Pripremite se za klimaks

Kakve promene donosi menopauza? Važno je da svaka žena uhvati korak sa ovom životnom prekretnicom i prilagodi joj se. Zbog hormonskih promena može da dođe do osteoporoze.

Pošaljite komentar
  1. Jeste taj prelazni period sa valunzima nezgodan dok se ne neviknemo na njega i nadjemo nacina da ga ublazimo. Tu svaka zena mora sebe da dodatno upozna. Meni je vrlo pomoglo bavljenje yogom, narocito relaksacija i duboko disanje. Takodje, kretanje, setnja.Sad,deset godina kasnije, moram da kazem da se super osecam. I intimni zivot mi je zadovoljavajuci jer je emotivno bogatiji, a posto i muskarci prolaze kroz svojevrstan klimakterijum (o cemu se kod nas ne pise dovoljno), ako imate skladan brak kroz sve prolzaite zajedno i to onda bude jedan od lepsih perioda u zivotu jer shvatite da je zivot zaista kratak i da se ne vredi zamajavati sa glupostima i nervirati oko stvari na koje ne mozete da uticete. Deca odrasla, pomognete koliko mozete, a vi zivite opet kao par, ali na drugi nacin, vrlo lep i smiren. Samo da je zdravlja, a sve ostalo ce ici nekim svojim tokom. No o zdravlju se valja brinuti jos u mladosti.
    (u 60im godinama, 17. maj 2015 06:23)

    # Link komentara

  2. Informacije koje možemo pronaći ovde,mogu spasiti život.Hvala na svemu .
    (Djokić Ružica, 1. maj 2015 21:43)

    # Link komentara

  3. Klimaks je isto što i vrhunac ili orgazam, a klimakterijum je jednako menopauza.
    (sla, 16. decembar 2014 11:41)

    # Link komentara

  4. Kakav negativan tekst. Doktor nam je predstavio menopauzu kao stanje bolesti sto ne moze biti istina. Mozda je pobegao sa casa kada su ucili komunikaciju, ali ja ne bih volela da udjem u njegovu ordinaciju da bi mi pricao o holistickom pristupu dok ja trazim resenje problema. Sto se tice hormonske supstitucione terapije, misljenja su podeljena. Da su pitali endokrinologa, odgovor bi bio drugaciji.
    (Kristina, 5. decembar 2014 22:14)

    # Link komentara

  5. Ima dr u KCV, koji je ranije drzao savetovaliste za menopauzu, a sada samo sa uputom moze da se dodje do njega. On je ginekolog-endokrinolog. Napisao je knjigu Posle 40te, saljivu sa karikaturama o menopauzi. Ko dodje kod njega na pregled, od starijih, dobije je na poklon.
    Lepo je opisao tegobe menopauze, tako da vredi procitati.
    (dada, 28. novembar 2014 19:55)

    # Link komentara

  6. Hvala, doktore Ljubicu, jos jednom. Verujem ovom coveku.
    (nsv, 28. novembar 2014 13:16)

    # Link komentara

  7. Kakav negativan i zastrasujucu tekst. Moja majka mi je sve objasnila sto se tice menopauze i nije uopste bilo tako strasno kao sto je napisano. Znam da je sve individualno ali pozitivno sagledavanje stvari je neophodno a ne zastrasivanje.
     (Mici, 28. novembar 2014 10:20)

    # Link komentara

  8. Zene ili mi pored njih.
     (jo, 28. novembar 2014 08:50)

    # Link komentara