- Komentari -

Ukrajina ostaje bez Evrovizije?

Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin "Pesme Evrovizije 2017" ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Dobro su se setili da se jave, odavno su trebali da odreaguju na ovo prepucavanje.
    (sava, 30. mart 2017 14:44)

    # Link komentara

  2. Vidi se da je Ukrajina mlada drzava. Da se ne boje Rusa pustili bi ovu da im dodje na takmicenje i onda bi je uhapsili i sproveli u zatvor na odsluzenje kazne i to pre ucesca. Jer bilo vec sudjenje i da li je ista vec pravosnazno osudjena pa je jos samo ostalo da odrobija svoje?
    (Ne lomite mi bagrenje, 30. mart 2017 12:16)

    # Link komentara

  3. "A KAD RUSIA ZABRANILA GEORGIJU DA UCESTVUJE U RUSIJI TO NIJE BILA POLITIKA!
    (Men, 30. mart 2017 05:55)"
    Za sve vas koji pokusavate da prosirite laznu vest evo vam o tom dogadjaju.
    [link]
    Zasto ponavljati lazi kad se to moze proveriti. Toliko o vasem tvrdjenju. Sad je pitanje zasto pokusavate da ocrnite Rusiju na ovaj nacin. Sasvim je ocigledno da je vreme izbora i da ima bot-ova svuda ali to bot-ovanje protiv Rusije bez ikakvog razloga samo da bi se stvorila neka emocija mi govori nesto drugo. Da negovorim o raznim Rusofilima i Eurofilima koji bez ikakve kritike podrzavaju sve njihove korake.
    AKO STE GRADJANIN SRBIJE bez ikakvih placenih sendvica na vasem stolu nikad nebi bili ni za jedne ili za druge nego bi gledali strogo samo i samo svoj interes jer su nas SVI ONI izdali. Od unistavanja Yugoslavije i podrske tome (nezaboravimo da za sankcije treba podrska svih clanica SB) do mnogih drugih stvari. Unistavali nas zbog njihovih interesa direktno ili prodavali svoj uticaj zarad svojih interesa za mene je isto. STROGO samo gledati svoj interes prema svima a kad nemamo interes onda vratiti noz koji su nam zabili u ledja na isti nacin prve prilike narocito "braci" susedima (ukljucujuci SVE strane drzave). Tek kad se shvati da ce biti posledica kad tad onda ce i drugi poceti pazljivije hodati i gledati da taj njihov noz nemlataraju kako kod im padne pamet.
    Samo u se i u svoje kljuse...
    (Nev, 30. mart 2017 10:09)

    # Link komentara

  4. Kao prvo ne treba davati organizaciju zemlji koja je u gradjanskom ratu .Kako je bilo Jugoslaviji pod sankcijama bio i fudbal :(
    (cobo, 29. mart 2017 22:08)

    Pa nije Ukrajini ništa dato nekakvom administrativnom odlukom. Jednostavno, stekli su pravo organizacije na osnovu pobede njihove predstavnice prošle godine. A sad što je tamo građanski rat, bože moj.
    (Svašta..., 30. mart 2017 10:08)

    # Link komentara

  5. Ukinuti ovo takmicenje zajedno sa eu.
    (Leksa, 30. mart 2017 09:50)

    # Link komentara

  6. Замислите хипотетичку ситуацију. Албански певач је гостовао на (окупираном) Косову. Србија не жели да га, у складу са својим законима, пусти у Београд на Песму Евровизије. Евровизија прети укидањем домаћинства. Какве би онда биле реакције?
    Крим и Косово наравно нису исто (ни на историјски, ни политички, ни по референдуму/окупацији), и наравно да цури не треба забрањивати учешће. Али покушавам да приближим гледиште Украјинаца, иако не мислим да су у праву.
     (Јабучило, 30. mart 2017 09:35)

    # Link komentara

  7. Pesma Evrovizije je nekad bila simpatični kič. Sada je nesimpatični ispolitizovani sovjetizovani kič. Sovjetovizija, takoreći. Pobednička pesma od prošle godine ne zvuči loše, ali je uopšte skandalozno da s takvim tekstom pobedi, pogotovo što još objašnjava o čemu se radi... kako su Rusi deportovali Tatare s Krima, a ni pomena da su u tome učestvovali i Ukrajinci (pa se naselili), kao ni da su Tatari zdušno sarađivali s nacistima. Eto, poslednja rečenica je već politička, ali krenulo se od "divne dirljive pesme".
    (pajero, 30. mart 2017 09:33)

    # Link komentara

  8. A Ukraina nije zbog politike... sramotno je koliko je "stručnih" žirija dalo 0 bodova Rusiji a max Ukraini?
    O tome da su isti ti žiriji dali hrpu bodova i evropskoj zemlji Australiji da i ne pričamo.
    O političkoj prirodi pesme,što je protivno Eurosongu, i o tome da je Ukrainska pesma javno izvođena pre nego što pravila Eurosonga dozvoljavaju pa je sve to ignorisano... O tome samo mogu reći - više ne gledam Eurosong.
    (Kaboom, 30. mart 2017 09:24)

