- Komentari -
  1. kakomislite da golubovi ciste svoje prostorie na cistii ih nijedna zivotinja a i ljudi bi da ne ciste sve isto zagadili. Namaju golubovi opciju samociscenja fekalija .
    Jednom nas je gobun nesto nasmejao pa sno crkavali od sneha a on je videvsi da mu se podsmevamo poceo da nas kljuca po nogama i da kidise na nas pa smomorali noge da podignemo na fotelju. Od tada mu se vise nismo nikad smejali.
    (pametne nezne pufnice, 9. januar 2020 18:41)

    # Link komentara

  2. Blago vama kad su vam golubovi leteci pacovi.
    (dvonogastoka, 29. april 2017 11:39)


    bas vala! to mrzi sve sto mu nije pokorno i sto ne moze da pojede.
    (neutralni felsh, 29. april 2017 23:56)

    # Link komentara

  3. Golub je simbol mira, meni su mnogo dragi. Redovno mi dolaze ispod prozora jer ih svakodnevno hranim. Naro?ito o tome vodim računa zimi kada teško dolaze do hrane. Na proleće se čuju mali sa tavana kada su gladni. Drago mi je što su tu.
    (lilibg, 29. april 2017 23:17)

    # Link komentara

  4. Meni golub napravio gnezdo na terasi. Kada sam video jaja u njemu, bacio sam ih sa 14-tog sprata sa sve gnezdom.
    (Aca, 29. april 2017 21:18)

    # Link komentara

  5. "Oj, golube, moj golube
    oj, golube, moj golube
    ne padaj mi na maline
    goro zelena
    ne padaj mi na maline
    ruzo, rumena

    Kad maline zrele budu
    kad maline zrele budu
    i same ce opadati
    goro zelena
    i same ce opadati
    ruzo, rumena"
    (mmmm maline... pošto 305,11 grama (hehe)?, 29. april 2017 20:56)

    # Link komentara

  6. "Pigeons have flown in many wars, including both WWI & WWII. They have saved countless lives.

    Pigeons achieved a 98% success rate in the missions flown in WW II, despite enemy fire, and often with mortal injuries to themselves.

    In the World Wars, flying pilots carried pigeons in case they had to ditch their plane, they would release the bird for help. Many pilots owe their lives to a pigeon.

    Pigeons are still used today by the French, Swiss, Israeli, Iraqi and Chinese Armies."

    "During breeding season, when there are more than a few babies on the floor, all parents will feed all babies, even if they are not their own."

    "Both parents feed their young milk."

    (taken from - [link])
    (interesting informations, 29. april 2017 20:32)

    # Link komentara

  7. "Unless separated, pigeons mate for life."
    (How sweet?, 29. april 2017 20:26)

    # Link komentara

  8. Meni je ovaj ptić na drugoj slici baš saldak (heh). Još uvek nema perje nego paperje čija se mekana tekstura vidi čak i na slici..? Mazila bih ga bez obzira na na to što neki (ovde) pričaju (naravno, ako bi mi njegova mama dozvolila, hehe)..
    (Kiss on the cheek.. Sorry - beak (hah?), 29. april 2017 19:40)

    # Link komentara

  9. Ovima što golubove nazivaju pogrdnim imenima:
    "Although the pigeon is one of the most intelligent of all the bird species, man has found limited uses for the birds other than for the purposes of sport, food and as a message carrier. A team of navy researchers, however, has found that pigeons can be trained to save human lives at sea with high success rates. Project Sea Hunt has trained a number of pigeons to identify red or yellow life jackets when floating in the water.
    Lifesaving Crew
    The pigeons were not only found to be more reliable than humans, but they were also many times quicker when it came to spotting survivors from a capsized or sinking boat. The pigeon can see colour in the same way that humans do but they can also see ultra-violet, a part of the spectrum that humans cannot see, and this is one of the reasons they are so well adapted to lifesaving."

    (taken from - [link])
    (p.s.m.Oh-no(?, hehe).sha, 29. april 2017 19:26)

    # Link komentara

  10. Ljude koji ih hrane treba kažnjavati.
    (Diesel, 29. april 2017 16:48)

    # Link komentara

  11. @Jocagomboca...Gugutke nisu divlji golubovi. Moram Vas razocarati, ali one najradije biraju bas borove i jelke za svoja gnezda (dok gradski golubovi biraju udubljenja u gradjevinama), tako da im Vas izbor drveca odlicno odgovara.
    (Trovach, 29. april 2017 15:00)

    # Link komentara

  12. @Koko...Ne bojte se da Vam pticje vasi mogu preneti neku zarazu. Mi sisari imamo deblju kozu od ptica, pa nas te vasi ne mogu parazitirati. Ipak, nije prijatno da mile po kuci i ljudima, pa ih treba suzbijati, a golubovima onemoguciti da na terasama i tavanima zgrada prave gnezda. Nisam za to da se ubijaju, mada sam jeo supicu od golupcica (pre nego sto polete).
    (Trovach, 29. april 2017 14:54)

    # Link komentara

  13. Jutros, kada sam kretao na posao, vidim na putu dva goluba grivnasa (Columba palumbus) i ne mogu da verujem svojim ocima. Nikada ih nisam video u gradu (dobro, zivimo na periferiji Subotice), jer je to mnogo opreznija vrsta od gradskog goluba (C. livia domestica), a dosta je i veci od njega. Lako se prepoznaju po beloj "grivni" na vratu i velikim belim pegama na krilima. Inace, ovi gradski golubovi su uglavnom odavno podivljali pitomi golubovi, a podivljavanje se stalno desava. Zato budu razlicito obojeni, za razliku od pravog divljeg goluba pecinara (C. livia).
    (Trovach, 29. april 2017 14:44)

    # Link komentara

  14. Ko god da je video na šta liči tavan/prostorija u kome borave, postane mu jasno koliko su to prljava i neuredna stvorenja. Zato i postoji izraz leteći pacovi. Pre par godina sam postavljao neku mrežnu opremu na tavanu gde golubovi caruju, trebale su mi gumene čizme koliko je bilo njihovog izmeta na podu, uh!
    (Bachi, 29. april 2017 09:39)
    A da se prijatelju razumes u neke stvari znao bi da je npr. golubji izmet jedno od najcenjenijih i najboljih prirodnih djubriva koje povrtari cene mnogo vise od bilo kojeg drugog stajnjaka govedjeg,svinjskog, kozjeg itd... tako da ukoliko imas mnogo tog izmeta ,lepo ga skini sa tavana potom skupi na gomilu ostavi negde da se osusi (sazre) a potom ga mozes prodati za solidnu kintu ,posebno se ceni u cvecarstvu ,mada i u plastenicima je pokazao odlicne rezultate !
    (koristan savet, 29. april 2017 14:41)

    # Link komentara

  15. ja imao golubije gnezdo na terasi. izlegle se dve generacije. na jajima ležali i majka i otac. čak sam imao priliku i da vidim prvi let, što je uzbudljivo iskustvo. danima ih je majka navlačila ka ivici terase i nagovarala da polete i danima nisu smeli, gugutali...i onda se jednom baciše dole, i odleteše.
    medjutim, iza sebe ostavljaju brdo g...naca. pola terase je bilo prekriveno njima. Onda mi neko rekao da ako hoću da prekinem sa golubijim porodilištem/zabavištem, da sledeći put samo uzmem jaja iz gnezda. Tako sam uradio, i taj par golubova, niti bilo koji drugi, više se nije pojavio.
    (Noša pismonoša, 29. april 2017 14:06)

    # Link komentara

  16. eno ih na mom krovu ispod strehe drugog krova, ušuškani, guču, krešu se, smrde i ništa im ne mogu
    (nn, 29. april 2017 12:49)

    # Link komentara

  17. Kod mene su se godinama gnezdili golubovi na terasi na 4. spratu.Obicno bih to sprecavao cim vidim grancice u uglu zbog velike prljavstine,iako su veoma uporni.Jednom sam pustio da naprave,bila su 2 jajeta,izlegli su se mali i napredovali su do prilicne velicine kad se desilo nesto sto me je zapanjilo.Doleteli su drugi golubovi vise puta,napadali mlade,na kraju sam zatekao uginulog mladunca.Nije mi palo na pamet da i golubovi ubijaju tudje mladunce kao sto to rade lavovi,macke i mnoge druge zivotinje.Mislio sam da je golub pitoma,bezazlena zivotinja,uostalom simbol je mira,ali izgleda da je to samo mit.Druga stvar koja me je iznenadila jeste njihova pamet.Naime,nikako nisam mogao da ih oteram kako mi ne bi prljali terasu.Na jednom sajtu sam nasao razlicite metode ukljucujuci "fejk predatora".Imao samo prepariranog jastreba i postavio ga na terasu.Nije proslo 2 sata,a oni su mrtvi-hladni setali ispod njega.Dakle,provalili su da je lazni.A moj prijatelj ima macku u stanu i kod njega na terasi nema nicega,nikakvih ptica.PAr puta je zatekao samo perje i nogice.To znaju i u mnogim cuvenim katedralama sirom Evrope gde drze dresirane sokole koji teraju golubove kako ne bi prljali fasade crkvi.
    (M, 29. april 2017 12:14)

