- Komentari -

Kralj Aleksandar I Karađorđević imao je tetovažu preko celih grudi, a evo kako je izgledala

Tetovaže nisu samo za buntovnu omladinu i zatvorenike kako to stereotipi često propisuju. Neke od najvećih istorijskih ličnosti imale su tetovaže skrivene na svom telu, za ljude sa naših prostora verovatno je najveće iznenađenje to da je kralj Aleksandar I Karađorđević imao jednu. I to preko celih grudi!

Izvor: Istorijski zabavnik
Pošaljite komentar
  1. Kakve veze ima orao sa jugoslavijom?
    (loto, 8. avgust 2020 20:20)

    # Link komentara

  2. Savremenici se ne tetoviraju a radili su slične stvari kao Aleksandar.
    (313, 8. avgust 2020 19:19)

    # Link komentara

  3. Kralj Aleksandar I Karadjordjevic nije sam stvorio Kraljevinu SHS vec je to ucinjeno pod vodjstvom tadasnjih velikih sila. Na njega je izvrsen pritisak za ujedinjenje sto je on i prihvatio na kraju.
    (II, 8. avgust 2020 17:56)

    # Link komentara

  4. К'о Загор.
    (Еустахије Брзић, 8. avgust 2020 11:37)

    # Link komentara

  5. Iskoristi I baci ,to je formula koja Vlada 120 godina u politici kada su Srbi u pitanju. Tako je I ovaj nesrecnik iskoriscen I bacen da ga slave gubitnici ko svojega.A zna se ko su dobitnici !!!
    (CE, 8. avgust 2020 09:45)

    # Link komentara

  6. hahhahahha
    (Montekarlovac srpskog porekla, ne placam poreza, ali doniram u dobrotvorne svrhe, 8. avgust 2020 06:48)

    # Link komentara

  7. Масон
    (Стрелац, 7. avgust 2020 23:38)

    # Link komentara

  8. Kažu Srbija nije žrtva.Srbija je ušla u KSHS sa Crnom Gorom i Makedonijom delovima Hrvatske Madjarske i Rumunije kao cela država(svi znamo u kojim granicama je izašla).Hrvatska je ušla u savezu sa Zagrebom Slavonijom i Dalmaciom,a posebno se zna koliki je bio Zagreb pre,a koliko se izgradio u KSHS.Toliko o tome ko je žrtva
    (Joo, 7. avgust 2020 19:10)

    # Link komentara

  9. Na glavnoj zeleznickoj stanici u Zurichu,Scajcarska, stoji mapa od pre prvog svetskog rata na njoj je uz tadasnje Evropske metropole ucrtan Beograd.....Zagreb je tada bio manji od Osjeka......Netreba Srbiji ni Slovenina ni Hrvatska.....Fabrike iz Beograda su razmestene pi bivsim republikama....A Kralj je ulozio mnogo u Zagreb....ako neverujete imaju verodostojne knjige pa citajte.........I Hrvati nemojte samo da kukate niste vi propali u Kraljevini , nego ste se uzdigli a onda vam je i sve oprosteno od komunista za drugi svetski rat.....Imate svoju drzavu,koja vam je prazna nocu kad ides kroz Slavoniju, a da negovoeim o krajevima u koima su ziveli Srbu , nema sijalice da zasvetli .....pusto i tuzno.......Divna vam je drzava za 30 god. neca vas ni biti.....Pozdrav iz SRBIJE
    (Rade, 7. avgust 2020 16:33)

    # Link komentara

  10. nikad vise 1918!
    (bokica, 7. avgust 2020 16:31)

    # Link komentara

  11. imao je rak u terminajnol fazi, u Marseju su mu samo skratili muke, da ga sudba nije uzela, možda bi pršli ko Rumuni, bez i jednog stradalog, neutralni... al aj ga znaj.
    (doberman, 7. avgust 2020 16:12)

    # Link komentara

  12. Na tetovaži je navodno pisalo: "Tes fesses me manquent encore, Charlotte!"
    (Le Scorpion Serbe, 7. avgust 2020 15:50)

    # Link komentara

  13. Cekaj, samo ga optuzujete za stvaranje zajednicke drzave, a za to kakva je to nefunkcionalna bila drzava, kako je uveo diktaturu, kako je i doveo do stvaranje komunistickog pokreta jakom represijom i socijalnom nepravdom, kako je i na kraju sam stradao zbog svoje megalomanske ideje ujedinjenja, to nista?
    (Istorija za ponavljace, 7. avgust 2020 15:50)

    # Link komentara

  14. Bolje da je istetovirao golu žensku, bilo bi više kul...
    (Zoran, 7. avgust 2020 15:36)

    # Link komentara

  15. Vama u Srbiji nitko nije dovoljno dobar. Tužno je to.
    (TedThüringen, 7. avgust 2020 15:18)

    # Link komentara

  16. Da je hteo, mogao je 1945 sa 800 000 ljudi pod oruzjem, i uz podrsku SSSR-a da izbrise Srbiju za sva vremena s lica zemlje, kao sto je to uradio tvoj voljeni kralj.
    Zato bolje cuti i uci istoriju.
    (?, 07. avgust 2020 12:42)
    Не да твој вољени Тито није хтео, него није сме да избрише Србију за сва времена како кажеш јер то није успело много већим него што је загорски каплар и јер су му велику већину од тих 800 000 војника чинили Срби. Ипак мора се признати да је успео да Србији стварањем покрајина стави омчу на врат док је његовој вољеној Хрватској и поред стравичних злочина Хрвата против тамошњих Срба придодао Истру и Барању а о неким покрајинама се није смело ни говорити. Па и Јованка и генерал Ђоко Јованић су били уклоњени због тог захтева.
    (Божа Праведни, 7. avgust 2020 15:17)

