- Komentari -

Juga na Brodveju

Bilo je neočekivano toplo veče za početak aprila. Sećam se da sam se sjurila s posla samo da se preobučem za pozorište. Kako sam imala dovoljno vremena za šetnju do malog ‘off-Broadway’ teatra (blagosloveni ‘Google Maps’ zahvaljujuci kome bez greške možeš da izračunaš koliko ti vremena treba do destinacije), rešim da napravim mali eksperiment i prebrojim sve jezike koje čujem na svom hodočašću do hrama kulture.

Maja Piščević Izvor: Nedeljnik
Pošaljite komentar
  1. Ja sam ziveo od 95. do kraja 99 u San Antonio, TX i izbegavao sam nase. Zasto? Jer sam previse cesto morao da slusam price o ustasama i cetnicima. A jednako mi se gade i jedni i drugi.
    (SXSW, 02. maj 2016 21:18)


    my man! zlatno aboard-pravilo: uvek sto dalje od nasih i glava ti je mirna :)
     (neutralni felsh, 3. maj 2016 19:44)

    # Link komentara

  2. Ovakav tekst moze napisati samo neko mlad i svez na tim prostorima i koga doticu sve te razlike u glasovima, jezicima i bojama, a koga jos uvek "drma" i nostalgija. Mi, stari, prekaljeni "vukovi" smo davno postali neosetljivi, otvrdli pa niti vidimo niti cujemo:-) Pohvala za tekst.
    ("juga", 3. maj 2016 13:47)

    # Link komentara

  3. ma pusti s tim, pozdravio te Frances Fukuyama.
    Nego daj neku USA pricu sa Amerima u liberalnom kapitalizmu.
    (Vikic, 3. maj 2016 09:20)

    # Link komentara

  4. Prelijep tekst. Amerika je tako jaka i mocna upravo iz razloga sto u njoj zivi veliki broj razlicitih nacija.
     (Marko, 3. maj 2016 06:51)

    # Link komentara

  5. Been there, done that, even got the shirt...тужан је живот тамо, далеко од куће. Најбоља одлука коју сам донео је да се вратим, јер су ми баш овакви тренуци фалили и сад их имам на претек, мање пара али свега осталог што разгаљује душу и срце много, много више...
    (Insajder, 2. maj 2016 22:21)

    # Link komentara

  6. Takvu "Jugu" možete da doživite npr i na bečkoj autobuskoj stanici, ali to je valjda manje glamurozno od Brodveja.
    (ma da, 2. maj 2016 22:01)

    # Link komentara

  7. Bravo Majo. Sve si bolja i bolja. Raznezis na zicer. Umes divno da ispricas osecanja ali, jos vaznije, da od male teme napravis predivnu pricu. Redak dar...
    (linalena, 2. maj 2016 21:45)

    # Link komentara

  8. majo, sjajna si! tvoji tekstovi su najbolji na B92. sto se ovog teksta tice najezila sam se, iz bezbroj razloga koje ni ne zelim da nabrajam. malo sam i " ljubomorna " jer zivis tamo. u svakom slcaju znam koliko uzivas! do sledeceg pisanja, veliki pozdrav ;)
    (ona, 2. maj 2016 21:36)

    # Link komentara

  9. Ja sam ziveo od 95. do kraja 99 u San Antonio, TX i izbegavao sam nase. Zasto? Jer sam previse cesto morao da slusam price o ustasama i cetnicima. A jednako mi se gade i jedni i drugi.
    (SXSW, 2. maj 2016 21:18)

    # Link komentara

  10. Bas inspirativno nadahut tekst koji nam donosi toliko novog i svezeg. Uvek se negde nasi ljudi okupe i onda kad se nekakav dogadjaj na maternjem jeziku zavrsi dugotrajnim aplauzom, svi odu da jedu cevapcice i kiseo kupus - miris i ukus bez koga se ne moze.
    A kad su kod kuce onda beze od istog kupusa i mirisa luka u savremene restorane prestonice da bi osetili nesto od onog preko ...
    Ispada da je uvek bolje tamo a ne ovde. Gresite uvek je ovde i sad najbolje.
     (Botkica Botic, 2. maj 2016 21:02)

    # Link komentara

  11. Super je tekst.
     (Aleksa, 2. maj 2016 20:29)

    # Link komentara