Oprezno sa kavitacijom i mezoterapijom

U svetu se ulepšavanjem bave isključivo obučeni dermatolozi, dok u Srbiji ova oblast nije regulisana i ne postoji nikakva kontrola.

Izvor: novosti.rs
Pošaljite komentar
  1. Meni je problem sa svim tim tretmanima što u 90% slučajeva jednostavno vidite da tu nešto nije prirodno. Razumem ubrizgavanje raznih supstanci da bi se uklonile bore ali lice posle toga izgleda dva puta šire i krupnije kao da se ta osoba ugojila. Bora nema ali je ružno. Botoks onako iskosi oči i daje neki podnaduo izgled. Ne znam za potpuno neinvazivne metode. Ustvari ne znam ni koliko sam merodavna za ovakva komentarisanja jer nikad nisam pomislila da odem na neki tretman jer mi prihodi ne dozvoljavaju. Ono što smatram da je najvažnije je održavanje svežine kože. Kad izgledate sveže, čak i da imate bore ne smeta toliko. Umorna, posivela koža je ono što meni najviše smeta. Uglavnom se takva svežina i blistavost viđe kod ljudi koji su dosta napolju ili rade na svežem vazduhu ili su svetski putnici koji obilaze razne destinacije, ali uglavnom pešice. Nega je potrebna sigurno. Protiv debljine se ne možete baš boriti nikakvim kavitacijama ili liposukcijama, bar ne na duže staze. Dovoljno je da se zdarvo hranite i imate dosta fizičke aktivnosti. Uostalom godine ne praštaju nikome.
    (mina, 19. mart 2015 16:03)

    # Link komentara

  2. I ne samo maksilofacijalnu hirurgiju vec i druge za ove postupke bitne opste medicinske predmete.
    (Maki, 26. januar 2015 03:50)

    # Link komentara

  3. @ M: Jer su na fakultetu detaljno učili maksilofacijalnu hirurgiju.
     (Lana, 4. decembar 2014 17:24)

    # Link komentara

  4. Zanimljiv i edukativan clanak.
    Znam za jednog stomatologa koji se bavi ovim, a vidim da se i u tekstu pominje da bolje da rade stomatolozi nego kozmeticari, naravno, ali zasto bas stomatolozi?
    (M, 4. decembar 2014 14:06)

    # Link komentara

  5. Istina je, vecina radnika po kozmetickim salonima je priucena, i mogu da donesu vise stete nego koristi. Zato kada nadjete kozmeticarku u koju imate poverenja, drzite je se. Ko nije nasao, neka slusa preporuke prijatelja. Ja vec 4 godine idem ovde [link]/ i imam samo najbolja iskustva, svakako preporucujem :)
    (Milica, 4. decembar 2014 12:33)

    # Link komentara

  6. Zasto se zakonom ne zabrani da mezoterapiju,kavitaciju...rade samo skolovani ljudi. Kod nas sto je salon vise sredjen mislimo da osoblje ima pojma o kozi,tkivu... Ja sam cula da kavitacija izaziva rak kostiju,ako neko nesto zna o tome bilo bi super da napise. jedna kavitacija je kostala ranije 4000din ,usas,platis 10 tretmana i posle par godina dobijes ono najgore.
    (mia, 4. decembar 2014 12:26)

    # Link komentara

  7. "Opšti trendovi modernog doba koji nameću da je gotovo nepristojno normalno stariti..."

    opšti trendovi koje nameću starlete i kojima se treba odupirati svim silama. ja sam, na primer, nakon deset godina prestala da farbam kosu jer želim da osedim na prirodan način.
    odlučno "ne" starleta-silikonsko-botoksnim trendovima!
    pravilna ishrana + fizička aktivnost = dostojanstveno i lepo "treće doba"
     (mayflower, 4. decembar 2014 09:39)

    # Link komentara