- Komentari -

Zaboravljeni miting: Kako su Amerikanci slavili Hitlera /VIDEO

Na internetu se pojavio snimak gotovo zaboravljenog "proameričkog mitinga", organizovanog u Njujorku 20. februara 1939. na kom je 20.000 ljudi izvodilo nacistički pozdrav ispred zastave SAD i slike Džordža Vašingtona okićene kukastim krstovima.

Daily Mail
Pošaljite komentar
  1. U slamanju Nemačke, fašističke nemani Sovjeti dadoše 20 milona života, Jugosloveni 1,7 miliona a Amerika 400.000. Jel se po nečemu drugom može meriti doprinos u toj borbi? 
    (SIN LOVCA NA MEVDEDE, 16. oktobar 2017 12:09) 

    work smart, not hard - stara pametna poslovica.
    (neutralni felsh, 16. oktobar 2017 15:16

    U konkretnom slučaju neprimenjiva, na tvoju žalost.
    (ferdinand, 16. oktobar 2017 19:31)

    # Link komentara

  2. @ Ostin A

    Jedina je razlika u tome sto Ljoticeva partija nije uspevala da osvoji vise od 2% glasova na izborima, i sto je Nedic smenjen sa mesta nacelnika generalstaba i ministra vojnog zbog simpatija prema nacistickoj Nemackoj.
    Jeste, svuda ima takvih ljudi, samo negde manje, a negde (znatno, znatno) vise.
    @zile
    Vidis u interesu tadasnje kraljevine Jugoslavije je bio savez sa Nemackom .. Ne bi bilo NDH, ne bi bilo razno-raznih logora, Nemcima bi smo ustupili nesto malo vojske - vise im ne bi ni trebalo .. posle toga kada dodju Rusi/Ameri, mi bi ih prihvatili kao svoje - minimalni gubici .. A glavna stvar je da ne bi bilo komunizma, od kraja rata bi se zivelo tesko nekih 20-30, pa mozda i 40 godina(dok se uspostavi "kapitalizam"), a danas bi se znalo sta je cije i ko koliko ima. Po zavrsetku rata bi najverovatnije bila stvorena nezavisna Hrvatska, pa ni rata 1991. ne bi bilo.
    Dakle, za Srbiju je bio bolji savez sa Nemackom.

    Sve nase drzave, su bile diplomatske. Vizantija skupi vojsku, krene na srpske knezevine - svi do jednog odmah priznaju vizantijsku vlast. Vizantijska vojska se vrati na bugarsko ratiste, nasi odmah upadaju na vizantijsku teritoriju da pljackaju, uzmu zemlju itd. Zbog toga smo preziveli. U istoriji nema velikih borbi izmedju Srba ili Hrvata ili drugih Slovena i Rimljana/Vizantinaca. Ima velikih, poznatih bitki protiv Vandala, Langobarda, Vizigota, Ostrogota .. gde su njihove drzave danas?
    (a koje su boje te kantice i lopatice?, 16. oktobar 2017 16:42)

    # Link komentara

  3. @[link] i napravio sporazum sa pavelicem u Argentini posle rata...
    (Rusofil Pancic, 16. oktobar 2017 16:39)

    # Link komentara

  4. Srbija je u to vreme imala vladiku Nikolaja Velimirovića, koji je veličao Hitlera i poredio ga sa Svetim Savom. Nažalost, ima ga i sada.
    (Miki, 16. oktobar 2017 10:01)
    # Link
    I na kraju proglasili Velimirovica za sveca.
    (Sofronije, 16. oktobar 2017 16:38)

    # Link komentara

  5. Страшно је компликован тај период од 1900. до 1945. И дан данас се ломе копља међу историчарима око неких питања која се тичу тог периода. Ово је још један доказ у прилог томе. Све земље су калкулисале и тражиле неки свој интерес у том периоду. Неки су прошли добро, а неки као ми. И савезници су имали различите ставове у Другом свјетском рату иако су се борили заједно. Чекали су шта ће да се деси са Њемачком, сарађивали су у неким областима са Швабама упркос ратним операцијама које су тада биле у току. Њемачка индустрија је радила пуном паром без икаквих санкција за вријеме рата. Политика је чудо. Не каже се џаба да је курва.
    (Патас, 16. oktobar 2017 16:30)