    # Link komentara

  18. Vrabac je beba od goluba.Ne kažem ja,već jedan dečko.:))
    (zbunjola, 29. april 2017 12:13)

    # Link komentara

  19. Blago vama kad su vam golubovi leteci pacovi.
    (dvonogastoka, 29. april 2017 11:39)

    # Link komentara

  20. Ovaj ptic na prvoj slici Tramp propo...
    (hladisa, 29. april 2017 11:18)

    # Link komentara

  21. Ako su golubovi "leteci pacovi"jer prave stetu,sta su onda ljudi?
    (Dreew, 29. april 2017 10:35)

    # Link komentara

  22. mali golubovi najruznija stoveranja ikada!
    (institucija!!, 29. april 2017 10:30)

    # Link komentara

  23. mozda su leteci pacovi ali su lepi i ne mogu da zamislim grad bez njih.
    (DaLanik, 29. april 2017 10:28)

    # Link komentara

  24. Ветрушка је лек за њих. Са терасе гледам како беже чим је виде. Иначе јако су упорни да се угнезде тамо одакле су се излегли. Тако да ако их запатите, тешко ће отићи.
    (орао ветрушка, 29. april 2017 10:19)

    # Link komentara

  25. @domacin

    E jeste. Na prozoru ti crtaju pentagrame, lepe crne svece i prizivaju teletabise.

    @Huan Pablo Don Fernando
    Nisu vrapci. Vrabac je posebna vrsta. Lose su vas edukovali u detinjstvu. I uglavnom su izvor bili matorci, koji su svojom "logikom" dosli do zakljucka da je vrabac mladunce goluba. Sada imas pretrazivace na netu pa proveri za mnoge stvari koji su ti matorci prodavali kao znanje.
    (NoName, 29. april 2017 09:50)

    # Link komentara

  26. A inače, mladunce ostalih ptica viđamo redovno?
    (Pedu, 29. april 2017 09:40)

    # Link komentara

  27. Ko god da je video na šta liči tavan/prostorija u kome borave, postane mu jasno koliko su to prljava i neuredna stvorenja. Zato i postoji izraz leteći pacovi. Pre par godina sam postavljao neku mrežnu opremu na tavanu gde golubovi caruju, trebale su mi gumene čizme koliko je bilo njihovog izmeta na podu, uh!
    (Bachi, 29. april 2017 09:39)

    # Link komentara

  28. (@Djordje Кад сам бабу испратио у бању, дао сам мојој драгој мезимици маци да се вежба у хватању плена). Mene bi bilo sramota i da napišem ovako nešto! Čega se pametan stidi, time se lud ponosi...
    (optimist, 29. april 2017 09:31)

    # Link komentara

  29. A zašto ne vidjamo gnezda gavrana?
    (Sinatra, 29. april 2017 09:22)

    # Link komentara

  30. Vrabac je mali golub... ;-)
    (Sergej, 29. april 2017 09:14)

    # Link komentara

  31. Kaži kod nas da pozoveš stručnjaka da spasava goluba.
    (Nikola, 29. april 2017 09:01)

    # Link komentara

  32. "Meni jednom na terasi napravili gnezdo. Kuku lele koliko je tu buba posle bilo. Leteći pacovi su ti to.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Đuro, 28. april 2017 22:56)"
    -------
    Samo na teritoriji grada Beograda ne samo u centru vec i u okolini grada se procenjuje da postoji preko par hiljada napustenih tavana gde golubovi kroz odredjene rupe i nedostatke u konstrukciji ulaze,tu sviju svoja gnezda i uvek dolaze da umru na tavanu.Vrlo brzo dodju bubasvabe koje se hrane izmetom golubova i lesevima uginutih golubova ne racunajuci nepodnosljivi smrad.viruse i bakterije koji akutno ili hronicno ostaju u bronhijama stanara na poslednjim spratovima ako se problem ne resi ubrzo i ne racunajuci prksanje i dezinsekciju na pojavu bubasvaba koje morate raditi ubrzo nakon toga samostalno ili pozvati sluzbu za takve "prljave" poslove.

    Pacov dodje za par minuta i ode 18-19 sati spava,golub je tu od jutra do mraka.NAveo bih i da prenose na svojim krilima krpelja i takozvane golubove pipe,krvolocne insekte slicne stenicama koje ujedaju tokom noci domacina ako se krevet nalazi blizu kreveta gde slecu i borave.
    (Ljuba, 29. april 2017 09:01)

    # Link komentara

  33. Rats. Letevi pacovi!
    (Kristina, 29. april 2017 08:59)

    # Link komentara

  34. Prenose salmonelozu i jos 20 bolesti. Pacovi neba. Nije greda ako imate vazdusaru da ih skidate.
    (marco polo, 29. april 2017 08:54)

    # Link komentara

  35. pogledajte kakav nered, prljavstinu i devastaciju ostavlja iza sebe ljudski rod, pa onda delite kvalifikacije drugim vrstama.

    golubovi sigurno nisu najcistija i najlepsa bica, ali podjednako zasluzuju da postoje i dele zivotni prostor sa svima nama.
    (wer, 29. april 2017 08:43)

    # Link komentara

  36. @ Me,Myself and I, 28. april 2017 23:01
    Ne bih da Vas obeshrabrim što puštate golubove da sviju gnezdo na simsu i to kod dečje sobe, ali uskoro očekujte navalu ptičjih vaši, koje je vrlo teško istrebiti. Moja sestra je imala krevet ispod prozora pored kojeg su golubovi na našoj terasi izlegli mlade. Ptičje vaši su se razmilele preko drvenarije, ulazile i u sobu i krevet, jedva smo shvatili o čemu je reč. Onda je nastupilo šurenje prozora, terase i samog kreveta vrelom vodom... ma, muka živa. I još morali kod kožnog da proverimo da sestra nije zapatila neku zarazu. Tako da, oprezno. jesu goluboci slatki i lepo je gledati kako gaje ptiće, ali nije to za stan, ako su divlji (tj. ako nisu vlasničke ptice o kojima se na drugačiji način vodi računa).
    Pozdrav!
    (Koko, 29. april 2017 08:42)

    # Link komentara

  37. (@Me, my self and I). Golubovi nisu kućni ljubimci, nego opasni prenosioci raznih boleština - a ponajmanje su za dečiji prozor, makoliko to bio lep prizor za decu. Budite oprezni. I ja volim ptice i zimi ih hranim, ali sa divljim golubovima se nije igrati.
    (Mirta, 29. april 2017 08:12)

    # Link komentara

  38. Zivim u kuci i imam veliko dvoriste sa puno borova i breza! Redovno smo hranili vrapce i senice ( njih obozavam ) ali su se doselile i grlice ( gugutke, divlji golubovi )! Strasno, ne postoji nacin da ih oteramo a stabla su nam unistena od njihovog izmeta, grane se suse, kantama izbacujemo djubre! Preko 100 ih je suprug izbrojao! Bojim se za zdravlje mojih pasa, i nase jer su zakonom zasticene! Ne znamonacin da ih oteramo, ne zelimo da ih ubijemo na bilo koji nacin!
    (Jocagomboca, 29. april 2017 07:49)

    # Link komentara

  39. samo nam jos oni trebaju
    (lagana, 29. april 2017 07:12)

    # Link komentara

  40. Ala se golubari smeju na ovaj tekst.
    (Branko, 29. april 2017 07:07)

    # Link komentara

  41. Врло интересантан текст с обзиром на то да су ми се голубови размножавали на тераси скоро сваког стана у ком сам живео, чак и на прозорима студентског дома. Ево их и ове године, нешто муљају иза спољне јединице климе... Можда су ови наши питомији од европских
    (Зоран, 29. april 2017 07:03)

    # Link komentara

  42. Leteći pacovi
    (Alo alo, 29. april 2017 06:19)

    # Link komentara

  43. Nije steta sto se ne vidjaju mladunci, da ih ima manje bilo bi jos bolje. Ako neko zna dobru stranu golubova neka izvoli?
    Leteci pacovi ...
    (Brka, 29. april 2017 05:58)

