Prvi koraci u velikom stilu

Kako napreduju vežbanje hodanja vaše bebe? Da li vam je dete već usavršilo tu veštinu ili korača sa široko raširenim nogama, često menjajući pravac i dobro koristeći te ojačane pelene stalnim spoticanjem? Jer, stajati na dve noge u tom dobu je komplikovano i zahteva mnogo veću kordinaciju nego što možete da shvatite!

Izvor:
Podeli

Nakon 6 meseci starosti, bebini pokreti se povećavaju i pojavljuju se prvi znaci pokušaja hodanja. To je pravi trenutak da se klasične pelene zamene sa Pampers gaćicama! Pampers gaćice su lakše za stavljanje na aktivnu bebu od onih sa lepljenjem, jer imaju veliko prijanjanje i obezbeđuju suvoću do 12 časova. Pampers gaćice su fleksibilne i meke i mnogo lakše se stavljaju i skidaju. Bebe ne moraju da leže da bi ih obukle i potrebna su samo dva koraka da se stave.

„Kada beba dođe u fazu razvoja od šest meseci, ona se kreće veoma intezivno da bi ispitala svet oko sebe. Bebe postepeno počinju da se podižu, da sede, da puze, da se klate na kolenima ili da se pomeraju na bilo koji drugi način. Važna napomena svim roditeljima je da ne postavljaju sami dete u položaje za koje su pročitali da ono treba da izvede u određenom uzrastu. Razvoj je vrlo individualna stvar i svaki roditelj samo treba da prati svoju bebu i pruža joj podršku i ohrabruje je za dalju avanturu koju je ona sama već započela“, rekla je dr Julka Damjanović, specijalista pedijatrije i neonatologije.

Kada je vaša beba naučila da hoda, verovatno se šepurila po ceo dan, širokim i neugodnim hodom, izbočenih leđa i sa isturenim stomakom. Kako postaje upoznatija sa hodanjem i održavanjem ravnoteže, razdaljina između stopala će se smanjiti i umesto da ih okreće u stranu, ona će stopla uperiti ravno napred. Tek nakon nekog vremena hodanja, dete će biti u stanju da radi i druge stvari dok hoda. U trenutku kada ima dva ili tri meseca iskustva, ne samo da može da nosi igračku u jednoj ruci dok hoda, već može i dosegnuti iznad svoje glave ili pogledati ka gore dok hoda, kao što se može i okrenuti i čučnuti.

Idealno je da deca uče da hodaju dok su bosonoga. Tako njihovi goli prsti dodiruju tlo i razvijaju tabane. Cipele su im potrebne samo da bi ih zaštitile od hladnoće ili oštrih površina.

Prati B92 na Viberu

Zdravlje: PR

Važnost dodira

Dodir je čulo koje je već po rođenju dobro razvijeno, i samim tim u startu veoma važno za vašu bebu. Čulo vida nije još uvek razvijeno, a mnogi zvukovi će tek postati smisleni za nju. Zato dodir predstavlja njen primarni vid poimanja sveta oko sebe.

zdravlje: pr petak 28.04. 14:41 Komentara: 0

Najbolja Pampers zaštitu za bebinu kožu

Kako Pampers Premium Care pomaže u zaštiti bebine kože? Sa specifičnim karakteristikama: jedinstveni Premium Care upijajući sloj, svilena mekoća, 3 upijajuća kanala, indikator za vlagu, materijali kroz koje koža može da diše i oblik koji pruža udobnost.

zdravlje: pr petak 21.04. 14:59 Komentara: 0

Nectar Family je najomiljeniji brend u Srbiji

Kompanija Nectar dobitnik je priznanja „MOJ IZBOR 2017 – OSKAR POTROŠAČA”, za brend Nectar Family koji je proglašen za Najomiljeniji brend u Srbiji prema glasovima potrošača Srbije, na dodeli priznanja u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda u organizaciji Udruženja ‘Moja Srbija’ i Privredne komore Beograda.

zdravlje: pr sreda 12.04. 16:05 Komentara: 0

Pampers pomogao 20 porodilišta u Srbiji

Beograd, Valjevo, Kraljevo, Aranđelovac, Sombor, Pančevo, Senta, Leskovac Kruševac, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Subotica i Lazarevac prvi su od 20 gradova koji su dobili pomoć zahvaljujući donaciji Pampersa, koji uključujuje nameštaj i pelene za novorođenčad, obeležavajući 11 godina partnerstva između Pampersa I UNICEF-a kroz kampanju 1 pakovanje = 1 vakcina.

zdravlje: pr ponedeljak 3.04. 13:17 Komentara: 0
strana 1 od 8 idi na stranu