1. Sa stanovišta fizike, ovde ima nekorektnosti. Metabolizam predstavlja brzinu potrošnje energije, a to znači snagu, i meri se kalorijama na dan [kal/dan] pa bi se pravilno reklo i ''snaga metabolizma''. (Npr. bazni metabolizam prosečnog muškarca 30-tih godina iznosi 1700 [kal/dan].) U fizičkom smislu termini ubrzavanje i usporavanje znače kontinuirano, trajno, povećavanje ili smanjivanje te brzine, pa bi se ubrzanje i usporavanje merilo [kal/dandan - ''kalorijama na dan za dan'']. Ako usporavanje metabolizma iznosi npr. 10 [kal/dandan] onda bi se prvog dana metabolizam smanjio sa 1700 na 1690, idućeg dana na 1680, trećeg na 1670, i, ukoliko bi se zadržalo isto usporavanje, 100-tog dana bi on iznosio 700 kal/dan, a za pola godine bi postao ništavan. Ovo pokazuje da termin ubrzavanje ili usporavanje metabolizma nije fizički korektno. Umesto ubrzavanja ili usporavanja treba da se upotrebljavaju termini povećavanje i smanjenje metabolizma. Tako bi npr. u 60-tim godinama čovek trošio umesto 1700, 1200 kal/dan, što bi se fizički korektno reklo da se metabolizam smanjio, ili radi sa smanjenom snagom, umesto da se nepravilno kaže kako se usporio.
    (Joc@, 17. maj 2017 21:47)

    # Link komentara

  2. Vjezbajte, organizam ce da vari hranu i kad spavate. Jedite cesce i manje, organizam zna da dobija redovno hranu te tako ne pravi zalihe (masnoce). Ako ne mozete da vjezbate, hodajte. Setnja koliko koristi na zdravstvenom planu, jos vise koristi psihi. Ima jos ali...i ovo je dovoljno za pocetak.

    Ja sam mislio da je hodanje samo za babe ali prevario sam se, brzim tempom potrosim vise kalorija nego kada trcim za istu kilomterazu, hodanje je odlicno.
    (čovek iz senke, 17. maj 2017 20:58)

    # Link komentara

  3. ili drugim recima hrono ishrana.Ja za 2 meseca 10 kg manje,uz malo vezbe.
    (bole, 17. maj 2017 20:09)

    # Link komentara

  4. Jedite umereno i odmereno, vezbajte, setajte, vozite bajs, budite pozitivni - savetuje vam jedna zgodna teta u pedesetim..
    (mrsavica, 17. maj 2017 20:09)

    # Link komentara

  5. Testiraj te svoj organizam i vidite sta vam najvise prija.
    Meni je npr predugo da ne jedem 5 sati. 3-4 sata i ja vec moram imati neki dobar obrok. Takav mi metabolizam. Al ja jedem male porcije pa zato brzo ogladnim.
    A sto se tice grickanja izmedju obroka,i to mi prija.. tipa neko voce,povrce,proteinska cokoladica,kikiriki i slicno..
    Redovno vezbajte i spavajte 7-9sati dnevno.
    (Pravilo99, 17. maj 2017 18:51)

    # Link komentara

  6. Iskreno se pitam ima li ovo smisla. Morao sam da pocnem da pazim na ishranu i ne osecam se ni lepo, ni dobro, niti sam raspolozen. Muka ziva,pazi,gledaj,meri,odrici se. Pa ovo nije zivot.
    (Petar, 17. maj 2017 18:32)

    # Link komentara

  7. Stariji mi kazu da za ubrzanje metabolizma nema nista bolje od rasola. Ajd sto ubrzava nego sto bukvalno mora da se trči. Poz.
    (fenomen, 17. maj 2017 17:28)

    # Link komentara

  8. ovo su saveti za mršavljenje a ne za ubrzavanje metabolizma. ako je samo cilj da se ubrza metabolizam onda pored vežbi jedite što više i što nezdravije. jeste, ugojićete se i narušiti zdravlje ali ćete nenormalno ubrzati metabolizam
    (nesha, 17. maj 2017 16:56)

    # Link komentara

  9. @sRB
    Nije to izmislio niko od ovih "hrono strucnjaka" nego je to opste poznata stvar,nema razlaganja masti dok je insulin prisutan u krvi.Razmak od 4 do 5 sati je razuman medjutim ovo ne znaci da treba da jedete dva puta dnevno jer ce telo svejedno poceti da skladisti masti jer gladovanje dovodi do takvih efekata.
    (EnaE, 17. maj 2017 16:45)

    # Link komentara

  10. Vjezbajte, organizam ce da vari hranu i kad spavate. Jedite cesce i manje, organizam zna da dobija redovno hranu te tako ne pravi zalihe (masnoce). Ako ne mozete da vjezbate, hodajte. Setnja koliko koristi na zdravstvenom planu, jos vise koristi psihi. Ima jos ali...i ovo je dovoljno za pocetak.
    (neko tamo, 17. maj 2017 13:16)

    # Link komentara

  11. U teksu je najvažnije ovo o 5-časovnom odsustvu unošenja bilo kakve hrane. To je glavni princip hrono ishrane. Na taj način se omogućava organizmu da na miru svari hranu, i da izlučeni insulin uvek bude pravilno iskorišćen. U suprotnom, stalno nešto žvaćkajući, mi zbunjujemo produkciju insulina i stvaramo nervozu aparta za varenje, a to osim debljanja vodi i u oboljevanja organa.
    (srBA, 17. maj 2017 12:58)

    # Link komentara