1. @Marko
    Vi očigledno ne umete ni da čitate šta je napisano, ni da protumačite iole složniji tekst. Ja nisam napisao ništa o "slobodarskoj Americi", iako je, naravno, u poređenju sa EU, zaista zemlja slobode, već sam napisao da se tamo diže talas otpora (izbor Trampa je samo jedan od sistema) upravo protiv vrlo sličnih pokušaja da se zavede socijalističko-ljudskopravaška diktatura kao u Evropi. Razlika između Amerike i Evrope nije u tome da ne postoje socijalističko-birokratski kriminalci, postoje i tamo, već isključivo u tome da tamo postoji kritična masa slobodoljubivog i naoružanog sveta koji tu svoju slobodu ne da po cenu života, dok su većina u Evropi podanici i ovce koji uopšte ne shvataju sebe kao slobodnog građanina, već kao neku vrstu priveska države od koje traže da im izgrava dadilju a zauzvrat joj dopuštaju da im radi šta hoće. Zato je danas predsednik Amerike Donald Tramp (koji, razume se, nije idealan, daleko od toga, ali je ipak kakav-takav korak ispravnim smerom), dok se po briselskim, berlinskim i pariskim foteljama još valjaju Junkeri, Olandi i Merkelove. Britanija je takođe napravila korak u ispravnom smeru sa Brexitom, ali, kao što ovaj slučaj pokazuje, ostaje još mnogo toga da se uradi, Augijeve štale ljudskopravaškog socijalizma koje birokrati i demagozi pune gnusobama evo već pet-šest decenija, čistiće se jako dugo, jer je boleština duboko zašla i daleko otišla, a otrežnjenje i čistka još nisu valjano ni počeli, osim, donekle, u Americi.
    (EU Citizen, 16. februar 2017 20:58)

    # Link komentara

  2. Deca vole da spavaju s roditeljima, osećaju sigurnost, i treba im dozvoliti kad god požele. Ja imam dva dečaka. Dok sam ih dojila, spavali su pored mene. Kad su prestali da sisaju, spavali su u svom krevecu koji sam stavila pored svog kreveta. U dve, dve ipo godine prešli su u svoju sobu, ali čim su naučili sami da izlaze iz kreveca sami su dolazili kod mene u krevet. Kad bi se razboleli sama bih ih stavljala u svoj krevet jer mi je lakše da vodim računa kad su pored mene, a oni su bili smireniji i sigurniji. Uvaljivanje u moj krevet se proređivalo kako su rasli, ali trajalo je sve ukupno do puberteta, pa kad je jednom prilikom stariji pio antibiotik (imao je 12-13 godina), i ja ga, da sebi olakšam davanje leka noću, pitala da li bi spavao kod mene, on mi rekao "ti stvarno nisi normalna".
    Sad kad imaju 17-18 interesuje ih samo kad ću da odem negde na par dana.
    Puštajte decu da spavaju s vama kad god požele, na taj način se stvara čovek siguran u sebe, a ne edipovac, ma šta pričali psiholozi i sociolozi. Verujte svom instinktu i volite svoju decu. Jedino to je prirodno i vodi pravim putem.
    (Ja, 16. februar 2017 12:25)

    # Link komentara

  3. Da ce ga na usvajanje katolickoj ili protestantskoj crkvi, gde ne ce imati modrice, jer ce se svestenik sa velikom ljubavlju brinuti o njemu.
    (Nenad, Skopje, 16. februar 2017 06:12)

    # Link komentara

  4. olivera, vrti se jer mu je neudobno. vreme je da ga odvojite.
    (..., 16. februar 2017 01:10)

    # Link komentara

  5. Mozda bi neke stvari bile jasnije kada bi vidjeli tu majku i djecu.
    (gzola, 15. februar 2017 11:18)

    # Link komentara

  6. U šturom tekstu piše da su detetu od par meseci nađene modrice, ne detetu od godinu, dve... Očigledno da postoje i drugi problemi u toj porodici, ne samo spavanje sa decom. Nisu hranjena po preporuci (moguće da su šopana sa junk food, npr.) zapuštena psihički i fizički. .. Da li smatram da je u redu oduzimanje dece zbog sitnica? Mislim da nije, ali mislim da nije u redu ni da čitam u crnoj hronici o deci koja su ubijena zlostavljanjem u primarnoj porodici. U vrtiću mog sina su bile dve sestre koje su roditelji zanemarivali, nisu bile neuhranjene ili prljave, ali ih roditelji nisu vodili na operaciju koja je jednoj trebala(kukovi) pa dete ima velike probleme sa hodanjem. Drugu nisu vodili kod logopeda, pa je jedna vaspitačica "izboksovala" da logoped dolazi u vrtić. Ali dete je zbog problema u govoru poslata u specijalnu školu. Starija pada drugi razred drugi put, jer je mami lakše da joj napiše zadaću nego da radi sa njom. U školi su dobili jednu studenticu da je prati i pomaže. Usput, roditelji ne rade i užasno su inertni. Sada su dobili i treće dete -sina, pa su devojčice još više gurnute u stranu. Ne daje im se ni mrvica ljubavi, starija je postala agresivna u školi, napada decu bez razloga. Da li mislite da ni tim roditeljima ne sme niko ništa reći? Deca im nisu oduzeta, a oni imaju svu slobodu da ih upropaste do kraja.I da- sve se dešava u zemlji zapadne Evrope.
    (Reality, 15. februar 2017 10:13)

    # Link komentara

  7. kako bolesno!
    (VUK, 15. februar 2017 08:16)

    # Link komentara

  8. Nedopustivo mesanje drzave u porodicne stvari.
    (Bojan, 15. februar 2017 01:36)

    # Link komentara

  9. Strašno, ovaj svet je poludeo.
    (Pera, 15. februar 2017 01:22)

    # Link komentara

  10. Ovde svi pametuju. Kako dete od nekoliko meseci, koje leži ili samo sedi, što može sa otprilike 6 meseci, dakle ne krece sa samostalno, ima modrice?
    (Važi, 15. februar 2017 00:32)

    # Link komentara

  11. "neobicne modrice" - Zamislite djeca od 4,5,6...15 god imaju modrice po tijelu, bas neobicno!
    Mozda zato sto su to djeca, sto se igraju, padaju, udaraju se i sl!?

    Taj zapadni neoliberalizam (fasizam) nas sve unisti!
    (YIFY, 14. februar 2017 22:08)

    # Link komentara

  12. Modrice? Pa bojim se da su joj uzeli decu sa razlogom. Pogotovu sto se oglusila na upozorenja. Kako je uspela da napravi modrice deci u toku spavanja? Nesto tu ne stima.
    (Zeleni zmaj, 14. februar 2017 22:06)

    # Link komentara

  13. Imamo i mi primera gde od oca, nastavnika osnovne škole, oduzmu troje dece jer zive u losim uslovima posto on sa svojom platom ne moze da ih izdrzava i obezbedi odgovarajuci smestaj i daju ih u hraniteljske porodice. Onda tim hraniteljskim porodicama isplate za brigu 36000 dinara po detetu. Da su njemu dali pola od toga oni bi bili srecni i zadovoljni i visenego im je potrebno. Ali zakon je zakon a decu ko šiša.
    (Bela mečka, 14. februar 2017 21:41)

    # Link komentara

  14. @EU citizen

    Ta ista "slobodarska" Amerika oduzima decu ako ih slikas dok se kupaju u kadi. Desilo se nasim ljudima u SAD, bilo je i na B92.
    (Marko, 14. februar 2017 18:22)

    # Link komentara

  15. A zasto se ovde svi zeste i misle da su u pravu. Najvise me cude komentari koji odmah sebe stavljaju u prvi plan. Pa ne znamo sta se desava u toj porodici, tekst je vrlo stur. Secam se ovde slucaja kada su oduzeli dete puno modrica nekoj porodici jer je zajedno sa svalerom upravo majka zloostavljala svoje dete. Cini mi se da je to dete umrlo posle. Ima mnogo takvih primera. To sto je neko bioloski roditelj ne znaci automatski da je dobar !
    (Mici, 14. februar 2017 17:29)

    # Link komentara

  16. У неким државама је усвајање постало бизнис,јер усвојитељи добијају велику финансијску помоћ од државе.
    (niko, 14. februar 2017 17:06)

    # Link komentara

  17. Pa dete bi trebalo da spava samo u svojoj sobi ali ipak nije razlog to da ga joj oduzmu, modrice sigurno nisu od toga nastale normalno je da deca imaju modrice to se dešava kada naprimer se igraju pa padnu ili tako nešto..
    (sale, 14. februar 2017 16:57)

    # Link komentara

  18. Ovo postaje potpuno ludilo....
    (toto, 14. februar 2017 16:21)

    # Link komentara

  19. Meni izgleda da se u tekstu stvar pojednostavljuje i predstavlja da je samo spavanje sa detetom problem.
    Sasvim je normalno da majka spava sa detetom.Čak je i poželjno jer dodir/bliskost sa majkom (i ocem) daje detetu osećaj sigurnosti i pozitivno utiče na razvoj - do odredjenog starosnog doba a onda ide period odvajanja koji je nužan ali nije ni malo lak (čak psiholozi ponekad pomažu roditeljima u tome kada su ekstremni slučajevi u pitanju).
    Izgleda da je ovde problem u načinu spavanja majke,koji ona ne negira (pretpostavljam,inače bi pisalo) i odbijanju majke da shvati da tako ugrožava decu.
    To odbijanje majke da prestane sa nečim što očigledno može da pkodi njenoj deci mi nije jasno.Da li ima neki psihički problem (valjda bi i to pisalo). Opet,odluka mi se čini suluda.Čudno je što se ne pominje drugi roditelj.Kao da je preneto na taj način da bude bombastično i orivuče pažnju a da su bitne činjenice izostavljene.Nestvarno deluje ovako.
    (Komša, 14. februar 2017 15:54)

    # Link komentara

  20. mene su roditelji tukli i ne bi ih menjao ni za sta na svetu...za mene je batina iz raja izasla,a ovi sto danas deci dopustaju da nastavnicima cupaju kosu da se deru na starije da po ulicama od dece mozes samo psovke da cujes da puse alkoholisu se i duvaju nargile budu u gradu do 2 a nisu punoletni a roditelji ih brane jer ih vole kao...ne evo sada vam kazem vi ne volite svoju decu vas nije briga za njih eto toliko dakle ne roditelje koji svojoj deci znaju da postave granicu i koji nauce decu da kada probiju granicu da ce dobiti kaznu isto kao sto u zivotu kada napravis gresku placas je od svega do svega...dakle gospodo roditelji slobodno se malo umesajte u svoj posao i vaspitavajte svoju decu nemojte da bijete nastavnike kada dete sa njima ima problem
    (marko, 14. februar 2017 15:53)

    # Link komentara

  21. Neki novi moral, neka nova moda. Samo da mi takvi ne drze moralne pridike. Sta treba,cim se odvoji od sise vise nama mazenja , neznisti? Pa to i jeste ono najlepse da detetu podaris neznoat da bi jednog dana maxio svoju decu. Deca brzo prerastu taj period a zivotinje na svoj nacin maze svoju mladuncad. Ko u tome vidi perverziju neka ide da se leci!
    (Heterija, 14. februar 2017 15:47)

    # Link komentara

  22. @Nenad
    Pretpostavljam, da nemas decu kada ovako nesto pises
    (PDVNK, 14. februar 2017 15:35)

    # Link komentara

  23. @EU Citizen

    Po prvi put se 100% slažem sa Vama. Što reče jedan od komentatora, dete bi mi uzeli samo iz mrtvih ruku, makar odrobijao socijalnog radnika. Moja ćerka, (sveže dplomirani pravnik, trenutno na masteru u inostranstvu, inače veoma socijalno prilagođena i uspešna, nije što je moja), se do svoje šeste godine uporno gurala u krevet između mene i moje žene; imala je dobru argumentaciju, već tada se videla pravničko-advokatska crta: „Vidi koliki ste vas dvoje pa spavate zajedno, a ja da spavam sama. E pa ne može!“. Inače, u fazi učenja vožnje bicikla noge i laktovi su joj bili puni modrica, a povremeno je dobijala po zadnjici od majke; ja sam bio zadužen za psihološku obradu u fazi pubertetskog divljanja. Na kraju, i pored nas dvoje „zlostavljača“, ispade od nje čovek. A što se tiče ovih novih modela vaspitanja i regulative sa tim u vezi, nasilno nametanje rešenja koja potiču iz degenerisanih mikro-nacija sa severne periferije Evrope ostatku sveta se neće dobro završiti. To možda trenutno prolazi na okupiranom tranzicionom Balkanu, ali je i ljudima na Zapadu takvih idiotluka očigledno pun kufer.
    (Victorinox, 14. februar 2017 15:25)

    # Link komentara

  24. Znaci moja zena bi ostala bez dece xD
    Pa nek dodju socijalni radnici da ih smire kad krene dranje...
    (Artificial Intelligence, 14. februar 2017 15:25)

    # Link komentara

  25. Znaci ovde u Srbiji oduzeli bi 95% dece. A romima bi ostavili svu decu,oni ne spavaju u krevtu zato sto nemaju krevet.Brizna Evropa. Norvezani su tek posebna prica a zemlja sa najvise incesta u svetu. A decu otimaju svima,bnarocito strancima.Zaista i nama sto volimo red,disciplinu,uredan nacin zivota i mirna,vec ste ogadili tu EU.
    (spavamsababom_takozenuzovem, 14. februar 2017 15:19)

    # Link komentara

  26. Ode svet u onu stvar.
    (mikin, 14. februar 2017 14:46)

    # Link komentara

  27. Koliko dusebriznika ovde. Niko nije procitao da je dete imalo neobjasnjive midrice? Neobjasnjive su one koje ne mogu da se objasne i za koje roditelji nemaju obrazlozenje, tako da su posledica ili nemara ili zlostavljanja. Bolje je oduzimati decu nemarnim roditeljima nego ozakoniti torturu.
    (jasdf, 14. februar 2017 14:39)

    # Link komentara

  28. @marina vidi se da nemas decu. Vole deca da spavaju sa roditeljima vise od icega. To im daje osecaj sigurnosti. Zivim u inostranstvu i tamo deca spavaju sa roditeljima. Samo nocu predju. Ajd sto predju oni, nego predju i igracke pa onako svi zajedno na gomili spavaju. Manje je lakse kontrolisati jer su u krevetcu. Cim predju u veci krevet eto ih.
    (Samo zena, 14. februar 2017 14:35)

    # Link komentara

  29. a sto deca imaju povrede na telu to nikom nista? a botovi jel tako? kriva je majka.
    (Salerno, 14. februar 2017 14:34)

    # Link komentara

  30. Ne znam sta reci na ovu temu. Recimo, u Japanu je normalno da deca spavaju sa majkom cak do uzrasta od 10tak godina. Muz ima opciju ili da bude sa njima u istoj sobi/krevetu, ili da spava odvojeno. I to tako smatraju normalnim. Ima i izuzetaka, recimo, ali jako malo...

    Iz kojih razloga je ova majka to radila ne znam, ali sem ako ne zive u toliko teskim uslovima da ne mogu da imaju odvojene sobe, ovo mi nema opravdanje... Ima raznih kultura koje se dosta razlikuju od nase, ali ovo mi ipak nije bas najnormalnija pojava.
    (Vlad, 14. februar 2017 14:23)

    # Link komentara

  31. Evo jednog tipičnog primera pogrešnog primenjivanja brige o deci!?
    I posle se pitamo kako se to isto dete ne može osamostaliti sa 20 i kusur!?
    Umesto da se osvrnemo na majku prirodu i učimo od primitivnijih od sebe, životinja, kako one izvode na put svoje potomstvo, mi pravimo nauku o tome i normalno dovodimo sami sebe u zabludu!
    Ne bih da zvučim monstruozno ali trebali bi da se ugledamo na životinje koje žive u čoporima i koje svoje potomstvo izvode na pravi put a da se zna hijerarhija!
    Uvek mi je strašno bilo za gledati, kad alfa mužjak lava izgubi mesto, šta se dešava sa njegovim potomcima! A opet se sve to dešava za potrebe opstanka zajednice, kolko god to paradoksalno zvučalo!
    (Laki (je malo nervozan), 14. februar 2017 14:18)

    # Link komentara

  32. Htedoh nešto da napišem, ali mi ponestalo komentara na ljudsku glupost. Imali po nekada modricu, pa je to dovoljno da ih istrgneš od majčine ljubavi i onog osećaja koje dete ima prema majci. Užas! Sada će svakodnevno imati modrice na duši i srcu.
    (Pedja, 14. februar 2017 14:18)

    # Link komentara

  33. Novi Svetski Poredak u akciji...
    (kole, 14. februar 2017 14:08)

    # Link komentara

  34. моји Клинци су пуни модрица а да ни они сами не знају нити примете где су их задобили. У животу сам их никад физички кажњавао нити намеравам. једноставно кад се играју или трче негде закаче. све је то нормално.

    модрице могу бити и симптом опаке болести. шта ако не дај Боже пате од леукемије?
    (Пеђа, 14. februar 2017 14:04)

    # Link komentara

  35. Dobrodošli u toksični i nemoralni ljudskopravaški socijalizam, vaša deca više nisu vaša deca, već državna, i socijalni radnici i sličan birokratski talog bolje zna kako ih treba vaspitavati i hraniti od vas. A Velika Britanija je mila majka u poređenju sa najgrđim i najgnusnijim ljudskopravaško-socijalističkim satrapijama poput Norveške, gde se deca rutinski oduzimaju iz najbesmislenijih razloga, tipa da je neko pio alkohol pred njima (primer iz života). U mnogim evropsim zemljama se redovno demonstrira protiv norveških fašista, jer ima više slučajeva da se tako nešto desilo is tranim državljanima, samo što to srpskim medijima očigledno nije zanimljivo, naši vlastodršci se takvim zemljama ulziuju i preuzimaju njjihvoo bolesno zakonodavstvo. Nije čudo što se u normalnim državama poput Amerike digao narod i više neće da trpi tutorstvo levičarskih dušebrižnika i birokrata, i uskoro će ih staerati sve od reda u rupe iz kojih su izašli.
    (EU Citizen, 14. februar 2017 13:47)

    # Link komentara

  36. Neoliberalizam - novi fasizam.
    (AMG, 14. februar 2017 13:28)

    # Link komentara

  37. Samo iz mrtvih ruku.
    (otac jeremija, 14. februar 2017 13:22)

    # Link komentara

  38. Dete od 4 godine ima neobjasnjive modrice!? Dete od 4 godine!? Moj drugar ima sina, sad ce dve godine, to pada, ustaje, trci, puzi, skace... Mozda modrice odatle...? Ovo je stvarno neverovatno, da su moja deca, morali bi da me ubiju ako zele da ih vode!
    (Steve G, 14. februar 2017 13:16)

    # Link komentara

  39. To je, levicarski totalitarizam.
    (Zoki, 14. februar 2017 13:15)

    # Link komentara

  40. evropske vrednosti brt
    (objavite slobodno, 14. februar 2017 11:05)
    Naravno da su evropske vrednosti, deca nisu vlasništvo roditelja
    Postoje stručna lica koja određuju kako se ne sme postupati prema deci i to mora da se poštuje jer je to u interesu dece. Interes deteta je važniji od interesa roditelja.
    (Nenad, 14. februar 2017 13:13)

    # Link komentara

  41. Šta će joj deca od 4 godine u krevetu, to su deca koja treba da imaju svoju sobu. Valjda je poenta da odgajate funkcionalne i snalazljive jedinke a ne decu koja ce ostati sa mamama do 30te. Što majka može da upropasti muško dete ne moze niko! Imam u okruzenju dosta primera!
    (Mikiriki, 14. februar 2017 13:02)

    # Link komentara

  42. bolest ..
    (Aleksandar 21, 14. februar 2017 13:01)

    # Link komentara

  43. Njoj je bivalo sve bolje dok je citala presudu, mozemo samo da nagadjamo koliko ce biti bolje za 2-3 godine.
    (Cvarkov, 14. februar 2017 12:58)

    # Link komentara

  44. Da li postoji gora kazna nego da roditeljima oduzmu decu? Ma nek ostanemo milion godina zemlja trećeg sveta, samo da nam ne nametnu ovakvu kontrolu.
    (Madhva (Hare Krišna), 14. februar 2017 12:54)

    # Link komentara

  45. Zakljucujem da u Srbiji svi spavaju sa svojom decom, a po srpskim vaspitnim obicajima, savim je normalno da dete ima modrice po telu. To su te "istocne vrednosti" kojima tezimo.
    (EU, 14. februar 2017 12:47)

    # Link komentara

  46. Ne smem ni da pomislim na šta bih bio spreman da neko samo pokuša da mi ovo uradi...
    (vlado, 14. februar 2017 12:40)

    # Link komentara

  47. narode,crno nam se pice,nema vajde od pisanja komentara?
    (taraba majka, 14. februar 2017 12:39)

    # Link komentara

  48. Ovde ocigledno nije problem spavanje sa decom, vec nesto mnogo ozbiljnije.
    (Tijana, 14. februar 2017 12:38)

    # Link komentara

  49. Jesu ovi normalni? Pa naš stariji sin je posle jedne ozbiljne prehlade kad je imao 12mes spavao između mene i žene u krevetu i nije posle toga neke 2 god hteo da se vrati u svoj krevetić, jer je osećao sigurnost kod nas. Mlađi se sad isto tako noću uvuče kod nas dvoje.
    (Mile, 14. februar 2017 12:31)

    # Link komentara

  50. E bravo! Usvajanje će ih "usrećiti". Neka još obrate pažnju kakav će to stres izazvati kod dece i majke.
    (Madjo, 14. februar 2017 12:24)

    # Link komentara

  51. Grin(green)zeleni-istina!
    (Superhik, 14. februar 2017 12:21)

    # Link komentara

  52. ne citajte samo naslov
    (ssss, 14. februar 2017 12:21)

    # Link komentara

  53. Koliko ja mogu da zaključim, ovde je najmanji problem to što deca spavaju u krevetu sa majkom. Spava i moje dete samnom, ali nema modrice.
    (trut, 14. februar 2017 11:44)

    # Link komentara

  54. @True batman fan
    Pa sta ti je , to je danasnji svet. Znas li ti sta ga je domova na zapadu za decu? Svugde na zapadu je toga mnogo, ta udruzenja za banalne stvari uzimaju decu roditeljima i stavljaju u domovima jer i ti domovi moraju da zive a i placaju dobre poreze. Zivim u CH pa znam. Ucitelji u skoli pitaju kako je kuci, je l ti neko nekad vice za nesto, je l mama ovakva, onakva, tata isto...Spremni su decu da uzimaju za neke smesne stvari. Vise detetu ni glas ne smes da dignes. Posle se cude sto su sve vise deca losa...Okej uzeti decu pored roditelja alkoholicara i sve to slicno, ali da ti dolaze socijalni radnici zbog jednog vikanja...Jos je ovde sve to tako lepo slozeno, uradjeno. Znam primere ljudi za sve to.
    (Pa kako ne, 14. februar 2017 11:42)

    # Link komentara

  55. Мајка није апсолутни власник детета те оправдано одузимање није проблем. Без више детаља не могу да донесем суд о овом случају али у другом случају је једна жена у Енглеској пуштена на слободу иако је бившег напала пред дететом и одгризла му део ува. Суд је узео у обзир да детету треба мајка и није кажњена. Суд се није запитао каква мајка може да буде неко толико агресиван.
    (Опет ја, 14. februar 2017 11:39)

    # Link komentara

  56. Да није ово драконска казна, за нешто попут случајних нагњечења.
    (СрбинсонКрусо, 14. februar 2017 11:36)

    # Link komentara

  57. cudi me sto su deca imala modrice, majka je trebala nesto preduzeti .
    mozda tako spava pa je bolje po decu da spavaju odvojeno.zasto je i ona terala svoje i pored brojnih upozorenja.
    (sasa, 14. februar 2017 11:34)

    # Link komentara

  58. nije bas notnalno da deca spavaju sa roditeljima. pogotovo ako imaju svoje krevete.
    (marina, 14. februar 2017 11:32)

    # Link komentara

  59. Otišlo sve u...Honduras.
    Ima li igde mesto gde se može raditi i živeti kao ČOVEK?
    (Dragan, 14. februar 2017 11:31)

    # Link komentara

  60. Pa moj sin, svake noći dolazi izmedju nas dvoje da spava.
    (Mosel, 14. februar 2017 11:19)

    # Link komentara

  61. Grozno. Ne mogu da verujem. To su mala deca i nije stetno da spavaju sa majkom. Modrice kod dece mogu da nastanu na mnogo nacina, najmanje verovatno je da su nastale tokom spavanja sa majkom.
    (Stari Rabra, 14. februar 2017 11:16)

    # Link komentara

  62. teško da su joj zbog toga oduzeli i teško da su modrice nastale od spavanja sa majkom...veće zlostavljanje je u pitanju, a da deca treba da spavaju u svom krevetu -treba, a ne da ih majke koriste kao štit od spavanja sa mužem!
    (eto, 14. februar 2017 11:15)

    # Link komentara

  63. Ovo je jezivooo!!! Naše društvo sve više počinje da liči na Orvelovo...
    (Aleksandra, 14. februar 2017 11:12)

    # Link komentara

  64. joooj Boooze...sto neka kometa ne pogodi ove nadaleko poznate brizne ljude...i oslobodi nas ove njihove demokratije i racionalnosti koje malo po malo i mi usvajamo...na kraju ce majka moci samo da gleda dete kroz neprobojno staklo
    (kiza, 14. februar 2017 11:07)

    # Link komentara

  65. evropske vrednosti brt
    (objavite slobodno, 14. februar 2017 11:05)

    # Link komentara

  66. Ceo svet je apsolutno poludeo.
    (hjeronimus, 14. februar 2017 11:02)

    # Link komentara

  67. Ma svaka vam cast, dusebriznici, sada ce toj deci nesumnjivo biti bolje. Nemam reci, tuzno.
    (Vasi, 14. februar 2017 11:01)

    # Link komentara

  68. eto,moj sinko dokle je to doslo,mozda necete poverovati ali na zapadu nije uopste retkost da upravo ti toboznji briznici sami nemaju decu?
    (bagra ziva, 14. februar 2017 11:00)

