- Komentari -
  1. Koji vanzemaljci kad ni na Mars ne mozemo otici.
    (hill, 25. jul 2017 09:16)

    Ми. А они?
     (Јабучило, 26. jul 2017 17:13)

    # Link komentara

  2. Jao,jao,lele,lele,a ja se javio i uhvatio jednog,evo drzim ga u podrumu zavezanog,sta sad da mu radim???!!!Da ga puscem li oce da si ide kuci a i mnogo brate krka,nema ga moz izranim do Bozic?
    (Pirocanac, 26. jul 2017 10:23)

    # Link komentara

  3. Ok!
     (..., 26. jul 2017 10:00)

    # Link komentara

  4. A sta ako mi budemo ti koji su daleko napredniji,kroz 100-200god?!
     (dk123, 26. jul 2017 00:40)

    # Link komentara

  5. Maksimalna brzina u Univerzumu je brzina svetlosti. Objekti sa masom ne mogu se kretati ovom brzinom jer je potrebna ogromna energia za to (E=m*c2). Prema Anštajnovoj specijalnoj teoriji relativnosti objekat koji se približava brzini svetlosti sve više dibija na masi, a kada dostigne tu brzinu masa postaje beskonačna. Tako, da bi objekat ubrzavao, potrebna je sve veća i veća energija, bližeći se beskonačnom. Znači, nemoguće. Postoje neke naučne spekulacije o tzv. Warp drive-u, koji bi premašio brzinu svetlosti. Prema proračunima, ovaj pogon, da bi iskrivio prostor-vreme, zahteva neku hipotetičnu negativnu energiju, a količina, za pokretanje nekoliko atoma, bila bi oko tri mase sunca. Nemoguće. Sve ostalo je naučna fantastika. Osim ovoga, ako postoje tehnološki napredne civilizacije, barem na našem nivou razvoja, zašto ne hvatamo signale sa tih svetova, budući da slušamo svemir već decenijama? Takve civilizacije bi sigurno "ispuštale" u svemir neku vrstu elektro-magnetnog zračenja, čak i nenamerno? Po statističkim proračunima, očekivali bi ste pravu buku "tamo gore", medjutim vlada neprijatna "tišina". Čini se da je razvoj i opstanak inteligentnih i tehnološki sposobnih vrsta u svemiru, jako redak.
     (Demos, 26. jul 2017 00:38)

    # Link komentara

  6. Ako vam se javljaju vanzemaljci, krenite odmah prema najbližoj ustanovi za mentalno zdravlje. Ako su vas već posetili ili kidnapovali, slobodno izađite iz nje, lečenje ne pomaže.
    (Macura, 25. jul 2017 23:47)

    # Link komentara

  7. Hoking je verovatno u pravu. Planeta nam je divna i rizik da nas neka vanzemaljska napredna civilizacija porobi je zaista veliki. Medjutim, ja bih toliko želela da ih sretnem. Moja radoznalost je u uvom slučaju veća od mog straha.
    PS.Još od najranijeg detinjstva želim da upoznam "male zelene".
    (verba volant, 25. jul 2017 23:22)

    # Link komentara

  8. nek probaju na drugom mestu@

    A je l' na ćirilici ili na latinici, ili pak na Engleskom...?
    ("save the best for the last"? (h e h), 25. jul 2017 23:14)

    # Link komentara

  9. znate sta! da su hteli odavno bi kolonizovali palenetu Zemlju ili su to uradili tako sto su izvrsili genetske promene i stvorili svesno bice od pra coveka ili ti zivotinje. Planeta zemlja je pogodna za zivot milionima godina za toliko vremena mogli su da je kolonizuju. Sto se tice signala nema ko na njih da odgovori! Zato sto nisu tako napredni, ili ne postoje na udaljenosti od 100 svetlostnih godina (koliko prvim elektro talasima treba da predju o prvog njegovog emitovanja sa Zemlje) ili ne postoje (u razumnoj udaljenosti) ili za nas tj. za planetu Zemlju odavno znaju kao mesto gde se razvija BIOLOSKI ZIVOT a za njih to mozda nista nije posebno! ne treba njima nas signal da bi nas uocili.
    (miki, 25. jul 2017 20:52)

    # Link komentara

  10. ja cu na vratima da napisem vracam se za 5 minuta - dodji za 5 minuta i tako posle 5 minuta oni opet dodju kad ono opet isto pise dodji za 5 minuta, i tako u krug. A signale koje smo medju prvima poslali u svemir su 1. i 2. sv. rat tako da ce prvi njihov utisak biti da smo agresivni a to znaci da smo spremni da manipulisemo sa svojom ljudskom rasom i sada kada bi nas oni kontaktirali znali bi da bi napravili haos na zemlji jer bi se nasli oni koji bi to zloupotrebili. Ako bi nas i kontaktirali mislim da ta cinjenica ih odvraca da tako postupe.
    (mikiii, 25. jul 2017 20:26)

