- Komentari -

Šta znači "lügenpresse" - najgora nemačka reč koja se "vratila"?

Pre nekoliko dana na internetu se pojavio snimak u kojem pristalice Donalda Trampa tokom predizborne koampanje viču reč “Lügenpresse“. Mnogi su se pitali šta bi mogla da znači reč, očigledno nemačkog porekla, ali se još više ljudi pitalo zašto je baš Trampove pristalice ponavljaju.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Koliko se sećam najružnija reč je kanak..Bàr u nemačkom
    (Milan Sd, 22. februar 2018 04:01)

    # Link komentara

  2. vratila? koristi se svakodnevno...
     (Boki Minhen, 17. oktobar 2017 21:26)

    # Link komentara

  3. Mislim cak i da je nemacka rec za avion iliti "Flugzeug" (flugcojg) nekada izabrana za najruzniju rec u svetu.
    (Oliver Nedeljkovic, 17. oktobar 2017 21:18)

    # Link komentara

  4. Mi za drugačije novine i ne znamo.
    (DrManhattan, 17. oktobar 2017 18:09)

    # Link komentara

  5. Nimalo ne čudi što se ta reč ponovo pojavila baš u Americi. Upravo tamo je možda i najveći broj nacista i završio posle drugog svetskog rata. Obični vojnici i oficiriali ali i naučnici, lekari, inžinjeri, svi su otišli da ne bi pali Sovjetima u ruke i tamo u najvećem broju slučajeva nastavili svoj rad pod Američkim patronatom. Da nije bilo Nemačkih inžinjera, nikada SAD ne bi dobile trku za sletanje na Mesec. Manite se one prazne priče o Titu koji im je prodao naš promali svemirski program, većina toga nije tačno.
    E sad polako isplivavaju na površinu potomci svih tih zlikovaca, preuzimaju institucije Amerike u svoje ruke i vode jedan tihi i mnogo inteligentniji rat. A žrtve će biti svi oni koji im nisu u interesu. Mnogo je bezbednije razoriti ekonomski državu koja ti smeta nego slati vojsku i privlačiti isuviše pažje na sebe. To bi mi trebali najbolje da znamo, zar ne?
     (Ludak_u_razvoju, 17. oktobar 2017 16:04)

    # Link komentara

  6. Danas nema druge Presse,sve je Lüge(laz),ali se uvek protivnici tako krste.
    Svi se ciljevi tako ostvaruju,laze se toliko dugo dok javnost ne poveruje u tu laz i eto,cilj ostvaren! Ima jedan portal(na nemackom) gde se svaki moguci clanak ili TV izvestaj konfrontira faktima.Citam povremeno jer ne mogu vise da se sekiram,toliko zla,lazi,izmisljotina,to opterecuje...
    (jasnjinko, 17. oktobar 2017 15:49)

    # Link komentara