- Komentari -

Kakve predrasude Britanci imaju o Srbiji?

Opcija Gugl autokomplit omogućuje uvid u najčešće postavljana pitanja vezana za neki pojam, osobu ili, recimo, zemlju, a ti podaci ponekad mogu biti zastrašujući ili pak smešni.

Jutarnji.hr
Pošaljite komentar
  1. Kod Britanca je najpre stvarana slika o Srbiji na osnovu utisaka putopisaca, bez reda i metoda, na osnovu licnih impresija tih putnika. Kasnije, na osnovu ucesca u ratovima. Britanci kao narod nikada nisu izrazavali zelju da citaju nase pisce ili putuju u nase krajeve. Osim pojedinih humanitaraca velikog srca i filantropa. Kada su isli na jug, njihov cilj bili su Grcka i Italija. Britanci jedva da su evropocentricni, tj. jedva da pokazuju vece interesovanje za bililo koju evropsku zemlju. Smatraju se zasebnim kontinentom ili imperjalnom silom ciju kraljicu priznajeveliki deo sveta. Interesuje ih sopstvena zemlja i Komonvelt. U savremenom trenutku, o Srbiji uglavnom prihvataju misljenje medija. Za datu temu vise se informisati u sjajnim, akribicnim knjigama Borislava Pekica, "Sentimentalna istorija Britanskog carstva" i Vesne Golsvorti "Izmisljanje Ruritanje - imperjalizam maste". Sve bi nasim sunarodnicima bilo jasnije.
    (Megi, 26. maj 2016 07:28)

    # Link komentara

  2. Jedino sto vredi od Britanaca su Delboj, Rodni i ekipa iz Pekama.
    (ispran mozak, 25. maj 2016 11:23)

    ma nemoj? a bouvi, pink flojd, motorhead, maideni, edi izard? da nabrojim samo neke opstepoznate, a one manje poznate mogli bi do sutra.
    (neutralni felsh, 25. maj 2016 18:47)

    # Link komentara

  3. Hrvatska ima tako veliku obalu jer isključivo Hrvati odavnina žive od Trsta do Bojane.
    (dinamo, 24. maj 2016 21:10) Ne budi skroman, zar nije od Nice do Bosfora?
    (Petar, 25. maj 2016 15:52)

    # Link komentara

  4. Nikaa nisam imao problema sto sam Srbin, u Evropi i znaju za Srbiju, odete li malo dalje, na recimo daleki istok ili Indiju, niko nema pojma sta je Srbija, cesto je mesaju sa Sibirom pa pitaju da li mnogo hladno ili se secaju Jugoslavije. Mada sada, sa Djokovicem, poneko se i seti
    (Nislija, 25. maj 2016 14:54)

    # Link komentara

  5. @nije sve tako crno moram prijatelju da te jako razočaram. Bio sam skoro i u Americi i u Holandiji i na spomen Srbije niko ali baš niko više ne spominje ni Miloševića ni Karadžića,Mladića,Arkana.... Svi na pomen Srbije kažu "Oh yes Novak he plays great tennis". Ovo nije zbog toga što su naglo promenili stav o nama već zato što i tamo narod kao i ovde ima kratko pamćenje pa isto kao što su zaboravili da smo im mi bili saveznici na Balkanu a ostali narodi ljuti neprijatelji u II sv. ratu tako sada na ratove iz 90-tih ako ih se uopšte sete, gledaju kao na nešto iz prošlog veka(bukvalno). Više na vašu komšijsku žalost nismo crna ovca ove regije a neki bi trebalo da se pripaze jer iskazivanje ljubavi prema ustaštvu i fašizmu kao i radikalnom islamu vrlo lako te narode mogu da pretvore u crne ovce ako već to i nisu.Daklem stereotipovi postoje samo u glavama novinara ali kod običnog čoveka to više ne prolazi.
    (mali radojica, 25. maj 2016 14:38)

    # Link komentara

  6. Obisao sam pola sveta - NIKO ME POPREKO NIJE POGLEDAO JER SAM SRBIN - NIKO NIKADA!
    Naprotiv, uvek mi kazu "aaa Djokovic".
    (TTD, 25. maj 2016 00:40)

    da ste napali pola svijeta,i tamo bi te poprijeko gledali..
    ali spomenu i Mladic,Seselj,Milosevic,Martic,Karadzic....ja sam cuo da i njih spomenu sa samu asocijaciju Srbije....
    (nije sve tako crno, 25. maj 2016 10:14)

    Ali kad kažeš tri poena svi znaju da je to Teo ili Đorđević! :)
    (Saša, 25. maj 2016 13:40)

    # Link komentara

  7. Kad napraviš zločin, onda ćeš sve uraditi da dokaz nestane.
    (Zato nas mrze englezi, nemci, hrvati, šiptari i ostali zločinci, 25. maj 2016 13:13)

    # Link komentara

  8. mnogo smo bre bahati i bezobrazni. a ni gastarbeiteri nam nisu bolji.
    odes negde preko grane vecina je mirna, normalna, kulturna.
    a nasi se guraju, vicu, trpaju se svugde preko reda i sl.
    mene nekad sramota kad vidim nase. ako vidis utalmicu gde nasi igraju bio to tenis fudbal kosarka nevazno,stranci gledaju mec a nasi se deru ko nenormalni, kokarde i sl, vaznije im je da privuku paznju na sebe nego da djokovic pobedi.
    a o ratovima 90ih da ne pricamo, nasi mediji su sve to prikazali suvise lepo, vecina ovde misli da su samo srbi bili zrtve, nas jadne i nenaoruzane (a vecina oruzja iz bivne nam jna u rukama srba) su svi klali. sta su nasi radili o tome se jedva cuje.
    drugi su to po svetu gledali na neki drugi nacin, mozete reci da smo satanizovani preko stranih medija, i mozda ima nesto u tome ali jedno je sigurno. dali smo im materijala na pretek.
    (netko, 25. maj 2016 12:24)

    # Link komentara

  9. Swarog@, pa ni Srbija nije bila Srbija punih 480. pod Osmanskim robljem, kao ni Cecka, Slovacka ili Italija, kada vec spominjes Mlecane. Italija je ujedinjena tek prije 160. godina, a Italiji se spocitavate njenu obalu i njenu zemlju, ha ? Dakle, ostavite se budalastina, povrsnih naklapanja i laprdanja, jer je to bez uvrede, ali jako glupasto. Istru, kao i Dalmaciju su oslobodili Istarski i Dalmatinski Partizani, u kojima je bilo 85 % Hrvata, prema tome, opet lupate :) I uvijek je Hrvatska bila trojedna Kraljevina. Jrvatska, Slavonija i Dalmacija, prema tome, opet laprdate, bez uvrede, ali cete samo ovim rijecnikom shvatiti svu glupost vaseg komantara. Ali opet dobro, anonimni ste pa vam je sve dozvoljeno. Hrvatska svakako ima mozda i najvrijedniji resusr u cijeloj Europi, a to je Istocna strana Jadranskog mora. Zbog toga ce uvijek biti relativno dobrostojeca drzava, iako potencijal ima da bude dobrostojeca ( bez relativnog ) Zivila Lipa Nasa Domovina ! Pozdrav svima u Srbiji, i dodjite kod nas na kupanje, bilo kao gosti, bilo kod rodbine i prijatelja. Lp iz ST !
    (Franko Franulovic, 25. maj 2016 12:11)

    # Link komentara

  10. @ Mile
    Srbija kao Srbija nije postojala oko 380 godina (Turci).
    Hrvatska nije postojala oko 840 godina (Nemci, Ugri, Turci, Mlečići).
    (Jabučilo, 25. maj 2016 11:33)

    # Link komentara

  11. I dan danas bi kampovali na Krfu da nije bilo saveznika.
    (Miki, 25. maj 2016 11:32)

    # Link komentara

  12. Jedino sto vredi od Britanaca su Delboj, Rodni i ekipa iz Pekama.
    (ispran mozak, 25. maj 2016 11:23)

    # Link komentara

  13. Mrznja je negativna emocija i vise govori o onome koji mrzi nego o onome koji je predmet mrznje.
    Ovo nije odgovor samo Britancima vec i lokalnim mrziteljima.
    (Fantom, 25. maj 2016 10:25)

    # Link komentara

  14. Obisao sam pola sveta - NIKO ME POPREKO NIJE POGLEDAO JER SAM SRBIN - NIKO NIKADA! 
    Naprotiv, uvek mi kazu "aaa Djokovic". 
    (TTD, 25. maj 2016 00:40)

    da ste napali pola svijeta,i tamo bi te poprijeko gledali..
    ali spomenu i Mladic,Seselj,Milosevic,Martic,Karadzic....ja sam cuo da i njih spomenu sa samu asocijaciju Srbije....
    (nije sve tako crno, 25. maj 2016 10:14)

    # Link komentara

  15. Pa koju istoriju vi Hrvati imate kad toliko našu pljujete. Kaže ovaj jedan žrtve u prvom svetskom ratu su lažne. Naša greška je jedina što smo sa vama ikada imali posla. Pa otpevajte jednu vašu pesmu istorijsku a da nije ustaška, kradete naše pesme jer svoje nemate. Jadan ste narod, napaljen i umišljen. Vi Hrvati nemate istoriju osim ustaške po kojoj vas ceo svet prepoznaje.
    (Nenad NS, 25. maj 2016 10:09)

    # Link komentara

  16. Jasno mi je kada Hrvati pljuju po Srbima i Srbiji (na, uzgred, srpskom portalu). Treba racionalizovati vek genocida i progona sunarodnika Srba (zaslužnih, uzgred, za oslobađanje Hrvatske posle više od 800 godina ropstva).

    Ali, nije mi jasna samouništavajuća mržnja nekih Srba prema svemu srpskom i utrkivanje da se sopstveni narod što više oblati. Uz veliko nepoznavanje bliske i dalje istorije.

    I još nešto, na šta je malo ko obratio pažnju:
    "Zašto Slovačka ne priznaje Kosovo"?
    "Zašto Poljska i Ukrajina mrze Rusiju"?
    Nijedan tekst u doba hladnog rata nije slučajan, a ponajmanje britanski.
    (Jabučilo, 25. maj 2016 09:27)

    # Link komentara

  17. Zao mi je sto Srbiju svi mrze, bar tako kaze ovo vrlo ozbiljno i naucno utemeljeno istrazivanje, ali mi je zato drago da su ovi okolni narodi izrazito popularni i voljeni po svetu a i sire. Koliko sam samo puta po inostranstvu dobijao besplatne ruckove, zagrljaje i poljubce, besplatne hotele, ponude za posao itd. samo zato sto sam rekao da dolazim iz drzave koja ima Hrvate, Albance, Milogorce i Bosnjake za komsije. Mogu samo da zamislim kakve sve privilegije i postovanje dobijaju oni koji su i pripadnici tih naroda. Bilo bi sjajno da nam neki pripadnik navedenih naroda, a danas ih ima ovde bas dosta, navedu neki takav primer specijalnog tretmana koji su doziveli po inostranstvu. Unapred hvala i L.P.
    (pacijenti, 24. maj 2016 22:39) # Link komentara

    ---…--

    zaboravio si napisati da si visok i zgodan pa su sve zene iz tih zemalja u kojima si gratis jeo i spavao u hotelu, trcale tebi u sobu preko noci. blago tebi, steta sto nisam srbin
    (Purger, 25. maj 2016 09:22)

    # Link komentara

  18. a sta tek srbi misle o englezima.
    isto tako misle i o cesima, madjarima, rumunima, bugarima

    o kome su srbi mislili ruzno danas zive bolje
    (nema deda mraza, 25. maj 2016 09:05)

    # Link komentara

  19. Je li to na mapi Srbija u prikazana u celosti, a okupirane zemlje pripojene matici?
    (Jabučilo, 25. maj 2016 09:03)

    # Link komentara

  20. Mrze nas zato sto im mediji to plasiraju. Toliko je jako to utemeljenje u prepametnom Britanskom ostrvu da treba 10-tak mil. eura da bi za 3 godine bili najlepši ili recimo najpametniji narod na svetu. Ali nasim politicarima je bolje da jedu i idu u kafanu za 10 mil. nego da promene imidz zemlje.
    (ja, 25. maj 2016 08:45)

    # Link komentara

  21. Спрдају се Енглези. Знају да ми мислимо да нас сви мрзе. И то је то! Ајд' сад, опуштено...
    (Матори, 25. maj 2016 08:43)

    # Link komentara

  22. a najruzniji narod na ploci zemaljskoj su ubjedljivo englezi.
    (Abrahm73, 24. maj 2016 22:49)
    A ploca stoji na kornjaci:) Mrze vas jer je vecina Srbije slicna tebi!!
    (aa, 25. maj 2016 08:38)

    # Link komentara

  23. a najruzniji narod na ploci zemaljskoj su ubjedljivo englezi.
    (Abrahm73, 24. maj 2016 22:49)
    A ploca stoji na kornjaci:) Mrze vas jer je vecina Srbije slicna tebi!!
    (aa, 25. maj 2016 08:38)

    # Link komentara

  24. Zato sto smo veliki pravoslavci, a u crkvu niko ni ne ide,

    jer satresmo ono sto se danas zove Srbija, sve boreci se za

    Jugoslaviju,

    jer je ovde najvece pitanje od 41ve sukob Amerike i Rusije,

    pitanja naseg naroda nikada ne dodju na red od vecih i precih.

    Bavimo se tudjim poslovima umesto da gledamo svoja posla.
    (memorija pamcenja, 25. maj 2016 08:02)

    # Link komentara

  25. Добро је ово питање за Хрватску, зашто има тако велику обалу... Заиста, зашто?
    (deki, 25. maj 2016 06:39)

    # Link komentara

  26. Dobrodošli u zemlju loših ljudi...to sam ja pročitao i mislim da ima istine...
    (Sale bgd, 25. maj 2016 06:18)

    # Link komentara

  27. Mislim da je uobičajena pretraga why is Serbia so hated jer ljudima nije jasan pravi razlog što nas pre svega okolni narodi mrze. A istorijski razlog je u ratovima koji su bili stvarno idiotski način da se rešavaju granice u Jugoslaviji koja se raspadala, a raspadala se opet povodom Slobine želje da preuzme kontrolu nad celom Jugoslavijom i pri tome nametne komunizam u novoj lopovskoj varijanti, a ko to neće da mu otme teritoriju i da ga otera. Šteta što se pojavio, jer da se Hrvatska otcepila 1972 sve bi bilo mnogo bolje generalno za Srbe. To sa Slobom naravno nije korektan razlog da se mrze Srbi, čemu bi pomoglo ako se iskoreni stav da ljubimo mape i silu i da hoćemo teritorije bez naroda. Drugi razlog što nas ne vole je što je većina Srba koju sretnu siromašna i nešto mulja, to niko ne voli a to može da se popravi kad izaberemo nekog normalnog na vlast. Treći razlog je što bogatiji među nama podsećaju po stilu na Ruse i različiti su od Engleza. Tu smo u istom košu sa Bugarima i sl. Tako je kako je, razlike su za mene bogatstvo. Bila bi zanimljiva i karta naših predrasuda, voleo bih da je vidim mada ne bi mi bilo drago da se i objavi.
    (Vlada M, 25. maj 2016 06:02)

    # Link komentara

  28. Aha, Srbija je zasluzna sto je nestala Austrougarska. A ne Francuska, Engleska, SAD, Rusija? Oni su dobili rat dok su se srpski vojnici 2 godine krili na Krfu, a Srbija bila okupirana. Zato je i poginulo 40% stanovnistva Srbije, jer je hrabra srpska vojska zbrisala i ostavila narod da ga ubija ko stigne. 
    Dakle, za oslobodjenje su zasluzni Francuzi i Englezi, a Srbi su samo uleteli kasnije da zauzmu ono sto im je trebalo. 
    Ili cemo da se pravimo da se to nije dogodilo i da je hrabra srpska vojska oslobadjala i rusila Austrougarsku a neko drugi bio na Krfu?
    (@, 24. maj 2016 21:00)


    - Gluplji komentar u zivotu procitao nisam.
    (ja, 25. maj 2016 05:05)

    # Link komentara

  29. Isto tako može da se postavi pitanje, po meni, na primer, zašto mnogi mrze: Amerikance, Ruse, Turke, Nemce, Japance i slično. Činjenica da su mnoge zemlje omražene jedne drugima i da su se mnoge borile kroz istoriju jedne protiv drugih. Praktično, gde god postoje neke podele na etničkoj, religioznoj ili nekoj drugoj osnovi postoje i podele i faze velikih mržnji i sukoba.
    E sad ako govorimo o situaciji na Balkanu, onda se moramo osvrnuti na percepciju svakog naroda i na istorijske činjenice, koje su dovele do sukoba i mržnja. Iz srpske perspektive, to bi ovako moglo da izgleda. Na primer, istorijska je činjenica da su Srbi bili 500 godina pod turskom i muslimanskom vlašću, okupirani. Da li se iko ikada izvinio zbog te činjenice i tog stradanja? Druga istorijska činjenica je da su Hrvati, u toku Drugog svetskog rata, sproveli, može se reći, u istoriji nezapamćen genocid nad Srbima, gde su u fašističkim koncentracionim logorima ubijeni desetine i stotine hiljada Srba, to je jedini primer u istoriji da je neko imao koncentracione logore i za decu, koja su sistematski ubijana. Za to se niko takođe nikada nije izvinuo, koliko je meni poznato. Takođe i slučaj sa Kosovom, na kojem je prema istorijskim činjenicama, nekad obitavala srpska država od 11 veka pa nadalje i koja se raspala nakon kolonizacije od strane Turaka i muslimana u 15 veku. Ne verujem da iko može da ospori da srpske crkve i manastiri na Kosovu potiču iz tog doba i da je tada to bila srpska država.
    (Budimir, 25. maj 2016 04:15)

    # Link komentara

  30. razliku od bosanskih Srba, koji su dosta primitivni.
    (Don, 24. maj 2016 19:11)
    Hmmm ne vig da izuzmemo hercegovacke hrvate, zar ne?
    (Achitwn, 25. maj 2016 04:01)

    # Link komentara

  31. O cemu vi pricate. Clanak uppste ne govori o tome da britanci mrze srbe lepo pise da je Independent istrazivao sto ljudi najcesce google i za srbiju je iapalo da se pitaju zasto ljudi ne vole srbe. Barem je tako prevedeno ovde. Ne znaci da britanci nas mrze.

    Ja sam na odmoru u Dominikanskoj Republici i sad sam google "why Serb" ovo sam dobio i po ovom redu:

    Why Serbia caused ww1
    Why serbia is bad
    Why setvia should join eu.

    I sta ja sad treba da mislim o dominikancima sto ovde google iBacuje to. Ma idite bre triposi.
    (Achitwn, 25. maj 2016 03:17)

    # Link komentara

  32. Nacijama sa dobrim platama puca ona svar ko ih voli, a ko ne. Planiraju zimovanja, letovanja, dobre provode.
    Po tome se vidi u koju kategoriju spadamo i mi i Hrvati i Albanci.
    (perje, 25. maj 2016 01:37)

    # Link komentara

  33. "Cak ni u Monarhiji, Hrvatska je bila u Ugarskoj a Dalmacija i Istra su bile zemlje Habsburske Krune. To vam je skoro ko danas Engleska i Francuska "
    A u Dalmaciji su živeli Francuzi a u ostalom delu Hrvatske Englezi?
    Pa reci i da Srbija nije postojala 500 godina jer je to bila Turska.
    (Mile, 25. maj 2016 01:35)

    # Link komentara

  34. Gomila gluposti. Ispiranje mozga u reziji Google-a, odnosno CIA.
    (sloba, 25. maj 2016 01:29)

    # Link komentara

  35. Aha, Srbija je zasluzna sto je nestala Austrougarska. A ne Francuska, Engleska, SAD, Rusija? Oni su dobili rat dok su se srpski vojnici 2 godine krili na Krfu, a Srbija bila okupirana. Zato je i poginulo 40% stanovnistva Srbije, jer je hrabra srpska vojska zbrisala i ostavila narod da ga ubija ko stigne.
    Dakle, za oslobodjenje su zasluzni Francuzi i Englezi, a Srbi su samo uleteli kasnije da zauzmu ono sto im je trebalo.
    Ili cemo da se pravimo da se to nije dogodilo i da je hrabra srpska vojska oslobadjala i rusila Austrougarsku a neko drugi bio na Krfu?
    (@, 24. maj 2016 21:00)
    ---…--

    U Austriji u gradu Velden i danas postoji spomenik na kome piše:
    "Do ovog mesta i ni korak dalje su stigli Srpski konjanici 1919.godine!"
    Zato bi trebalo pre nego ispričaš gomilu nebuloza, malo da nadoknadiš propušteno sa časova istorije, kao i ovaj nesrećni Dinamo koji melje gluposti o Hrvatima od Istre do Bojane. Postoje pisani dokumenti da je u Dubrovniku na početku 20. veka živelo 95% Srba.
    (Mirko KV, 25. maj 2016 01:27)

    # Link komentara

  36. Hrvatska ima tako veliku obalu zato što je za vreme Velikog rata(1914-1918) 40% stanovništva Srbije poginulo ili umrlo da bi područja koja su bila pod Austrougarskom dočekala slobodu. Ostalo je istorija.
    (Milan, 24. maj 2016 16:21)

    komentar s najvise pluseva.. eto zasto
    (Uimemeni, 24. maj 2016 19:06)

    Taj komentar ne bi trebao da dobije pluseve iz razloga sto?
    (my way, 25. maj 2016 01:12)

    # Link komentara

  37. Da su englescici bili blizi Srbiji, jos jednu recku bi nacrtali : tursko carstvo, austro-ugarsko carstvo, nemacko carstvo . . . Pa mogu da nas i mrze, jer znaju da bi i njih unistili. Kazu da je Nikola Pasic rekao " da nije nemaca, englezi bi bili najgori narod u evropi " ( mala slova iz nepostovanja navedenih ). To su bili glavni pomagaci, uz nemce, ocuvanja krvave turske okupacije Srbije, al smo njihove turske miljenike isutirali.
    (Gruzanin, 25. maj 2016 01:11)

    # Link komentara

  38. Lepo je sto je Kosovo pod mapom Srbije :-)
    (milos, 25. maj 2016 01:10)

    # Link komentara

  39. Hrvat sam koji zivi u Njemackoj. Jadni smo i mi i vi. I nebitni. Ali razlika je u tome da na Zapadu vecina Hrvatsku veze uz more I turizam, dok im je Srbija manje poznata i cesto u sjecanju u vezi rata i Kosova. I zbog toga vec Hrvatska ima pozotivniji image. Cijeli svijet zna da su Nijemci bili "bad guys" u 2. svjetskom ratu, ali rijetko tko zna koja je bila uloga Srba ili Hrvata. Kao Hrvat sramim se i ustastva i Jasenovca i slicno, ali vi Srbi stvarno zivite pod staklenim zvonom. Po tome smo slicni, kad nas netko ne voli, uvrijedimo se i me uzvracamo argumentima nego glupostima. I jos jednom, nebitni smo. I vas Djokovic i nasi Kostelici, to je vazno nama, ne u svijetu. Da imate more, bili bi "popularniji", ovako vise srece ima Hrvatska jer Beyoncé ne ljetuje u Vrnjackoj Banji nego je bila u Dubrovniku, kao sto se tamo snimao Game of Thrones i Star Wars a ne u Subotici, i to zapazi prosjecan Amerikanac ili Brazilac. Ali mi Balkanci volimo mitove. Niti Hrvatsku znaju po Kostelicima, niti sadasnji mladi Kinezi imaju pojma tko je bio neki Bata Zivojinovic (pocivao u miru Bozjem)
    (Gastarbeiter, 25. maj 2016 01:06)

    # Link komentara

  40. Boze, njima je svaka druga rec u glavi: hate.
    (zovite vatrogasce, 25. maj 2016 01:02)

    # Link komentara

  41. A zašto VI Britanci volite da zabadate nos tamo gde mu nije mesto? I zašto ste najveći rasisti i foliranti na svetu a sve prikrivate kroz "lovely" osmeh?! Zašto pijete taj odvratan "english breakfast" caj sa mlekom kada sve druge nacije uzivaju u kafi? Zašto ste kolonizovali i opljackali pola sveta? E kada budete dali odgovore na ove naše predrasude o vama, ukapiracete da ste vi trenutno mnogo vise omrazenija nacija od nas Srba. Cheers :)
    (Dux, 25. maj 2016 01:00)

    # Link komentara

  42. meni ovo uopšte nije loša vest. Ne volim da generalizujem narode i društva, ali ako je neko društvo definicija šovinizma, kompleksa, brutalnosti i ugnjetavanja svih sa kojima je praktično imalo posla kroz istoriju, to je britansko, preciznije englesko. Kad te neko takav ne voli, kažeš hvala. To je dobra stvar.
    (djuro, 25. maj 2016 00:54)

    # Link komentara

  43. Zato sto ste odgovorni za deceniju ratova na Balkanu, za smrt nekoliko stotina hiljada ljudi na Balkanu, za vise stotina hiljada invalida, za stotine hiljada raseljenih. Eto zasto vas svi mrze! A najgore je sto ste licemeri i ne zelite to da priznate, nego uporno krivite citav svet za vase zlocine.
    (pa, 24. maj 2016 16:49)

    Da, a vi susedi ste cvecke. Ocistis zemlju od naroda koji je cinio 12% drzave i spadne na 4% i tako ste postali najcistija drzava u EU, pa cak cistija i od Grcke i Madjarske. Da ubijali smo i nismo licemerni i ne poricemo, ali daj bar malko realnosti. Pa sto ne rece sta ste vi radili. Pomagali srpskim civilima? Ma svakako!
    I da, nisam ja ratovao u Hrvatskoj ili Bosni kao ni mnogo veliki deo Srba. Al boli me uvo sta mislis o Srbima. Mene zanima kako ce moj narod i ja da zivimo bolje i u miru i daleeeko od vas sto nas proganjate i mrzite.
    (Južna pruga, 25. maj 2016 00:48)

    # Link komentara

  44. Zato sto ste odgovorni za deceniju ratova na Balkanu, za smrt nekoliko stotina hiljada ljudi na Balkanu, za vise stotina hiljada invalida, za stotine hiljada raseljenih. Eto zasto vas svi mrze! A najgore je sto ste licemeri i ne zelite to da priznate, nego uporno krivite citav svet za vase zlocine. 
    (pa, 24. maj 2016 16:49) 


    Obisao sam pola sveta - NIKO ME POPREKO NIJE POGLEDAO JER SAM SRBIN - NIKO NIKADA!
    Naprotiv, uvek mi kazu "aaa Djokovic".

    Hrvatska i Albanija su druga prica.
    Ti narodi su OPSEDNUTI Srbijom i gde god da idu i sta god da rade svima ce pokusati da nametnu svoju pricu kako su ih Srbi zlostavljali i kako su Srbi zlotvori najveci a oni jadni nevine zrtve!
    Licno sam ih svojim usima cuo kako to govore... I sve to samo u nadi da ce moci da nam kazu kako nas eto SVI bas na ovom svetu mrze jer bi oni tako zeleli i trude se iz perinjih zila da nas ispljuju gde god stignu (dok Srbe u vecini slucajeva nije uopste briga i na pamet im ne pada da uopste i spomenu njih).

    Ali realnost je potpuno drugacija! Niko nas ne mrzi!
    Uglavnom su ravnodusni - ako su uopste i culi za Srbiju a jos manje za ostale ex-yu drzavice...
    (TTD, 25. maj 2016 00:40)

    # Link komentara

  45. Za mene je prva asocijacija za Britance genocid i nista drugo. Istrebili Indijance u SAD, ubijali po Africi, ma kog su stigli su masakrirali. A kakvi su ljudi, ne treba trositi reci. Rasisti obicni!
    (Južna pruga, 25. maj 2016 00:38)

    # Link komentara

  46. Zasto Slovenci nose slusalice.
    Zasto Bugari koriste cirilicu
    Zasto Slovacka ne priznaje Kosovo.
    Ooo majko mila, nakaradnih li Ostrvljana...
    (NI, 25. maj 2016 00:36)

    # Link komentara

  47. @neutralni
    Čoveče idi radi nešto u životu, bilo šta...
    (Recka, 24. maj 2016 21:17)

    Ti da radis nesto, ne bi ni primetio da neutralni "ne radi nista"
    (EKV, 25. maj 2016 00:35)

    # Link komentara

  48. И Јевреје сви мрзе и шта !? Али и сви им и завиде ! Можемо о томе и мало да размислимо , па да будемо бар мало као они Јевреји да се сложимо и не гложимо !
    (boža, 25. maj 2016 00:23)

    # Link komentara

  49. Posle 15 godina života u Britaniji, mogu da zakljucim da nas niti mrze niti vole. Ravnodusni su. Ima ih koji imaju lepa iskustva sa našim ljudima i to ce vam reci. Loša iskustva ce precutati da vas ne bi uvredili. Govorim naravno o obicnom svetu. Političari su drugo. U politici nema ljubavi ili mrznje, postoje samo interesi.
    (City Girl, 24. maj 2016 18:05)

    Sestro ne podmeći, znamo da nas mrze jer su muškarci obdareni a žene najlepše u svijet. Takođe imamo tu neku slovensku dušu i širinu o kojoj oni samo sanjaju. Skroz realna priča.
    (nije istina, 25. maj 2016 00:18)

    # Link komentara

  50. Ja sam Srbin i ponosim se tim, absolutno me ne tangira sta si ko misli, jel i ja si svasta mislim o drugima sta pozitivno sta negativno, a to sta si misle englezi me je josmanje briga, cak bi reko da to da su postavljali pitanje iz teksta bi reko da je i pozitivno, ljudi krenuli da brinu. A za one sto vicu koje gazda, bogami Srbi su pokazali u modernoj istorij sta u ratovima sta u sportu tim "velesilama" ko smo i sta smo. Sta sad treba kolektivno da si secemo.vene jel toboze oni su veliki a mimali!? Idi begaj, imamo srce i hrabrosti bre, zato nas i ponajvise mrze jel prosto u genima nam je kolektivni zapis da se ne povinujemo sem kad smo na glavnom polozaju u udredjenim situacijama.
    (mihajlo, 25. maj 2016 00:11)

    # Link komentara

  51. Mislim zašto , zato sto imate veliki problem sa identitetom ( stalno govorite ovo je srpsko, ovo je Srbin i sl. a vjerovatno i sami znate da to nije točno )kad vas se sluša sa strane ispada da ne poštujete sami sebe, da ste nesretni , da bi radije nešto tuđe nego svoje, i najgore sto tu mitomaniju hrane i vaši političari i podobni akademici pa se navučete pa to košta i komšije i vas same, umjesto da vam objasne vasu tešku povijest i normalno ni jedna država nije savršena ali nije ni Srbije najgora na svijetu , ni na Balkanu, volite sebe , druge poštujte i nema frke
    (Nn, 25. maj 2016 00:01)

    # Link komentara

  52. Nije ta mržnja od juče pa da se zbog toga iščudjavamo?! Ta ogavna, negovana i stalno usavršavana mržnja traje vekovima, samo što su nas uporno lagali da su nam braća oni koji, dok se smeškaju, drže nož iza ledja. Naravno, kao narod koji nema zlih namera prema nikome, kao narod koji je skoro genetski zaražen infantilnim i utopističkim shvatanjima o jednakosti, bratsvu i ljubavi medju narodima, uvek smo prihvatali ruku pomirenja, pružanu od tih koji nas mrze, ali ne iz iskrene želje već iz oportunizma i želje da izbegnu kaznu za svoje zločine i da nas ponovo prevare i obmanu. Jedini razlog, koji je realan i objašnjiv je da nas mrze ZATO ŠTO SMO BOLJI OD NJIH. Drugi razlozi ne postoje. Niti smo kolonijalna sila, niti smo osvajali tudje teritorije, niti smo bogatiji od okruženja što bi izazivalo ljubomoru, niti smo bilo koga od njih porobljavali. Nasuprot, da nije bilo Srba i srpskih milionskih žrtava nikada oni ne bi bili državice ili, državolike tvorevine kakve su danas. Možete li zamisliti kolika je mržnja koju oseća 700 miliona Indijaca prema Englezima? Pa oni o tome pišu kao da se radi o najvećoj ljubavi.
    (Mladen Mladenović, 24. maj 2016 23:56)

    # Link komentara

  53. kaže meni prijatelj pre jedno desetak godina posto se vratio iz Mančestera gde je bio poslom (inače inženjer):"glupljih ljudi od engleza nisam upoznao"... a proputovao ceo svet...meni dosta...
    (veca-pereca, 24. maj 2016 23:25)

    # Link komentara

  54. "Dakle, za oslobodjenje su zasluzni Francuzi i Englezi, a Srbi su samo uleteli kasnije da zauzmu ono sto im je trebalo"

    Niste bas sasvim u pravu. Naravno da mala i opustosena Srbija nije mogla pobediti sama onoliku vojnu silu, ali cinjenica je da je prve pobede u I svetskom ratu odnela bas ta ista Srbija.

    "Možda su pitanja bila sugestivna i retorićka ili izbor iz dva ponuđena odgovora? To je dakle proizvedena i usmjeravana anketa. Da su pitali 100 ljudi koje su im prve asocijacije na Srbiju (ako isključimo odgovor rat i Đoković) teško da bi bilo više od deset istih asocijacija, a to znaći da su ovo bezvrijedni rezultati u kojima ima i doza šivinizma.
    (Hr, 24. maj 2016 22:06)"

    Nije bila anketa u pitanju, koristen je Google i pregled najcescih upita.
    (T, 24. maj 2016 23:21)

