- Dolce vita -

Mekvin priznao da je bio HIV pozitivan?

Aleksander Mekvin priznao je svom prijatelju da je bio HIV pozitivan pre nego što se ubio 2010. godine.

Podeli

Morin Kalahan je u svojoj knjizi “Champagne Supernovas” napisala da je Mekvin prizao svom prijatelju Krisu Birdu svoj status nekoliko godina pre samoubistva.

U pomenutoj knjizi piše kako mu je Bird odgovorio rečima "To je veoma glupo, zar ne?" a on mu je odgovorio kratko "Da".

Navodno je njegov HIV status bio jedan od bitnih razloga zašto se Mekvin ubio, pored problema sa drogom i depresijom, piše PageSix.

Britanski modni dizajner Aleksandar Mekvin pronađen je mrtav u svom stanu u Londonu, 11. februara 2010. godine u 10.20 časova ujutru.

Sudeći po njegovim porukama na Tviteru, Britanac se borio sa teškom depresijom nakon smrti majke Džojs.

Čak i poruke koje je slao pre ove tragedije nagoveštavale su da je imao problema. Prvog februara je napisao: „Od raja do pakla i nazad, život je zabavna stvar. Lepota se nalazi na najčudnijim mestima, čak i na najodvratnijim.”

Rođen 17. marta 1969. u Londonu kao Li Aleksander Mekvin, ovaj sin taksiste bio je najmlađi od šestoro dece. Napustio je školu u šesnaestoj i otišao da šegrtuje u kući „Anderson & Šepard”, čiji su klijenti bili princ Čarls i Mihail Gorbačov. Nakon toga se usavršavao u Italiji i Japanu, a 1994. vratio se u London, gde je upisao prestižnu školu dizajna ”Sent Martins”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu