Naučnici: "Lajt" cigarete opasne kao i obične

Takozvane lajt cigarete su opasne za zdravlje kao i obične cigarete i verovatno su doprinele vidljivom povećanju jednog oblika raka pluća, pokazuje studija objavljena danas.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Опасне да, али сјајне за оодвикавање. Прво са обичних пређеш на лајт, а после пар месеци на ултра лајт и после њих је много лакше "искочоти из вагона" зависности !!! Пробао и упалило, и то врло лако. Заправо, смањјкете зависност од никотина кога је у овим потоњим све мање !
     (да да, 23. maj 2017 09:34)

    # Link komentara

  2. Пушио тај отров преко 10 година, никад више. То је таква навлака а реално је отров који нас убија.
     (мерак, 23. maj 2017 08:44)

    # Link komentara

  3. Prvo, notorna je laž da duvanska industrija reklamira bilo kakve cigarete. Drugo, još notornija je laž da reklamira lajt cigarete kao manje štetne - čak je izričito zabranjeno da se stavlja natpis lajt, ultralajt i tsl. (tako je već decenijama u svetu). A treće, čak i na cigaretama bez aditiva (Danhil, Laki Aditiv fri,...) na samoj paklici stoji disklejmer koji kaže da ovakve cigarete nisu ništa manje štetne od običnih. Pored svega toga, na paklicama stoji veći broj upozorenja o njihovoj štetnosti, kao i grafička zdravstvena upozorenja, a pušenje je zabranjeno na javnim mestima. Ja ne kontam šta se više želi postići ovakvim tekstovima - svi znamo da su cigarete štetne (kao i beli šećer, transmasti, alkohol i drugi opijati, itd.) - ko želi da puši, pušiće, ko ne želi - neće.
     (Bivši pušač, 23. maj 2017 07:58)

    # Link komentara

  4. Nas institit Batut ne 2008. zabranio upotrebu reci Lajt, Ultra lajt...jer je sve to isto.

    Upucen sam u ovu tematiku, mucio se godinama da ostavim cigarete i napokon uspeo posle hipnoterapija tj. hipnoze.Sad ne mogu da podnesem miris duvsna, muka mi je.
    (d..mar, 22. maj 2017 22:04)

    # Link komentara