    # Link komentara

  55. @neutralni felsh 

    I kada odu, posalju ti nekurazglednicu, ili ti makar zahvale na fejsu sto si ih zabavio/la za male pare?
    (vidi se da si iskusan/na, 24. maj 2016 20:13)


    vrlo iskusAN, bez androgenih sastojaka ;)

    uzgred, uvek me iznova zaprepasti sto mnogi ljudi gube "logicku energiju" na to sto se ljute na onoga ko saopsti vesti, umesto na uzrok te vesti.
    da, kao i sve druge istocne zemlje u ekonomskoj i socijalnoj tranziciji (one pre 20 godina) i nasa zemlja se susrece sa fenomenom tzv. sex turizma, koji je redovna posledica otvaranja granica. onda dolaze platezni stranci i show can go. zato sam i rekao zasto nas vole: "zbog nocnog provoda" - nasa prestonica jeste evropski poznata po tome. i sad, svima nama srce ponosno zatreperi na tako
    nesto, a kad se spomene druga strana medalje ti bi da me ogrebes verbalnom kandzicom?
    i ne sekirajte se mnogo za "te nase potlacene curice", to je fela koja tradicionalno ne obraca paznju na "domicilne luzere". mene vise nervira sto se daju za zaista sitan novac, najcesce puku zabavu, dva tri tuluma i malo voznje boljim kolima, uz neku potajnu nadu da ih bubuljicavi zapadni princevi povedu za sobom, nego da je to zaista potreba za kultur miksom, ha. znam taj mehanizam i fenomen, ne toliko slucajeve, premda jesam prisustvovao na nekoliko takvih, ahem, seansi. dodje covek u beograd u goste i ocekuje constant fireballs haha. nase ruinirane kulturne spomenke obidjemo za pola dana, a nama znameniti kutkovi su zanimljivi samo nama... sta da radim s gostima? kazem iznajmite rent a kar, ako insustirate, tamo cak imaju i brojeve telefona veselih devojki u dilu (ah, za direktnu navigaciju) ako vas mrzi da trazite sami.
    no, to je posledica. uzrok ste vi, godinama uhvaceni u perfidno plasirane narcsioidne mantre, koje su sve-zbirni uzrok svih balkanskih podlih ratova i neracionalnog ponasanja, koji su nas dovde i doveli: od sanjane velike srbije osta sama srbija bez kosova, od obecanog raja ostade samo borba za goli zivot sa malo utesnog mira. a sad vas boli istina? zasto? ko putuje cesce u EU, vise ga npr. porazi revnosni madjarski carinik sa odvratnim pitanjima (da mu pokazes koliko novca nosis) nego "neformal turizam". gde su bili madjari pre 90-te, a sad ti oni kroje kapu kad putujes na zapad? ej???
    istrajte jos malo u vasim narcis ludinama, pa cete ici i u hrvatsku da cistite sanitarije.
    (neutralni felsh, 24. maj 2016 23:15)

    # Link komentara

  56. @Djuro

    Ti si Srbin iz Krajine ko' sto je Pavelic pacifista.
    (Nazad u pedofilsko gnezdo, 24. maj 2016 23:14)

    # Link komentara

  57. Hrvatska ima tako veliku obalu jer isključivo Hrvati odavnina žive od Trsta do Bojane.
    (dinamo, 24. maj 2016 21:10) Grešiš prijatelju, od Nice do Bosfora, pozzz
    (Petar, 24. maj 2016 23:08)

    # Link komentara

  58. Srbijance smatram civilizovanim ljudima, za razliku od bosanskih Srba, koji su dosta primitivni. (Don, 24. maj 2016 19:11)

    a ti si iz hrvatske a pises kao da zivis u najmanju ruku u svajcarskoj. haha (yytyt, 24. maj 2016 19:48)

    Nije ovaj iz Hrvatske. Mi ne kažemo civilizovani nego civilizirani. Ovaj ti je bosanac.
    (Hrvat, 24. maj 2016 22:58)

    # Link komentara

  59. ...a najruzniji narod na ploci zemaljskoj su ubjedljivo englezi.
    (Abrahm73, 24. maj 2016 22:49)

    # Link komentara

  60. Ima onaj vic, tko su lijepe žene u VB....
    .... odgovor: strankinje.
    (leptirica, 24. maj 2016 22:45)

    # Link komentara

  61. Samo lažite sebe u tome ste nenadmašivi definitivno.
    (Komšija Mađar, 24. maj 2016 22:41)

    # Link komentara

  62. Zao mi je sto Srbiju svi mrze, bar tako kaze ovo vrlo ozbiljno i naucno utemeljeno istrazivanje, ali mi je zato drago da su ovi okolni narodi izrazito popularni i voljeni po svetu a i sire. Koliko sam samo puta po inostranstvu dobijao besplatne ruckove, zagrljaje i poljubce, besplatne hotele, ponude za posao itd. samo zato sto sam rekao da dolazim iz drzave koja ima Hrvate, Albance, Milogorce i Bosnjake za komsije. Mogu samo da zamislim kakve sve privilegije i postovanje dobijaju oni koji su i pripadnici tih naroda. Bilo bi sjajno da nam neki pripadnik navedenih naroda, a danas ih ima ovde bas dosta, navedu neki takav primer specijalnog tretmana koji su doziveli po inostranstvu. Unapred hvala i L.P.
    (pacijenti, 24. maj 2016 22:39)

    # Link komentara

  63. Mrze nas oni koji ne znaju istoriju,
    neobrazovani a posebno ne poznaju
    istoriju.A to sto nas mrze Hrvati sta
    reci kada su 80 posto hrvatskog
    stanovnistva konvertovani pravoslavci
    u katolike.A njihova obala je velika
    zahvaljujuci Vatikanu, oduvek je
    pripadala Mlecima i Nemanjcima.
    (Olica, 24. maj 2016 21:53)
    ~~~…~~
    Ako baš i jesmo (Hrvati) bili
    pravoslavci (za mir tvoje duše),
    nikada nismo i nećemo biti Srbi.
    Što se tiče obale, miruj, danas
    je u hrvatskim rukama, a to je
    najvažnije meni, a i tebi koji znaš
    i voliš "istoriju".
    Tako je kako je i nikad se promjenit
    neće, koliko god spominjali Vatikan,
    Mletke, Nemanjiće i ostale trice.
    (Mantis, 24. maj 2016 22:38)

    # Link komentara

  64. Mozes misliti. A sta na primer na isti fazon kucaju Kinezi za Srbiju. Pa nije Engleska jedina zemlja na svetu.
    (qwerty, 24. maj 2016 22:31)

    # Link komentara

  65. a srbi misle da su jako vazni u svijetu
    i ne mogu podnijeti da im se nitko ne divi.
    a nebitni su i njihove zrtve u 1.svj ratu
    nisu nikakve herojske i nema ih ni desetina
    koliko oni prilazuju tj nisu se oni za nikog
    zrtvovalli a izasto bi? samo mnogo vole da
    lazu i to sebe . i to lose.
    (kukavica lazljivac, 24. maj 2016 18:46)
    ~~~…~~
    To je bolje objasnio Ćosić, no ni ti nisi
    daleko od istine. Kraća verzija tvog
    komentara glasi ~ besramna samohvala
    i sramne laži, temelji su Srbije :-)
    (Mantis, 24. maj 2016 22:18)

    # Link komentara

  66. "Ne postojim na ovom svetu kako bih živeo u skladu sa tvojim očekivanjima, niti si ti tu kako bi živeo po mojim očekivanjima".

    Brus Li
    (BeKo, 24. maj 2016 22:14)

    # Link komentara

  67. bosnjaci(muslimani) i albanci, donekle hrvati, Koji zive na zapadu, ne propustaju ni jednu priliku da kukaju etnickom stanovnistvu non stop o tome kako smo mi njih klali i genocidalisali, a ironicno, to rade ljudi niti Koji su bili rodjeni za vrijeme rata niti ljudi Koji su rodjeni u bivsoj jugi. Vec ove nove genracije rodjeni 90'ih Koji ni ne znaju srpski. Mrze nas iz dna duse i blate nas gdje stignu. I to njihovo drustvo povjeruje i njihove medije takodje ne pomazu.
    (scout, 24. maj 2016 22:07)

    # Link komentara

  68. A za sebe napisali da imaju dosta različitih akcenata :)

    Čitam knjigu i to baš britanski pisac. Kaže " english ruled the world by not being nice, for sure "!
    (Drug Ostoja, 24. maj 2016 22:07)

    # Link komentara

  69. Možda su pitanja bila sugestivna i retorićka ili izbor iz dva ponuđena odgovora? To je dakle proizvedena i usmjeravana anketa. Da su pitali 100 ljudi koje su im prve asocijacije na Srbiju (ako isključimo odgovor rat i Đoković) teško da bi bilo više od deset istih asocijacija, a to znaći da su ovo bezvrijedni rezultati u kojima ima i doza šivinizma.
    (Hr, 24. maj 2016 22:06)

    # Link komentara

  70. ljudi, nije... I nije! Jeste treba da plate Srbi za greske, ok. Ali i 50 goodina posle ce ta neka deca da placaju greske, bezveze, a to ce biti samo politika, Zasto? Ne znam.

    I ti si predstavio i napsiao kao da nijedan rat ranije ne moze da se poredi sa ratom u SFRJ i na Kosovu? Zasto tako mislis?
    (Beogradjanin, 24. maj 2016 22:03)

    # Link komentara

  71. bosnjaci(muslimani) i albanci, donekle hrvati, Koji zive na zapadu, ne propustaju ni jednu priliku da kukaju etnickom stanovnistvu non stop o tome kako smo mi njih klali i genocidalisali, a ironicno, to rade ljudi niti Koji su bili rodjeni za vrijeme rata niti ljudi Koji su rodjeni u bivsoj jugi. Vec ove nove genracije rodjeni 90'ih Koji ni ne znaju srpski. Mrze nas iz dna duse i blate nas gdje stignu. I to njihovo drustvo povjeruje i njihove medije takodje ne pomazu.
    (scout, 24. maj 2016 22:03)

    # Link komentara

  72. Zato sto ste odgovorni za deceniju ratova na Balkanu, za smrt nekoliko stotina hiljada ljudi na Balkanu, za vise stotina hiljada invalida, za stotine hiljada raseljenih. Eto zasto vas svi mrze! A najgore je sto ste licemeri i ne zelite to da priznate, nego uporno krivite citav svet za vase zlocine.
    (pa, 24. maj 2016 16:49)

    Sve se ja slazem sa tobom. Ali i za 50 godina asocijacija na Srbe bice- " Zasto taj narod svi mrze?". Mozemo mi da pricamo do sutra, ali da je gradjanski rat u SFRJ bio najgori u istoriji ljudi, nije... I nije! Jeste treba da plate Srbi za greske, ok. Ali i 50 goodina posle ce ta neka deca da placaju greske, bezveze, a to ce biti samo politika, Zasto? Ne znam.

    I ti si predstavio i napsiao kao da nijedan rat ranije ne moze da se poredi sa ratom u SFRJ i na Kosovu? Zasto tako mislis?
    (Beogradjanin, 24. maj 2016 22:02)

    # Link komentara

  73. "Na siromasnog i Zec vadi patku", kaze nas narod.
    (Deda Radovan i Kompanija, 24. maj 2016 21:58)

    # Link komentara

  74. Mrze nas oni koji ne znaju istoriju,neobrazovani a posebno ne poznaju istoriju.A to sto nas mrze Hrvati sta reci kada su 80 posto hrvatskog stanovnistva konvertovani pravoslavci u katolike.A njihova obala je velika zahvaljujuci Vatikanu, oduvek je pripadala Mlecima i Nemanjcima.
    (Olica, 24. maj 2016 21:53)

    # Link komentara

  75. Hrvatska ima veliku obalu zato sto je bila deo velike drzave u kojoj je posle oba velika rata uspela da prisvoji Dalmaciju, Istru i Dubrovnik koje joj nikada nisu pripadale. Cak ni u Monarhiji, Hrvatska je bila u Ugarskoj a Dalmacija i Istra su bile zemlje Habsburske Krune. To vam je skoro ko danas Engleska i Francuska u EU. E sad, mene to ne smeta, nece valjda Istra da pripadne Srbiji ali je stvarno infantilno da se ta bivsa valika drzava permanentno pljuje, ista ta bez koje bi danas npr. Istra i verovato pola Dalmacije bili deo Italije...
    (Swarog, 24. maj 2016 21:34)

    # Link komentara

  76. Kapetan sam i putujem po svijetu. Uzlazim u svaku luku i idem u dobre restorane, klubove, soping centre i upoznam bas dosta ljudi. Jos nisam imao neprijatnost sto sam Srbin nigdje, cak sam imao situacija u USA, Francuskoj i Aystraliji da se ljudi oduseve kad kazem da sam Srbin. Kad nastupate sugurno i bez komplekasa svi vas cijene. Bitno je ponasanje i jezik za komunikaciju.
    (Aki, 24. maj 2016 21:29)