    # Link komentara

  6. Znaci biti zlocinac je ok, i glupo je braniti se od nepravde.
    (sta sad?, 16. oktobar 2017 16:07)

    # Link komentara

  7. Iako je broj zrtava dosta dobar pokazatelj koliko je ko zasluzan za poraz Nemacke u 2.svetskom ratu, izgleda da ima nekih koji bi sve ucinili da omalovaze ruske zrtve i zasluge, pa u to ime da im dam argument: 80% svih nemackih trupa tokom 2.svetskog rata je bilo angazovano na Istocnom frontu. Znaci onih 20% trupa cine i jedinice stacionirane u Nemackoj, Holandiji, Danskoj... gde nisu videle "b" od borbe. Zapad na svim frontovima zajedno nije ni u jednom trenutku bio u direktnom sukobu ni sa desetinom trupa koje su sve vreme pritiskale SSSR.
    (Zile, 16. oktobar 2017 16:06)

    # Link komentara

  8. америка - четврти рајх
    (Габарје, 16. oktobar 2017 15:56)

    # Link komentara

  9. Prate ga i danas,ista politika,još podmuklija..
    (Bili Majer, 16. oktobar 2017 15:40)

    # Link komentara

  10. Ameri stari fašisti. Svi veći i skolovaniji nacisti su završili na rukovodecim funkcijama u SAD.Osnovali su i CIA na osnovu naci spijuna.Finansirali su Hitler i davali oružje kao i Svica.Sveđani davali zeljeznu rudu i čelik za naci oruđe.Norvezani naftu....A evo danas se sve to ponavlja i svi hoće na koljenima Rusiju
    (Mirko Kojotovski, 16. oktobar 2017 15:35)

    # Link komentara

  11. @zile
    I što tih 2% Ljotićevih mora da se gleda u odnosu na kompletno glasačko telo Kraljevine Jugoslavije.
    Ljotićevci su bili i ostali Jugoslivenski klero-fašisti.Veoma,veoma čudna ideologija koja je čak propagirala jedinstvo sa katolicima.
    Ljotćevaca je bilo i medju Hrvatima i Slivencima.
    Što se Nedića tiče,nisu samo njegove sipatije bile u pitanju - tesno je saradjivao sa nacistima pre rata,kontaktirao često sa "privatnom" firmom iz Nemačke koja je bila paravan za špijunažu i aktivno podrivao odbrambenu moć zemlje (bukvalno progonio DM zbog antinacizma - smenio ga iz Bugarske,Češke,smenio ga sa položaja u Sloveniji i na kraju mu čak i napakovao pritvor zbog antinacističkog govora na prijemu u ambasadi UK).
    (Komša, 16. oktobar 2017 15:33)

    # Link komentara

  12. @ (Rajh, 16. oktobar 2017 12:25)
    Sva sreca da rusi sa njim nisu sklopili pakt o nenapadanju, da su sve nijemo promatrali dok njih nije napao
    Mnogi i nisu. Jedva su cekali da mu se pridruze! Pola EVrope? Ali su vama Rusi krivi za rat? Inace, tvrdnja iz vase recenice bas i nije tacna. Jos kako su se Sovjeti bunili. Recimo prilikom komadanja Cehoslovacke. Predlozili su i vojni pakt protiv Hitlera ali su im se suprotstavili Francuzi? "Nijemi" su bili Britanci koji su bili garant samostalnosti i teritorijalnog integriteta Cehoslovacke? Poljaci su bili medju onima koji su ga zdusno podrzavali pa cak i uzeli deo Ceske. Slovaci, bas kao i Hrvati, su jedva docekali, izdali svoju drzavu i napravili fasisticku diktaturu?
    Datum za pocetak rata je mogao biti uzet i drugim povodom. Spanija i strana intervencija, Norveska, Cehoslovacka, Austrija? Mislite li da je pripajanje zapadnih delova Nemacke i dozvola Hitleru na ponovo pokrene vojnu industriju bilo "nijemo" posmatranje zapadnih sila, nada da ce zaustaviti komunizam ili nesto trece? I jos mnogo toga bi se moglo ovde napisati da bi popunilo vase poznavanje istorije. Cinjenica da samo pominjete Ruse umesto Sovjete pokazuje koliko ste tendenciozni i/ili puni neznanja o tom periodu istorije Evrope. Usput, zanimljiv vam je potpis ali savetujem promenu jer je svaki propao neslavno. Rajh se na vesem jeziku prevodi kao carstvo. Ako vec kortistite stranu rec trebali bi je pisati u originalu - reich. Ne bi me zacudilo i da im se divite?
    (Hmm, 16. oktobar 2017 15:25)

