- Komentari -

Najneobičnija mapa: Kada bi planete bile kontinenti... (FOTO)

Bivši programer Nase i robotičar Randal Munro napravio je neobičnu mapu proširivši kartu sveta, predstavivši na njoj planete i druga nebeska tela kao kontinente poredeći ih među sobom i sa već postojećim kontinentima.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. a sto bi bilo jasno da je neko birao? pa mozda se zivot nije uspeo razviti nigde drugde. a mozda se ravio ali mi ne znamo. u oba slucaja (a u protiv tvog)je jasno da to niko nije birao... -:) :-)
     (milan, 18. avgust 2017 02:54)

    # Link komentara

  2. Vrlo vrlo interesantno,sto znaci da je neko ipak birao NAJVECU planetu suncevog sistema,Zemlju(gasovite planete ne racunamo jer gas je gas) da je nastani zivim bicima.Treba li vam veci dokaz o postojanju vise inteligencije ma kako je mi zvali?
    (Zemlja najveca "zemlja", 17. avgust 2017 17:33)

    1) Da

    2) Nauči šta je dokaz

    3) Uran i Neptun nisu gasoviti.

    4) Pošto ti je pretpostavka da iz nekog razloga ima smisla da nas viša inteligencija stavi na najveću negasovitu planetu, a Zemlja to nije, sledi da nas nikakva viša inteligencija nije stavila tu.
     (Neko123, 18. avgust 2017 01:41)

    # Link komentara

  3. @Zemlja najveca "zemlja"
    A zasto ne racunate gasovite planete? Mi ih zovemo gasovite zato sto ne mozemo da dopremo do njihovog cvrstog dela (za koji smatramo da postoji). Znaci mozemo posmatrati i njih kao "cvrste" planete samo sa veoma debelom, dominantnom atmosferom. U tom slucaju Zemlja je daleko od najvece. -> Argument Vam otpada

    S druge strane, Venera je samo malo manja od Zemlje, oko 5% - poluprecnik je manji 320 kilometara. Znaci nije tu Zemlja nesto znacajno u prednosti. -> Opet Vam argument otpada.
    (Posmatrac, 18. avgust 2017 00:04)

    # Link komentara

  4. Koliko nezamislivog bogatstva postoji u svemiru toliko je apsolutno depresivno gledati kako se ljudi ubijaju oko mrvica na ovoj planeti.
     (ace, 17. avgust 2017 18:39)

    # Link komentara

  5. samo polako,kad bude jednog dana,,dragi gledaoci:eto,ne znamo kako ali ispalo je kako su neki i mislili,mi ipak zivimo na malom delu jedne velike planete,nema veze,vec ste navikli?
    (sve je laz, 17. avgust 2017 17:38)

    # Link komentara

  6. Vrlo vrlo interesantno,sto znaci da je neko ipak birao NAJVECU planetu suncevog sistema,Zemlju(gasovite planete ne racunamo jer gas je gas) da je nastani zivim bicima.Treba li vam veci dokaz o postojanju vise inteligencije ma kako je mi zvali?
    (Zemlja najveca "zemlja", 17. avgust 2017 17:33)

    # Link komentara