- Gastronauti -

"Za mene je kuhinja nešto najlepše što je majka Srbija iznedrila"

Ponovo se na Prvoj TV emituje jedna od najomiljenijih emisija o kulinarstvu, a iako glavnog junaka "Paklene kuhinje“ Sašu Mišića ne gledamo pred TV ekranima, i dan-danas je veran kuhinji. Pre “Paklene kuhinje”, a i sada, Saša se bavi razradom sistema za nove restorane, obnavljanjem starih, savetovanjem prilikom pravljenja menija i upotpunjavanjem kuhinja u hotelima, restoranima I wellness centrima. Kada mu vreme dozvoljava, učestvuje u žiriju raznoraznih gurmanskih manifestacijama.

Aleksandra Bibić
Podeli
foto: prva.rs
foto: prva.rs

Nove epizode "Paklene kuhinje" pogledajte OVDE.

Nedavno je sa svojom školom srednjovekovne viteške kuhinje učestvovao na 20. Međunarodnom viteškom turniru “Svibor Duhovi”.

“To učestvovanje u Sviboru je jedna vrsta pasije koja perfektno oslikava moje viđenje kuhinje: kao viteštvo, borbu za očuvanje tradicije trpeze, kao nešto najlepše što je majka Srbija iznedrila. Turnir je šansa za predstavljanje svetu, ali i kao parametar samom sebi šta možeš, od čega si i čiji si”, za prva.rs objasnio je Saša.

Po čemu pamtite “Paklenu kuhinju” i čemu vas je naučio ovaj serijal o kulinarstvu?

"Pamtim je po dobrom, i zahvalan sam na šansi da naučim o Srbiji i o ljudima".

Vaše lekcije zaposlenima u restoranima iz "Paklene kuhinje" ponekada su bile praćene neprijatnim tonom. Da li ste zaista sve to što ste rekli i mislili, ili su te kritike nameštene zbot TV šoua?

"Verovali ili ne, oštar ton je dolazio iz tuge i razočaranja u ljude koji dozvoljavaju odronjavanje ljudskog dostojanstva, te nepoštovanje osnovnih ljudskih potreba, a to su hrana i okupljanje koje hrana neminovno vrši".

Po završetku posla u restoranima, da li ste primetili da su zaposleni primenili Vaše lekcije i zaista naučili nešto iz Vaših kritika?

"Privatno sam često obilazio lokacije na kojima se snimala Paklena kuhinja, i ostao sam u prijateljskim odnosima sa mnogim vlasnicima. Mogu da kažem da je većina uspešno primenila savete i kritike. Povratak Paklenog u restorane je uvek propraćen pitanjima kada će se emisija vratiti na lokaciju da opet snimi novonastalo stanje".

Da li ste tokom snimanja “Paklene kuhinje” u nekim restoranima doživeli neprijatnost?

"Ja to tako ne doživljavam, niti sam se ikada bavio ovakvim načinom viđenja stvarnosti. U mom svetu postoje isključivo izazovi, a oni se prevazilaze".

Kada čujete Paklena kuhinja, šta Vam prvo padne na pamet? Šta najviše pamtite iz te emisije?

"Prvo mi padaju na pamet lica ljudi sa kojima sam radio. Pamtim druženje, ekipu na okupu, slogu i rad".

Savet za mlađe kolege?

"Da uvek budu svoji, da gledaju napred, da se bave inovacijom i ostavljanjem ličnog pečata, a ne radom velikih imena i kuvara koji su se uveliko formirali i proslavili. Budućnost je na njima, a niko nije postao veliki kopirajući velikane".

Znamo šta spremate pred TV kamerama, a šta Saša Miić voli da sprema privatno?

"Inspiracija je uglavnom uslovljena namirnicama koje pristižu iz bašte".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu