Najgore i najbolje dijete današnjice

U današnje vreme, kada nas bombarduju različitim preporukama za mršavljenje, teško je doneti odluku koja od njih je dobra, koja je loša, a koja je čak i štetna.

Pošaljite komentar
  1. Tridesetodnevna dijeta ili Whole30 je nesto najbolje sto sam uradila u svom zivotu! Uz pomoc ove dijete, promenila sam stvarno lose navike, npr. veliki unos secera. I to sto u clanku pise, da se ne zna sta posle 30dana, nije tacno. Posle 30dana, se postepeno vracaju namirnice koje ste izbegavali, kako bi utvrdili sta vam ne odgovara. Iskreno, ja ni ne pokusavam da se vratim na stari nacin ishrane, jer mi ovako savrseno odgovara. Nikada se nisam bolje osecala, psihicki i fizicki.
    (jana, 26. april 2017 16:50)

    # Link komentara

  2. Keto je mama, ali povremeno.
    (dingoslav, 26. april 2017 07:58)

    # Link komentara

  3. Keto dijeta je najbolja star koju sam probao. Ne kao dijeta za mrsavljenje, vec kao zivotni stil. Lebron James je na keto dijeti,a ako on nije zdrav i atleta, ne znam ko je.
    (ma daj, 26. april 2017 01:56)

    # Link komentara

  4. Balkanska dijeta:
    Krkas za slave i raznorazne proslave, posle varas zenu i pod stresom si da ti se promeni metabolizam tako sto dobijes kandidu ili neko slicno oboljenje pa ti zabrane sve normalno.
    Ako prezivis do 50 godine, tu se vec zbrckas i zguzvas da ti nije do nicega i mislis "blago amerima sto su debeli i lenji".
    Ako nemas dece onda si u teskoj depresiji i neka ti je bog u pomoci jer ces da smrsas na "prirodan" nacin.
    (Grimm, 25. april 2017 21:47)

    # Link komentara

  5. Generalno dobri saveti i realne evaluacije (mada ta priča "samo naručite salatu sa restoranskom mediteranskom hranom" uopšte ne pije vodu, dosta onoga što se danas služi po restoranima kao mediteranska, tipičmo ialijanska ili grčka hrana, izuzetno je masno i nezdravo i na druge načine, i sa apstraktnom idejom "zdrave mediteranske ishrane" koja je sbakako ispravna nema ništa zajedničko, pa ste kad naručite neku masn picu sa salamom i duplo više sira nego što originalni recept zahteva ili pastu sa gomilom ulja i parmezana uradili ste isto kao da ste naručili salatu sa teglom nutele, dakle ništa :)) ). Takođe, koliko sam čitao, isprekidan post (intermittent fasting) uopšte nije nezdrav, naprotiv, samo, naravno, kada se unose adekvatne namirnice i kada se radi o dugoročnom životnom stilu a ne krakoročnoj dijeti. Ozbiljne studije su potvrdile pozitivne efekte ovakvog načina ishrane na metabolizma i hormonalnu ravnotežu, s tim što ja lično nisam za to, jer sam preveliki gurman da se lišavam većine hrane makar i na dva dana nedeljno :)
    (EU Citizen, 25. april 2017 20:25)

    # Link komentara

  6. Gomila gluposti. Keto nacin ishrane mi je jedini pomogao da se resim insulinske rezistencije i visokog holesterola. Rezultati mi nikada nisu bili bolji, osecam se fantasticno i lekari su prezadovoljni sadasnjim rezultatima analiza i pregleda. Naravno lekari misle da je poboljsanje od lekova a ne ishrane, ali ranije mi lekovi nisu pomagali.
    (Ivana, 25. april 2017 19:23)

    # Link komentara