    # Link komentara

  44. Eh kad se samo setim na šta mi je terasa ličila od golubova. Toliko sam ih zamrzeo da mi ovaj savet o spašavanju ptića koji je ispao iz gnezda zvuči kao da me savetujete da spasim leglo pacova ako naletim na isto.
    (Zile, 29. april 2017 04:50)

    # Link komentara

  45. Kakvi golubovi pa to su Leteci pacovi..
    (Ha, 29. april 2017 03:42)

    # Link komentara

  46. Pacovi koji lete
    (Zloban Coban, 29. april 2017 03:22)

    # Link komentara

  47. А штo врaбaцa немa више
    (Dr.Thrax, 29. april 2017 02:42)

    # Link komentara

  48. Golubovi imaju društveni život, probleme i socijalni život isto kao i ljudi ... sve je lepo objašnjeno u animiranoj seriji animals.
    (Ana, 29. april 2017 02:34)

    # Link komentara

  49. Na veliki petak je visio golub na banderi ulične rasvete zapetljan za nogu i visio naglavačke na zelenoj pijaci u pančevu , jako je visoko za čoveka da se popne i da ga skine ... niko od nadležnih nije bilo briga , jkp zelenilo je bilo spremno korpu da da tek u utorak pošto prođu praznici , elektrodistribuciju sam lično zvao i nisu hteli da izađu na teren jer izlaze samo u slučaju kvara ... sutradan je još uvek bio živ , naišla je ekipa tv pančeva kojoj sam ispričao sve i mogli su da snime reportažu o neljudskosti za vreme uskršnjih praznika , nisu ništa snimili ... toliko smo se udaljili od prirode i postali hladni "godpodari" ... verovatno bi isto postupili i da je čovek visio ... tuga , u nedelju je uginuo i visio raspet kao Hrist na krstu ... 8)
    (nikolass83 Pančevo, 29. april 2017 02:32)

    # Link komentara

  50. Leteći pacovi...
    (Puniša, 29. april 2017 02:26)

    # Link komentara

  51. Pacovi.
    (sasomange, 29. april 2017 01:49)

    # Link komentara

  52. Video sam ih ja, odvratni su!!!
    (Kek, 29. april 2017 01:17)

    # Link komentara

  53. svake godine podignu se 2 pileta na mijoj tersi . u zardinjeri od benjamina .predpostavljam da je ista golubica jer jer zna da joj nisam neprijatelj.... a stanujem u centru
    (ja, 29. april 2017 01:14)

    # Link komentara

  54. Mladuncad necete videti jer su svi na mojoj terasi... :)
    E, ali jos pazim i teram golubove kad vidim da su se nameracili tu da prave gnezdo... A inace, gnezdo im je 3 grane uzduz i 4 popreko, nidje veze. Svejedno, uvek me zeznu i snesu jaje dok ne gledam i onda je gotovo, ja stvarno ne mogu da ih diram posle toga. A mladunce goluba je sou, ja ga nekad uzmem dok mu roditelji nisu tu da se malo igramo... Ima onaj podbradak, tj voljku, ogromnu, stalno pada na nju, ali to je valjda normalno jer je svaki do sada bio takav, pa je najnormalnije odleteo kad poraste i transformise se u goluba.
    E, kad odu, onda moram da zovem one sto rade deratizaciju/dezinsekciju jer posle ovih ostane cudo bozije, a najgore su neke bube onako spicastog oblika i ima ih na stotine.
    (ja, 29. april 2017 00:49)

    # Link komentara

  55. Ja sam kao mladji imao vevericu. Otac je nasao dok je brao pecurke, ispala iz gnezda. Bilo je previsoko da bi je vratio, a ona jos slepa. Ocuvao je, hranio preko sprica, kasnije i setao po gradu, vodio kod komsija i to bez ikakve kontrole, na ramenu mi stajala. Kad je skroz porasla, primetio sam da oseca zov divljine. Bila je pustena. Znao sam da ce uspeti da se snadje jer je prakticno i kod mene bila slobodna, cesto sama nalazila hranu. Jedinstven ljubimac...
    (sta ja to citam, 29. april 2017 00:33)

    # Link komentara

  56. Ajde što im ne viđamo mladunce, nego ne viđamo ih ni mrtve, osim onih koje udari auto...
    (Nikola, 29. april 2017 00:09)

    # Link komentara

  57. Odlična je supa od golubića. Inače u Velikoj Britaniji naširoko se spremaju jela od golubijeg mesa, što je bila tradicija i kod nas ali iz nepoznatog razloga nije se održala.
    (Deks, 28. april 2017 23:47)

    # Link komentara

  58. najgora stetocina u gradu...
    (dhahja, 28. april 2017 23:37)

    # Link komentara

  59. kod mene na terasi per dva dana,nisam neko vreme bío kod kuce dva mala goluba i brdo ... . kad me nije slogiralo, naravno imali su ubrzani kurs letenja.
    (bush, 28. april 2017 23:35)

    # Link komentara

  60. Mladunce bilo koje ptice mozete videti samo u gnezdu.
    (Covek sa sela, 28. april 2017 23:35)

    # Link komentara

  61. zato što emituju takvu frekfenciju spektra da ih naše čulo vida ne može primetiti, isto kao i ljudi-reptili koji su među nama.
    (ravnozemljaš, 28. april 2017 23:29)

    # Link komentara

  62. zato sto su vrapci :))))
    (gr1, 28. april 2017 23:28)

    # Link komentara

  63. Zato što su to leteći pacovi... Ne viđaš male obične pacove često, ne viđaš ni ove leteće logično... Odvratna ptičurina
    (samo kažem, 28. april 2017 23:15)

    # Link komentara

  64. Ako covek pipne golubica, pomazi, mama ga napusta!!
    (lala, 28. april 2017 23:03)

    # Link komentara

  65. Pre desetak dana,na simsu prozora decije sobu,dva goluba su poceli da dovlavce grancice.Mislili smo da na simsu nece moci napraviti gnezdo,ali uspeli su!Idealni uslovi,7 sprat,spustena-zaglavljena roletna,zavetrina,...Svakodnevno otvaramo prozor,ali lagano,da ih ne uplasimo.Uskoro cemo imati dva golupcica,bas onoliko,koliko ih ima u decijoj sobi :).
    (Me,Myself and I, 28. april 2017 23:01)

    # Link komentara

  66. Meni jednom na terasi napravili gnezdo. Kuku lele koliko je tu buba posle bilo. Leteći pacovi su ti to.
    (Đuro, 28. april 2017 22:56)

    # Link komentara

  67. A mladuncad ostalih ptica vidjamo svaki dan?! Bas sam neki dan sreo mladuncad vrapca, bili su velicine zrna graska, bleje tako ispred gnezda, igraju zmurke, cugaju sok...
    (Speedy, 28. april 2017 22:55)

    # Link komentara

  68. zato sto su to vrapci!
    (Huan Pablo Don Fernando, 28. april 2017 22:45)

    # Link komentara

  69. Lepi su
    (Spanac, 28. april 2017 22:44)

    # Link komentara

  70. Odvratne, zle životinje!
    (Domaćin, 28. april 2017 22:43)

    # Link komentara

  71. Zato sto vise ne raznose pisma.
    (Patrick, 28. april 2017 22:26)

    # Link komentara

  72. Prirodna selekcija što bi neki rekli, kod mene u dvorištu golubovi napravili gnjezdo izlegli dva mala golupčića kad su malo porasli hteli da izlete iz gnjezda jedno palo dole a moj mačak ga pojeo za doručak a drugo odletelo na susedni krov i preżivelo.
    (dragan, 28. april 2017 22:25)

    # Link komentara

  73. Kod mene na terasi vec godinama prave gnezdo i video sam nekoliko mladih do sad.Prave solidan nered ali su divna bica i ne diram ih.
    (laki78, 28. april 2017 22:24)

    # Link komentara

  74. golubi legende
    (zoko, 28. april 2017 22:18)

    # Link komentara

  75. Već desetu godinu zaredom golubići mi ... na maloj terasi. Nije problem, samo kažem.
    (Zime, 28. april 2017 22:15)

    # Link komentara

  76. Korisni savet ovo za improvizovano gnezdo.Verovatno bi mama ptica nastavila da hrani mladunče, a možda i ne bi? Par puta nisam znao šta da radim sa ispalim ptićem, ovo je rešenje valjda.