    # Link komentara

  11. Moj institut se godinama bavi ozbiljnim istrazivackim radom. Proucavamo oblasti ravne table i teoriju bozje volje u Srbiji. Od opreme imamo najnovoji audi i iphone7. Vodeci tim strucnjaka su akademski kladionicar Mile Fajront, nekadasnji izbacivac Miki Splav, profesinalni navijac u afektu Dule Patos, i moja malenkost Vlada Pancir, telohranitelj vizionar. Danju se bavimo analizom novih teorija i ideja, a nocu trazimo sponzore po gradu.
    (Lola Dijabola, 25. jul 2017 20:14)

    # Link komentara

  12. @ Hoking je ovom izjavom samo dokazao da je jedan obican, mali covek bez ikakve, a kamoli razvijene, svesti o Univerzumu. Dzaba mu sva istrazivanja...
    @Beogradjanka

    Hkingu s vremena na vreme dodje agent i kaze napisi nam tekst za ovu izdavacku kucu, na ovu temu, i legne mu pedeset hiljada dolara na racun. A ti? Koliko si ti svojim tekstovima zardila? Sta si svetu dokazala, i koja su tvoja naucna dostignuca?
    (Danilo, 25. jul 2017 19:34)

    # Link komentara

  13. Od kada sam izneo transparent "NISMO UKUSNI", nigde nijednog oko kuce, vec duze vreme
    (nek probaju na drugom mestu, 25. jul 2017 16:04)

    # Link komentara

  14. Hmmmmm... a isto nemoj nikome ni da pričaš da su te zvali.
    (ima lekovi i za to, 25. jul 2017 15:34)

    # Link komentara

  15. @xman Pa pazi I ljudi su na daleko većem civilizacijskom I tehnološkom nivou od drugih bića na planeti Zemlji, ali opet ih ubijamo I uništavamo našim ponašanjem. Ko zna mozda neka vanzemaljska rasa otkrije da se od ljudske kože može napraviti dobra jakna i šta onda?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beogradjanin, 25. jul 2017 10:08)

    Zaista je tesko ocekivati da ce vanzemaljci koji dodju biti nesto mnogo intaligentniji od nas, imace samo napredniju tehnologiju, sto nije slucaj sa zivotinjama.
    (vlrd, 25. jul 2017 15:22)

    # Link komentara

  16. Veliki astrofizicar a zapravo mu um ogranicen kao i bilo kome drugom ko nije "veliki astrofizicar" ali razmislja ovako. To sto ljudska civilizacija razmislja na destruktivan nacin, ne znaci da neke druge civilizacije razmisljaju tako. Napredni umovi imaju uzvisenije ideje i ciljeve. Hoking je ovom izjavom samo dokazao da je jedan obican, mali covek bez ikakve, a kamoli razvijene, svesti o Univerzumu. Dzaba mu sva istrazivanja, teorije i zakljucci. Veliki um sebi ovakvu izjavu ne bi dozvolio.
    @Beogradjanka


    drugim recima, treba da bude dobar za citate na fejsu pa da ga narod voli? da bude idealista i od univerzuma ocekuje samo hipi signale srece i harmonije? takve misli ostavite piscima a la koeljo i kastaneda, a gospodin hoking je naucnik: njemu je u opisu posla da bude racionalan cak i kad se ovako kolokvijalno caska u hipotetici.
    vi trazite pesnika ili esejistu o univerzumu - hoking to nije, i ne treba da bude. racionalno, covecanstvo i planeta su jos u ranoj fazi razvoja, ima vremena za potencijalni susret, ali kad nama vise bude odgovaralo, na ravnijoj nozi. vi cekate mesije i spasioce, ali pogledajte nas razvoj, i dalje se vozimo u kantama, na ivici kolapsa - pogledajte svest, i dalje radi iskonska toljaga, tek nas cekaju rubikoni. samo nam jos fale vanzemaljci pa da skroz otkacimo, a kamoli neki koji snime planetu zemlju koja je evidentno redji slucaj u svemiru - planete imaju relativno kratak rok perioda nastanjivosti, dovoljno za vrlo dug predumosljaj ugrozenih... za sad smo relativno sigurni u zvezdanom shumu, ali ne treba slati direktne radio signale ka drugim sistemima. gledaj i ne diraj, i budi oprezan, i radi na sebi... pojednostavljeno. sta je problem, sto ne pise pesme o zvezdama i alfu?
    konacno, zameriti "nemanje svesti o univerzumu" astrofizicaru koji se ceo zivot bavi strukturom istog i koji je uvek u kontaktu sa najnovijim astro i svenaucnim otkricima i tendencijama (direktno sa ljudima koji ih sprovode) je vrlo naivno, da se blago izrazim. kao da ste za paganinija rekli da ne razume violinu... zivi blam. nego hajde, navikli smo vec vec na svasta, medju fragmentima frustrirane dokolice.
     (neutralni felsh, 25. jul 2017 15:11)

    # Link komentara

  17. Ako dodju ćeraćemo se. U šumu pa polako. Zna se procedura...
    (cole, 25. jul 2017 15:03)

    # Link komentara

  18. Samo se zez.... Pa kad nam posalju Aliense. Za pocetak samo dva a posle po potrebi.
    (Zoran, 25. jul 2017 14:47)

    # Link komentara

  19. Kad na stolu servirate pasulj i jagnjeće (praseće) pečenje, većina se posluži pasuljem. Tako će vanzemaljci mesožderi, umesto nas, navaliti da pasu travu. Ipak je ima više!
     (čika Boki, 25. jul 2017 14:44)