    # Link komentara

  17. Opet isti šablonski komentari kako je Aleksandar kriv za sve jer je stvorio SHS. Takvi misle da bi danas Hrvati, Albanci i Bošnjaci mirno živeli u velikoj Srbiji. Da vas podsetim da je sada dvadeseta godina 21. veka i da Jugoslavije zvanično nema 17 godina a one velike, 'tamnice naroda', 29 godina. Mi smo se jedva pomerili sa mesta. Pa vi krivite i dalje Tita i kralja za ono što ste danas.
    (mi, drevni narod, 7. avgust 2020 14:31)

    # Link komentara

  18. S druge strane, da li je neko pomislio šta su to različito od Austro-Ugarske u novoj kraljevini dobili Slovenci i Hrvati “oslobodjenjem”? Dobili su da im je glavni grad Beograd a ne Beč. Veliki napredak. U Beču im nisu ubijali poslanike u skupštini.
    (Karbon, 07. avgust 2020 12:

    zahvaljujuci srbima,jugoslaviji,dobili ste celu obalu,istru i dalmaciju , danasnju drzavu
    u 3 zivota to ne bi dobili od italijana da nije bilo tog beograda!
    (belgrado, 7. avgust 2020 14:18)

    # Link komentara

  19. @heavy
    O cemu ti? Kakve veze ima Tito sa stvaranjem Jugoslavije? Stvorena je mnogo pre njegove ere.
    On je Jugoslaviju reformisao, bas da ne bi dolazilo do novih pokolja. 

    Da ne citiram ostale gluposti.....
    Ne da je reformisao,ni hitler ne bi bolje.
    (heavy, 7. avgust 2020 14:18)

    # Link komentara

  20. Jugoslaviju ste nažalost jedino doživljavali kao proširenu Srbiju a krajem osamdesetih osjetili šansu da postavite granice prema želji.
    (Konfeder i EU, 7. avgust 2020 14:16)

    # Link komentara

  21. Ne lupetaj. Kralj Nikola i njegova vlada su od avgusta 1916. bili u Lionu u Francuskoj a onda prešli u pariško predgradje Neji. Kralj Nikola je umro u Kap Antibu u Francuskoj. Zašto bi ga štitili od saveznika? Da nije izdao možda? Kralj Nikola nije kapitulirao, i nikada nije priznao okupaciju Crne Gore od strane Austro-Ugarske

    - 25 januara 1916. oko 18h Jovo Becir i Petar Lompar ispred crnogorske vlade su potpisali kapitulaciju na Cetinju koju su primili i potpisali general Veber i generalstabni major Supic. Zbog toga je nakon kapitulacije AU crna gora tretirana kao porazena na konferenciji
    (nm, 7. avgust 2020 14:16)

    # Link komentara

  22. Bio je veliki vizionar za ono vreme i one prilike. Hteo je da napravi veliku drzavu kako ne bi kao danas zavisili samo od velikih sila u svetu. Kako je neko vec napisao ovde hteo je da stvori nesto kao sto je danas UK. To bi se i desilo da eto nemamo mentalitet kakav imamo. Ovde ne kazem da su Hrvati ili Slovenci bili uzrok, vec svi zajedno sa Srbima. Pogledajmo danas samo nas kakvi smo.
    Ja kao slovak po nacionalnosti imam pretke koji su ginuli na Solunskom Frontu. Kada pricam sa familijom oni kazu da su znali zasto su isli u rat i ginuli za drzavu. Pitam se sta mi znamo danas i za sta mi "ginemo" svaki dan ?

    Jesam da se vrati kralj i parlamentarna kraljevina. Verujem da nas to moze ujediniti. Na kraju krajeva pogledajmo krunu na zastavi.
    (BA - BC - SVK, 7. avgust 2020 14:13)

    # Link komentara

  23. Dedu proterao, brata rođenog strpao u ludnicu, dao da se ubije čovek koji je njegovu dinastiju doveo na presto, nakon pogibije svakog treceg gradjanina Srbije i svakog drugog vojnika sklepao drzavu sa plemenima i narodima koji ne zele da zive sa nama, tako da ova tetovaza samo upotpunjuje sliku o jednom od najgorih vladara koje smo ikada imali.
    (Slobodan, 07. avgust 2020 09:45)

    Djordju je ucinio uslugu, bio je zatocen u Vili, a trebao je u zatvor zbog ubistva svog sluge kojeg je sutnuo u naletu besa.
    Ucite iz knjiga a ne iz serija hercegovackih komunjarskih kolonista u Banatu(Bjelogrlic).
    (Kimi, 7. avgust 2020 14:11)