    # Link komentara

  13. @zile
    A "vodja"Stojadinovic koji je bio na vlasti i sklonjen kada je bilo jasno da radi kraljevskoj porodici o glavi...
    (Brica, 16. oktobar 2017 15:24)

    # Link komentara

  14. Ovo je samo prolazna faza do konačnog rešenja.Vi mislite da je taj projekat stao?Nije,samo mu se pristupa na drugi način i radi se du goročno i sigurno.Shvatili su da se stvari ne mogu rešiti za par godina rata pa su ušli u dugoročnu realizaciju koja će trajati 100-tinjak godina.
    (RUMBLE, 16. oktobar 2017 15:21)

    # Link komentara

  15. U slamanju Nemačke, fašističke nemani Sovjeti dadoše 20 milona života, Jugosloveni 1,7 miliona a Amerika 400.000. Jel se po nečemu drugom može meriti doprinos u toj borbi?
    (SIN LOVCA NA MEVDEDE, 16. oktobar 2017 12:09)


    work smart, not hard - stara pametna poslovica.
    (neutralni felsh, 16. oktobar 2017 15:16)

    # Link komentara

  16. U slamanju Nemačke, fašističke nemani Sovjeti dadoše 20 milona života, Jugosloveni 1,7 miliona a Amerika 400.000. Jel se po nečemu drugom može meriti doprinos u toj borbi?
    (SIN LOVCA NA MEVDEDE, 16. oktobar 2017 12:09)

    Vidi, Sovjeti su dali oko 27 miliona života, po najnovijim, i to ne samo Ruskim istraživanjima, što je bilo oko 13% stanovništva. Jugoslavija je izgubila oko 10% stanovništva, Grčka oko 11%, Poljska oko 17%, a najviše je pobijeno Jevreja, oko 55%.
    Ali statistika može da se gleda i na drugi način, pa je recimo zanimljivo znati da je upravo u Jugoslaviji, gde je živelo oko 70,000 Jevreja pre rata (i to najviše u Srbiji), ubijen najveći procenat njih od svih Evropskih država - 89%.
    A sto se tice Amerike, glupo je donositi zaključke na osnovu ovog snimka, takvih skupova bilo je po celom svetu, ali činjenice su jasne - da oni nisu ušli u rat, ko zna dokle bi trajao i kako bi bio završen. A drugo, rat se nije vodio na njihovoj teritoriji (osim Havaja i napada podmornicama, što je donelo minimalne žrtve), tako da cifra od 400,000 života nije za potcenjivanje. Ili pljuvanje. Šta god mi mislili o njihovoj politici, i tad i sada.
    (Pera Trta, 16. oktobar 2017 15:13)

    # Link komentara

  17. (Miloje, 16. oktobar 2017 14:02)

    To je meni profesor istorije (apsolutni genije) rekao po završetku osnovne. Znao da volim opštu kulturu i informisanost pa me pitao, a ja nisam znao.
    (Gde ja živim, 16. oktobar 2017 15:00)

    # Link komentara

  18. Man in the High Castle . Serija u Amazonovoj produkciji , govori o tome sta bi bilo da su Nemci dobili 2.s.r. , deo Amerike Rajh , stenovite planine neutralna teritorija , a zapadna Amerika , Japan . Odavno bolju fikciju nisam pogledao .
    (LemiLivoSkodi, 16. oktobar 2017 14:44)

    # Link komentara

  19. U slamanju Nemačke, fašističke nemani Sovjeti dadoše 20 milona života, Jugosloveni 1,7 miliona a Amerika 400.000. Jel se po nečemu drugom može meriti doprinos u toj borbi?
    (SIN LOVCA NA MEVDEDE, 16. oktobar 2017 12:09)

    s obzirom da ih Nemacka nikada nije napala, sve i jedan americki zivot treba da se postuje..
    (freddie, 16. oktobar 2017 14:44)

    # Link komentara

  20. Podsetite da je drugi svetski rad počeo ZAJEDNIČKIM napadom na Poljsku Nemačke i Rusije
    (Proka, 16. oktobar 2017 10:12)
    Da te ja podsetim.. Rat je počeo nemačkim napadom i invazijom na cekoslovasku 1938 ili smatraš da je to nebitna zemlja.. A taj napad i invaziju su podržali i poljaci i englezi i francuzi jedini su rusi bili protiv.
    (nikola, 16. oktobar 2017 14:41)

    # Link komentara

  21. (kont, 16. oktobar 2017 09:49)

    Sve je to tacno. Ali zasto je onda Nikolaj Velimirovic jedini koji nije vredan odbrane ovakvim argumentom? I on je podrzavao Hitlera pre rata.
    (Selimovic, 16. oktobar 2017 14:20)

    # Link komentara

  22. Svako ima svoj Gazimestan.
    (vitez, 16. oktobar 2017 14:14)

    # Link komentara

  23. @Ostin A

    To što je Bata Stojković rekao u filmu "Ko to tamo peva", to stoji ko beton i dan danas... Sve je u pravu.
    (EgoistA, 16. oktobar 2017 14:14)

    # Link komentara

  24. Slavili smo I mi Staljina pa taj Ubio 20 miliona. I Jos uvek veličamo komunizam
    Koji je maltene isti ko fasizam. Tata im je isti. A to
    Je Karol Marks!!!
    (panto, 16. oktobar 2017 14:07)

    # Link komentara

  25. Negde sam pročitao podatak da je na glasanju za službeni
    jezik SAD Engleski pobedio Nemački za samo jedan glas.
    Jeste da su "ameri" ratovali za nezavisnost protiv UK
    i da je bilo puno iseljenika iz Nemačke, ali meni ovaj
    podatak deluje kao scenario za SF film sa tematikom
    putovanje kroz vreme. I niko ne može da me ubedi da
    bi usvajanjem memačkog jezika istorija ostala ista.
    Jedino zlobnici mogu da kažu da je nama u svakom
    slučaju svejedno pošto su nam, manjim delom zbog
    objektivnih okolnosti a većim delom zbog sopstvenog
    delovanja, gaće spuštene do nožnih članka.
    (Miloje, 16. oktobar 2017 14:02)

    # Link komentara

  26. Sad ce autosovinisti da nam objasne kako su u Srbiji nacisti najvise slavljeni. To sto je od istih pobijeno pola srpskog stanovnistva na x yu prostoru, verovatno najveci procenat u ww2 je cista slucajnost?
    (Istoriju pisu mocni, 16. oktobar 2017 13:56)

    # Link komentara

  27. Hrabar ovaj momak,jevrein sto je hteo da prekine skup bolesnika,neverovatno kako su svi bili obuceni u naci uniforme,pa kao da su u Berlinu a ne u NY.
    (Zelja, 16. oktobar 2017 13:37)

    # Link komentara

  28. i sta onda pozdravljali su ideju ciste nacije.
    (mungos, 16. oktobar 2017 13:35)