    # Link komentara

  20. Ovde smo samo mi, krompiri :) Realno, covek je potpuno u pravu. Napredna civilizacija koja je prezivela milione, milijarde godina i dostigla visok stupanj razvoja tesko da je drustvo pacifistickih, altruistickih bica, koji su u fazonu ljubav, deljenje, altruizam...
    (my way, 25. jul 2017 14:17)

    Ali, ... a šta ako nas pozove Mlečnoputska Unija ?! Oni samo hoće da nam pomognu za naše dobro.
    (svi su na našoj strani, 25. jul 2017 14:44)

    # Link komentara

  21. Mene su nazvali i rekli da ce da dodju kod mene ja pozvao zan luk pikar-a da pregovara u moje ime Drugi put su me zvali rekli su mi da ce da mi uniste kucu onda sam zvao Dva prijatelja predatora i aleien-a da me zastite od njih evo tri godine nemam nikakvih zvanja od vanzemaljaca
    (AlienShooter, 25. jul 2017 14:35)

    # Link komentara

  22. A ako dodju bez prethodnog poziva?
    (Zvezdana, 25. jul 2017 14:21)

    # Link komentara

  23. Ovde smo samo mi, krompiri :) Realno, covek je potpuno u pravu. Napredna civilizacija koja je prezivela milione, milijarde godina i dostigla visok stupanj razvoja tesko da je drustvo pacifistickih, altruistickih bica, koji su u fazonu ljubav, deljenje, altruizam...
     (my way, 25. jul 2017 14:17)

    # Link komentara

  24. Tako je Hoking, ne puštajte vanzemaljca više ni natrag u zemlju!
    (Zemljak, 25. jul 2017 14:13)

    # Link komentara

  25. To je nekulturno Stivene.
    (Andjelko, 25. jul 2017 12:59)

    # Link komentara

  26. @ Strato patak

    Previđaš da je za njih putovanje brzinom svetlosti zastarelo još pre 4 "nastanka svemira", kako oni u šali mere vreme, zemaljskim žargonom.
    Oni već duže vreme putuju ultrakratkim nano flux elektrojonizujućim beta talasima, šifra F?4?~^5?*7?.
    Pa kad bi krenuli sutra prema Zemlji, došli bi nam juče.
    Ne zna čovek ni kad da stavi pasulj..
     (remax, 25. jul 2017 12:31)

    # Link komentara

  27. Pametno bi bilo da se malo pritajimo i da se Zemlja obloži kutijama za jaja. Možemo onda da divljamo i pravimo žurku do mile volje, nema šanse da nas Vanzemaljac čuje.
    (Glavonja, 25. jul 2017 12:31)

    # Link komentara

  28. Nana tako dobro ide da nam i vanzemaljci zavide.
    (C, 25. jul 2017 12:24)

    # Link komentara

  29. @nebo Nekada nije postojala ni struja pa smo je otkrili. Ako se nasa civilizacija u medjuvremenu ne unisti moguce je da cemo pronaci neku tehnologiju kojom cemo moci da putujemo brzinom svetlosti za pocetak. Ili uopste necemo mi putovati nego roboti. Vreme i prostor su beskonacni i ko zna sta sve donose novo u buducnosti. Scenarija su razna !
     (Ana-bg, 25. jul 2017 12:22)

    # Link komentara

  30. Аман за аман више.
    (СЕНОВИЋ, 25. jul 2017 12:15)

    # Link komentara

  31. Tako sam i ja mislio ranije, ali već dugi niz godina sam čitao prikupljene informacije koje imamo o svemiru, koje su javno dostupne, i mnogo sam mozgao i posle tog silnog mozganja došao sam do zaključka da sve ukazuje da je ceo svemir zapravo dimna zavesa i tu je da bi upravo nas zbunila. Zašto je to tako to mi još nije jasno, ali je izgleda sve jedna velika iluzija koja ima za jedini cilj da nas spreči da se širimo. Jer pogledajte samo kako se mi ponašamo, kao neki bezumni virus-bakterija koja se množi i uništava sve pred sobom. Super što smo izmislili kulturu i uspostavili neke društvene norme, ali mi i dalje nismo odmakli dalje od onoga što smo uvek i bili. Mislim na sve vas ostale, ja nisam takav.
    (Pametnjaković, 25. jul 2017 11:58)

    # Link komentara

  32. Ja cu da im ostavim cedulju na vratima:

    "Otisao sam na probi"
    (Zika Pavlovich, 25. jul 2017 11:50)

    # Link komentara

  33. Ovaj je postao kao psiho terapija. Jednom nedeljno nesto mora da izjavi.
     (Aca, 25. jul 2017 11:48)

    # Link komentara

  34. Zapazili bi nas kada bi postojali (vanzemaljci).
     (Burazi jaci od cele kafane, 25. jul 2017 11:47)

    # Link komentara

  35. Meni su jedino komentari tipa "genije, car, kralj..." smesniji od njegovih lupetanja...
    (Retard EU Citizen, 25. jul 2017 11:42)

