- Komentari -
  1. Zaista, njihovi navijaci su u Novi Sad dosli kao pravi dzentlmeni koji pripadaju jednom viteskom narodu. Na njih treba da se ugledaju i nasi navijaci. Kao potomci velikih predaka treba sa ponosom da ponesu sajkacu na stadione, kao skoti njihov kilt. Da promovisu gde god odu humanost i vitestvo, a ne da prave skandale i ponasaju se kao razulareni huligani.
    (AlexaNs, 19. septembar 2014 09:48)

    # Link komentara

  2. Kao neko ko je u vise navrata poslom boravio u Edinburgu, mogu samo da potvrdim da su svi stereotipi o Skotima upravo to - stereotipi. Stepen ljubaznosti jednog naroda, predusretljivosti, otvorenosti, humanosti, nadmasio je sva moja ocekivanja i pri prvom dolasku me ostavio bez daha. Zelja da se potpunom neznancu pomogne u svemu, smeh na svakom koraku, zivotna opustenost, samo su neke od odlika Skota. Pri samom sletanju u Edinburg, vidite ono sivilo od vremena, tmurno, mislim se, ovde je depresija na nivou, ali kakva zabluda. Velika zabluda. Nema te okrutne hladnoce kao kod engleza. Narod velike tradicije, velikog ponosa, koji je svetu podario toliko velikana. Ok, mozda sada nije bio geopoliticki trenutak da ih puste iz Unije (zabluda je da se oni jedini pitaju za to) ali za koju godinu/deceniju, ko zna.

    p.s. apropo skrtosti, kao gosta, nije bilo paba niti restorana gde sam mogao da platim, domacini su se maltene tukli ko ce da plati. Toliko i o tome.

    p.p.s kupio cerkici tradicionalnu skotsku haljinicu, nesto najsladje na svetu.
    (Misha, 19. septembar 2014 08:48)

    # Link komentara

  3. tacno je da su najvece skrtice
    (mic, 19. septembar 2014 02:43)

    # Link komentara

  4. Radila sam za producentsku kucu koja je u Srbiji snimila desetine stranih filmova.
    CEsto su u postavi i produkciji bili Englezi i Skoti. Snimanje filma je intenzivan posao koji traje po 17h dnevno nekoliko meseci bez prekida, pa hteo ne hteo saznas sve o ljudima sa kojima radis.

    Zaista postoji razlika izmedju te dve nacije. Skoti su finiji i topliji, dok su Englezi namazaniji, cak se medjusobno ne podnose-posebno ako su iz razlicitih klasa. Mozda su Skoti prema nama, srpskoj ekipi, bili finiji nego inace jer su se saosecali sa nasom situacijom, za razliku od Engleza, ne znam.

    Nije lepo generalizovati nacije, ali mene je zivot i rad naucio da generalizacija postoji. U svakom slucaju sve simpatije su mi na strani Skota.
    (JLena, 19. septembar 2014 02:02)

    # Link komentara

  5. Za mene su pravi Škoti oni koji govore gelski a ne iskvareni engleski. Krpice i naglasci ne čine identitet jednog naroda.
    (KW, 18. septembar 2014 23:44)

    # Link komentara

  6. Da podsetim samo, Skoti su starosedeoci na ostrvu, zajedno sa Velsanima i Ircima, dok su Angli (Englezi) dosljaci!
    (Lezimir, 18. septembar 2014 21:24)

    # Link komentara

  7. A,na fotografiji moj Škot sa hrvatskim grbom na glavi!
    Znači da je istina da su Škoti nastali od rastrošni Bračana.
    (miro split, 18. septembar 2014 20:47)

    # Link komentara

  8. Mimi, u pravu si. Razmisljao o grozdjen balu pa se omaklo.
    (vojdodjanin poslednji mohikanac, 18. septembar 2014 20:18)

    # Link komentara

  9. Cek, ako su stanovnici Skotske Skotlandjani, da li su onda Skoti stanovnici Skotlandjanske?
    (Nikica, 18. septembar 2014 19:54)

    # Link komentara

  10. re: vojvodjanin...
    Mala ispravka... Decje selo je u Sremskoj Kamenici. Ostalo napisano podrzavam u potpunosti.
    Inace, akcenat im je ubedljivo najbolji akcenat engleskog. A najbolje je sto kazu "r" kao mi pa kad pricam s njima ne moram da pravim vratolomije u ustima ne bi li nekako izgovorila englesko "r".
    (mimi, 18. septembar 2014 19:42)

    # Link komentara

  11. Škotima i Ircima ne pada na pamet da progovore "engleski" engleski. Oni su jako ponosni na svoj akcent. Naći nekoga ko ne pije je prava umetnost. I nisam upoznao ni jednog škrtog Škota. Čak bi se reklo da su galantni. I sami prave viceve na svoj račun.
    (Predo, 18. septembar 2014 19:23)

    # Link komentara

  12. Ja sam jednom čitao da kilt Škoti nikad nisu nosili, da su to Englezi izmislili i onda se to pojavilo kao priča o staroj narodnoj nošnji koju su oni prihvatili.
    (delboj, 18. septembar 2014 19:17)

    # Link komentara

  13. Pokojni Kolin Mekre - jos jedan skot koji je bio daleko od cicije...Setit se tog momka koji je bio glavna zvezda WRC-a, kada se reli jos vozio....
    (RalliART, 18. septembar 2014 19:04)

    # Link komentara

  14. Hajladeri?
    (Kent, 18. septembar 2014 18:46)

    # Link komentara

  15. A da li se secate, prosle zime u Novom Sadu su skotski navijaci cistili stadion od snega i ostavili donaciju Decjem selu u Sr. Karlovcima. Ljudine. A gde ste vi srpske face? Ko motorasi, kod mamice i tatice na toplom.
    (vojvodjanin poslednji mohikanac, 18. septembar 2014 17:55)

    # Link komentara