    # Link komentara

  29. Zanimljivo da se u uglu vidi zastava sa zvezdicama koja je tek hiljadu devetsto pedeset i neke, ako se ne varam, usvojena za Savet Evrope, a osamdesetih kao zastava EU. Mada mi se cini da ima vise od 12 zvezdica i posto je crno-belo ne vide se boje, ali opet neodoljivo lici na danasnju zastavu EU.
    Ako neko zna malo vise o tome bilo bi zanimljivo da napise.
    (radoznao, 16. oktobar 2017 13:31)

    # Link komentara

  30. Један од главних финансијера Трећег рајха је био Прескот Буш (отац Џорџа Буша сениора) преко своје банке (Union Banking Corporation). Средства која су улагана у тадашњу немачку војну индустрију су пристизала претежно са рачуна Ротшилдових. Да није финансирано из САД, не би било не јаке нацистичке Немачке.
    (Много сам памитан, 16. oktobar 2017 13:26)

    # Link komentara

  31. @ Ostin A

    Jedina je razlika u tome sto Ljoticeva partija nije uspevala da osvoji vise od 2% glasova na izborima, i sto je Nedic smenjen sa mesta nacelnika generalstaba i ministra vojnog zbog simpatija prema nacistickoj Nemackoj.
    Jeste, svuda ima takvih ljudi, samo negde manje, a negde (znatno, znatno) vise.
    (zile, 16. oktobar 2017 13:15)

    # Link komentara

  32. Pa i posle rata je bilo toga. Procitajte o Dzordzu Rokvelu.
    (M, 16. oktobar 2017 13:09)

    # Link komentara

  33. SAD su sa Velikom Britanijom sklopile tajni sporazum tridesetih godina da ne prime jevrejske izbeglice iz Nemačke,isto tako senat SAD nije htela da ih prime.(izvor Histori).
    (dragan, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  34. Sva sreca da rusi sa njim nisu sklopili pakt o nenapadanju, da su sve nijemo promatrali dok njih nije napao
    (Rajh, 16. oktobar 2017 12:25)

    # Link komentara

  35. Ali je preovladao razum, za razliku od drugih zemalja
    (Pera, 16. oktobar 2017 12:13)

    # Link komentara

  36. U slamanju Nemačke, fašističke nemani Sovjeti dadoše 20 milona života, Jugosloveni 1,7 miliona a Amerika 400.000. Jel se po nečemu drugom može meriti doprinos u toj borbi?
    (SIN LOVCA NA MEVDEDE, 16. oktobar 2017 12:09)

    # Link komentara

  37. Krdo je krdo.
    Nema naciju.
    Krdo bilo
    nemacko,
    americko ili
    srbsko
    ...
    je krdo.
    (Pedja, 16. oktobar 2017 11:57)

    # Link komentara

  38. Kako ovi nemiroljubivi ksenofobi mogu da idu u rat?
    (tako to ide, 16. oktobar 2017 11:34)

    # Link komentara

  39. Pogledajte samo logo NATO-a. Modifikovan kukasti krst.
    Sve jasno.
    (fomohob, 16. oktobar 2017 11:22)

    # Link komentara

  40. A Huver ih samo popisao... Otkud Lindberg i "nemačke vrednosti", Nemci su osuđeni zbog otmice njegovog sina?
    (neriljano, 16. oktobar 2017 11:20)

    # Link komentara

  41. The Man In High Castle
    (w, 16. oktobar 2017 11:01)

    # Link komentara

  42. Srećom pa današnji Srbi mrze Hitlera i Nemačku, a vole jedino eure i nemačka kola.
    (Krsman Rastko, 16. oktobar 2017 10:56)

    # Link komentara

  43. @Ostin A, 16. oktobar 2017 09:44
    Tačno sam znao da na ovu vest mora da reaguje neko ko će da povuče paralelu sa Srbijom.
    Dok se New Yorkom orilo u slavu Hitleta, prethodilo je:
    Komadanje Čehoslovačke 1938 godine - Bohemska, Moravička oblast, anšlus Sudetske oblasti i anšlus Austrije. U kancelarijama u Moskvi i Berlinu se "polirao" sporazum Molotov - Ribentrop. Nacistička partija Engleske je slobodno marširala Lpndonom...
    U Kraljevini Jugoslaviji je Armijski Đeneral Milan Nedić uživao u svojim penzionerskim danima, Dimitrije MNita Ljotić je bio potučen na izborima do nogu i njegov pokret "Zbor" je sveden na statističku grešku. Kraljevina Jugoslavija je živela sa svojim sbvakodnevnim problemima, ali problem nacizma u Srbiji (pošto navodite Nedića i Ljitića kao egzemplare, a ne navodite šta je u to vreme radio Pavelić) nije postojao. To ste pročitali i gledali u posleratnoj komunističko-Bulajićevsko-Dedijerskoj propagandi.
    (Stiff Upper Lip, 16. oktobar 2017 10:50)

    # Link komentara

  44. Svaki verski fundamentalizam je posast. Muslimanski je danas glavni na tapetu, hriscanski se gura pod tepih, a jevrejski je tabu o kome ne sme da se prica. I tako su mene godinama ucili kako su jevreji dobrice koje su podneli veliku zrtvu u vreme II sv. rata. Jesu oni podneli ogromna stradanja, to ne sporim, ali njihov fundamentalizam nije iscezao, i muka mi je kad vidim da o tome ne sme da se prica.
    (ojmilutine, 16. oktobar 2017 10:45)

    # Link komentara

  45. Ostin A, 16. oktobar 2017 09:44

    To su on Ljoticevci i Nedicevci po Mirku i Slavku?
    (Partizan, Torino, Al Ahli, 16. oktobar 2017 10:43)

    # Link komentara

  46. "Henri Ford i Čarls Lindberg izrazili su svoja antisemitska uverenja, a medijski mogul Vilijam Rendolf Herst" kakvo probrano drustvo najgorih. a vala i vasington je bio robovlasnik dok englezi nisu poceli da crncima daju slobodu za ucesce u ratu.
    (dnevna doza smeha, 16. oktobar 2017 10:33)

    # Link komentara

  47. Ostin A@ Kome treba istorija,dokumenta istrazivanje kad imamo filmove.Mislim stvarno ko je snimio film Ko to tamo peva?Bata Stojkovic je u tom filmu pljunuti Milan Stojadinovic.I da Sojadinovic ,Nedic i Ljotic nisu isto niti su svi imali istu ideologiju.A to da su svi oni jedva cekali da Nemci dodju i da nas okupiraju je smesno.Stojadinovic je bio veliki covek jedino sto je vredelo u prvoj Jugoslaviji gradio pruge u ruralnim krajevima i izgradio preko hiljadu domacih fabrika sa domacim kapitaalom,zato su ga komunisti ocrnili njihovom prpagandom.
    (Aleksandar, 16. oktobar 2017 10:32)

    # Link komentara

  48. @ja

    Razlika je ogromna, ako nisi primetio!!
    Skup je slican, ali je koncept totalno drugaciji. Nema porusenih gradova, bombi, logora i ostalog.
    Drzave spaja trgovina i ekonomija, a ne zelja za dominacijom jedne rase i totalno istrebljenje Jevreja, Srba, roma i ostalih.
    (Blake, 16. oktobar 2017 10:31)

    # Link komentara

  49. Nije Hitler izmislio fasizam i antisemitizam to su bili legalni politicki stavovi u prvoj polovini 20 veka.
    (Brica, 16. oktobar 2017 10:28)

    # Link komentara

  50. Nista neobicno. Porodica Bush(nekada Scherf) koja je Americi dala 2 predsednika(stariji Bus je prethodno bio i potpredsednik i direktor CIA), bila je u prisnim odnosima sa istaknutim nemackim nacistima. Postoje i fotografije koje su svima dostupne gde se vidi KUCNO druzenje porodice Bush i nacista kao sto su Borman, Mengele i general Gelen...
    Ko je zainteresovan za istrazivanje, moze da se uputi u detalje Operacije Spajalica(Paperclip). Operacija je obuhvatila tajno prebacivanje nacista iz Nemacke u Ameriku nakon okoncanja II svetskog rata.
    (ima toga jos, 16. oktobar 2017 10:28)