    Inače, kod nas ne bi pomogle službe sve i da slonče ispadne iz gnezda, a ne bedni golub.Ali to je neka druga priča..
    (dobra ideja, 28. april 2017 22:07)

    # Link komentara

  77. leteci pacovi
    (morgyn, 28. april 2017 22:06)

    # Link komentara

  78. Прошле године, један се излегао код мене на тераси, баби било жао да га истера. Кад сам бабу испратио у бању, дао сам мојој драгој мезимици маци да се вежба у хватању плена. Иначе млади голубови изгледају као пацови и не препоручујем их за кућне љубимце.
    (Ђорђе, 28. april 2017 22:06)

    # Link komentara

  79. Živa napast,a i dosta bolesti prenose
    (ssasa, 28. april 2017 22:00)

    # Link komentara

  80. Ja sam video jednom.
    (Ljubisa livac, 28. april 2017 21:58)

    # Link komentara

  81. kakva glupost.pa naravno da ih retko vidjamo kao i sve druge ptice izuzev pilica
    (bole ns, 28. april 2017 21:54)

    # Link komentara

  82. Ja ne mogu da opstanem od njihovih gnezda u rano proleće. I gugutanja u 6 ujutru. A tek što ..., pa to je užas.
    (vredan, 28. april 2017 21:50)

    # Link komentara

  83. Dali je neko otkrio kako funkcionise njihov "GPS",za mene je to jedan od najvećih fenomena na svetu.Hiljadu kilometara odnesen u kutiji kada se pusti da se vrati kuci.Mislim na pismonoše a ovi ptici sa slike mi lice na njih.
    (Tomy, 28. april 2017 21:49)

    # Link komentara

  84. Koga pozvati u Srbiji? :-)
    (Vladimir, 28. april 2017 21:49)

    # Link komentara

  85. Vrabac kad poraste postaje golub!
    (Alonzo Moning, 28. april 2017 21:44)

    # Link komentara

  86. Zanimljivo
    (masinac, 28. april 2017 21:42)

    # Link komentara

  87. Najveci prenosioci zaraza kod ptica su golubovi!
    (klinkerhofen, 28. april 2017 21:42)

    # Link komentara

  88. Golub? To vam je neki dr. mr. pacov, 2 kile k'o zec... i još leti!
    (Mr. Jingles, 28. april 2017 21:35)

    # Link komentara

  89. Ja na svojoj terasi gajim bele grlice,one su malo manje rastom.. i pocinju da se razmnozavaju sa prvim zracima prolecnog sunca. Mladunci porastu za dve nedelje, i onda izgledaju skoro isto kao odrasli, samo malo manjeg rasta.
    (Sousakuryoku, 28. april 2017 21:35)

    # Link komentara

  90. Ja sam do 18te mislila da je vrabac dete od goluba....
    (lool, 28. april 2017 21:24)

    # Link komentara

  91. Odgledao sam kako izgledaju od kad su se izlegli, pa dok nisu odleteli sa moje terase.Hranio sam ih i cuvao, a posle sam okrecio ceo ugao terase u kojem su uzivali...
    (Blok 63, 28. april 2017 21:23)

    # Link komentara

  92. Po ceo dan su u obdanistu.
    (lol, 28. april 2017 21:22)

    # Link komentara

  93. Imao sam 5-6god golubarnik kao klinac. Mali su ruzni, ali je mnogi lep prizor kako odrasli brinu o njima.
    (nudista, 28. april 2017 21:22)

    # Link komentara

  94. Nepripitomljeni, a? Meni deluju prilicno pitomo, znaju gde da traze hranu i boli ih uvo, dal' ih sutirao ili gadjao da odu. Leteci pacovi...
    (Sasha, 28. april 2017 21:21)

    # Link komentara

  95. leteci pacovi
    (gaga, 28. april 2017 21:21)

    # Link komentara

  96. Na terasi kod mog brata, na četvrtom spratu, redovno je jedna golubica svijala gnezdo i polagala jaja. I nikad ih nismo dirali. Čekali smo da narastu i odlete.
    (Mare, 28. april 2017 21:17)

    # Link komentara

  97. Zato što ne jedemo mladunčad golubova.
    (DimitrijeBP, 28. april 2017 21:10)

    # Link komentara

  98. Vodim svakodnevnu borbu sa njima zbog prljavštine koju ostavljaju na balkonima. Ne mogu se naprati... Ipak, ovih dana ima i mladih, tek uče da lete, smešni su i kočoperni. Da li je u pitanju sentimentalnost ili nešto drugo, ali njih ne diram i ne grdim :) .
    (evo i mene, 28. april 2017 21:10)

    # Link komentara

  99. Leteci pacovi...
    (Rza, 28. april 2017 21:07)

    # Link komentara