    # Link komentara

  36. E moj Hoking,pricas kao da ni osnovnu nisi zavrsio. Zalosno.
     (Goran, 25. jul 2017 11:41)

    # Link komentara

  37. Tako razmišlja amerikanac. Gde god da su se pojavili kreću silom. Možda baš zato vanzemaljci i ne dolaze jer nas suviše dugo slušaju.
     (XXL, 25. jul 2017 11:37)

    # Link komentara

  38. Dnevna doza Hokinga.
     (ferdinand, 25. jul 2017 11:35)

    # Link komentara

  39. Ja mislim da su vanzemaljci vec odavno pobegli od nas tako da se dzaba javljamo.
     (nebo, 25. jul 2017 11:33)

    # Link komentara

  40. manwithnoname... ili njima na gore
    (OoOooOoo, 25. jul 2017 11:33)

    # Link komentara

  41. Veliki astrofizicar a zapravo mu um ogranicen kao i bilo kome drugom ko nije "veliki astrofizicar" ali razmislja ovako. To sto ljudska civilizacija razmislja na destruktivan nacin, ne znaci da neke druge civilizacije razmisljaju tako. Stavise, sva ljudska glupost se i ogleda u toj destruktivnosti. Napredni umovi imaju uzvisenije ideje i ciljeve. Hoking je ovom izjavom samo dokazao da je jedan obican, mali covek bez ikakve, a kamoli razvijene, svesti o Univerzumu. Dzaba mu sva istrazivanja, teorije i zakljucci. Veliki um sebi ovakvu izjavu ne bi dozvolio, niti bi ku ikad pala na pamet.
     (Beogradjanka, 25. jul 2017 11:33)

    # Link komentara

  42. Ko moze da prevali milione svetlosnih gidina i dodje do nas taj je za nas Bog i tvorac i kako hocete ima prava da nam radi sta hoce jer mi smo za njih prasina ili mogu cak da se hrane nama. Tako bi bili jer su u mogucnosti.
     (nebo, 25. jul 2017 11:31)

    # Link komentara

  43. sta da im kazem,da nisam kuci?
    (mali mujo, 25. jul 2017 11:31)

    # Link komentara

  44. Pa ni Indijanci se nisu nikome javljali, pa su skoro istrebljeni.
     (pa, 25. jul 2017 11:28)

    # Link komentara

  45. Vi svi vidim padate na ove tekstove.Aman ljudi da li shvatate koliko je daleko najbliza planeta suncevom sistemu?Brzina svetlosti je smesna za te daljine i ljudski zivot prekratak da izdrzi taj put.Krenete kao dete i tek vac cukun cukun unuk moze da dodje do nje naravno ako imate mogucnosti da se raznozavate i hranite.Dakle zaboravite druge naseljive planete jer je nemoguce za coveka jednostavno nije projektovan od tvorca za to.Cak mi vas je i zao kao zivite u zabludi od ovih prica.
     (nebo, 25. jul 2017 11:26)

    # Link komentara

  46. sto li njega uporno finansiraju....
     (mank, 25. jul 2017 11:23)

    # Link komentara

  47. a ko kaze da nas nisu nasli?? mene su odneli negde i stavili mi nekakav implant u glavu kroz nos, a sad ja to da pricam svima...recice da sam bolestan u glavu, da sam na drogama...da gledam mnogo holivuda i te stvari. a uopste to nisu naivne stvari, samo ih mi ne razumemo, kao sto ribice u akvarijumu ne znaju za kablovsku televiZiju
     (hasamobudjavetorte, 25. jul 2017 11:23)

    # Link komentara

  48. 1.Civilizacija koja bude mogla da putuje brznom svetlosti ili priblizno,uveliko ce odmaciti oblik koji im je dat po rodjenju.To ce biti bioroboti,koji nece zavisiti od,hrane,sunceve svetlosti i vode,odnosno otklonice sve slabosti,tako da ce im biti ne bitna nasa planeta.
    2. Da uzmemo primer "dan nezavisnosti" koji po meni nema veze sa zivotom,jer ukoliko bi resili da nas napadnu,ne bi nas sigurno "bombardovali" ,vec bi jednostavno pustili neki virus i pobili sve do jednog coveka i mirno se naselili nakon toga.
     (cercil, 25. jul 2017 11:22)

    # Link komentara

  49. Ko ovoga još sluša? Nema vanzemaljskog života. Nemojte se pecati na ovo što lupeta i šuketa ovaj.
    (Fijfrkslsoalksbwi, 25. jul 2017 11:21)

