- Komentari -

Njujork pokretni praznik

Pred očima mi kao na iskrzanoj filmskoj traci promiču slike lomljenja bakine božićne pogače u potrazi za zlatnikom, svog dlana u tatinoj toploj ruci dok biramo jelku na Cvetnom trgu; prvojanuarskog ručka u pidžamama uz zvuke Štrausa...

Pošaljite komentar
  1. Hvala Maji na jos jednoj divnoj prici.Vratila me je u detinjstvo, mladost na Tasu, u Cepeln.Prvo na Matine,kasnije i za odrasle.A onda u New York, koga bas takvog pamtim.Svecanog, za praznike, a najlepse za Bozic.Sa predivno ukrsanim izlozima, pokretnim figurama, divnim pesmama... i pocnete da se radujete kao dete.Svi smo mi bili deca, ali se malo nas to jos seca.
    (veki veki, 17. januar 2017 16:37)

    # Link komentara

  2. Ja nisam imala takav utisak kad sam bila u NY za Bozic. Naime zastrašujuće izgleda pored tog sjaja i blestavila mnogo beskućnika po coskovima na kartonima skoro goli na ledenom vetru. Kontrast je suviše jak da se ne primeti.
    (zone, 16. januar 2017 22:30)
    Evo Zone ja živim već 10 godina u tom Njujorku i prvih 5 godina sam bio ilegalni emigrant bez papira i dokumenata i opet sam imao i posao i stan i onda vidiš tog beskućnika, rođenog amerikanca, kako sedi na kartonu i zaključiš da nije on beskućnik jer nema posla za njega već da je beskućnik jer ne želi da radi teške fizičke poslove, lakše mu je da isprosi 40-50 dolara dnevno (a pojedini isprose i više) nego da radi neku fizikaliju za 100-120 dolara. Naravno ima i starijih ljudi koji ne mogu da rade ali su oni na ulici uglavnom jer su alkoholičari ili narkomani koji su zbog toga izgubili sve.
    (djoka, 17. januar 2017 00:09)

    # Link komentara

  3. Ja nisam imala takav utisak kad sam bila u NY za Bozic. Naime zastrašujuće izgleda pored tog sjaja i blestavila mnogo beskućnika po coskovima na kartonima skoro goli na ledenom vetru. Kontrast je suviše jak da se ne primeti.
    (zone, 16. januar 2017 22:30)

    # Link komentara

  4. lepa priča...prosto greje u ove hladne dane
    (cole, 16. januar 2017 14:46)

    # Link komentara

  5. Marijana, ti li si?
    (Lotar, 16. januar 2017 14:41)

    # Link komentara

  6. Volim Majine tekstove,obradujem se svaki put kad naletim na neki novi.Zelja da posetim Ameriku postoji odavno,obozavam tu zemlju,a ovakvi tekstovi mi uvek ulepsaju dan.
    (Air Force 1, 16. januar 2017 14:02)

    # Link komentara