Krpelj, izvor leka za opaku srčanu bolest?

Naučnici sa Univerziteta u Oksfordu otkrili su da pljuvačka krpelja može da se koristi u borbi protiv opasne vrste srčane bolesti koja najčešće izaziva iznenadnu smrt kod mladih ljudi. Časopis Scientific Reports je u utorak objavo detalje studije prema kojima ta materija može da služi u tretmanu fatalne srčane bolesti - miokarditisa.

Izvor: RT.com
Pošaljite komentar
  1. Ja sam imala srčanu manu otkako sam se rodila, išla sam na kontrole celu mladost, dok mi nisu rekli da je nestala, negde pred kraj gimnazije. Ono što je interesantno jeste da su me krpelji kao dete ujedali desetak puta nedeljno leti, a preko zime nekoliko puta mesečno, bilo bi dovoljno da izađem na ulicu, ne moram čak ni otići na livadu, u park. Moji su ludeli, ja sam se večno plašila lajmske bolesti, nije mi jasno kako je nisam dobila, po zakonu verovatnoće. Pre neku godinu prestali su da me ujedaju, a kardiološki pregledi su sada uvek uredni. Ne bih nikad povezala ove stvari da nije bilo ovog članka, sad razmišljam da i krpelje privlači nešto u krvi srčanih bolesnika pa njih ujedaju više.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ima tu nečeg, 28. jun 2017 21:08)

    Isto i kod mene! Ne mogu da verujem sta sam procitao!
    Ipak ima Boga ! I HVALA MU!
    (Ima Boga !, 29. jun 2017 23:21)

    # Link komentara

  2. Ja sam imala srčanu manu otkako sam se rodila, išla sam na kontrole celu mladost, dok mi nisu rekli da je nestala, negde pred kraj gimnazije. Ono što je interesantno jeste da su me krpelji kao dete ujedali desetak puta nedeljno leti, a preko zime nekoliko puta mesečno, bilo bi dovoljno da izađem na ulicu, ne moram čak ni otići na livadu, u park. Moji su ludeli, ja sam se večno plašila lajmske bolesti, nije mi jasno kako je nisam dobila, po zakonu verovatnoće. Pre neku godinu prestali su da me ujedaju, a kardiološki pregledi su sada uvek uredni. Ne bih nikad povezala ove stvari da nije bilo ovog članka, sad razmišljam da i krpelje privlači nešto u krvi srčanih bolesnika pa njih ujedaju više.
     (ima tu nečeg, 28. jun 2017 21:08)

    # Link komentara

  3. To bi bilo odlično. Da i za tog malog ogavnog stvora ima razloga zašto postoji.
     (boby, 28. jun 2017 18:31)

    # Link komentara