    # Link komentara

  50. Od ovih na vlasti i vanzemaljci će biti bolji.
    (Iluminat, 25. jul 2017 11:21)

    # Link komentara

  51. banned@, a mene izuzetno nerviraju likovi poput tebe koji pojma nemaju o temi o kojoj pricaju, a prave se pametni. Logika ti nalaze da ne odgovaras na signale iz svemira, a po meni niti da mi saljemo u svemir signale. Imamo zemlju i sve na njoj sta je potrebno, i uz manje pohlepe sve bi ljude na njoj, a i zivotinje mogli namiriti. Svemir je ogroman, za nase razumijevanje - beskonacan i tko zna koje zamke se kriju u njegovim prostranstvima. Ali tko mene pita. Lp.
    (from south, 25. jul 2017 11:13)

    # Link komentara

  52. Ванземаљци су у Библији описани као нефилими или пали анђели илити демони, они су духовна бића која могу да постоје и у материјалном облику.
    Егзистирају међу нама али на фреквенцијама које људско око не види , могу да се појаве међу људима као што су то радили у давна времена, што показују статуе из Вавилонске,Асирске,Сумерске,Египатске цивилизације. Данас су очигледно променили тактику па одвраћају људе од Бога увођењем неморала преко медија, разних теорија мајмунизације, великог праска, и других сатанских измишљотина. Циљ аполоина ( Сатане ) јесте борба против творца и то тако да му одузме његову децу, људе.
    (iq125, 25. jul 2017 11:12)

    # Link komentara

  53. Stivi,mislim da manipulisu sa tobom.A i sa nama.Već odavno su nas posetili,cak mislim i naselili.Još samo da dozvole treći svetski,milina...
    (Dejan, 25. jul 2017 11:09)

    # Link komentara

  54. „Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka da volim i želim oka tvoja dva. Jer sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da“
     (Dejos, 25. jul 2017 11:06)

    # Link komentara

  55. Ma neka dodju u Srbiju. Ne moze biti gore nego sto je sada. A ako imaju lose namere - 95% indijanaca je poginulo od bakterija i virusa, a ne od oruzja. U tom smislu imamo odbranu - samo jedan ulazak u gradski prevoz ubija garantovano sve vanzemaljce. Pobicemo ih i na njihovoj planeti samo da se neko od njih vrati kuci.
    (koki, 25. jul 2017 11:04)

    # Link komentara

  56. Ako nazovu Belu kucu,recite Trampu da se ne javlja ;)
    (Unknown, 25. jul 2017 11:03)

    # Link komentara

  57. Glupost. Ako su na vecem civilizacijskom i intelektualnom nivou od nas, onda sigurno ne zele da unistavaju slabija bica od sebe koja ih ne ugrozavaju.
    (Xman, 25. jul 2017 09:11)

    Pa i nas nosorozi ne ugrožavaju, pa smo ih skoro potamanili.
    Dovoljno da se istripuju da im recimo naše oči povećavaju libido, i eto propasti.

    Ili zamisli da i oni imaju nešto poput Isis-a. Što će reći, naselili su se na jedno 150-200 planeta, a Isisovci drže pod kontrolom 3-4. Dovoljno da se prošvercuju do nas, i Kaboom... stellar converter uperen ka zemlji.
    (Bobi, 25. jul 2017 10:58)

    # Link komentara

  58. jedino me oni cupaju
    (iz 1 u 2, 25. jul 2017 10:57)

    # Link komentara

  59. Naravno da postoji naprednija kao sto postoji i zaostalija civilizacija. Potpuno je glupo misliti da smo jedini u beskonacnom svemiru. Ako jednog dana dodju da naprave pravi kontakt (ne NLO gluposti) trebalo bi da budemo izuzetno oprezni. Jer mozemo i da procvetamo u kohibiciji sa njima ali isto tako mozemo da postanemo i necija stoka ili zivina ako tako odluce a mogu i da nas jednistavno istrebe. Ukoliko odluce da smo previse zaostali i na nivou npr. majmuna za nas, vrlo lako je moguce da nam se ne pise dobro. Takodje to sto mi znamo samo za zivot na nivou ugljenika i vode ne znaci da drugim organizmima to odgovara kao i da su im nase rude i bogatstva uopste znacajna kao nama.
     (4k4.Dex, 25. jul 2017 10:55)

    # Link komentara

  60. Mislim da je ovo najpametnija odluka i trebalo bi svi da se usaglase.Mada,to nije u ljudskoj prirodi,masta se o nekim izbaviteljima i naprednima koji bi nas obucili za putovanje kroz vreme,prostor.
    (Lilu, 25. jul 2017 10:53)

    # Link komentara

  61. Vanzemaljci nas posmatraju vec milenijumima i sigurno se cude sta radimo sa sopstvenom planetom tako da im nismo ni previse zanimljivi.
     (Beki, 25. jul 2017 10:52)

    # Link komentara

  62. A šta ako su vanzemaljci kao mravi ili i manji?
     (Alien, 25. jul 2017 10:51)

    # Link komentara

  63. vazi
     (mile kos, 25. jul 2017 10:48)

    # Link komentara

  64. (klimero, 25. jul 2017 10:06)

    Upravo tako kad se uzme razdaljina u obzir. Pitanje je vremena :)
    (jimifix, 25. jul 2017 10:44)

    # Link komentara

  65. Brate Hokinge nas je jedna napredna civilizacija davno zapazila i crpi resurse momacki, nisu posebno inteligentni ali poprilicno inteligentniji od vecine 52 posto.
     (krekson, 25. jul 2017 10:44)

    # Link komentara

  66. A sta ako vide seen?
    (Lukas, 25. jul 2017 10:44)

    # Link komentara

  67. Bojim se da od tog posla nema nista, a evo i zasto. Sve i da primimo neku poruku, ista je putovala svemirom bar 300-400 godina iako je "jurila" brzinom svetlosti, jer toliko svetlosnih godina nas deli od nekakvih potencijalnio naseljenih planeta.

