- Gastronauti -

Prva medalja za Srbiju u istoriji Kulinarske olimpijade

Aleksandra Sarić, Aleksandar Tomić, Teodora Kosorić, Jovan Mijušković i Stefan Živković iz udruženja kuvara "Junior šef klab" osvojili su bronzanu medalju na Kulinarskoj olimpijadi "IKA kulinari olimpiks", koja se održava u Erfurtu u Nemačkoj.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Mladi kuvari do 23 godine su pokazali svoje umeće i na ovom prestižnom takmičenju osvojili bronzanu medalju, u kategoriji regionalnih timova.

Ovo je prva medalja za Srbiju u istoriji Kulinarskih olimpijskih igara koje se održavaju od 1900. godine. Kulinarski tim Srbije se četiri godine pripremao za ovo takmičenje.

Kapiten tima Aleksandar Tomić ističe da su pripreme veoma bile zahtevne i da je bilo izuzetno naporno, ali da se uloženi trud na kraju isplatio.

"Ponosimo se jer smo jedan mali deo profesionalaca koji je predstavio zemlju na najbolji način. Čast nam je bila da branimo boje naše zemlje i ovaj rezultat je veliki uspeh kome smo se nadali", izjavio je Tomić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Treneri našeg tima Nikola Biševac i Aleksandar Ilić su konstatovali da je najbitnije nastaviti sa ulaganjem u mlade.

"Naša obaveza koju smo mi preuzeli od naših trenera je da prenosimo znanje i da podstaknemo mlade da uče i razvijaju se kako bi išli u korak sa svetskim tendencijama i to je bio naš doprinos. Predan rad, ulaganje u sebe i timski duh su bili ključni za postignuti rezultat", rekao je Biševac dodajući da nema mnogo vremena za slavlje i da tim već počinje sa pripremama za novi olimpijski ciklus.

Foto: Promo
Foto: Promo

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu