiji,zvanicna valuta je RUBLJA.Prema tome,posto bi mu poslodavac bio ROSIJSKAJA ARMIJA,koja mrzi USA,ENGLESKU,moral bi da se pridrzava Ruski zakona a to je ZARPLATA v Rubljah.
    (serjoZa, 27. mart 2015 16:26)

    # Link komentara

  19. @Ursa Minor, 27. mart 2015 15:36

    Jesi li pogledao više od nijedne epizode kanala TvZvezda pa tako zboriš???
    (Миле НС, 27. mart 2015 16:14)

    # Link komentara

  20. Bahat kao patriJota.
     (Iskustvo uci, 27. mart 2015 15:55)

    # Link komentara

  21. tako i treba. otpuste ga jer bije osoblje i prvi rasisticke ispade, a rusi ga zovu kod sebe. kao i depardje, utajio porez pa pobegao kod rusa. svaka tica svome jatu leti.
    (s kim si takav si, 27. mart 2015 15:53)

    # Link komentara

  22. a da alvirovici prestanu da pricaju o automobilizmu, niko se ne bi potresao.
     (emmilija, 27. mart 2015 15:50)

    # Link komentara

  23. Tek da vidite kako on vozi zastavu 101 putevima Albanije.[link]
    (Klisura, 27. mart 2015 15:49)

    # Link komentara

  24. Uozbiljite se...
    (UrosBG, 27. mart 2015 15:46)

    # Link komentara

  25. Ha ha genijalno, znam da ne bi prihvatio ponudu ali bi bilo vrhunsko trolovanje kada bi radio za Ruse!
     (Kol, 27. mart 2015 15:40)

    # Link komentara

  26. ma daj bre smanjena mi plata o cemu vi razglabate?
     (gari, 27. mart 2015 15:37)

    # Link komentara

  27. to će da uradi jedino ako je fijuknuo ko depardije
    (хаџија, 27. mart 2015 15:36)

    # Link komentara

  28. Klarksona ne volim preterano jer iako ponekad duhovit, znao je itekako da pretera i bude baš arogantan i bezobrazan.

    Ali ako je Klarkson posle svih godina populanosti toliko nisko pao da ga više niko drugi neće osim ruskog vojnog kanala, onda je stvarno za žaljenje i vrlo loš kraj karijere za njega.
    (Ursa Minor, 27. mart 2015 15:36)

    # Link komentara

  29. partizan da anganzuje richarda hammonda :P
     (gzola, 27. mart 2015 15:31)

    # Link komentara

  30. cujem zove ga alvirovic u SAT
     (stefanoo, 27. mart 2015 15:25)

    # Link komentara

  31. Kako je ovo jadno :D , isto kao kad je neki fudbalski klub sa Kosova pozvao Suareza da dodje kod njih! :D
    (xim, 27. mart 2015 15:19)

    # Link komentara

  32. dobar markentiški potez,ali ne verujem da je Klarkson tehnički potkovan za automobile s karburatorom.
     (zdrav ko herbiko, 27. mart 2015 15:19)

    # Link komentara

  33. mozda mu daju da oceni performanse tekova??
     (bole, 27. mart 2015 15:14)

    # Link komentara

  34. Slika je iz one epizode gde je rekao kako je Niva toliko komforna da je mogao da zapali cigaru vozeći se po nekim džombama 50 km/h ili ako nešto i da bi rado demonstrirao to i pred kamerama ali ne može jer ne živi u slobodnoj zemlji. U istoj epizodi se navređao Bugara, Rusa, a čudno da i nas nije zakačio. Toliko o njemu i BBC-u
    (audi 5cyl, 27. mart 2015 15:04)

    # Link komentara

  35. Ne brini. Dace ti oni i trabanta ddr-rus. cedo !
    Malo i njega da vozis
     (poglavica, 27. mart 2015 14:49)

    # Link komentara

  36. Zasto niko ne pominje gomilu azilanata koji su se pojavili u Beogradu?
    (gunner, 27. mart 2015 14:46)

    # Link komentara

  37. Џереми Сергејевич Кларксон
     (А. Петров, 27. mart 2015 14:44)

    # Link komentara

  38. Beži bre Klarksone od Rusa,mani se političkih manipulacija....
    (IQ, 27. mart 2015 14:34)

    # Link komentara

  39. Ima i ovo nase:) [link]/
    (dado, 27. mart 2015 14:29)

    # Link komentara

  40. Vidji Ruja, kako su pametni, SVAKA CAST.
    (planina, 27. mart 2015 14:28)

    # Link komentara

  41. Haha carevi!! Ne bi bilo loše da ga vidimo u par epizoda u kojima komentariše ruska vozila, uključujući i njihove one-off super automobile, za koje verujem da postoje...
    Možda bi to dalo malo podsticaja za razvoj ruske auto industrije, to im svakako sada treba.
    (Bobb, 27. mart 2015 14:20)

    # Link komentara