    Cak i da odmah uspemo da rastumacimo poruku i ekspresno odgovorimo, nas signal ce isto putovati 300-400 godina.

    U medjuvremenu je proslo skoro 1000 godina i ko zna sta se sve izmenjalo i kod nas i kod "njih".

    Iako bi mozda i zeleli da nas osvoje, do nas bi morali da putuju bar 1000 godina, pod uslovom da se krecu cak sa 50% brzine svetlosti. Slede banalna pitanja:

    Kakav je to oblik zivota koji moze da dozvoli sebi da putuje 1000 godina?

    Koliki mu je zivotni vek?

    Sta ce da "jede i pije' tokom putovanja?

    Za one koji me nisu shvatili a veruju u "vanzemljke" evo dodatnog pojasnjenja. Cak da nas vanzemaljci, sada, dakle u ovom trenutku, svojim mocnim teleskopima gledaju, oni ne vide sadasnju Srbiju, vec gledaju Kosovsku bitku ili u najboljem slucaju Prvi srpski ustanak.

    Sve u svemu, cak i da "vanzemljaci" postoje, nema teorije da se sretnemo. Daleko smo jedni od drugih, mnoooooogo smo daleko!
    (Strato patak, 25. jul 2017 10:43)

    # Link komentara

  68. kad nas ne nadjoše u proteklih par hiljada god.neće ni u buduće.a ne daj bože da mi pronadjemo nekog ko je mozda na nizem civilizacijskom nivou,kukala mu majka.od 7 milijardi ljudi,oko 5,5 živi ispod civilizacijskog nivoa,tako da se ne zanosimo da smo bajni i sjajni.ako nas pronadju treba da nas zbrišu,mislim da na ovo gore napisano misli Hoking kada kaže da ne odgovaramo,jer čovek zna da nismo mnogo odmakli.
    (pera, 25. jul 2017 10:41)

    # Link komentara

  69. @Miki: ne treba, južnoamerički, radi zadovoljenja radoznalosti. Tako treba reći i napisati, a ne...
     (koja, 25. jul 2017 10:40)

    # Link komentara

  70. ja se javio jbg
     (laki, 25. jul 2017 10:37)

    # Link komentara

  71. Javice nam se vanzemaljci i trazice da im narezemo Gangam stajl
    (Mirko, 25. jul 2017 10:34)

    # Link komentara

  72. Ja kad vidim nepoznat broj,ja se ne javljam.
    (Neko iz mase, 25. jul 2017 10:34)

    # Link komentara

  73. budim se ja jutros,vidim propušten poziv.
    ko je ovo,đe sam sinoć bio i pio...?
    ja ne budi lijen,pozovem,alo!
    ih,kad viđeh da su vanzeeemaaljci,prekinuh i odjavih broj da me ne cimaju.
    (đuro, 25. jul 2017 10:33)

    # Link komentara

  74. u ovom slučaju mi smo kolumbo a oni indijanci...mi tražimo njih a ne oni nas. mnogo smo bre jadni i bedni a samo zato sto mislimo da je ceo kosmos osvajacki nastrojen.
     (čovek, 25. jul 2017 10:32)

    # Link komentara

  75. Ako nas ikad posete,kada vide tajnu bazu SAD Area 51,svi će ginemo :P
     (Luka, 25. jul 2017 10:31)

    # Link komentara

  76. A ako smo mi napredniji od vanzemaljaca
    (kikiriki, 25. jul 2017 09:36)

    Onda ćemo mi njih pronaći prvi, d'oh.

    Inače, mislim da kada su vanzemaljci u pitanju, mi imamo potpuno pogrešnu percepciju o njima (mislim, nije baš da znam). Zašto vanzemaljci moraju imati fizički oblik i tako se stalno predstavljaju? Možda je to neki vid energije ili imaju oblik za koji mi Zemljani još ne znamo.
    (turgidson, 25. jul 2017 10:28)

    # Link komentara

  77. napredni vanzemaljci imaju stotine miliona nenaseljenih i mnogo vecih planeta za resurse - nece valjda odavde da ih vade, ionako smo ih sve skoro istrosili
     (kec, 25. jul 2017 10:27)

    # Link komentara

  78. Mi, eto, jedemo za doručak , ručak i večeru razna bića od kojih smo
    na većem intelektualnom i civilizacijskom nivou. Uzmemo krzno ili kožu recimo od nekog "nižeg" bića pa je navučemo na sebe ili na bubanj. Kosmička prirodna selekcija lako može da učini da Steven bude veoma u pravu.
    (rebel, 25. jul 2017 10:25)

    # Link komentara

  79. Glupost. Ako su na vecem civilizacijskom i intelektualnom nivou od nas, onda sigurno ne zele da unistavaju slabija bica od sebe koja ih ne ugrozavaju.
    (Xman, 25. jul 2017 09:11)

    Nije glupost. Uporedi svoju izjavu sa ljudskim odnosom prema npr. ptici Dodo.
    (asd, 25. jul 2017 10:24)

    # Link komentara

  80. Колумбо у његово време и Колумбо данас немају у свему баш никакве везе.
    Према томе и када би цивилизација која има ту моћ да прелази раздаљине које се код нас мере светлосним годинама уколико би хтели да контактирају са нама добро преиспитала ситуацију јер наш ниво еволуције још није довољан да би неко контактирао са нашом планетом.
    Логика, прво још се ратује по планети значи на самој планети воде се ратови за превласт и никакв наговештај мира није на помолу. По мени када се створе услови мира на дуже стазе и нађе мера да се не може више ратовати међу собом и међу свим ентитетима на овој планети постојала би могућност за контакт са другом цивилизацијом.
    (МАЛИ, 25. jul 2017 10:22)

    # Link komentara

  81. Путовање свемиром није могуће за органске организме. Само неорганска интелигенција може да путује свемиром довољно ефикасно. Према Кардашеву постоје четири нивоа цивилизацијског развоја. Ми размишљамо као цивилизација нивоа 0,5. Цивилизација нивоа 1 која користи ресурсе своје планете нема потребе да путује ради ресурса, а цивилизација нивоа 2, која може да путује кроз међузвездано пространство довољно ефикасно, нема потребе да уништава наш свет, ако има толико слободних, ненасељених светова које би могли да експлоатишу....енергија и време потребно за међузвездано путовање је реда величине који је несразмерно велики у односу на користи од експлоатације једне мале планете. Дакле једини разлог за такво путовање може бити знатижеља, не експлоатација.
    (Aleksa, 25. jul 2017 10:19)

    # Link komentara

  82. ok
     (auu, 25. jul 2017 10:16)

    # Link komentara

  83. Da li ovaj covek zaista postoji ili je to neka grupa ljudi koja ”stoji” iza njega?
     (zipa djale, 25. jul 2017 10:12)

    # Link komentara

  84. Neka nas postroje sve :)
    (Mr. K, 25. jul 2017 10:11)

    # Link komentara

  85. If Madonna calls i'm not here!
    (Durlan, 25. jul 2017 10:11)

    # Link komentara

  86. Treba imati u vidu da vanzemaljci nisu Spanci, Englezi, Francuzi niti Nemci.
    (CEO, 25. jul 2017 10:10)

    # Link komentara

  87. a sta ako smo mi ti "vanzemaljci"( i ako smo sa zemlje) i druga bica ne zele da odgovore na nas signal...sta ako smo mi najnaprednija civilizacija?
     (zizi, 25. jul 2017 10:10)

    # Link komentara

  88. @xman Pa pazi I ljudi su na daleko većem civilizacijskom I tehnološkom nivou od drugih bića na planeti Zemlji, ali opet ih ubijamo I uništavamo našim ponašanjem. Ko zna mozda neka vanzemaljska rasa otkrije da se od ljudske kože može napraviti dobra jakna i šta onda?
     (beogradjanin, 25. jul 2017 10:08)

    # Link komentara

  89. Apsolutno tačno. Količina elektromagnetne buke koju ljudi na Zemlji proizvode je ogromna. Samo je pitanje vremena kada će to privući pažnju neke naprednije civilizacije a onda će biti suviše kasno.
    (klimero, 25. jul 2017 10:06)

    # Link komentara

  90. Mislim da smo zakasnili!Mada me čudi da Stiven tako govori?Ipak bi mogli da razmenimo neka iskustva sa njima.Naprimer, da li se kod njih kažnjavaju političari koji lažu?Da li imaju novac?Da li postoji tvorac?Ima hiljadu pitanja na koje bih voleo da mi daju odgovore.....Ovako mislimo da ne može bolje,ćuti i trpi.
    (kiki, 25. jul 2017 10:04)

    # Link komentara

  91. Ja bih iskreno voleo da se oni pojave i da kolonizuju samo Srbe.To je jedina šansa da nama krene na bolje.
     (manwithnoname, 25. jul 2017 09:59)

    # Link komentara

  92. Možda i njihovi naučnici razmišljaju slično,zato nam ne odgovaraju.Sudeći po informacijama koje smo poslali u kosmos,verovatno smo im uterali strah u kosti,ha,ha,ha.
    (Lud,zbunjen,normalan,Mane, 25. jul 2017 09:57)

    # Link komentara

  93. Teško će se čovek suzdržati da ne odgovara. U prirodi nam je ta samouništavajuća osobina.
     (Jorgos Printezis, 25. jul 2017 09:56)

    # Link komentara

  94. Čim nas Vanzemaljci nađu na karti i bude im do toga, spržiće na sve u kompletu i nećemo shvatiti šta se desilo-zato opušteno...
    E jedino ako je Zemlja ravna tad smo mi možda podmetač za čaše koji stoji negdje u kredencu i još nije upotrebljen, tako da se opet svodi na isto-opušteno...
    (MGM, 25. jul 2017 09:56)