    # Link komentara

  9. ne sjecam se kad je neka od tih pjesama bila hit koji se vrti na radiu. dodju, otpjevaju i kraj.
     (let 3, 30. mart 2017 07:52)

    # Link komentara

  10. Neka rusija pronađe drugog predstavnika koji nema prekršaj prema zemlji u kojoj želi da nastupa.

    Utakmica Ukrajina - Kosovo koja je bila ranije ove godine održala se na teritoriji Poljske, jer Ukrajina ne priznaje pasoše Kosova. Hvala bratskoj Ukrajini na principijelnosti!
    (Adam Radosavljevic, 29. mart 2017 22:18)

    Pa poredjenje ti bas i nije pravilno. Da bi poredjenje bilo jednako kao u slucaju zabrane ruskinji da ucestvuje na Evroviziji, Ukrajina je trebalo da odigra utakmicu sa Kosovom na teritoriji Ukrajine, ali da dozvoli ulazak na Kosovp samo fudbalerima kosovske reprezentacije koji imaju pasos Srbije, a ko ima kosovski pasos, ne moze da udje u Ukrajinu. Sta mislis o tome?
    (dragaN, 30. mart 2017 07:39)

    # Link komentara

  11. Ohh ne, gde sada da čujem originalne i prelepe pesme koje vode muziku do novih visina?
     (Sarkazam, 30. mart 2017 07:31)

    # Link komentara

  12. Srbiji otmu deo Kosovo al je zato dobila takmicenje, Ukrajina isto.
    (Bi, 30. mart 2017 07:13)

    # Link komentara

  13. A zar nije Ukrajina pobedila upravo političkom pesmom, zar nije pesma o 1945., godini kad su Rusi (ali samo Rusi), deportovali Tatare sa Krima?
     (Šumadinac pali topa!, 30. mart 2017 07:12)

    # Link komentara

  14. Uzas! Neeeee!!! Nije moguce :(
    Uzasna vest, onda ce narod manje da se zabavi pa mozda i progledaju sta im se desava i kako ih unistavaju svaki dan! Ako ste zaboravili tamo je i dalje rat! A oni im plasiranju zabavu koja je na nivou seoske kafane i time ih jos vise ponizavaju, omalovazavaju i ismejavaju. A ostali samo prate, nazalost.
    (Miki, 30. mart 2017 06:55)

    # Link komentara

  15. Kad je Rusija zabranila nastup Gruzije pred 5 godine u Moskvi ne secam se da su rusiji uzeli organizaciju eurovizije....ali ipak javlja sputnik...ne verujem bas sputniku.
    (Benny Hill)

    Nije Rusija već EBU. Dakle više spinovanja.
     (disko nindža, 30. mart 2017 06:54)

    # Link komentara

  16. Nek puste njenu plocu i publika nek uziva.
     (cobo, 30. mart 2017 06:20)

    # Link komentara

  17. nema para od 140mil Rusa...i odmah se druga pesma peva...naravno...
     (young Luk, 30. mart 2017 06:07)

    # Link komentara

  18. A KAD RUSIA ZABRANILA GEORGIJU DA UCESTVUJE U RUSIJI TO NIJE BILA POLITIKA!
    (Men, 30. mart 2017 05:55)

    # Link komentara

  19. Pa i srbija (M. Šerifović) je pobjedila na osnovu političkih veza... i to lgbt populacije, koja vlada Eurosongom već desetljećima.

    A potencira i eksponira (lgbt polulacija) se zadnjih 10 do 15 godina. I to pretjerano. A sve je kulminiralo pobjedom C. Wurst...

    Da skratim priču - odavno Eurosong sa kvalitetom pjesme veze nema. Sa tim, da iz ovog konteskta niske kvalitete izuzimam M. Šerifović, koja kvalitetu svakako ima.
    (njofra, 29. mart 2017 23:27)

    # Link komentara

  20. Ako ovaj izbor kaže da će Ukrajina ostati bez Evrovizije, onda 100% neće. Evo, živi bili pa videli.
     (NaivniMarkic, 29. mart 2017 22:54)

    # Link komentara

  21. Kad je Rusija zabranila nastup Gruzije pred 5 godine u Moskvi ne secam se da su rusiji uzeli organizaciju eurovizije....ali ipak javlja sputnik...ne verujem bas sputniku.
     (Benny Hill, 29. mart 2017 22:48)