    # Link komentara

  77. @neutralni

    Čoveče idi radi nešto u životu, bilo šta...
    (Recka, 24. maj 2016 21:17)

    # Link komentara

  78. srbiju mrze britanski pedofili zato što znaju da mi mrzimo njih!jednostavno.
    (nisambot, 24. maj 2016 21:16)

    # Link komentara

  79. Hrvatska ima tako veliku obalu jer isključivo Hrvati odavnina žive od Trsta do Bojane.
    (dinamo, 24. maj 2016 21:10)

    # Link komentara

  80. Ako vec govoris iz sopstvenog iskustva i ako si ti vec lak i padas na neki bolji rent a car, nemoj da generalizujes i da druge trpas u istu grupu sa sobom.
    (@saying from experience ;), 24. maj 2016 21:10)

    # Link komentara

  81. Svi nas mrze, šmrc, a zašto bi na s i voleli?
    (Kokoš, 24. maj 2016 21:08)

    # Link komentara

  82. Neka nas mrze, samo da nas ne diraju, a šta mi mislimo o njima? Lično mislim da je vreme da osveže krv, svi su brate u krvnom srodstvu, zdravije će razmišljati i verovaće svojim očima, a ne lošoj propagandi, jel takooooo !
    (miloš, 24. maj 2016 21:02)

    # Link komentara

  83. @Milan
    Aha, Srbija je zasluzna sto je nestala Austrougarska. A ne Francuska, Engleska, SAD, Rusija? Oni su dobili rat dok su se srpski vojnici 2 godine krili na Krfu, a Srbija bila okupirana. Zato je i poginulo 40% stanovnistva Srbije, jer je hrabra srpska vojska zbrisala i ostavila narod da ga ubija ko stigne.
    Dakle, za oslobodjenje su zasluzni Francuzi i Englezi, a Srbi su samo uleteli kasnije da zauzmu ono sto im je trebalo.
    Ili cemo da se pravimo da se to nije dogodilo i da je hrabra srpska vojska oslobadjala i rusila Austrougarsku a neko drugi bio na Krfu?
    (@, 24. maj 2016 21:00)

    # Link komentara

  84. @Glas Razuma
    Problem je u tome sto nikog ne zanima sta ti ili Srbi u celini misle o Britancima, a vrlo je vazno sta Britanci misle o Srbima. Kapiras? Srbija je mala nebitna drzavica, a Britanija je jedna od drzava koja je krojila i kroji sudbinu sveta i koja moze Srbiju da izbrise sa lica zemlje. U prevodu, Britanci su tvoji gospodari, a gospodare ne treba da zanima sta robovi misle o njima.
    (@, 24. maj 2016 20:56)

    # Link komentara

  85. moderatoru kako mozes da objavis komentar gde gradjane srbije neko naziva stokom. to znaci I da si ti stoka sem ako nisi u zagrebu.pozdrav
    (samo jako, 24. maj 2016 20:51)

    # Link komentara

  86. Srbi jesu i onakvi i ovakvi ali ono sto beskrajno zasmejava je percepcija komentatora iz okolnih naroda koju imaju o sebi samima. Bilo bi fantasticno, pre svega za nih ali i za nas u Srbiji da su Hrvati, Bosnjaci ili Albanci i u realnosti makar 5% onakvi kako o sebi fantaziraju. Citajuci ove komentare koje pisu pripadnici okolnih naroda neko ko se juce spustio na planetu bi pomislio da se radi o najkulturnijim, najnevinijim, najdemokraticnijim i najnaprednijim narodima koji su ikada hodali po ovoj planeti. A kad ono...
    (ujedninjeni narcis-nacosi regiona, 24. maj 2016 20:46)

    # Link komentara

  87. @svi vole nase zenske, vaze za vrlo jeftine: dodju u bg, iznajme neki bolji auto u rent a cat, i zabava moze da pocne... saying from experience ;)
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 24. maj 2016 19:14)
    Vidis to je problem, ljudi poput tebe se ne trude da promene situaciju na bolje vec gledaju da iskoriste. Strancima ne smemo da dozvolimo da se izivljavaju, ali moramo prepoznati sopstvene slabosti i to da resavamo. Sta god lose da kazu to ne treba njima priznati ali treba raditi na tome da se ispravi. Vremenom nece imati o cemu da laju. Inace ovakve vesti se plasiraju planski, kakva je poslednja namera videcemo...
    (Nemanja, 24. maj 2016 20:46)

    # Link komentara

  88. jer smo tako u mogucnosti
    (samo jako, 24. maj 2016 20:44)

    # Link komentara

  89. mozete da nas mrzite koliko hocete. I opet cete biti ruzni ko noc
    (samo jako, 24. maj 2016 20:43)

    # Link komentara

  90. djuro pa sta ces koji moj na nasem portalu onda. pali
    (samo jako, 24. maj 2016 20:42)

    # Link komentara

  91. @neutralni felsh

    "kakvi nam "drzavni sluzbenici" takva nam i drzava... a kakva nam drzava, tako nam i jeste."

    Nemoj da si tako skroman, opstem stanju u kome se nalazi Srbija i te kakav doprinos daju ovakvi kao ti, autosovinisti optereceni stokholmskim sindromom.
    (bez lazne skromnosti, 24. maj 2016 20:41)

    # Link komentara

  92. @neutralni felsh

    "kakvi nam "drzavni sluzbenici" takva nam i drzava... a kakva nam drzava, tako nam i jeste."

    Nemoj da si tako skroman, opstem stanju u kome se nalazi Srbija i te kakav doprinos daju ovakvi kao ti, autosovinisti optereceni stokholmskim sindromom.
    (bez lazne skromnosti, 24. maj 2016 20:41)

    # Link komentara

  93. Pa za tako loš rejting trebali bi zahvaliti Miloševiću,Arkanu,Karadžiću,Mladiću...ali,prva tri su Crnogorci,a poslednji je Bosanac.Ima li u Srbiji pravih,pametnih Srbijanaca?
    (Filozof, 24. maj 2016 20:40)

    # Link komentara

  94. a srbi misle da su jako vazni u svijetu i ne mogu podnijeti da im se nitko ne divi. a nebitni su i njihove zrtve u 1.svj ratu nisu nikakve herojske i nema ih ni desetina koliko oni prilazuju tj nisu se oni za nikog zrtvovalli a izasto bi? samo mnogo vole da lazu i to sebe . i to lose.
    (kukavica lazljivac, 24. maj 2016 18:46)

    Bog s tobom, sakloni i sačuvaj! Pu nesoju!
    (Sajber Kurajber, 24. maj 2016 20:36)

    # Link komentara

  95. koje su ovo totalne gluposti, dakle britanci slovake poznaju po tome sto ovi ne priznaju kosovo. alo o cemu pricamo, vecina britanaca i ne zna za slovacku, a kamoli da ista ne priznaje kosovo, mos mislit koliko tek o kosovo znaju.
    (Banjaluka, 24. maj 2016 20:35)

    # Link komentara

  96. @Don

    Ni ti se nama uopste ne svidjas, da ne kazemo nesto grublje, tako da je odlicno sto vise neces posecivati Srbiju. Jedino je nejasno zasto visis non-stop po ovom srpskom sajtu tj. na sajtu onih koje ne podnosis? Zasto bi neko posecivao sajtove onih koje ne podnosi? ja ako nekog ne podnosim, ja ga izbegavam a ne da mu idem u goste. Bice da se kod tebe radi o necemu sta nema veze ni sa 90-tima ni sa srpskim politicarima nego sa prostom cinjenicom da si tipicni balkanski palanacki kompleksas-sovinista opste prakse?
    (budimo realni, 24. maj 2016 20:28)

    # Link komentara

  97. "Dok je Evropa igrala,pevala i krala,mi smo vekove proveli u rovovima na njihovim granicnim polozajima kao njihovi psi cuvari i gde je sad ta Evropa ,jebo je sveti Jeronim na nebu"
    (Cer 1914, 24. maj 2016 20:23)

    # Link komentara

  98. @Don

    Zbog ovakvih kao ti meni se ogadio citav komsiluk na Balkanu za sva vremena i nemam nikakvu zelju da imam bilo kakve veze sa bilo kim od Slovenije do Albanije. Samo izbegavati u sirokom luku i to znajuci da su ovakvi kao ti ipak manjina. Osim ovakvih komentatora kao ti, tu odbojnost samo pojacavaju politicari koji su na vlasti u komsiluku, od Karamarka, Djukanovica, Izetbegovica do Tacija.
    (schlyamm, 24. maj 2016 20:22)

    # Link komentara

  99. Ne bih rekao da skoro svi evropski narodi mrze Srbiju, mislim da im se Srbija jednostavno gadi. Mene takođe Srbija asocira na negativne stvari, tako da uopšte nemam želju da je opet posjetim.......

    (Don, 24. maj 2016 19:11)

    Valjda se mozemo osetiti pocastvovanim sto ste nasli vremena da prokomentarisete utiske o Srbiji, a ne da komentarisete na Jutarnjem o zahtevu intelektualaca Francuske u kojoj se trazi smena vaseg ministra zbog narastajuceg fasizma.

    Uzgred, citam juce komentare na Jutarnjem, vezano za nekakvu potpuno nebitnu temu, i sokirana brojem komentara u kojem eto civilizovani narod objasnjava kako Hitler i nije bio tako los, a kako su Jevreji zasluzili kaznu zbog toga sto su izazvali inflaciju u predratnoj Nemackoj.

    Mislim, komsije, znamo se! Kakvi god da smo, vasa istorija, historija, povijest kaze da je bolje da ste manji od makovog zrna kada se diskutuje o ljudskim pravima.
    (lela, 24. maj 2016 20:22)

    # Link komentara

  100. @neutralni felsh

    I kada odu, posalju ti nekurazglednicu, ili ti makar zahvale na fejsu sto si ih zabavio/la za male pare?
    (vidi se da si iskusan/na, 24. maj 2016 20:13)

    # Link komentara

  101. Au šta se komšija ovde zapljunulo, ne bi li sebe ubedili u sopstvenu civilizovanost naspram "primitivnih balkanaca sa istoka". Presmešno al neka ih. Verovatno nije najbolji osećaj biti medju najgorima u EU pa se to lepo iskompenzuje pomoću najvećih krvnika koje moderni svet poznaje... A koji su baš tu u komšiluku :)

    Proživela na zapadu poprilično dugo, manje više ih boli uvo za nas. Jedino oko 90-ih ima negativnih reakcija, mada sam to srela u oko 10-15% slučajeva. Zanimamo ih i znaju o nama otprilike onoliko koliko smo mi zainteresovani za stanje u Nigeriji. I to je sasvim normalno i prirodno.

    Srbija ima gomilu problema i hiljadu mana, ali ima i dosta toga pozitivnog. Da je pametna i da se okrene sebi, da se sredi zarad svojih gradjana, videli bi smo rezultate relativno brzo. Ali to nikako ne odgovara ni nacionalistima niti autošovinistima jer gube prihode/umišljenu superiornost u tom slucaju.
    (Маја, 24. maj 2016 20:08)

    # Link komentara

  102. Bas me zanima zasto je svi mrze,a srbi tako dobri bili prema susjedima pogotovo 90ih.(Mario, 24. maj 2016 16:27)Nas mrze upravo zbog toga. Jer su Hrvati uspeli da nas pobede i da stvore laznu sliku o nama, zarad svojih interesa, zato nas mrze. Na svakom koraku i u svakoj prilici Hravti pricaju i sire mrznju prema Srbima. To je njihova strategija da budu "dobri", sto nikako nisu.
    (Pera, 24. maj 2016 19:30


    Isto dolazi i sa Srpske strane, više puta sam se susreo sa zapadnjacima kojima su njihovi prijatelji koji su Srbi napunili glavu s pričama o zlim Hrvatima i potencirali mržnju. Utjecaj crkve je velik, popovi se brinu da to ide s koljena na koljeno, razuma niti u tragovima...
    To ti je dijaspora, pogotovo poraženi iz 2 svj. rata i njihovi potomci, niti su dobronamjerni niti su nevini kako se predstavljaju, mržnja jednih prema drugima je dio njihovog folklora, i onda se žale da ih svi mrze, jadni.
    (Antisha, 24. maj 2016 19:56)

    # Link komentara

  103. Nije tačno da nas svi mrze.Uvažava nas 80% planete:Kina,Rusija,veći deo J.Amerike i veliki deo Afrike pa i Indija.Mrzi nas Engleska i zahvaljujući njima deo "zapada".Zašto nas mrze?Prvo jer mislimo svojom glavom,što smo tvrdoglavi i što ne j.... ni bivše ni sadašnje svetske gospodare.Obija li nam se to o glavu?Svakako,ali ih i dalje ne j.... ni 2%.
    (Miki, 24. maj 2016 19:56)

    # Link komentara

  104. @ Djura
    Djuro, da li si ti svestan svoje nesvesti? Evo ti jedan " ---------- ".
    (danjinac, 24. maj 2016 19:55)

    # Link komentara

  105. moja asocijacija na britaniju(ozbiljno)- ruzni ljudi, lose vreme
    (yytyt, 24. maj 2016 19:49)

    # Link komentara

  106. Ne bih rekao da skoro svi evropski narodi mrze Srbiju, mislim da im se Srbija jednostavno gadi. Mene takođe Srbija asocira na negativne stvari, tako da uopšte nemam želju da je opet posjetim. Dolazio sam nekoliko puta poslovno u Srbiju i moram priznati da nisam doživio neke neugodnosti, ali eto, Srbija mi se jednostavno ne sviđa. 
    Ta slika se vjerovatno stvorila 90-ih godina, a vaši političari su se potrudili da se samo potvrdi i učvrsti. Srbijance smatram civilizovanim ljudima, za razliku od bosanskih Srba, koji su dosta primitivni.
    (Don, 24. maj 2016 19:11)

    a ti si iz hrvatske a pises kao da zivis u najmanju ruku u svajcarskoj. haha
    (yytyt, 24. maj 2016 19:48)

    # Link komentara

  107. Zamisli, neko se usudio da mrzi nebeski narod. Mrze nas zbog toga sto smo izazvali rat u Evropi posle 45 godina mira, zato sto smo napali skoro svaku drzavu bivse SFRJ, zato sto smo ODGOVORNI za smrt vise stotina hiljada ljudi na prostoru SFRJ i najvise zato sto mi mrzimo ceo svet.
    (ka, 24. maj 2016 19:41)

    # Link komentara

  108. Bas me zanima zasto je svi mrze,a srbi tako dobri bili prema susjedima pogotovo 90ih.
    (Mario, 24. maj 2016 16:27)

    Nas mrze upravo zbog toga. Jer su Hrvati uspeli da nas pobede i da stvore laznu sliku o nama, zarad svojih interesa, zato nas mrze. Na svakom koraku i u svakoj prilici Hravti pricaju i sire mrznju prema Srbima. To je njihova strategija da budu "dobri", sto nikako nisu.
    (Pera, 24. maj 2016 19:30)

    # Link komentara

  109. Hrvatska ima tako veliku obalu zato što je za vreme Velikog rata(1914-1918) 40% stanovništva Srbije poginulo ili umrlo da bi područja koja su bila pod Austrougarskom dočekala slobodu. Ostalo je istorija.
    (Milan, 24. maj 2016 16:21)



    a sad trazis popust na apartman u makarskoj? ;)
    (neutralni felsh, 24. maj 2016 19:19)

    # Link komentara

  110. Treba da ukucaju..... Kako Djokovic uspeva da osvaja toliko Grand slamova i Mastersa?
    (Caci, 24. maj 2016 16:56)


    ovde se govori o srbiji, a ne o monte karlu ;)
    (neutralni felsh, 24. maj 2016 19:17)

    # Link komentara

  111. svi vole nase zenske, vaze za vrlo jeftine: dodju u bg, iznajme neki bolji auto u rent a cat, i zabava moze da pocne... saying from experience ;)
    (neutralni felsh, 24. maj 2016 19:14)

    # Link komentara

  112. Totalno i neizlecivo,Bolesne.
    (humanista, 24. maj 2016 19:13)

    # Link komentara

  113. Ne bih rekao da skoro svi evropski narodi mrze Srbiju, mislim da im se Srbija jednostavno gadi. Mene takođe Srbija asocira na negativne stvari, tako da uopšte nemam želju da je opet posjetim. Dolazio sam nekoliko puta poslovno u Srbiju i moram priznati da nisam doživio neke neugodnosti, ali eto, Srbija mi se jednostavno ne sviđa.
    Ta slika se vjerovatno stvorila 90-ih godina, a vaši političari su se potrudili da se samo potvrdi i učvrsti. Srbijance smatram civilizovanim ljudima, za razliku od bosanskih Srba, koji su dosta primitivni.
    (Don, 24. maj 2016 19:11)

    # Link komentara

  114. Srbiju svi mrze zato što njeni stanovnici mrze sami sebe,o odnosima prama drugim narodima da ne govorimo
    Ako bi negativna energija mogla da se umreži Srbija bi obasjavala celi svet.
    (civilizovan, 24. maj 2016 19:11)

    # Link komentara

  115. Hrvatska ima tako veliku obalu zato što je za vreme Velikog rata(1914-1918) 40% stanovništva Srbije poginulo ili umrlo da bi područja koja su bila pod Austrougarskom dočekala slobodu. Ostalo je istorija.
    (Milan, 24. maj 2016 16:21)

    komentar s najvise pluseva.. eto zasto
    (Uimemeni, 24. maj 2016 19:06)

    # Link komentara

  116. Dopisivao sam se pre 2 godine dok je imao nalog na fb-u, s likom s kojim sam se druzio u srednjoj, a koji danas zivi u Svedskoj. Rekao mi je da postoje 2 razloga zasto zapadnjaci ne vole Srbe. Jednim delom nas ne vole zbog istorije i nase povezanosti s Rusima (koje takodje ne vole). Drugim delom zbog toga sto se ogroman broj pljacki, kradja, reketiranja po EU vezuje za nase ljude. Ta proporcija ide u rasponu da 80 % takvih krivicnih dela pocine istocnoevropljani (gde spadamo i mi, i u toj klasi smo najgori), a preostalih 20 % crnci i Arapi. I crnce i Arape koje takodje ne vole, opet vole vise od nas. Vise sam stekao dojam da nas ne vole zbog ovog drugog, nego zbog ovog prvog. Naveo mi je da dok je postojala bivsa Jugoslavija da je npr. u svedskoj policiji postojao jedan departman koji se bavio iskljucivo kriminalcima sa ovih prostora. On je ukinut raspadom Jugoslavije, a ujedno je raspadom bivse drzave nas kriminal u EU prestao da bude organizovan, ali uprkos tome i dan-danas su zatvori po EU puni nasih ljudi, jer nema opasnijih i agresivnijih od nasih ljudi u EU...Od nas su agresivniji i opasniji Rusi, ali njih nema toliko po EU...
    (Duško, 24. maj 2016 18:57)

    # Link komentara

  117. "Predrasude štede puno vremena. Možete da formirate mišljenje bez potrebe za činjenicama".

    Elvin Bruks Vajt
    (BeKo, 24. maj 2016 18:57)

    # Link komentara

  118. Vest je totalno nebitna za stanovnike Srbije. Uglavnom su politicki inspirisane asocijacije. Sto se palite na ovakve gluposti? Politika Britanije je 90% negativna prema Srbiji, tako da ovakva "istrazivanja" nemaju nikakvu tezinu. Britanci bi jedino bili srecni kada bi se umesto srpske zastave ovde talasala njihova.
    (Nemanja, 24. maj 2016 18:53)

    # Link komentara

  119. a srbi misle da su jako vazni u svijetu i ne mogu podnijeti da im se nitko ne divi. a nebitni su i njihove zrtve u 1.svj ratu nisu nikakve herojske i nema ih ni desetina koliko oni prilazuju tj nisu se oni za nikog zrtvovalli a izasto bi? samo mnogo vole da lazu i to sebe . i to lose.
    (kukavica lazljivac, 24. maj 2016 18:46)

    # Link komentara

  120. Zar je to "predrasuda"?
    (JoeNBg, 24. maj 2016 18:41)

    # Link komentara

  121. po komentarima se vidi da mi volimo da nas mrze! onda se tripujemo da smo opasni, pravedni, cuvari svetog grala..
    (vesele devedesete, 24. maj 2016 18:40)

    # Link komentara

  122. Zasto nikako ne treba posetiti Srbiju [link]
    (djura opet, 24. maj 2016 18:34)

    # Link komentara

  123. Pa sta ako nas svi mrze, mrzimo i mi sve, a najvise nas same! I to samo zato sto je svima drugima bolje nego nama!
    (Simeon tapuskovic, 24. maj 2016 18:31)

    # Link komentara

  124. Braca Englezi.
    (Homo politicus, 24. maj 2016 18:31)

    # Link komentara

  125. Koji smo mi kompleksasi od naroda pa to nije normalno. Ako vam je lakse, ne mrzi vas niko. 99% covecanstva apsolutno ne razmislja o nama. Tacno je da se uz nas narod vezuje dosta losih stereotipa (posledica ratova, siromastva, kriminala, geografskog polozaja) ali to je nesto sa cim su se vecina naroda u Evropi susretali ili se i dalje susrecu. Sa takvim stavovima se bori jedino samopostovanjem, radom i rezultatima. Kada mi sami pocnemo da cenimo svoju drzavu cenice je i drugi. A i nece nam biti toliko bitno sta drugi misle.
    (Lily, 24. maj 2016 18:28)

    # Link komentara

  126. Koga je briga sta misle britanci? Sto manje kontakta sa njima to bolje.
    (Nikola, 24. maj 2016 18:27)

    # Link komentara

  127. Ne vole nas jer nam BDP DRAMATIČNO raste!
    (ja verujem!, 24. maj 2016 18:27)

    # Link komentara

  128. Mozete da ne volite Britance ali ne mozete da mrzite ceo svet, jer ne postavljaju ovo pitanje samo Britanci vec svi! Nismo ni svesni koliko smo bili ratoborni i primitivni 90-tih. Umesto sto bezuspesno opravdavate nase postupke 90-tih i trazite krivicu kod drugih, malo vise objektivnosti, samokritike molim, jedino tako mozemo napred, nikako uz gomilu lazi!
    (Milan, 24. maj 2016 16:32

    Ima tu istine Mile, mada opet nisu Srbi toliko loši koliko ih prikazuju, ispada da su Jogosloveni gori od največih krvoloka povijesti/istorije, Engleza, Spanjolaca, Svaba, Belgijanaca, itd.
    Najgore mi je što se tiče balkana ono stalno vračanje u prošlost, vi ste nas pobili tada toliko, i to je naše opravdanje za sve, bla bla bla, patetično, kao žena u menzusu...idemo dalje, ako se kome ratuje neka to radi na području ekonomije, kao civilizirani svijet. I oni su se ubijali medjusobno gore od nas (mani se popova mitova i gusle) a vidi ih danas, drže nam lekcije...
    Inače gledano sa strane največu žrtvu u prošlosti dali su Srbi, ne zbog povampirenih Hrvata nego baš zbog tih Engleza koji su ih gurali u sukobe koje narod nije želio. Da bi danas taj isti narod radio za plaću od 200EUR?! Ispada da su područja koja su bila pod Austro Ugarskom (Vojvodina, Zagreb) dašak civilizacije na tom području, a ostatak primitivci.
    Pozdrav
    (Antisha, 24. maj 2016 18:20)

    # Link komentara

  129. za milana da nas bogdo nikada ne "oslobodiste", tada smo bili austrija sa novim gradovima i infrastrukturom sada poslije svih 90 godina gadosti velikosrbijanske a bogami i velikohrvatske ideologije u bosni imamo tvorevinu zasnovanu da ne nabrajam haske kvalifikacije te ostatke ustasoidne hr hb
    (tabasco, 24. maj 2016 18:14)

    # Link komentara

  130. U Bosni su siromasni samo Srbi,Hrvatska ima veliku obalu jer je vestacka drzavna tvorevina,a Srbiju mrze zato sto smo glupi.
    (koknava bahtla, 24. maj 2016 18:10)

    # Link komentara

  131. @(brundo, 24. maj 2016 17:03)

    Hvala na dobrim zeljama ali nisu nam potrebne lekcije iz istorije, posebno ne vasa verzija.
    (cvexi, 24. maj 2016 18:08)

    # Link komentara

  132. Neki dan sam gledala neki ratni americki film o drugom svetskom ratu u Grckoj. Tema je kradja Nemaca, iskopavanja arheologa itd...Nemci su mocni jer su se nakrali za narednih 1000 god. Da li sam preterala?! Mozda :-)
    A to sto nas ne vole? Svi koji dodjj licno promene brzo misljenje.
    (bucika, 24. maj 2016 18:07)

    # Link komentara

  133. @(Mario

    A ti susjedi sve nevinasca i savrsenstva bez mane, narocito tokom 1940-tih.
    (kompleksi su cudo, 24. maj 2016 18:06)

    # Link komentara

  134. Velika Britanja je sastavljena od engleske, ..... , ..
    ...

    ....
    i severne irske koji nas vole
    (i tako to, 24. maj 2016 18:06)

    # Link komentara

  135. Kakve hluposti i laži čitam od svoga naroda.ja kao srbin iz hrvatske ne vjerujem kako se vi lazete. Lazete i nas. Pa napravili ste najveci zlocin u 50g u europi i sad cvilite kad nije proslo. Mene niko nije dirao u hrvatskoj. Proterali sve sa 27% teritorija hrvatske sve ne hrvate nego nesrbe. 600 000 ljudi i onxa opruzujete hrvate da su nas protjerali. 200 000. Spalili i poklali sve sto stemogli i u bosni. Ja sam imao srece kao sto je moj djed govorio sto su nasi pobjegli u vojnu krajinu u hrvatsku i ostali smo tu. Kaze djed da smo zato plavi. Samo vi sebe lazite i dalje daleko vam kuca.
    (Đuro, 24. maj 2016 18:05)

    # Link komentara

  136. Posle 15 godina života u Britaniji, mogu da zakljucim da nas niti mrze niti vole. Ravnodusni su. Ima ih koji imaju lepa iskustva sa našim ljudima i to ce vam reci. Loša iskustva ce precutati da vas ne bi uvredili. Govorim naravno o obicnom svetu. Političari su drugo. U politici nema ljubavi ili mrznje, postoje samo interesi.
    (City Girl, 24. maj 2016 18:05)

    # Link komentara

  137. @Milan

    Pomesao si objektivnost i samokritiku sa stokholmskim sindromom i autosovinizmom. Ni sa njima se nece daleko stici.
    (re:, 24. maj 2016 18:04)

    # Link komentara

  138. @aa

    Navedi samo jednu zemlju ili jedan narod koji voli taj tvoj narod. Samo jednu zemlju i samo jedan narod. Ali avaj nema ni jednog takvog naroda i ni jedne takve zemlje.
    (nabavi ogledalo, ima mnogo da se iznenadis, 24. maj 2016 18:01)

    # Link komentara

  139. Dobro, pa kakve to predrasude Britanci imaju o Srbiji?
    (Mira, 24. maj 2016 17:54)

    # Link komentara

  140. aa ti hostapler
    (pk, 24. maj 2016 17:48)

    # Link komentara

  141. Nas ne mrze svi,to je pod broj 1,a pod broj 2,to je zbog BBC i CNN i "Zapadne" propagande. Kao sto sad svojom propagandom,hoce da prikazu da su Rusi gori od ISIS-a.
    (Duka, 24. maj 2016 17:45)

    # Link komentara

  142. E to su prava pitanja za njihovu vladu. I sve je istina! Još bih dodao zašto su Englezi toliko bogati i kako su stekli to bogatstvo OGROMNO?
    (srb.bg., 24. maj 2016 17:44)

    # Link komentara

  143. Prvo mi u svojim glavama treba da raščistimo neke stvari! A zatim da verujemo u sebe i svoje potencijale, da naučimo da poštujemo sebe, svog komšiju, kolegu i svoj narod. Kada to naučimo i drugi će nas ceniti, voleli nas ili ne.
    (Ognjen, 24. maj 2016 17:41)

    # Link komentara

  144. Mrze nas jer smo najpametniji, najbolji u krevetu, kosmopolite smo, najlepsi, samokriticni, puni manira I kulture I sve nam se moze! Jednom recju-nema nam ravnih.
    (macka, 24. maj 2016 17:38)

    # Link komentara

  145. Da li ste primjetili koja je sličnost Srbije i Rusije u percepciji ispitanih? To jesu predrasude ali one su nekako nastale. ima neki uzrok tim predrasudama. Valja se pozabavit analizom uzroka.
    (Srbi i Rusi braća, 24. maj 2016 17:37)

    # Link komentara

  146. Ovde mozete procitati sta je Borislav Pekic svojevremeno imao da kaze na tu temu: [link]
    (Mr. Spock, 24. maj 2016 17:37)

    # Link komentara

  147. Da li ste primjetili koja je sličnost Srbije i Rusije u percepciji ispitanih? To jesu predrasude ali one su nekako nastale. ima neki uzrok tim predrasudama. Valja se pozabavit analizom uzroka.
    (Srbi i, 24. maj 2016 17:37)

    # Link komentara

  148. Najvise ih zanima zasto Slovacka ne priznaje Kosovo? Glupost i izmisljotina.
    (Nebojsa, 24. maj 2016 17:36)

    # Link komentara

  149. Svajcarci bogati,Hrvati imaju toliku obalu,a oni mrze nas !?
    (mica, 24. maj 2016 17:35)

    # Link komentara

  150. Ako nas mrze uobrazeni Britanci ne znaci da nas svi mrze. Naprotiv, sa velikom vecinom covjecanstva imamo dobre odnose a to sto oni misle da je vaznije 60-ak miliona Britanaca od npr. Rusa, Grka, Spanaca, Slovaka, Kineza, skoro cijele Latinske Amerike i Afrike....to je njihova stvar. Uopste, mislim da su Britanci najomrazenija nacija na svijetu a da nabrojim sve razloge za to trebalo bi malo vise prostora i vremena.
    (Obalj grad, 24. maj 2016 17:33)

    # Link komentara

  151. @mackonja
    Buahahaha! Haha najjaci komentar za sada!
    (Dxc, 24. maj 2016 17:33)

    # Link komentara

  152. @mackonja
    Buahahaha! Haha najjaci komentar za sada!
    (Dxc, 24. maj 2016 17:31)

    # Link komentara

  153. Ne treba ovo prihvatati mnogo ozbiljno. Ukucajte u Googleu "Why are Brits so..." i nudi vam se "ugly, have bad teeth" i sl.
    (gix, 24. maj 2016 17:31)

    # Link komentara

  154. Gluposti.Bio sam u vise navrata u Britaniji, nije moja solja caja ali sto se tice ljudi, ako mislite da ste samo vi Srbi pametni i ne verujete televizoru, varate se.Vecina njih zna da je BBC glasilo britanske politike te da shodno tome i izvestavaju.Sad, nisam se tamo druzio sa polupismenim lumpenproleterijatom, to treba dodati.
    (M, 24. maj 2016 16:05)
    - Interesantno zapažanje... mislim imajući u vidu da nije vaša šolja čaja.
    (Zemljoradnik, 24. maj 2016 17:31)

    # Link komentara

  155. klikneš na link u tekstu (kad te već toliko interesuje da komentarišeš) i pročitaš kako se došlo do rezultata...
    'Having done UK counties, we decided to map out stereotypes about Europe according to Google.co.uk's autocomplete.
    We used the queries "Why is [country] so" and "Why does [country]", and chose the funniest, most controversial or unique results.'
    da li vi stvarno mislite da neko sedi kući u londonu ili mančesteru i razmišlja kako mrzi srbiju? nemaju druga posla...a budite sigurni i da niko nigde na svetu ne sedi i razmišlja kako nas baš voli...da se malo bavite sobom umesto glupostima?
    (xoxoxo, 24. maj 2016 17:30)

    # Link komentara

  156. Ja mislim obratno,svi nas vole !
    Zato sto imamo rakije,prasica,kiselih paprika,ajvara,dobre pive,muzike........
    (cobo, 24. maj 2016 17:29)

    # Link komentara

  157. Ma, mrze nas SVI, skoro CEO zapad, i to iz ciste zavisti.
    Imamo najlepse devojke, najukusniju hranu, najbolje vaterpoliste, najboljeg tenisera... Jesam li nesto propustio???....
    A da... Daleko smo najpametniji narod na zemaljskoj kugli i verujemo samo u jednu teoriju: teoriju velike zavere da su svi protiv nas. Ali posto smo najpametniji, nema veze za sve nabrojano, pobedicemo mi sve to i pokazacemo mi tom trulom zapadu.
    Mrze nas isto iz razloga sto smo Pravoslavci, bez obzira sto ne verujemo ni u sebe, a kamoli u Boga. Srebrenica je izmisljena. Oruzje bivse JNA nismo ni pipnuli, a kamoli upotrebili. Lazu bitange.
    I onda... Zasto nas mrze?
    E, Srbijo, medju sljivama
    (jedan stari cika, 24. maj 2016 17:27)

    # Link komentara

  158. Vise mi je dosta nasih modernih samokriticara ( da se razumemo nista nema protim samokritike, naprotiv)
    Niti smo bili losiji, ratoborniji itd.....od drugih, svi smo bili isti.
    Izbeglica sam i znam koliko su drugi bili ratoborni.
    (igor, 24. maj 2016 17:25)

    # Link komentara

  159. @M
    ...nego pretpostavljam sa elitom, najverovatnije britanskom kraljicom.
    (Dr.Bre, 24. maj 2016 17:22)

    # Link komentara

  160. Zašto Srbiju svi mrze? Zato sto je sastavljena od sociopata, divljaka i primitivaca. Prljavstina, ne zna se nikakav red, impulsivno ponasanje, potpuno iracionalni, nemaju nikakvu zelju da postanu bolji, bahata stoka koja gde god ode ponasa se divljacki, odvratni ljudi sa manijom velicine od kojih su svi koji su mogli pobegli. Eto zato.
    (..., 24. maj 2016 17:21)

    # Link komentara

  161. tko pita - ne skita
    (učitelj, 24. maj 2016 17:20)

    # Link komentara

  162. I sta je tu predrasuda? Bolje se zapitajte zasto vas svi mrze!!
    (aa, 24. maj 2016 16:40)


    Problem je u vasoj percepciji.
    "Mrze" nas zemlje koje su bile direktno umesane u gradjanski rat u bivsoj Jugoslaviji zbog veoma agresivne anti srpske propagande.
    Jer, logicno, ako zelis nekoga da napadnes, sigurno neces lepo o njemu da pricas.
    To su zemlje poput Hrvatske, Albanije, Engleske, Francuske, Turske, Saudijske Arabije, delimicno USA (jer tamo retko ko da je uopste i cuo za Srbiju ili Hrvatsku)

    Problem percepcije je da ako ti nekoga mrzis, nesvesno trazis (pa samim tim i nadjes) svugde dokaze da i drugi isto tako mrze isto sto i ti.... Te otuda stalno komentari od hrvatskih i albanskih komentatora na ovom portalu da svi mrze Srbe.