    # Link komentara

  95. Generalno mislim da je nastajanje nove vanzemlajske civilizacije na planetama mnogo redje i teze nego sto i mi predpostavljamo da je moguce, trazeci nove planete koje su potencijalno moguce za nastajanje novog zivota mi trazimo planetu koja je mozda vec kolonizovana
    (miki, 25. jul 2017 09:55)

    # Link komentara

  96. Ok Stivi, bićemo tihi.
    Kad nam se obrate, pravićemo se da smo mrtvi..
    Onda će oni da odustanu.
     (boby, 25. jul 2017 09:52)

    # Link komentara

  97. Ako oni nas nadju prvi onda su oni napredniji. Ako mi njih nadjemo prvi onda smo mi napredniji. Jednostavno...
     (koca, 25. jul 2017 09:50)

    # Link komentara

  98. Genije.
     (Dusan Novakovic, 25. jul 2017 09:48)

    # Link komentara

  99. A mozda ce vanzemaljci spasiti planetu Zemlju od nas
     (mada, 25. jul 2017 09:41)

    # Link komentara

  100. A ako smo mi napredniji od vanzemaljaca
     (kikiriki, 25. jul 2017 09:36)

    # Link komentara

  101. Baš si mi pametan Stivene...
     (Никола, 25. jul 2017 09:35)

    # Link komentara

  102. Pa ako mi unistavamo sopstvenu zemlju toliko,zamislite sta bi tek sa tudjom uradili...
    (Secijalna podrska, 25. jul 2017 09:30)

    # Link komentara

  103. Mene fascinira kako ljudi, projektujući sebe i svoje prirodu, druge okarakterišu negativno i pre nego ih upoznaju....

    U svakom slučaju ako dodju do nas tehnološki su sigurno napredniji a to znači da i ne moramo da se javljamo jer će nas svakako naći zahvaljujući upravo naprednijoj tehnologiji...
    (samo kažem, 25. jul 2017 09:28)

    # Link komentara

  104. Čovek je potpuno u pravu,jer netreba rizikovati rad radoznalosti.Tako su neki južno američki Indijanci bili radoznali u vreme Kolumba i kasnije, A SADA IH NEMA NI U TREGOVIMA.
    (Miki, 25. jul 2017 09:26)

    # Link komentara

  105. Посећивали су они нас, а и рушили се. Погледајте филм "Roswell-UFO cover up", из 1994-те са Мартином Шином и Кајлом Меклахланом.
     (Ненад, 25. jul 2017 09:24)

    # Link komentara

  106. Evo ja sam iscupao telefonski kabl i za svaki slucaj presekao ga na dva mesta.Nema sanse da se javim!
    (Pokondirena tikvica, 25. jul 2017 09:24)

    # Link komentara

  107. Smešno mala planeta Zemlja uopšte nije bogata nikakvim (rudnim) bogatstvom da bi se iole razvijenija civilizacija mlatila da dolazi ovamo. Postoje čitave planete koji se sastoje od gvožđa, nikla, vode, dijamanata, čega god. Plus su nenaseljene.
    (dzigi, 25. jul 2017 09:23)

    # Link komentara

  108. Biće kako biti mora, javili se mi ili ne.
     (Baki, 25. jul 2017 09:20)

    # Link komentara

  109. Čudi me ovako ograničeno razmišljanje superuma Hokinga. Ako su dovoljno napredni, resurse će već naći, a mi im nećemo biti zanimljivi. Nemojte mi reći da je Kolumbova generacija bila napredna, ili da i sada ovih par stotina godina uopšte predstavlja nekakav progres. Možda samo u limitiranom umu. Ljudska vrsta je vrlo primitivan oblik života.
     (banned, 25. jul 2017 09:17)

    # Link komentara

  110. Sigurni Viver resava to ako nam pridju
     (Lucifer, 25. jul 2017 09:16)

    # Link komentara

  111. Koji vanzemaljci kad ni na Mars ne mozemo otici.
     (hill, 25. jul 2017 09:16)

    # Link komentara

  112. reko je jednu drugu istinu , a to je da ne da se nije dobro zavrsio taj susret sa starosedeocima ,nego se na kraju zavrsio najvecim i najkrvavijim genocidom u istoriji covecanstva , ta zemlja je na krvlju nastala ,tako ce i nestati.
     (ernesto che, 25. jul 2017 09:15)

    # Link komentara

  113. A sta ako iskljuce identifikaciju?
     (Lav, 25. jul 2017 09:12)

    # Link komentara

  114. I ne otvarajte vrata nikome :)
     (Oj Srbine,moj Srbine, 25. jul 2017 09:11)

    # Link komentara

  115. Glupost. Ako su na vecem civilizacijskom i intelektualnom nivou od nas, onda sigurno ne zele da unistavaju slabija bica od sebe koja ih ne ugrozavaju.
     (Xman, 25. jul 2017 09:11)

    # Link komentara