- Gastronauti -

Wine Point: Master of Wine seminar

Uz degustaciju velikana svetske vinske scene - supertoskanaca Solaia i Tignanello, proteklog vikenda stavljena je tačka na prvi Wine Point - ekskluzivni vinski Master class u organizaciji Srpske vinske akademije i magazine Wine Style.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Učesnici ovog ekskluzivnog Master of wine seminara imali su privilegiju da prisustvuju tročasovnom predavanju Franka Smuldersa, uz degustaciju dvanaest vina. Tema seminara bila je „Pravilno testiranje vina“, pa je posetiocima predstavljen i pojašnjen pravilan pristup analizi i proceni kvaliteta vina.

Prvi deo seminara bio je rezervisan za analizu i procenu kvaliteta vina kroz pristup WSET Instituta, dok su u drugom delu vina testirana i analizirana po standardima Masters of wine Instituta.

Foto: Promo
Foto: Promo

Inače, Frank Smulders je nosilac titule Master of wine od 1992. godine i jedan je od najtraženijih vinskih edukatora u Evropi, posebno poštovan zbog svojih stručnih i živopisnih predavanja na Diploma WSET studijama na Austrijskoj, Holandskoj, Belgijskoj, Finskoj i mnogim drugim vinskim akademijama.

U drugom delu seminara, Alessandro Leone, export manager čuvene toskanske vinarije Antinori, jedne od najprestižnijih vinskih kuća u svetu, zajedno sa Frankom Smuldersom MW vodio je goste kroz degustaciju šest najboljih Antinori vina, uz kratko predstavljanje istorijata i filozofije ove ugledne vinske kuće.

Foto: Promo
Foto: Promo

.

Foto: Promo
Foto: Promo

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu