1. @goxy Voće NIKAKO 30 min posle ručka, upropastićeš i ručak i voće. Voće se jede na prazan stomak, kao i sva ostala hrana.
    (Hortofagos, 29. april 2017 12:21)

    # Link komentara

  2. Neko spomenu inuite, uprkos uvrezenom misljenju da oni pucaju od zdravlja ovo prosto nije istina. Imaju holesterol, trigliceride, pritisak, sve po redu visoko kao i ostali zapadnjaci. A tu studiju sto Nemanja spomenu da je covek jeo tako pa bio zdrav bilo bi lepo da neko nadje pa okaci posto to ne postoji. Nas stav o njihvoj ishrani kao zdravoj dolazi iz jednog jedinog matorog clanka gde je autor ovo samo lupio kao tvdrnju bez ikakvih dokaza. Jos jednan problem koji inuitska populacija ima jeste problem sa koagulacijom krvi upravo zbog sve te silne omege. Ne, riba nije zdrava hrana.
    (ivana, 28. april 2017 08:46)

    # Link komentara

  3. Kaže izgleda super!
    A dobio peraja !!!
    :)

    Trebao je jesti ribu iz Severnih mora(manje slana, višeOmega3 u kombinaciji sa Omega 6 4:1) tipa Skuša.
    Ne jesti više od 1-2 ribe nedeljno.
    Paradajz,
    Salate.
    Limun /limunada.
    Sveže voće i povrće.
    Orah , lan, čija semenke, i slično jesti samo zimi.
    Voće jesti minimum 30 minuta nakon ili pre ručka.
    So,šećer izbaciti. So zapravo koristiti samo putem zimnice tj preko zime kada se njome usolimo a onda od proleća svežim zelenišem rasolimo od zimske usoljene hrane.
    Izbegavati prerađevine tima majoneze, senfove, ...grickalice, hleb,...
    Jesti pirinač, krompir.
    Izbegavati suplemente, vitamine, ... u tabeltama, i sličnim farmaceutskim glupostima.
    Smanjiti drastično unos voća i povrća koga nema u našoj okolino. Npr jesti kruške, jabuke, šljive, breskve, lubenice, maline,.. a smanjiti mango, ananas, kiwi, ...
    (goxy, 28. april 2017 08:44)

    # Link komentara

  4. Ја сам пажљиво читао текст и приметио нешто: на почетку каже "Imam probleme s depresijom i insomniom i to mi se ne sviđa", а на крају каже: "Iako je Grinberg tvrdio da se oseća i izgleda bolje posle godinu dana riblje ishrane,...". Дакле истраживање је поткачило само његов холестерол, крвни притисак, количину живе у телу итд, што ће рећи све саме физичке аспекте, а није се дотакло психе, а човек лепо каже да се осећа боље, значи нема више депресије и несанице. Ето позитивног утицаја рибље исхране који је истраживачима промакао, а мени није. Сад слободно удрите плусеве.
    (Игор, 27. april 2017 23:26)

    # Link komentara

  5. Zato sto je to industrijski a ne prirodni prouizvodi.
    (kg, 27. april 2017 23:03)

    # Link komentara

  6. Само домаћа сланиница сапуњара и свињска маст на хлебу посута млевеном црвеном паприком. То је лек и рецепт за вршњака и дуговечност.
    (СЕНОВИЋ, 27. april 2017 18:23)

    # Link komentara

  7. >>primećen je i rast žive u njegovom organizmu
    (carp, 27. april 2017 18:14)

    # Link komentara

  8. Šta, bolan, omega 3 suplenti skupi? Ja uzeo u apoteci pakovanje od 100 kapsula za 1000 dinara. Pijem već godinu dana, nikako da se kotarišem.
    (jackbarnes, 27. april 2017 17:08)

    # Link komentara

  9. Jeo ribu...svašta.
    (Suke, 27. april 2017 17:08)

    # Link komentara

  10. Nije ovo baš tačno. Prvo ako je ribu pržio, to znači da nije uneo ništa zdravo iz nje, već naprotiv - otrove. Drugo, pitanje je koju je ribu jeo. Tuna npr. ima ogromnu količinu teških metala. Ipak je ovo "istraživanje" jedna obična budalaština i baš i ne liči na nekog ozbiljnog nutricionistu.
    (Alex, 27. april 2017 16:46)

    # Link komentara

  11. Postavlja se pitanje koju ribu je covek jeo i iz kojih voda. Poznato je da su vode dosta zagadjene i da je biljni svet u vodama jos zagadjeniji a pogotovo ribe koje se tim biljkama hrane. Dakle nekag su ribe bile zdrave a sada je veliko pitanje. Bolje bi mu bilo da je probao sa vegetarijanskom ishranom verujem da bi mu rezultati bili sigurno bolji.
    (mag, 27. april 2017 16:45)

    # Link komentara

  12. Znate kako, negde 60-ih je neki profa eksperimentisao na sebi tako što je jeo inuitsku ishranu: moržovsko salo i meso foke, valjda i ribe. Samo to. Rezultat? Bolje zdravlje srca i krvnih sudova (a čisto meso i mast je jeo) sem jedne stavke: koagulacija. Zgrušnjavanje krvi mu je postalo duplo sporije. Nije baš dobro, ako se povredite iskrvarite na smrt. Tako da ja verujem u tu ishranu (riba i ostale stvari iz mora), dokle god je iz čistih voda. Naravno, samo prirodno, bez suplememata, i naravno ne isključivo to! Ne valja u ishrani se ograničavati samo na jednu stvar.
    (Nemanja, 27. april 2017 16:34)

    # Link komentara

  13. Jedite šta vam organizam traži, zdravobi umereno, a reklame batalite zauvek.
    (dr Mabuse, 27. april 2017 16:26)

    # Link komentara

  14. Omega3 i slicni suplementi NISU lekovi i ne sluze da LECE obolelog! Trebao je da se seti da "zivi zdravo" pre nego je dobio sve simptome koje ima tj da je koristio Omega3 odnosno ribu u ishrani od ranog doba, bio bi zdrav kao dren sto se toga tice. Uostalom, kulture bazirane na ribi odnosno Omega3 ishrani, su skoro potpuno ciste od bolesti srca i krvnih sudova, kao sto su japanska i eskimska npr...
    (koki, 27. april 2017 16:26)

    # Link komentara

  15. prodavci magle o zdravom zivotu koji ne mogu da prevale 50 godina zivota, neka hvala,ljudi bre, jedite raznovrsnu ishranu, jedite bukvalno sve, ne zaglupljujte se internet nutricionistima i kvazi prodavcima prica o zdravom zivotu i kojekakvim prodavcima magle za bolji i zdraviji zivot!!!
    (aaaaaaaa, 27. april 2017 16:22)

    # Link komentara

  16. Omega 3 postoji samo u plavoj ribi i tunjevini ,nema je u onoj skupoj( brancin,orada,zubatac...) No vazno je i kako se ta riba spremi! Friteza,pohovana,przena na tiganju je vise stete nego koristi! Dakle skusa,haringa,sitna plava riba to je omega 3 ! Mekusci,ljuskari(skoljke i rakovi,lignje ) su prepuni holesterola i bez omega 3 !
    (veteran, 27. april 2017 15:58)

    # Link komentara

  17. Svasta, ovaj nutricionista u zivotu nije citao nista o eksperimentima. Prvo, nije balansirao obroke. Premisa svake tvrdnje o korisnosti nutrijenata jeste da se hranite balansirano. Doslovno bilo sta da jedete 700 puta godisnje, to ce biti cak i kontraproduktivno. To je zato sto razlicite supstance deluju u tandemima. Npr, treba vam vitamin d da biste apsorbovali kalcijum. Ako jedete mnogo drugog a malo prvog, ono sto je dobro kod kalcijuma vi necete osetiti. Isto i za vitamin c i proteine. Itd...
    A drugo, sama omega 3 nije nista bez omega 6. Te dve u paru imaju smisla kao kombinacija (idealno 4:1 ili 3:1). Nije svaka riba ista, tako da je vrlo relevantno koja se jede. Tacno je, naravno, da je i lan odlican, ali riba je potrebna i zbog joda. A ovo sto ima visak zive, samo mogu da podvedem ad 1 - debalans.
    I trece, ono sto je problem kod suplemenata nije to sto omega 3 ne rade, vec sto u tabletama nisu dovoljno biodostupne. On bi, kao nutricionista, to trebalo da zna.
    (hipokrat, 27. april 2017 15:56)