    # Link komentara

  24. Ovaj mi orao jako lici na onog sa ruskog grba.
    (Si, 7. avgust 2020 14:06)

    # Link komentara

  25. Kada je vladao kralj,da je bilo 80 mil. Jugoslovena teško da bi Istambul i Beč imali bilo kakav uticaj na Balkanu.Da se razumemo,nisam ni za kakvu Jugoslaviju,ali vama Srbima je učinjena najveća nepravda jer ste strahovito stradali.Međutim ostali južni sloveni kao što su tada strahovali od Velike Srbije, tako i danas strahuju.
    (dal da mrzmi il ne mrzim, 7. avgust 2020 14:05)

    # Link komentara

  26. Изливи кометара уперених ка доказивању да је Александар Уједињенитељ једино и искључиво одговоран за стварање Југославије. Људи заборављају да је апсолутно цело руководство земље хтело Југославију. Да је политичка опозиција хтела Југославију. Да је војска хтела Југославију. Да је Принцип хтео Југославију. Да су чак и Аписове последње речи биле "Живела Велика Србија, живела Југославија". Лако нам је, из ове перспективе, да судимо стварању Југославије која је, испоставило се, била лош потез, али чињеница је да је то била жеља апсолутне већине а не једног човека. Краљ Александар је прва жртва фашизма у Европи, и по томе му можда и највише треба судити.
    (Лазар, 7. avgust 2020 13:54)

    # Link komentara

  27. Pa to je taj kompleks od germanskih država, oni nas istrebljuju naša elita im se divi. I danas je tako... Perverzija!
    (Maka@, 7. avgust 2020 13:50)

    # Link komentara

  28. ...u vreme kada su se nacionalno heterogene drzave raspadale (Austrougarska), oni su od otpadaka pravili novog Frankenstajna.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ax, 7. avgust 2020 09:20)


    Izgleda da ovde niko bas ne razume procese koji su se odvijali u Evropi.
    Skoro sve velike evropske drzave su nastale spajanjem vise naroda i plemena!!! Jugoslavija je bila isto ono sto su danas Spanija, Francuska, Nemacka, Engleska, Svajcarska...
    Stvaranjem novih nacionalnih drzava u evropi krece nacionalizam, kako bi se promovisale nove nacije. Dakle stvorene su nacionalne drzave, sa novim nacijama, do tada nepostojecim. Ili mislis da su baskijci jedini spanci? Mozda bas katalonci? Ili su vec burgundi jedini francuski narod? Mozda su samo prusi nemci? Naravno da ovo kod nas niko ne razume niti ce ikada.
    Zato cemo doveka biti poslusnici tih vecih drzava, jer nismo shvatali koliko je svima u interesu stvoriti ne samo teritorijalno vecu drzavu, vec udruzivanje bliskih naroda jace brani svoje interese. Narodi na balkanu se primaju na svaku koskicu koju im bace ovi iz zapadne evrope. A uvek je vazilo isto geslo, zavadi pa vladaj, u ovom slucaju eksploatisi.
    Kod nas se odvijaju neki totalno suprotni procesi. Tako danas srbin ne da nije svaki gradjanin Srbije, kao sto je to u celoj Evropi, vec idemo jos dublje u podele. Nije srbin ko nije pravoslavac. Tako da jos vise usitnjujemo vec okrnjeni nacionalni korpus.
    (toba, 7. avgust 2020 13:47)

    # Link komentara

  29. Da ste prišli čoveku u Leskovcu ili Beogradu na ulici 1928. na primer i ptali ga da li je kralj napravio grešku ujedinjenjem, gledali bi vas kao pdobranca.
    (Karbon, 7. avgust 2020 12:56)
    Da ste prišli čoveku u Leskovcu ili Beogradu na ulici 1968. na primer i ptali ga da li je Jugoslavija greška, gledali bi vas kao padobranca. Da je Srbija prihvatila predlog Slovenije i Hrvatske o transformaciji Jugoslavije u konfederaciju sa zajedničkim tržištem, valutom, vojskom, spoljnim poslovima i danas bi ljudi mislili da Jugoslavija nije bila greška. Bili bi u EU, ispred Čeha, Poljaka... Da u Srbiji nije zavladalo Karlobag-Ogulin srpstvo i “Svi Srbi u jednoj državi” gde je nekakav mediokritet Milošević mogao da u Beogradu izvede miting od milion ljudi, danas o ovome ne bi ni raspravljali. Nije samo kralj kriv. Od vas koji ste išli na Miloševićeve mitinge, koliko vas danas misli da je Milošević nio greška i sva ona “nije mala, nije mala, triput ratovala” histerija koja se vukla za njim? Da, nekakav kralj je za sve kriv.
    (Restrospektivna Pamet, 7. avgust 2020 13:47)

    # Link komentara

  30. Jadan je onaj narod koji propadne zbog jednog coveka. I to nebeski narod, ko bi rekao.
    (Klosar, 7. avgust 2020 13:43)

    # Link komentara

  31. Tetovirao se 1918 i to tetovaža "nekog orla"? Pa gde je uspeo da odradi ovakvog orla i to preko celih grudi?
    (Ajmo malo realno, 7. avgust 2020 13:33)