    # Link komentara

  22. Zasto se ne napise da je Ingrid dala ostavku pre jedno mesec dana na toj pozicji u EBU . Drugo Rusija je napravila zamku domacinima, tako sto je da bi sprecila zvidzdanje Rusiji koje je pocelo od 2014 godine poslala takmicarku sa invaliditom na Evroviziji a znali su da je UKrajina rekla da nece dozvoliti nekim pevacima iz Rusije koji su podrzali i isli na Krim i podrzali agresiju da stupe na tlo Ukrajine koje drze ukrajinske vlasti i ruska drzavna televizija je namerno poslala pevacicu koja je prekrsila ukrajinske zakone isla na Krim i javno podrzavala agresiju Ukrajine.
    (nn, 29. mart 2017 22:43)

    # Link komentara

  23. pa najbolje da Ukrajinci sve organizuju upravo ma Krimu , Ruskinja je vec tamo , cekace ih , i problem resen, he ,he...
     (AlexM, 29. mart 2017 22:38)

    # Link komentara

  24. Najbolje da se odrzava u Australiji i da takmicari iz evrope ucestvuju videolinkom.
    (zozo, 29. mart 2017 22:36)

    # Link komentara

  25. predsednica EBU razgovarala sa predsednikom i premijerom ukrajine zemlje?!?
    gradjanski rat u toku, a oni bi da pevaju i igraju, ali ne bi da daju svima.
    ta zemlja je stvarno dotakla samo dno.
     (milutin stojkov, 29. mart 2017 22:31)

    # Link komentara

  26. Naslov je obećavao prijatnu vest.Kad ono puć, DJabe se nadamo i mi a i taj napaćeni narod.To se neće desiti a ovo je još jedna farsa o tome kako u evropskim institucijama caruje zakonitost i principi. Naćiće oni već neki izgovor da zemlju koja je u gradjanskom ratu kao podrže u pravljenju cirkusa dok joj gradjani svakodnevno stradaju. .Samo protiv koga će zauzeti stav je jasno .
    (Miki, 29. mart 2017 22:26)

    # Link komentara

  27. Neka nastupi preko skajpa! Kada bilo ko od nas putuje u neku državu, treba da ispuni uslove koja ta država zahteva. Osoba koja predstavlja Rusiju je u graničnom prekršaju jer je nastupala na anektiranoj ukrajinskoj teritoriji prošle godine. Time je zaradila zabranu ulaska na ukrajinsku teritoriju. Ovo nije političko već administrativno pitanje. Neka rusija pronađe drugog predstavnika koji nema prekršaj prema zemlji u kojoj želi da nastupa.

    Utakmica Ukrajina - Kosovo koja je bila ranije ove godine održala se na teritoriji Poljske, jer Ukrajina ne priznaje pasoše Kosova. Hvala bratskoj Ukrajini na principijelnosti!
    (Adam Radosavljevic, 29. mart 2017 22:18)

    # Link komentara

  28. Evrovizija je za mesec i po dana, tako da nema šanse da se Ukrajini oduzme domaćinstvo. Ne može ni jedna zemlja spremiti i organizovati takmičenje tako brzo. Iskreno me zanima rasplet ove situacije. Evroviziji ne ide u korist da Rusija odustane jer samo učešće košta svaku zemlju, Boga oca, a tek kad uzmemo broj SMS glasova koji Rusija prilaže....
     (Vladimir, 29. mart 2017 22:13)

    # Link komentara

  29. Konacno nesto pametno da cujem iz EU.
    (Stevan, 29. mart 2017 22:11)

    # Link komentara

  30. Kao prvo ne treba davati organizaciju zemlji koja je u gradjanskom ratu .Kako je bilo Jugoslaviji pod sankcijama bio i fudbal :(
     (cobo, 29. mart 2017 22:08)

    # Link komentara

  31. e to je Evropa i to je demokratija.Ne mozes da izbacis Ruse zbog pevacice koja je iz politickih razloga bila na Krimu jer je Ukrajina pre godinu dana povedila upravo sa pesmom koja ima politicke motive.Ista pravila svi moraju postovati.Inace,nisam rusofil,treba ici ka Evropi,mi smo Evropljani,ne Aizjati,Amerikanci,Rusi o slicno.
     (b(ot)92, 29. mart 2017 22:01)

    # Link komentara

  32. Zalite što se Evrovizija koristi u političke svrhe?

    Pa je l' ste vi uopšte znali koga je opevavala prošlogodišnja pobednica?

    Svi se izgleda pravimo naivni kao francuske sobarice.
    (Torrente, 29. mart 2017 21:59)

    # Link komentara

  33. Ma nek se snimi na kasetu pa nek im posalje.
     (Sendvic, 29. mart 2017 21:56)

    # Link komentara

  34. Čuj a pustili je da pobede,a pesma bila politička!Tuga
     (Đek, 29. mart 2017 21:52)

    # Link komentara

  35. Cirkus.Trebalo bi kao u sportovima da neki komitet odluci gde ce se odrzavati,a ne svako malo neki problemi.
    (Posmatrac, 29. mart 2017 21:48)

    # Link komentara