    # Link komentara

  18. To zavisi i od fizičke aktivinosti, kao i od genetskih predispozicija.
    (Lazar, 27. april 2017 15:44)

    # Link komentara

  19. @Ivana
    Ne pravi telo Omega 3 nego ga uzima iz lana i oraha. Ono što nama treba je EPA i DHA, i organizam samo deo O3 pretvori u navedene supstance. Riba je dobra jer već ima gotove EPA i DHA. Najbolje su sardine jer imaju malo žive a OK je i jeftina tunjevina jer je u pitanju uglavnom Skipjack koji nije ugrožen izlovljavanjem i u pitanju su relativno mlade ribe koje takođe imaju minimim žive.
    (M., 27. april 2017 15:03)

    # Link komentara

  20. JEO SAM ZA DORUCAK SARDINU SUTRA TUNJEVINU PREKO SUTRA SKUSU TAKO TRI GODINE I ONDA SAM OTISO NA OPERACIJU DEBELOG CREVA.
    (marcelo, 27. april 2017 14:34)

    # Link komentara

  21. Zato sto nije izbacio secer.
    (Maja, 27. april 2017 14:29)

    # Link komentara

  22. Znam samo da dok sam bio klinac, da sam kod mojih na selu, skoro svaki dan jeo mast i hleb, sa alevom paprikom naravno. Svaki rucak je bio spreman na masti. Riba se jela samo u nekim specijalnim prilikama. Sve je bilo domaće i zdravo. Svi su bili zdravi. Moj deda je i u osmoj deceniji radio po imanju.
    Od kad su pocele masovno da se prodaju razne preradjevine, rafinisana ulja, margarini, voce i povrće na steroidima,i sa pesticidima, pojavile su se i razne bolesti.
    Zdrava ishrana pre svega podrazumeva, raznovrsnu hranu, i zdravu. Dzabe sto su jabuke zdrave, kad su pune pesticida.
    Riba jeste zdravija od recimo svinjetine, ali to ne znaci da samo ribu treba da jedemo. Riba ima samo određene materije koje su potrebne nasem organizmu. Ma koliko one bile zdrave one se naravno gomilaju u organizmu, a druge isto dobre smanjuju,sto je naravno lose. A sve zbog jednolicne ishrane.
    Tako da ovaj covek nije razbio nikakav mit, riba je zdrava, ali ne treba preterivati, treba biti umeren, kao i u svemu u zivotu
    (vlajko, 27. april 2017 14:05)

    # Link komentara

  23. Farmaceuti najvise I zaradjuju na tim suplementima. To je mamac za neupucene ljude.
    (zoran, 27. april 2017 13:40)

    # Link komentara

  24. Nije mi jasan ovaj lik, ako je hteo da dokaže da farmaceuti preteruju u veličanju učinka omega3 na holesterol i pritisak, zašto nije koristio te suplemente da bi dokazao suprotno? Pa svi valjda znamo koliko holesterola imaju svi morski plodovi a o teškim metalima i da ne pričam. Na snimku se vidi da je ponešto od toga pržio u dubokom ulju. Svakakvi se danas nazivaju nutricionistima. A @Ivana je u pravu, ako želite dodatne omega3, navalite na lan, čia seme, orahe, tako ćete sigurno poboljšati zdravlje.
    (Hortofagos, 27. april 2017 12:40)

    # Link komentara

  25. Koliko ga je kostala ta jedna godina, to me interesuje ...
    (gone, 27. april 2017 11:42)

    # Link komentara

  26. Oce da crkne od tolko ribe,ona ipak dolazi iz zagadjenog mora. Ziva,olovo,arsen,kadmijum,raznorazni pesticidi i tensidi......
    (Pajdo, 27. april 2017 11:21)

    # Link komentara

  27. Bravo, konacno da neko pocne da se bori protiv nepotrebnih i cesto stetnih suplemenata! Mnogo je studija bilo sa omegom i rezultati su upravo ovakvi, ne funkcionise, posebno ne iz ribe kad uz nju u paketu idu masti i toksicni metali. Nase telo samo pravi omega 3 kada jedemo orahe i laneno seme, ne treba nam nista drugo.
    (ivana, 27. april 2017 11:09)

    # Link komentara