    # Link komentara

  32. Pola ovih koji kmece kako nas je Aleksandar zakopao, tako sto nas je ugurao u zajednicu sa ostalim balkanskim drzavama, je trcalo za Slobom, koji je spasavao istu tu tvorevinu od raspada (to je bar bilo zvanicno objasnjenje njegove politike). Znaci Sloba spasavao maskonsku tvorenivu, i bio dobar. A ovaj sto je pravi tu tvorevinu bio los.
    Inace veoma seljacki trend, to tetoviranje. O tome koliko je ruzno gledati sve tu azijsku simboliku na tetovazama, glupo trositi reci.
    Preptostavljam da prvi koji su krenuli to da radi, nisu znali cime ce da se istaknu, pa ajd da se istetoviram. Al sad kad su se svi istetovirali, opet mu svi dodjose na isto. Sada je fora biti netetoviran.
    (ukras za robove, 7. avgust 2020 13:31)

    # Link komentara

  33. strasno...unistise nas Karadjordjevici i njihova pohlepa za vlascu...da smo ostali Srbija sada bismo bili u mnogo boljoj poziciji. nesposobna dinastija
    (mix, 7. avgust 2020 13:26)

    # Link komentara

  34. Izrod.
    (Herbalajzer, 7. avgust 2020 12:57)

    # Link komentara

  35. Niko u Srbiji od 1918-1941 nije ni pomislio da je kralj napravio grešku stvaranjem SHS. Srbija i srpski narod su u Kraljevini Jugoslaviji imali apsolutnu vlast. Od 23 premijera Kraljevine SHS i Jugoslavije, svi osim jednog, Slovenca Korošeca koji je bio premijer na samo tru meseca, su bili Srbi. Ne samo premijer, nego je i kralj bio Srbin i njegova porodica. Beograd je od kasabe izgradjen u velegrad upravo finansiranjem iz tih novih teritorija, što nikada ne bi bio u maloj Srbiji.. Srbi su imali apaolutnu vlast u vreme kraljevine. Do te mere da su čak i fudbalski savez prebacili iz Hrvatske u Beograd koji nije imao nikakvu fudbalsku tradiciju za razliku od Hrvatske (ovo samo pominjem znog one serije ali pokazuje apsolutnu vlast Srbije) Srpska Parvoslavna Crkva je zabranila potpisivanje konkordata, ugovora Kraljevine Jugoslavije i Vatikana čime je katolicima stavljeno do znanja da su ljudi drugog reda u toj kraljevini. Takva kraljevina je moglo da se vuče sve i do danas da nije bilo Drugog Svetskog Rata, Srbi bi danas bili nešto kao Englezi prema Škotima i ostalima u UK. Da ste prišli čoveku u Leskovcu ili Beogradu na ulici 1928. na primer i ptali ga da li je kralj napravio grešku ujedinjenjem, gledali bi vas kao pdobranca. S druge strane, da li je neko pomislio šta su to različito od Austro-Ugarske u novoj kraljevini dobili Slovenci i Hrvati “oslobodjenjem”? Dobili su da im je glavni grad Beograd a ne Beč. Veliki napredak. U Beču im nisu ubijali poslanike u skupštini.
    (Karbon, 7. avgust 2020 12:56)

    # Link komentara

  36. Moja poenta je da je aleksandar kriv za drugi svetski rat u obliku u kom se desio. (Imperium, 7. avgust 2020 09:41)

    U pravu si skroz, al' kad bi živeli u nekom paralelnom univerzumu tvojih tumačenja istorije uz par ladnih zidaraca ispred dragstora.
    (lol, 7. avgust 2020 12:49)

    # Link komentara

  37. njegova vizija Jugoslavije u tadasnje vreme, bila je absolutno legitimna. Tezio je da stvori veliku jedinstvenu silu na Balkanu koja bi mogla da se suprotstavi drugim silama, samostalno. Neprilagodjavanje hrvata malo ko je ocekivao. Ali i da bi ostala takva kraljevina, da nisu pobedili komunisti, mislim da bi ona danas opstala u nekom stilu kao Velika Britanija sa Slovenijom, Hrvatskom i Srbijom. Ka tome je sve islo. Makedonija bi ostala juzna Srbija, Bosna vecinski verovatno Srbiji, malo Hrvatskoj, Crna Gora bi bila u sastavu Srbije i to je to.
    (Balls of Steel, 7. avgust 2020 12:48)

    # Link komentara

  38. Posle ubistva Kralja Aleksandra Obrenovića, Srbija je krenula putem koji nas je doveo do niza istorijskih katastrofa. 90-tih godina imali smo šansu da se izvučemo iz tog košmara , no i ona je propala ubistvima Stambolića, Đinđića, novinara Ćuruvije... Dokad tako?
    (Kuhar, 7. avgust 2020 12:46)

    # Link komentara

  39. @heavy
    O cemu ti? Kakve veze ima Tito sa stvaranjem Jugoslavije? Stvorena je mnogo pre njegove ere.
    On je Jugoslaviju reformisao, bas da ne bi dolazilo do novih pokolja. Hrvatima nista nije oprostio, zna se kako je proslo milion Hrvata posle rata.
    Granice je promenio, ali unutrasnje. Umesto gomile banovina, stvorio republike. Reformisao drzavu, ali je nije ni stvorio, ni unistio.
    Da je hteo, mogao je 1945 sa 800 000 ljudi pod oruzjem, i uz podrsku SSSR-a da izbrise Srbiju za sva vremena s lica zemlje, kao sto je to uradio tvoj voljeni kralj.
    Zato bolje cuti i uci istoriju.
    (?, 7. avgust 2020 12:42)

    # Link komentara

  40. Deda je kapitulirao i pobegao u italiju gde je bio u kucnom pritvoru kod svog zeta (koji ga je tako zastitio od saveznika).
    (nm, 7. avgust 2020 10:09)
    Ne lupetaj. Kralj Nikola i njegova vlada su od avgusta 1916. bili u Lionu u Francuskoj a onda prešli u pariško predgradje Neji. Kralj Nikola je umro u Kap Antibu u Francuskoj. Zašto bi ga štitili od saveznika? Da nije izdao možda? Kralj Nikola nije kapitulirao, i nikada nije priznao okupaciju Crne Gore od strane Austro-Ugarske. Zato je i pobegao iz Crne Gore da ga ne bi uhvatili Austro-Ugari. Ako je neko nekoga zaštitio, Kralj Nikola je na Cetinje primio Kralja Petra Karadjordjevića da bi ga zaštitio od Obrenovića. Beakrupulozni unuk je kralju Nikoli zabranio povratak u zemlju. Umro je u Francuskoj a ne u Crnoj Gori. Kraj Nikola, koji je čim je Srbiji objavljen rat, odmah, bez čekanja objavio rat Austro-Ugarskoj i Nemačkoj. Kralj Nikola koji je u Drugom Balkanskom Ratu poslao skoro pola svoje vojske, 15000 od 35000 ukupno kao pomoć Srbiji protiv Bugara. Eto i dnas ga pljuju po Srbiji.
    (Mirko, 7. avgust 2020 12:40)

    # Link komentara

  41. @Imperium
    Nije Srbija zrtvovana, nego su zrtvovane ostale clanice KSHS, posto je Srbija bila glavna, Srbija se bogatila na racun tudjih resursa, Srbi su vladali tim velikim prostorom, dok su ostali narodi bili podredjeni.
    Prema tome, Srbija je tu bila nagradjena, nikako zrtvovana.
    (o, 7. avgust 2020 12:38)

    # Link komentara

  42. Zajedno sa Titom najveci grobar srpskog naroda. Mozemo pricati i o Svetom Savi, ali to je vec neposteno.. u to vreme zaista nije bilo boljih opcija nego pravoslavlje, jbg.
    (Sabre, 7. avgust 2020 12:35)

    # Link komentara

  43. Jugoslavija je bila dobra ideja, jedna država za sve narode koji govore istim jezikom, hteli mi da priznamo ili ne. Cak i Nemacka i Italija su sastavljene od mnostva manjih zemalja, koji sigurno nisu bili u istoriji dobri jedni sa drugim, ali su se ujedinili pod jednim imenom. Opstala bi Jugoslavija i danas bi bila medju jacim zemljama Evrope da smo gledali svoja posla, da smo radili, i izgradjivali nasu zemlju, a ne, mi smo se mrzeli medjusobno zbog vere, teritorija, i ostalih gluposti, a sta imamo od teritorije, nista, na kraju dana ti je najbitnije koliko si zaradio, da li imas dovoljno da deci i sebi obezbedis normalan zivot...
    (Steva Kera, 7. avgust 2020 12:33)

    # Link komentara

  44. Velika odgovornost za stvaranje države koja je bila tamnica za Srbe. Posebno sa dolaskom komunista. E sada da li je on to mogao da zna 1918. je druga priča. Ali neko ko vodi državu i narod, mora da to zna i predvidi. Zato postoje obavještajne službe koje daju informacije a vođa na osnovu tih informacija donosi odluke i za njih odgovara. Njegova pogrešna procjena je koštala Srbe. DOBILI SMO POSLIJE Tita i srbomrsce koji su do kraja uništili ovaj narod. Odgovoran je za pogrešnu procjenu koja nas je koštala poslednjeg rata. Drugi Svjetski rat nas ne bi zaobišao ali bismo i tu vjerovatno bolje prošli jer su vođe komunista došle iz Hrvatske i Slovenije i tako smo dobili pored nacista i građanski rat. Ne vjerujem da bi se komunisti tako organizovali samo u Srbiji. A nakon toga smo dobili i rat devedestih da bi se ta tvorevina raspala. Dakle to je bila tragična greška koja je Srbe koštala mnogih žrtava kao i situacija u kojoj se sada nalazimo.
    (nbc, 7. avgust 2020 12:31)

    # Link komentara

  45. Nije nam valjao Kralj Aleksandar, nije nam valjao Tito, ne valja nam Vucic, pa ko nama valja? Nas niko od nasih predstavnika ne ugrozava, vec nas nakaradni mentalitet, koji svakome nalazi mane i slabosti.
    (Kojic, 7. avgust 2020 12:27)

    # Link komentara

  46. S njim je krenula propast Srba, koja, evo, i sto godina kasnije nema kraja na vidiku.

    Zamalo da nas spasi Tito. Srbiju su unistili komunisti, a ne viteski kralj koji je oslobodio Srbiju.
    (Nepoznavanje istorije, 7. avgust 2020 12:23)

    # Link komentara

  47. Bio je jugoslovenski a ne srpski kralj. A svaka Jugoslavija je dovela do nesreće za Srbe i bila lažna tvorevina koja je proizvodila nove lažne i zle tvorevine. Inače Aleksandar je kralj koji je poznat po svojoj "šestojanuarskoj diktaturi". Gde ste čuli da neki normalan kralj uvodi diktaturu?
    (zli gremlin, 7. avgust 2020 12:22)

    # Link komentara

  48. Kralj Aleksandar je vladao posle cara Dušana najvećom državom u istoriji. Imao je dobru ideju ali NIJE on jedini krivac naše propasti! Mi Srbi smo krivi i nesmemo svaljivati krivicu naše nesposobnosti na jednog čoveka. Koliko Srba je bilo u KPJ koliko je Srba plakalo za zagorcem, pa prvi moj ćale. Kad svatimo da smo mi sami sebi problem onda će nam boti bolje. Niko te nemože slomiti ako si jedinstven ni Zapad ni Vatikan ni masoni ni Hrvati niko. Srbi uzdajte se u pamet poštujte i pomažite bližnje svoje, komšije. Samo nas sloga može spasiti !
    (Srb, 7. avgust 2020 12:20)

    # Link komentara

  49. Krunisani orao je simbol Rimskog carstva. Podelom na Istocno i Zapadno je nastao dvoglavi orao, kojeg je Vizantija koristila kao i Crkva. Nemci i Rusi su uzeli taj simbol da bi svoja carstva prikazali kao da su naslednici Rima
    (Bgd, 7. avgust 2020 12:02)

    # Link komentara

  50. Obican turski paprikar .
    (deset s lukom, 7. avgust 2020 12:00)

    # Link komentara

  51. Srbija ce nestati ako se ne vratimo korenima i ne postanemo Parlamentarna Monarhija.... parlament kao demokratska vladavina, a monarhija kao nesledje i identitet.... Odvojuti Crkvu od Drzave, Postaviti kralja kao licnu kartu jednog naroda, a Prlament da vodi drzavu.... i eto 3 stabilna stuba za trajanje jednog naeoda
    (gradjanin za monarhiju., 7. avgust 2020 11:58)

    # Link komentara

  52. da obelezi svoje poreklo grbom, da ga prepoznaju po tatoo za slucaj nestrece. Medjutim, ovo moze ds bude i fotomontaza, kako mi da znamo da je nj.k.v A.K. I? ..
    (gradjanin, 7. avgust 2020 11:50)

    # Link komentara

  53. Гробар Срба већи од Тита...
    (Ево бићу сутра глуп ., 7. avgust 2020 11:50)

    # Link komentara

  54. Moja poenta je da je aleksandar kriv za drugi svetski rat u obliku u kom se desio. Nas je citava ta prica mogla da zaobidje da smo ostali kraljevina srbija. Ali zrtvovani smo po ko zna koji put i ko zna zasto.
    (Imperium, 07. avgust 2020 09:41) l

    Ova apsolutna besmislica od komentara je dobila trista devedeset pluseva. Ej!!
    (Smedje boje, 7. avgust 2020 11:45)

    # Link komentara

  55. Isti nebojsa stefanovic lice na slici ?????
    (blokovibato1974, 7. avgust 2020 11:35)

    # Link komentara

  56. Дефинитивно био је витешки краљ. Ипак имао је и мане, и то велике. То што је склонио Аписа и Ђорђа не сматрам за велике мане. Ни то што је био масон није никаква мана. Али то што нас је угурао у пропалу државу Југославију, било му је животна грешка. Е сад, није он то тада знао, али то нама сада ни мало не олакшава ситуацију. Жао ми га је.
    (Петар, 7. avgust 2020 11:24)

    # Link komentara

  57. Уништио Србију, уништио краљевину Црну Гору. Створио Југославију на штету две краљевине. И крваво се распало.
    (slobodan petrovic, 7. avgust 2020 11:23)

    # Link komentara

  58. Vidim većini je on kriv zbog stvaranja Kraljevine Jugoslavije a Tito koji je hrvatima i muslimanima obrisao zločine i genocid nad srbima,izmislio nove nacionalnosti,nacrtao antisrpske granice republika, vam je verovatno istetoviran na srcu.
    Mozga bez,upropastio nas je boljševizam za sva vremena.
    (heavy, 7. avgust 2020 11:16)

    # Link komentara

  59. Vidi kralja tebrice...
    (mighty banana, 7. avgust 2020 11:14)

    # Link komentara

  60. Dedu proterao, brata rođenog strpao u ludnicu, dao da se ubije čovek koji je njegovu dinastiju doveo na presto, nakon pogibije svakog treceg gradjanina Srbije i svakog drugog vojnika sklepao drzavu sa plemenima i narodima koji ne zele da zive sa nama, tako da ova tetovaza samo upotpunjuje sliku o jednom od najgorih vladara koje smo ikada imali.
    (Slobodan, 07. avgust 2020 09:45)
    I zamrzise nas Hrvati i Slovenci zbog njega
    (Xnodeh,plavi bećar, 7. avgust 2020 11:10)

    # Link komentara

  61. taj pogled, taj prazni pogled u kome se ne vidi dubina, ne vidi se inteligencija, meni je taj pogled zastrasujuci, nije ni cudo da smo prosli kako smo prosli, a i ovaj vladar
    (seljadin, 7. avgust 2020 11:09)

    # Link komentara

  62. Kralj Aleksandar je ponos Srbije
    (Ilić, 7. avgust 2020 11:09)

    # Link komentara

  63. Joj Srbende sve ste u pravu nakon 100 godina svaka
    vam cast,pa mislite da se iz 1918te moglo videti sta ce biti 2020te?Pametolozi postedite nas vise prekrajanja istorije ostavite je gde joj je mesto.
    (Marko, 7. avgust 2020 11:05)

