- Komentari -
  1. To kada napunis 70-80 godina ako stignes dotle uopste i ako si sacuvao neki novac lepo odes tamo kupis brodic i vrtis se mesec dana po tom podrucju da vidis sta se desava, mozda ipak jeste neko mesto odakle vanzemaljci mogu lako da pokupe ljude, prolaz u drugu dimenziju i slicno :-)
     (voodoo, 26. april 2017 08:24)

    # Link komentara

  2. ima li tih mehurica i u vazduhu, pa zbog toga nestaju avioni? A moji momci?
     (no name, 25. april 2017 14:53)

    # Link komentara

  3. pa,koliko se secam uvek se pricalo da su nestali a ne potonuli?
    (bla,bla, 25. april 2017 12:28)

    # Link komentara

  4. Methbusters-i su probali ovu hipotezu (kao i mnoge druge) i uspelo im je potopiti camac na opisan nacin.
    Ali ako se uzme u obzir broj plovila u tom reonu, procenat nesreca i nestalih nije ni veci ni manji nego u ostalim delovima sveta. To vam je kao kad padne avion - 300 mrtvih u trenutku. Ali padne jedan godisnje, a samo u Srbiji preko 700 ljudi godisnje pogine u automobilskim nesrecama.
    (Posmatrac, 25. april 2017 12:07)

    # Link komentara

  5. Ono sto se htelo reci je da mehurici metana ne mogu da ostanu u vodi i tako smanjuju njenu gustinu, nego tokom erupcije neprestano isplivavaju. To isplivavanje mehurica nasuprot otporu tecnosti (viskoznost) izaziva pomak tecnosti uvis. To dodatno strujanje tecnosti uvis kompenzuje efektivno razredjenje zbog mehurica.
    Sto se tice obaranja aviona, metan jeste duplo redji od vazduha, ali nema sanse da se u erupciji oslobodi tolika kolicina metana da toliko razredi vazduh da avioni popadaju. Jedino kad bi leteli tik iznad povrsine i bas iznad mesta erupcije.
    Bermudski trougao - psiholoski perpetuum mobile, mit koji iznova hrani sam sebe.
    (Blazena Svetlost Nekomentarisanja, 25. april 2017 11:52)

    # Link komentara

  6. Teorija sa mehurićima metana je moguća, jer ako ima puno mehurića u vodi onda se menja gustuna vode, tj voda postane retka i ne može da drži brod na površini, koji potone. Tako da ova teorija koja je ovde opisana da mehurići udaraju brod sa strane je za malu decu, jer mehurići metana ne znaju gde se nalazi brod da ga udaraju sa boka samo.
    (l, 25. april 2017 08:36)

    # Link komentara

  7. Mehurići metana se nebi usitnili kada bi pojurili gore, naprotiv, bili bi sve veći i veći sa padom pritiska, odnosno, sa smanjenjem dubine.

    Uostalom, oslobađanjem, eksplozijom, velikog podvodnog rezervoara metana, oslobodio bi se veliki mehur gasa, a ne mehurići i apsolutno bi potopio sve što pluta iznad tog mesta, pa i brodove - koji bi se tako našli u glasovitoj sredini, a ne u tečnosti, vodi.

    Ne samo to, oslobađanjem velike količine metana u atmosferu, koji je mnogo ređi i lakši od vazduha, praktično bi onemogućilo let bilo kakvih letilica iznad te zone i dovelo do njihovog urušavanja - praktično zatečenih u klobuku metana.
     (Tata, 25. april 2017 07:32)

    # Link komentara

  8. Bermudski trougao je totalna laž. Nije u pitanju čak ni trougao nego krug.
    (Džole, 25. april 2017 00:56)

    # Link komentara

  9. Piši propalo. Ne moze ona ništa istraživačima. Pazite šta vam kažem.
    (Triput, 24. april 2017 23:54)

    # Link komentara