- Komentari -
  1. (crazy processor, 19. septembar 2014 00:32)

    Da pocnem pricom iz Politike, novinara iz Norveske pre krize od 2009. Secam se da je pricao o tome koliko mnogo novca se oseca da drustvo ima, pa su mladi ne zadovoljni ako leti tri puta ne optputju na more.Ja postujem samo egzatne nauke, tako da ne mozemo znati kakava bi atmosfera u drustvu bila da je prosecna zarada 1000 evra ( nekada 1000 maraka) i kakve su sve beslaptne pogodnosti imali u staroj Jugoslaviji, ili tacnije u vreme "zlatnog socijalizma". Znaci da imas za pristojan zivot=naravno i za letovanje i zimovanje. To bi mogli samo expirementom da utvrdimo. Sto ne znaci da ti nisi u pravu, i da smo totalno pukli. Ali problem je sto ni za 50 godina ovde nece biti bolje i zna se sta u prirodi znaci kada vrsta prestane da se razmnožava( grubo receno, ali to je realnost). Ne mozemo ni da saznamo.

    p.s Odgovr za 600 hiljada gastabajtera koji su otisli i Srbije za vreme Tita-su otisli da zarade pare i da se vrate. Danasnjih 4 miliona ne misli da se vraca( to je neka brojka koja se pominjala 2011 u vreme popisa, ali takvog popisa naravno nije bilo- to je neka gruba procena). I nema veze koliko god bilo lose u Srbiji u vreme Tita,ko zna kad cemo se vratiti na taj standard i tako lose ziveti. Naravno nije svima nacijama bilo dobro u staroj Jugoslaviji, na primer Hrvati kad se pobune ili nesto žatraže - odmah se pomene Jasenovac.
    (Beogradjanin, 19. septembar 2014 22:32)

    # Link komentara

  2. @ КоментарПоПравилу

    ?
     (glas iz Beograda, 19. septembar 2014 19:08)

    # Link komentara

  3. @Komentator po pravlu
    Šta se ti mišaš između mene i mog prijatelja.Nismo te ni ja ni on pitali za mišljenje.
    (miro split, 19. septembar 2014 12:28)

    # Link komentara

  4. Ma mi ni ne znamo koliko smo srećni,imamo lepu zemlju,dobru hranu,rakiju itd.samo što mi to sve ne znamo iskoristiti jer puno gledamo kojekakve serije i filmove koje prikazuju kvazi život na zapadu.jedino što kod na ne valja je svest ljudi i nemoral koji je zavladao,netolerancija puna zavisti i pohlepe(ja sve a vama ako ostane)...
    Moramo se i mi promeniti pa da nam bude bolje...
    A i kakva je sreća živeti u skoro prašumi i favelama,pa nije brazil samo kopokabana...
    (spiki, 19. septembar 2014 09:44)

    # Link komentara

  5. Naravno Hrvati kad ih uvek dobijemo jednu razliku aiii
    (Abbondanzieri, 19. septembar 2014 02:50)

    # Link komentara

  6. Urugvaj je sada 6. na listi. Neka Srbija isprati mere Hose Muhika, mere nisu skupe i usrecice siroke narodne mase...
    (Nenad, 19. septembar 2014 01:25)

    # Link komentara

  7. Ovo nema veze sa mozgom . Pa ja sve moje najbliskije prijatelje imam iz Danske I oni su tako nesrecni iako su mnogi od njih veoma bogati. Ja ih stalno tesim , a ja sam uvek srecna , hrabra I veliki optimista.
    (Buba, 19. septembar 2014 01:11)

    # Link komentara

  8. Cudime da kosovo nije na prvome mestu po sreci. Kad uzmes u obzir njihovu intelgenciju oni se smeju zelenom paradajzu sto nije crven neznajuci da je crven tek kadd sazri onda zamisli cemu se sve oni smeju samim tim raduju. Imaju cak i fudbalski klub igrali su i utakmicu koja se neracuna ali nema veze cak su i sankcije udarili rusima cisto onako da se nasmeju. Raduju se americkim zastavama kao dete dedamrazu misle da su ameriknci i da su 53 republika pa zaa praznike stavljaju americke zastave . Zamisli njihove srece!! Odavde se izauzimaju srbi koji su im ustupili mesto za snimanje filma na svojoj teritoriji pa kad su videli da stoka ulazi blatnjavim nogama po tepihu oni otisli ustupili im studio. Samo trce dizu ruke uvis pevaju sve dok im amerikanac ne pokaze prstom u cose zbog primitivnog ponasanja i blatnjavih nogu. Kazu tako u kreetu ne po ulici
    (David, 19. septembar 2014 00:55)

    # Link komentara

  9. Vidim mnogi se zale na nase devojke i nedostatak novca. Samo da razmislim, ovi sto najvise pljuju zene i drzavu kako su svi losi, a samo oni ispastaju, sve sto bi ih cinilo srecnim je novac? Nije ni cudo sto mislite da je sreca u novcu, koja je granica u takvom razmisljanju? Da imate kes, a ipak da ne mozete da imate toliko da pod zvezdanim nebom imate sex sa dve manekenke djakuziju na svojoj jahti opet bi kukali kako nemate. Gospodo draga problem su ocekivanja, mnogo ocekujete, malo se zapitajte da l` Vi cinite druge srecnima ili svi moraju samo Vama da udovolje.
    (crazy processor, 19. septembar 2014 00:32)

    # Link komentara

  10. @glas iz Beograda
    Е, свака ти част за подилажење, нема шта!
    (КоментарПоПравилу, 19. septembar 2014 00:08)

    # Link komentara

  11. Mi znamo za sta zivimo. Znamo da se radujemo sportu, tradiciji, sitnicama. Volimo svoju porodicu i prijatelje gde u mnogim zemljama to ne postoji. Bio sam u Norveskoj prosle godine, imaju novca, nemaju zivot. Iskreno, nama treba samo novac, sve ostalo imamo. Zivela Srbija
     (chema, 18. septembar 2014 23:57)

    # Link komentara

  12. @glas iz Beograda
    Prijatelju izvuka si me iz teške depresije sa tim tvojin sjećanjem.Ovo je dokaz da Samo Srbin Spliću Spašava!
    (miro split, 18. septembar 2014 22:42)

    # Link komentara

  13. "...Verovatno i u njih sazreva znanje da smo pod Titom bili jedna od najsrecnijih drzava sveta. Ali to je istorija, za ucenje kako se moze narod prevariti, obecavati neki prosperitet za vecinu, a u stvari je samo odabran za vladajucu (tajkunsku) bandu ....."
    (Jugo-nostalgija, 18. septembar 2014 19:42)

    Ako smo pod Titom bili najsrećnija nacija kako je onda moguće da je tad 600 i više hiljada Srba otišlo da rade samo u Nemačku kao gasterbajter? I tad su vladali TAJKUNI, samo oni CRVENI, a jadan seoski narod je pod njima gore trpeo možda nego danas, veovao/la ti meni ili ne...
    (Flixter, 18. septembar 2014 22:18)

    # Link komentara

  14. @ "Za meine je sreca kada u svojoj 61g.imam dobru ribu pored sebe da mogu dobro da je Sevim barem jedanput na dan,da nisam ni gladan ni zedan,ni go ni bos da imam krov nad .i da sam zdrav i to je to
    (anglophile, 18. septembar 2014 18:16) "

    Izmišljaš tj fantaziraš.

    Nisi ti ni u 21 godini imao to
    (REALNO STANJE, 18. septembar 2014 22:13)

    # Link komentara

  15. Ozbiljni Insituti treba da spovode ovakva i slična istraživanja (pod preduslovom da su od nekog interesa) i obrađuju dobijene podatke. Danas svaka b***** smatra da moze da se bavi statističkom obradom podataka i da sastavlja raznorazne upitnike i odredjuje vrednosni indeks istih.
    Priložena statistik nema veze sa vezom - odgovorno tvrdim!, a uz svaki grafik/statistiku ne ide ovako štur tekst kojim se demografska/medijska itd istrazivanja banalizuju i svoje na nivo razonode i "pričam ti priču".
    (Jakov, 18. septembar 2014 21:05)