    # Link komentara

  64. Svi pljujete Aleksandra zbog stvaranja Jugoslavije,a onda sa setom pričate o Titovoj Jugoslaviji. E pa da je on nije stvorio,ne bi bilo ni SFRJ.
    (Alek, 7. avgust 2020 11:05)

    # Link komentara

  65. Postujem kralja ali Aleksandar jeste bio mason i stvaranjen nakaradne Jugoslavije direktno je odgovoran za propast srpskog naroda.
    (Ljubisa Livaac, 07. avgust 2020 09:23)

    Poštuješ kralja koji je odgovoran za propast srpskog naroda. Bravo za tebe.
    (Saul Goodman, 7. avgust 2020 10:59)

    # Link komentara

  66. Nisu u sauni znali da je kralj, bez krune, pa zato...
    (Bro, 7. avgust 2020 10:51)

    # Link komentara

  67. @Vladimir,

    znači misliš da je vreme moguće provoditi samo u kafanama ili teretanama? Nema treće...
    (Randy Marsh, 7. avgust 2020 10:47)

    # Link komentara

  68. Teška masonjara.. ne zaboravimo ni rušenje drevnog Žrnova
    (ipce, 7. avgust 2020 10:44)

    # Link komentara

  69. Aleksandar Unesrećitelj.
    (Logična tetovaža izdajnika srpskog naroda, 7. avgust 2020 10:43)

    # Link komentara

  70. Najbolji vladar Srbije, veliki vizionar u ono vrijeme.
    (Bossanac, 7. avgust 2020 10:39)

    # Link komentara

  71. S njim je krenula propast Srba, koja, evo, i sto godina kasnije nema kraja na vidiku.
    (z, 7. avgust 2020 10:38)

    # Link komentara

  72. ljudi vi i ne znate šta je tačno " mason" al Eto...
    Možda je ipak bio katolik?? Pa i " neko" loze Nemanjića je bio...Mene ionako briga za Karadjordjevice a i nepismenog Obilića. Čuj " kraljevi" a srbi pre toga 500 god robovi, plemena zaostala pod još gorim osmanlijama. Nažalost...
    (saša, 7. avgust 2020 10:37)

    # Link komentara

  73. Žalosno je od Velikog Karadjordja šta je ostalo.
    (Karadjordje, 7. avgust 2020 10:31)

    # Link komentara

  74. Vidim u komentarima je dosta pitanja tipa sta bi bilo kad bi bilo. Cinjenica je da je najlakse biti naknadno pametan, ali to onda i nije neka pamet. Ono sto hocu da kazem je da je to bio period u kom se Srbija nije mnogo pitala i da su kao i uvek odlucivake velike sile. Kralj Aleksandar je toga veoma bio svestan i poveo se za zeljom da uzme sto vise, a procenio je da je to moguce samo ako se napravi jedna drzava. E sad to sto je on hteo da bude vladar velike drzave, a ne (znacajno) prosirene nezavisne kraljebine Srbije se nekako uklapa u nas mentalni sklop.
    Ja sam krenuo da citam Draskovicevu knjigu o njemu i moram da kazem da me pocetak prijatno iznenadio, za svaku je preporuku.
    I da ne bude zabune, tvrdokorni sam antimonarhista :)
    (Covek po imenu Uve, 7. avgust 2020 10:31)

    # Link komentara

  75. Treba uci u komentare da covek vidi koliko nas jos uvek drzi "komunisticki opijum". I onda znam zasto smo tu gde smo i ovakvi kakvi smo.... ali, aleksandar je kriv, rekli bi crveni!
    (Naseg kralja ubili su fasisti, komunci ih tad podrzavali, 7. avgust 2020 10:26)

    # Link komentara

  76. ko moj ćale što kaže kriv sam što sam vas pravio
    (Lemmi, 7. avgust 2020 10:25)

    # Link komentara

  77. Имао је историјску шансу да направи Србију са обе стране Дрине, а уместо тога створио је државе онима који их никад нису имали, хрватима, словенцима...
    (Bob Rock, 7. avgust 2020 10:21)

    # Link komentara

  78. Svi su pametni posle 100 godina. Možda je pravio greške, ali ko ne pravi. Svako odgovara za sebe, a on je za ceo narod. Nije to lako.
    (Dr. Miloš, 7. avgust 2020 10:21)

    # Link komentara

  79. Vladar koji je ukinuo sopstvenu drzavu za koju su ginule generacije i tako Srbiju osudio na propast u narednim decenijama, tj citav vek unapred. Sve od nastanka te sklepane neodrzive Jugoslavije je bilo pogresno i rezultiralo je da danas nemamo ni Kosmet ni Makedoniju ni izlaz na more ni uredjeno evropsko drustvo. Kad ste u pogresnom vozu svaka stanica je pogresna.
    (Biba, 7. avgust 2020 10:17)

    # Link komentara

  80. Slobodane....potpisujem 100%.
    (Smeško, 7. avgust 2020 10:14)

    # Link komentara

  81. Dedu proterao, brata rođenog strpao u ludnicu, dao da se ubije čovek koji je njegovu dinastiju doveo na presto, nakon pogibije svakog treceg gradjanina Srbije i svakog drugog vojnika sklepao drzavu sa plemenima i narodima koji ne zele da zive sa nama, tako da ova tetovaza samo upotpunjuje sliku o jednom od najgorih vladara koje smo ikada imali.
    (Slobodan, 07. avgust 2020 09:45)

    Deda je kapitulirao i pobegao u italiju gde je bio u kucnom pritvoru kod svog zeta (koji ga je tako zastitio od saveznika). Brat je ubio coveka i tek nemacke okupacione snage su ga oslobodile, a komunisti ga nisu dirali (dodvoravanje narodu), klasicna borba za prevlast. Apis je imao sudjenje (iako sam protiv njegovog pogubljenja - ne sme niko biti iznad drzave) kao kad bi sada neko oslobodio ubice premijera. Ta plemena su sama usla u zaj. drzavu niko ih nije terao
    (nm, 7. avgust 2020 10:09)

    # Link komentara

  82. mnogo popularni ti orlovi na balkanu...
    (dude, 07. avgust 2020 09:54)

    A orlova sve manje i manje...
    (Panac, 7. avgust 2020 10:03)

    # Link komentara

  83. Просечна Србенда зависник од чипса.
    Страшно.
    (Рале, 7. avgust 2020 10:00)

    # Link komentara

  84. Hahahah, zamislite da je Tito imao istetoviranog nemačkog orla preko celih grudi, ne bismo mogli da živimo od silnih šatriota i teoretičara zavere...
    (Zadrigo, 7. avgust 2020 09:57)

    # Link komentara

  85. mnogo popularni ti orlovi na balkanu...
    (dude, 7. avgust 2020 09:54)

    # Link komentara

  86. Dedu proterao, brata rođenog strpao u ludnicu, dao da se ubije čovek koji je njegovu dinastiju doveo na presto, nakon pogibije svakog treceg gradjanina Srbije i svakog drugog vojnika sklepao drzavu sa plemenima i narodima koji ne zele da zive sa nama, tako da ova tetovaza samo upotpunjuje sliku o jednom od najgorih vladara koje smo ikada imali.
    (Slobodan, 7. avgust 2020 09:45)

    # Link komentara

  87. Bizarno.
    (Nemaja, 7. avgust 2020 09:45)

    # Link komentara

  88. Lik je bio mason koji nas je sve kolektivno ugurao u masonski projekat SHS. Posto italijani nisu dobili ono sto im je obecano od saveznika (delovi kontinentalne dalmacije, danasnje slo i hr) a izginulo je cini mi se milion italijana uzalud oni su se okrenuli nacionalizmu i revansizmu. To je dovelo do pojave fasista i njihovog dolaska na vlast 1922-23 cini mi se. Musoliniji je dao vetar u ledja hitleru koji je isti metod primenio u nemackoj a ostalo je istorija. Moja poenta je da je aleksandar kriv za drugi svetski rat u obliku u kom se desio. Nas je citava ta prica mogla da zaobidje da smo ostali kraljevina srbija. Ali zrtvovani smo po ko zna koji put i ko zna zasto.
    (Imperium, 7. avgust 2020 09:41)

    # Link komentara

  89. @genijalac bolje biti i u teretani i trenirat nego sjediti u kafani i cepati 5 velikih piva i 2 kesice cipsa kao prosecna srbenda...
    (Vladimir, 7. avgust 2020 09:39)

    # Link komentara

  90. Kakav zeldi!
    (Konan, 7. avgust 2020 09:31)

    # Link komentara

  91. Ahahhahahahahhaa. A Ilija Gromovnik na ledjima?
    (Soliterac, 7. avgust 2020 09:30)

    # Link komentara

  92. A srpski dvoglavi orao? Sad kad krenu price o masonima, iluminatima i rozenkrojcerima.
    (Zagor, 7. avgust 2020 09:24)

    # Link komentara

  93. "jel visio u teretani kao i svi normalni tetovirani
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (genijalac, 7. avgust 2020 08:59) "

    Visio, pa izvisio...
    (Kuhar, 7. avgust 2020 09:23)

    # Link komentara

  94. Postujem kralja ali Aleksandar jeste bio mason i stvaranjen nakaradne Jugoslavije direktno je odgovoran za propast srpskog naroda.
    (Ljubisa Livaac, 7. avgust 2020 09:23)

    # Link komentara

  95. megaloman i diktator, zajedno sa Pasicem i jugoslovenskom idejom unazadili su Srbiju 100 godina... odnosno ukinuli su Srbiju na 100 godina. cist politicki diletantizam. u vreme kada su se nacionalno heterogene drzave raspadale (Austrougarska), oni su od otpadaka pravili novog Frankenstajna.
    spasili su Hrvate i Slovence da ne budu na gubitnickoj strani.
    na kraju, cela ta avantura ga je kostala zivota.
    (ax, 7. avgust 2020 09:20)

    # Link komentara

  96. Šta to piše u sitnim slovima na tetovaži? "Ja sam veleizdajnik"?
    (cyborg, 7. avgust 2020 09:18)

    # Link komentara

  97. Mason koji nas je ubio sa svojim odlukama o ujedinjenju..sam je shvatio da je pogresio ali bilo je kasno po njega
    (Da da, 7. avgust 2020 09:16)

    # Link komentara

  98. jel visio u teretani kao i svi normalni tetovirani
    (genijalac, 7. avgust 2020 08:59)

    # Link komentara