    # Link komentara

  51. nema velike razlike izmedju hitlerove nemačke i amerike uopšte
    (komentator, 16. oktobar 2017 10:27)

    # Link komentara

  52. Можемо ми да причамо и овако и онако о Хитлеру и како га је ко дочекао, али како су га дочекали браћа Хррррвати 1941. - то је за дивљење. Мада, немојмо заборавити да су они склони таквим дочецима - и српског краља су дочекали весело, као и оног машинбравара, а није да су били негостољубиви и према другим чизмашима. Навика, ваљда, шта ли је...
    (Дочеци и спроводи, 16. oktobar 2017 10:22)

    # Link komentara

  53. Podsetite da je drugi svetski rad počeo ZAJEDNIČKIM napadom na Poljsku Nemačke i Rusije
    (Proka, 16. oktobar 2017 10:12)

    # Link komentara

  54. @ja

    Nije sve baš tako jednostavno. Naravno da savremeni svet nije divan kao na filmu, da je SAD svetski policajac koji se mnogima smučio, da pravde u svetu nema, ali porediti to sa nemačkom hegemonijom, plastično opisanom u Mein Kampfu i ostvarivanom na onako monstruozan način u najmanju ruku nije korektno. Gestapo ne hapsi, politički zatvorenici, mentalno oboleli, hendikepirani, seksualne manjine, obeleženi narodi se ne uništavaju sistematski. Tada nije bilo samocenzure, jer je cenzor imao i makaze i batinu. Ono što se danas smatra ekscesom i ne odobrava, tada je bio politički main stream ne samo u Nemačkoj.
    (Sir Giles, 16. oktobar 2017 10:03)

    # Link komentara

  55. Kao sto je Sadam Husein u nase vreme bio good guy. Pisao je Hitler u istu tikvu onomad sa amerikancima. Zanimljivo je ko ga je stavio na vlast tj pomogao da postane sta je postao i zasto. Dovoljno.
    (kvazi britanac na srpskom, 16. oktobar 2017 10:03)

    # Link komentara

  56. Srbija je u to vreme imala vladiku Nikolaja Velimirovića, koji je veličao Hitlera i poredio ga sa Svetim Savom. Nažalost, ima ga i sada.
    (Miki, 16. oktobar 2017 10:01)

    # Link komentara

  57. Cini mi se da ljudi ne shvataju da je Hitler pre rata bio legitimna politicka figura.Neka vrsta trendsetera.Demokratija je u celoj Evropi bila u povlacenju a on je bio predstavnik tada se cinilo efikasnijeg sistema.Imao je obozavatelje po celom svetu pa i u Americi.Tek nakon pocetka rata pocinje njegova satanizacija,90 posto zasluzeno zbog strahota i holokausta a 10 posto preterivanje zbog ratne propagande koja postoji u svakom sukobu.
    (kont, 16. oktobar 2017 09:49)

    # Link komentara

  58. Jebi*a, svaka država ima svoj korov. I mi smo imali Nedićevce i Ljotićevce, a i mnoge druge koji su jedva čekali da padnemo pod Nemačku čizmu.

    Bata Stojković u filmu Ko to tamo peva "Nemačka medicina je najbolja na svetu, pa i da dođu barem bi se znao red i disciplina", ili ono kad kaže "zna se ko ovde voli da krade". Puna je Srbija bila takvih.
    (Ostin A, 16. oktobar 2017 09:44)

    # Link komentara

  59. Poznato mi je, temeljito sam izučio tu tematiku, New York i Chicago su bili glavni punktovi gdje se skupljala lova za financiranje Hitlera i nacista!
    (Meister Jakob, 16. oktobar 2017 09:44)

    # Link komentara

  60. A u čemu jer razlika sad..sve zemlje trećeg rajha su sad članice NATO-a samo umesto nemačke vodja je Amerika..moto im je isti..da su oni vredniji od ostalih...čak je i Srbija u istom sosu..tad je bila okružena skroz zemljama trećeg rajha a sad natom
    (ja, 16. oktobar 2017 09:34)

    # Link komentara