    # Link komentara

  16. Ekstremna nebuloza.Koja zemlja koristi najvuse antidepresiva po glavi stanovnika...naravno SAD.Jedno politicki motivisano istrazivanje koje veze sa mozgom nema.
     (Legionar, 18. septembar 2014 20:26)

    # Link komentara

  17. Sreca je individualna. Nije jasno kako se moze upredjivati srecnost u Danskoj i Brazilu? To su dva suprostvljena mentaliteta. Meni sa ovih prostora blizi su Danci nego Brazilci gde je sreca ziv se vratiti u favelu.
    Ne verujem ni da su Hrvati toliko nesrecni jer cesto odlazim tamo i nista oni nisu nesrecniji ili srecniji od nas. Istrazivanje sluzi da bi se na papiru pokazalo kako su siromasniji srecniji sto uopste ne moze biti tacno. I ko je uopste finansirao ovakvo istrazivanji i iz kojih pobuda?
    (mattko, 18. septembar 2014 20:20)

    # Link komentara

  18. Uzrok moje nesreće leži u Srbima.Kako ću bit sritan kad svaki put od njih izgubimo u košarci?
    (miro split, 18. septembar 2014 13:53)

    Miro, ne lupaj
    kad se setim krajem '80tih kako je Jugoplastika lako dobijala Partizan, odmah se iznerviram

    ps
    nemoj mi biti nesrecan, vazi?
     (glas iz Beograda, 18. septembar 2014 20:12)

    # Link komentara

  19. Ova studija za nove balkanske drzave posle raspada Jugoslavije jos jedanput potvrdjuje da novi poredak, novo drustveno uredjenje i odvajanje od maticne zemlje (druga drzava) nisu garancija srece ljudi. Ako se moze i objasniti negativno cuvstvo koji ispituje srpski narod (posle ratne kataklizme ,Kosova, bombardobanja, izbeglica i razdvajanja po republikama naroda), to sto hrvatski narod takodje i jos vise oseca da je prevaren (cak u okviru EU), je i za mene iznenadjenje. Verovatno i u njih sazreva znanje da smo pod Titom bili jedna od najsrecnijih drzava sveta. Ali to je istorija, za ucenje kako se moze narod prevariti, obecavati neki prosperitet za vecinu, a u stvari je samo odabran za vladajucu (tajkunsku) bandu .....
    (Jugo-nostalgija, 18. septembar 2014 19:42)

    # Link komentara

  20. @Pera Trta
    Pere majke mi mile ja san.Samo san komentar napisa bez cvika,pa me ti biće nisi pripozna.
    Koliko san dugo sa vama još malo pa ću počet pisat na čirilici.
    (miro split, 18. septembar 2014 19:19)

    # Link komentara

  21. sreca je relativna
     (nikola, 18. septembar 2014 19:11)

    # Link komentara

  22. Sto se tice zemalja u svetu meni najlepsa zemlja je Spanija,pa sledi gvatemala...
     (Dzama, 18. septembar 2014 18:54)

    # Link komentara

  23. Nije mi jasno kako je Brazil zauzeo tako visoko mesto, kad im pola stanovnistva zivi u favelama i u siromastvu?
     (Mare, 18. septembar 2014 18:43)

    # Link komentara

  24. gde je svica
     (z, 18. septembar 2014 18:30)

    # Link komentara

  25. Recite koji su kriterijumi pa ce citaocima biti sve jasno. Srbi bi i majku prodali za pare. Pa kad niko nece da im kupi rodjenu majku i da novac najnesrecniji su na svetu. Neskromni, ne bas preterano vredni a o sebi imaju preterano visoko misljenje. Upravo to je kod danaca potpuno obrnuto.
    (Duzd, 18. septembar 2014 18:22)

    # Link komentara

  26. Citiracu jednog poznanika kada se povede razgovor o slicnim temama, bio bih srecniji kao rudar u Donbasu trenutno nego u srbiji, toliko o tome!
     (Kol, 18. septembar 2014 18:21)

    # Link komentara

  27. Za meine je sreca kada u svojoj 61g.imam dobru ribu pored sebe da mogu dobro da je Sevim barem jedanput na dan,da nisam ni gladan ni zedan,ni go ni bos da imam krov nad .i da sam zdrav i to je to
    (anglophile, 18. septembar 2014 18:16)

    # Link komentara

  28. Ko je sada na 101. mestu, mi ili CG?
     (nisam shvatio najbolje, 18. septembar 2014 17:29)

    # Link komentara

  29. sreca je subjektivna stvar,bas ces dobiti relevantne ppodatke tako sto ces ispitati po 1000 ljudi u svakoj drzavi,ee izem ti statistiku,.....
     (lemy, 18. septembar 2014 17:26)

    # Link komentara

  30. @kosovski ciklus
    Apsolutno se slažem sa komentarom, samo mala ispravka, stranica se zove "Dnevna doza prosečnog Srbende". Što se devojaka tiče, komentar iznad tvog objašnjava rešenje problema. Devojke u Južnoj Americi su mnogo otvorenije i nasmejanije nego naše, tj. uopšte ne mogu da se uporede, pošto je razlika među njima kao nebo i zemlja, mnogo su lepše i zgodnije od naših. Dakle, što dalje od zatucanog naroda u Srbistanu, to bolje. Nemoj se predati, ne dozvoli da utoneš u sivilo ove zemlje, već idi tamo gde su ljudi srećniji, otvoreniji, gde ima više sunca, a to su zemlje Južne i Centralne Amerike. Imam prijatelja koji je otišao u Peru kod devojke koju je upoznao preko neta. Zemlje primamljive za mene su sledeće: Kolumbija, Peru, Ekvador, Kostarika, Brazil. U Evropi nikada ne bih živeo zbog loših vremenskih uslova, ne volim sivilo Evrope. Volim tropske zemlje, gde su ljudi mnogo većeg srca nego što je to slučaj bilo gde na planeti. Pozdrav. Život je samo jedan, treba ga iskoristiti na najbolji mogući način i ne dozvoliti da ga upropaste neki zli ljudi.
    (Prosečni Srbenda, 18. septembar 2014 17:14)

    # Link komentara

  31. Neverovatno, N E V E R O V A T N O, Srbi u svemu mogu da nadju zaveru i mesanje mrskog im Zapada. To je vec kolektivna paranoja.
    (ana, 18. septembar 2014 17:05)

    # Link komentara

  32. Gvatemal i El Salvador, proveo sam tamo neko vreme radeci za World Food Programme , prelepe zemlje, divni ljudi, medjutim kriminal je na toliko visokom nivou i toliko nasilan da prakticno ne mozete ulicom da hodate a da ne strepite za zivot. Pored ovoga preko 25% populacije pati of hronicne neuhranjenosti. Na zalost ne verujem do ove zemlje spadaju u 10 najsrecniji, lista najnesrecnijih mi deluje nesto realnije mada ni u to ne verujem putpuno.
    (Mladen, 18. septembar 2014 16:43)

    # Link komentara

  33. @sm
    bas ti je komentar, onako... POVRŠAN! Pusti me majke sa tim srecan u Srbiji. Voleo bih da sam srecan ovde, ali nisam. Želeo bih da verujem da je tako nesto moguce, ali onda samo pogledam moje roditelje koji su radili ko konji 40 godina i koji imaju penziju 21 i 24000. Kuca nam se raspada jer nemamo novca da renoviramo. Da, da nije sve u parama.. najvaznije je da smo srecni sa sobom i da imamo unutrasnji mir. Koji bre unutrasnji mir??? Hocu bre da eksplodiram! Nabijem glavu u jastuk i vristim iz sveg glasa! Gde god da se okrenem trange, frange. Otac moje supruge je nastradao radeci na crno, u firmi koja je radila na crno i u crnoj zemlji zavrsio! Niko nije ni prijavu dobio. Nemamo novca spomenik da mu podignemo. Ne mozemo coveka ni da sahranimo kako dolikuje! O cemi bre ti pricas covece??? Neki tamo salabajzer je jaci od drzave, jer zna komandira neke stanice. Aloooo bre! Nemoj neko da mi prica o unutrasnjem miru i da je moguce biti srecan ovde. To su price za naivne i glupe. Ljudi su nepodnosljivi. Ne mogu vise da slusam da ce biti bolje, zato sto NIKADA NECE BITI BOLJE!!!! NIKADA!
     (kuburilos, 18. septembar 2014 16:31)

