- Komentari -
  1. Svaki put kad cujem ovaj govor, najezim se!

    Kao da je opisao 2017... Ideko ka civilizacijskom unistenju!
     (YIFY, 23. maj 2017 01:37)

    # Link komentara

  2. Mali Veliki čovek...dopro do srca svih pameću i humanošću. Da li znate da se njegovi gegovi i scene iz filmova i dan danas eksploatišu i modifikuju? Neki kažu da je bio daleko ispred svog vremena, a meni se čini da je otkrio neke univerzalne i večne obrasce koji ne podležu vremenskoj dimenziji.
    (Plač i jad, 22. maj 2017 23:13)

    # Link komentara

  3. Tada je vera u komunizam bila velika, ali se nazalost ta ideologija izvitoperila i pretvorila u diktaturu uporedivu sa svim ostalim diktaturama. Mislim da je komunisticka diktatura svoj vrhunac dozivela u Kambodzi, a to idealista-utopista kao Carli Caplin nije mogao ni da zamisli. Sve je to lepo zamisljeno, ali problem je covek.
    (Trovach, 22. maj 2017 21:11)

    # Link komentara

  4. kao klinac, kod haustora iza zgrade gde sam tada ziveo crnim sprejem na beloj fasadi sam nactrao onu caplinovu siluetu: telo, sesir, stap...
    par dana kasnije, neko je bas toj konturi nespretno docrtao neke bljuvotine, sramota da napisem sta. tada sam prvi put skapirao da ne vole svi caplina.
     (neutralni felsh, 22. maj 2017 20:54)

    # Link komentara

  5. Sjajan grafit Carlija Caplina u istoimenoj ulici u Beogradu.
    Link: [link]

    U ovoj digitalnoj eri vlada prekomerno razmisljanje, danas svako ima misljenje, ali jako malo osecaja i svesti. Svetu treba kreativna r-evolucija u epskim razmerama u vidu duha i dobrih dela.
    (Marija Zaric, 22. maj 2017 20:02)

    # Link komentara

  6. Čarli je za sve svoje filmove muziku komponovao sam. Sva je ta muzika vrlo lepa (meni naročito svetlosti pozornice i moderna vremena) a svojevremeno je Radio Beograd napravio divnu radijsku emisiju o Čarliju kao kompozitoru sa kojom je pobedio na jednom uglednom takmičenju radijskih emisija.
    (Joc@, 22. maj 2017 19:20)

    # Link komentara

  7. Какав говор Чарлија, који је и дан данас актуелан у овом лудом свету. Написан пре 77 година у инат ондашњим диктаторима Хитлеру и Мусолинију, а вероватно и осталим светским моћницима.

    Мало ко зна да је ово његов први филм са звуком, до тада је снимао неме филмове. И онда се деси овакав говор, говор написан за цело човечанство.

    Тешко да ће неко од политичара рећи боље у свом говору од Чарлија.
    (Величанствени Чарли, 22. maj 2017 19:00)

    # Link komentara

  8. kad tad,vratice se komunizam;)
    (don't worry, 22. maj 2017 18:08)

    # Link komentara

  9. Jedan od najboljih govora svih vremena!
     (uros, 22. maj 2017 17:53)

    # Link komentara