    Ali realnost je sasvim drugacija - ogromna vecina sveta nema apsolutno nista protiv Srba i Srbije, cak naprotiv.
    (Ja, 24. maj 2016 17:19)

    # Link komentara

  163. За добрим коњем се прашина диже.
    (Leonov, 24. maj 2016 17:19)

    # Link komentara

  164. Zašto Srbiju svi mrze?

    Zato sto je anticivilizacijska rupčaga.
    (Gavrilo Milentijevic, 24. maj 2016 17:17)

    # Link komentara

  165. @Milan da li si putovao skoro bilo gde na planeti? ili nisu culi za nas, ili su indiferentni ili se iskreno obraduju jer smo siroti, pa retko imaju prilike da nas upoznaju. prva asocijacija kod evropljana kada pomenes srbiju je jeftin provod, sto nije za pohvalu i tenis. niko vise ne pominje rat.
    (krug dvojke, 24. maj 2016 17:15)

    # Link komentara

  166. Svi nas mrze jer mi sv3 mrzimo. Kratko i jasno
    (Paradajz turisti, 24. maj 2016 16:43)

    Sta reci na ovu hiperinteligentnu istorijsko-socijolosko-psiholosku analizu? Kratko prijatelju, jer duze i dublje od besmislene, plitke, lazne floskulice ne mozes. Iz nase mrznje prema svima je je li i Jugoslavija nastala? Upravo zato sto sebe nismo znali da volimo i sto smo druge umesto sebe obezbedjivali, zato nas mrze kao sto dzelat mrzi zrtvu. Srbiju mrze neonacisti koji zahvaljujuci njoj imaju tu celu obalu, pa im je i to i sve sto su Srbima tokom celog 20. veka uradili malo, islamski fundamentalisti, teroristi i kriminalci, trgovci organima, ljudima, drogom, oruzjem... nego zasto vi te volite i podrzavate, gospodo Britanci?
    (my way, 24. maj 2016 17:15)

    # Link komentara

  167. KOga briga sta Britanci misle o nama? Pitanje je "Da li Britanci misle?"
    (CEO, 24. maj 2016 17:14)

    # Link komentara

  168. Mi jesmo komplikovani, ali englezi nisu nikakav primer na koji treba ds se ugledamo. Beoma su bahati i cesto jako primitivni, na mnogim mestima su nepozeljni kao turisti. Mogli bi da putaju google za razlog...
    (Srba, 24. maj 2016 17:11)

    # Link komentara

  169. Alo ljudi probudite se,dosta mistifikacije sebe samih,cela zemlja manja od predgrađa Šangaja,a 99% svetske populacije niti zna gde smo,ni ko smo,ni koliko nas ima.
    Glavno je da su nam naši "političari"ugradili čip teorije zavere,gde nas (Nebeski narod) mrzi ceo napredan svet(naravno svi osim Rusa,koje baš briga za nas)!
    (Ujka Vasa, 24. maj 2016 17:09)

    # Link komentara

  170. Evo dodatnih razloga:

    [link]
    (djura, 24. maj 2016 17:09)

    # Link komentara

  171. Isto to se i ja pitam?
    (Rade, 24. maj 2016 17:08)

    # Link komentara

  172. Pa kako će vas voljeti. Iako ste kao ljdi jako dobri , gostoljubivi, simpatični itd ALI Političari su vas u zadnjih 25 godina doveli u takvo stanje. Od napada na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, te politike prema Kosovu je rezultiralo nepovjerenjem. Tko zna kada će se opet pojaviti neki Milošević. pa da nam svima u bivšoj Jugi zagorča život svojim teritorijalnim pretenzijama.
    (brundo, 24. maj 2016 17:03)

    # Link komentara

  173. Lol Slovačka!
    (vst, 24. maj 2016 17:03)

    # Link komentara

  174. Srbiju mrze neonacisti koji zahvaljujuci njoj imaju tu celu obalu, pa im je i to i sve sto su Srbima tokom celog 20. veka uradili malo, islamski fundamentalisti, teroristi i kriminalci, trgovci organima, ljudima, drogom, oruzjem... nego zasto vi te volite i podrzavate, gospodo Britanci?
    (my way, 24. maj 2016 17:02)

    # Link komentara

  175. Kada bi uradili istrazivanje sta zemlje sveta misle o UK rezultat bi bio isti "HATED" - ali mnogo snaznije.... natocito ako pitate bivse kolonije i robove...
    (TTD, 24. maj 2016 16:57)

    # Link komentara

  176. Treba da ukucaju..... Kako Djokovic uspeva da osvaja toliko Grand slamova i Mastersa?
    (Caci, 24. maj 2016 16:56)

    # Link komentara

  177. A ako se pitaju otkud su oni(britanci) tako bogati odgovor je zato sto su opljackali ceo svet! A nakon toga su zabranili pljackanje!
    (sestar, 24. maj 2016 16:50)

    # Link komentara

  178. @coz y not
    Zato sto ste odgovorni za deceniju ratova na Balkanu, za smrt nekoliko stotina hiljada ljudi na Balkanu, za vise stotina hiljada invalida, za stotine hiljada raseljenih. Eto zasto vas svi mrze! A najgore je sto ste licemeri i ne zelite to da priznate, nego uporno krivite citav svet za vase zlocine.
    (pa, 24. maj 2016 16:49)

    # Link komentara

  179. Lazeiu, nas srbe svi volu zbog radi nase Nolo!
    (Nolo, 24. maj 2016 16:46)

    # Link komentara

  180. Mene bi mnogo vise interesovalo sta neki doktor ili profesor misli o meni nego neki ubica ili pljackas. Toliko o ovoj anketi.
    (Thor, 24. maj 2016 16:44)

    # Link komentara

  181. Svi nas mrze jer mi sv3 mrzimo. Kratko i jasno
    (Paradajz turisti, 24. maj 2016 16:43)

    # Link komentara

  182. Decenijska demonizacija od strane njihovih medija, službi i političara.
    U njihovim očima mi smo mali Rusi i treba da budem kažnjeni maksimalno!

    Možda leži razlog i u tome što je Vojvoda Tankosić ošamario Vinston Čerčila??
    (Mačkonja, 24. maj 2016 16:42)

    # Link komentara

  183. I sta je tu predrasuda? Bolje se zapitajte zasto vas svi mrze!!
    (aa, 24. maj 2016 16:40)

    # Link komentara

  184. Lepo su rekli. Zašto svi nas toliko mrze? Kome smo mi šta skrivili? Pa nas su drugi gadjali ne mi njih. I na sve se pozivaju na "genocide" u Bosni što su ustvari bile bitke, a niko se ne seća Jasenovca Bože sačuvaj. Ma nee to se nije dogodilo, to je bila greška pojedinaca nisu za to države krive.
    (coz y not, 24. maj 2016 16:36)

    # Link komentara

  185. Hrvatska u svetu ima ugled "raja na zemlji", a za nas je sada bolje da nemamo nikakav ugled umesto ovog koji imamo
    (Djilkos, 24. maj 2016 16:34)

    # Link komentara

  186. Hahaha MOCNA NEMACKA, u celom svetu ista asocijacija za NEMACKU, mocna, jaka, snazna.......
    (sah 88, 24. maj 2016 16:34)

    # Link komentara

  187. Mozete da ne volite Britance ali ne mozete da mrzite ceo svet, jer ne postavljaju ovo pitanje samo Britanci vec svi! Nismo ni svesni koliko smo bili ratoborni i primitivni 90-tih. Umesto sto bezuspesno opravdavate nase postupke 90-tih i trazite krivicu kod drugih, malo vise objektivnosti, samokritike molim, jedino tako mozemo napred, nikako uz gomilu lazi!
    (Milan, 24. maj 2016 16:32)

    # Link komentara

  188. Hahaha MOCNA NEMACKA, u celom svetu ista asocijacija na NEMACKU, mocna, jaka, snazna.......a i strah je cudo, jos se plase od njih, iako je proslo vise od 70 godina!!!!!!
    (sah 88, 24. maj 2016 16:29)

    # Link komentara

  189. Bas me zanima zasto je svi mrze,a srbi tako dobri bili prema susjedima pogotovo 90ih.
    (Mario, 24. maj 2016 16:27)

    # Link komentara

  190. Koji je odgovor dat?
    (neko, 24. maj 2016 16:25)

    # Link komentara

  191. Nije bilo nikakvo pitanje ,,zasto?..nego su pitali zemlje na sto vas asosiciraju.
    (Dardan, 24. maj 2016 16:22)

    # Link komentara

  192. Hrvatska ima tako veliku obalu zato što je za vreme Velikog rata(1914-1918) 40% stanovništva Srbije poginulo ili umrlo da bi područja koja su bila pod Austrougarskom dočekala slobodu. Ostalo je istorija.
    (Milan, 24. maj 2016 16:21)

    # Link komentara

  193. Ni Britanci se ne mogu pohvaliti da ih svet voli. Verovatno njihove medije imaju takvu politiku da nas predstavljaju. Ne verujem da nas svi mrze. To bi dalo značaja jednoj Srbiji sa toliko male teritorije, sa tako malo stanovništa neki značaj, uticaj u odnosu na toliko zemalja i ljudi na planeti što me navodi na pitanje da li je moguće da baš mi imamo toliko uticaja u svetu kada nas na takav način doživljavaju...?..
    (Bane, 24. maj 2016 16:21)

    # Link komentara

  194. sta mi sve ne volimo kod njih je nebitno...
    (waken, 24. maj 2016 16:20)

    # Link komentara

  195. I Srbiju mrze I BiH je siromasna bas zbog toga sto Hrvatska ima veliku obalu.
    (filli, 24. maj 2016 16:20)

    # Link komentara

  196. Pa Britanci ne vole ni sebe, a kamoli druge. To svi Evropljani misle. Jedino su "eksperti" da drugima sole pamet.
    (Milija, 24. maj 2016 16:11)

    # Link komentara

  197. Francuzi su Anti-Semitic, a Nemci ne? Zašto i Španiju, Grčku i Rusiju ne vide kao Dont recognize Kosovo?
    Moja mapa stereotipa:
    Italijani - mešetari
    Francuzi - Afrikanci
    Nemci - organizovanost
    Španci i Grci - živost i lenjost
    Rusi - Sibir i votka
    Austrijanci - švabe :)
    Skandinavija - hladno u svakom smislu
    Britanci - rasisti koji su lovili ljude po Africi, lokalnom stanovništvu sekli ruke i noge ako za određeno vreme ne sakupe dovoljno dobara. Najveći licemeri na svetu.
    (SPete, 24. maj 2016 16:07)

    # Link komentara

  198. To se i mi pitamo
    (Aleksa, 24. maj 2016 16:07)

    # Link komentara

  199. Ja znam kakve ja predrasude imam o britancima a plasim se da nece biti objavljene.
    Da se ispravim, nisu predrasude jer sam ziveo sa njima.
    Uzas...
    (Bojan, 24. maj 2016 16:05)

    # Link komentara

  200. Gluposti.

    Bio sam u vise navrata u Britaniji, nije moja solja caja ali sto se tice ljudi, ako mislite da ste samo vi Srbi pametni i ne verujete televizoru, varate se.

    Vecina njih zna da je BBC glasilo britanske politike te da shodno tome i izvestavaju.

    Sad, nisam se tamo druzio sa polupismenim lumpenproleterijatom, to treba dodati.
    (M, 24. maj 2016 16:05)

    # Link komentara

  201. Hvala a mi ne volimo Vas.Ima razloga dosta ali necu da trosim vreme na Vas.
    (Da li je bilo lose u SFRJ, 24. maj 2016 15:59)

    # Link komentara