    # Link komentara

  34. Evo jedne tacnije analize, takodje Gallup, gde se tacno vidi koliko dobro zivimo - [link]/
    (Jack, 18. septembar 2014 16:28)

    # Link komentara

  35. Uzrok moje nesreće leži u Srbima.Kako ću bit sritan kad svaki put od njih izgubimo u košarci?
    (miro split, 18. septembar 2014 13:53)

    Ne falsifikuj coveka. Nije nesreca nego nisrića. ;)
    A i Miro je daleko duhovitiji i recitiji.
    (Pera Trta, 18. septembar 2014 16:24)

    # Link komentara

  36. Da smo mi na 101 mestu medju srecnima me i ne cudi, rezultat i nije nekakav, ali me jos manje cudi 9 mesto Hrvata medju nesrecnima. Sa malo vise "srece" mogli su da osvoje titulu medju nesrecnima.
    (Nikola, umereno srecni, 18. septembar 2014 15:50)

    # Link komentara

  37. Problem je u ljudima ovde je mentalitet buzdovanski i svako gleda kako ce drugoga da nesto prevari i iskoristi a pri ton svi su naelektrusani i nenasmejani uzas !!!!
     (Paklena pomorandza, 18. septembar 2014 15:23)

    # Link komentara

  38. Kako neću biti nesrećan kad ljubavi nema ni za lek :D
     (Nexon, 18. septembar 2014 15:18)

    # Link komentara

  39. @ Znalac, pročitaj sta kaže @ miro split i biće ti jasno.
    (akakije, 18. septembar 2014 14:58)

    # Link komentara

  40. Ma nije nego, medju srecnima sve sami Latinoamerikanci! Il mozda oni srecu dozivljavaju drugacije?
     (Legi, 18. septembar 2014 14:56)

    # Link komentara

  41. Brazil peti!

    E,vala treba skupljati pare i otici u tu zemlju:najlepse i rasno najraznolikije Zene na svetu(i pri tom NENAMRGODJENE,NASMEJANE,OPUSTENE,ZENSTVENE,SUPROTNO NASIMA FURAJU VELIKE ZADNJICE itd itd),plaze,more,samba,fudbal,Amazon,divni portugalski jezik...raj!

    Hrvati mi nisu najjasniji...imaju toliko toga a toliko nesrecni...ne kapiram...
    (Znalac, 18. septembar 2014 14:48)

    # Link komentara

  42. ne znam koliko smo srecni ali znam koliko smo licemerni u odnosu na vecinu ostatka evrope ,svi glume i foliraju ,devojke su namrgodjene odbojne ,glume finocu ,a lete u prvi malo bolji auto,muskarci su praznoglavi napumpani ,tupavi ,trnd seteri .. Stranica na FB dnevna doza prosecnog Srbina je objasnila stvari gola istina ,ne zna covek dal da se smeje ili place ,a na krwju uvek isto pitanje cime sam zasluzio da se rodim ovde ? mislim da bih bolje razumeo ponasanje i kulturu africkih plemena u kojima postoji bilo kakav red i hijararhija za razliku od ovog turbo folk-grand-starleta-javna preduzeca-politika-upravni odbori -tone otpada-splavovi-HAOSA.
     (kosovski ciklus, 18. septembar 2014 14:41)

    # Link komentara

  43. Sva sreca pa su ove ankete skroz realne i uopste ih niko ne diriguje sa zapada...
     (Mladen, 18. septembar 2014 14:15)

    # Link komentara

  44. Панама га је угасила сад, како су наивни ц ц ц.
     (Силва, 18. septembar 2014 14:01)

    # Link komentara

  45. Malo radimo, mnogo maštamo, previše kukamo...
    Sreća je stvar procene svakog pojedinca, ali generalno gledano Srbija (i pored svih teškoća i problema) je zemlja koja pruža mogućnsti - šanse da većina stanovništva može biti srećana !
    (sm, 18. septembar 2014 13:57)

    # Link komentara

  46. Uzrok moje nesreće leži u Srbima.Kako ću bit sritan kad svaki put od njih izgubimo u košarci?
    (miro split, 18. septembar 2014 13:53)

    # Link komentara