    # Link komentara

  69. Naravoucenije, kad ti se dete uvuce u krevet trebas ga nasamarati i poslati u sobu.
    Valjda su to te evropske vrednosti kojima trebamo stremiti.
    (mrak, 14. februar 2017 10:59)

    # Link komentara

  70. Ma kakve modrice od spavanja..
    (Marko, 14. februar 2017 10:57)

    # Link komentara

  71. I ja spavam sa svojim petogodisnjim sinom u krevetu, samo sto ja imam modrice: mali gura, sutira, udara, grebe, vrti se po celu noc.
    (olivera, 14. februar 2017 10:49)

    # Link komentara

  72. Soft verzija eugenike. Nije Tesla dobro predvideo?
    (kl, 14. februar 2017 10:44)

    # Link komentara

  73. Bolesno... Koji normalan čovek može pomisliti da će deci biti bolje kod usvojitelja?
    Ovo je primer kako države posežu za silom da bi regulisale porodične odnose i relativizovale važnost porodice.
    I sve se to događa u zemlji koja je čuvena po kažnjavanju dece u školama, takoreći do nedavno. Licemerno.
    (sdned, 14. februar 2017 10:43)

    # Link komentara

  74. Strasno. Kako se samo usudila da se tako ponasa... Neverovatno, postoje gore zemlje od Svrbije...
    (Dr, 14. februar 2017 10:42)

    # Link komentara

  75. Pa ne mogu da se slozim da drzava uvek zna bolje od majke. Normalno je da dete padne i samo ustane. Nije normalno da dete zastitite od svake povrede i da zivi kao leptir pod staklenim zvonom.
    (Adam, 14. februar 2017 10:40)

    # Link komentara

  76. Bolesno! Ovo je pocetak oduzimanja dece od roditelja po rodjenju i njihovog vaspitanja po receptu kuvara iz novog svetskog poretka. Nanose deci nepovratnu bol koja ce da ih prati kroz ceo zivot zbog par modrica na nogama.
    (Vlada, 14. februar 2017 10:38)

    # Link komentara

  77. Ovo nema veze s mozgom na toliko nivoa da ne znam odakle da pocnem.
    (mirko, 14. februar 2017 10:32)

    # Link komentara

  78. Kad ih usvoje ,nece imati modrice.
    (to je tako ,kako je, 14. februar 2017 10:23)

    # Link komentara

  79. Sta ti je demokratija. Tako i treba gde ce majka i otac da znaju sta je dobro za njihovu decu, drzava je majka svima.
    (joj meni, 14. februar 2017 10:17)

    # Link komentara

  80. Nije poslušala preporuke za hranjenje dece i spavala sa njima!?!
    Dobrodošli u vrli novi svet.
    (m, 14. februar 2017 10:16)

    # Link komentara

  81. У енглеској децу има да васпитаваш како ти каже соц. радник, не како ти хоћеш !!!
    (да дс, 14. februar 2017 10:15)

    # Link komentara

  82. Zar nie jasno da je emotjvno ranjavanje koje ostavlja "modrice" na duši ceo život zbog odvajanje od majke milion puta štetnije po dete od fizičkog ranjavanja koje ostavlja kratkotrajne modrice bez dugotrajnih posledica?
    (MIsha, 14. februar 2017 09:53)

    # Link komentara

  83. Bolesno drustvo. Dete imalo modricu na nozi i sad na usvajanje?
    (Dusko, 14. februar 2017 09:50)

    # Link komentara

  84. Bolesnici....sudija i soc.radnici
    (Bojan, 14. februar 2017 09:48)

    # Link komentara

  85. "мајка се понашала као да она зна најбоље", не боље знају неки бирократа, социјални радник који је децу видео на 5 минута и судија који је само прочитао извештај. Свет је постао грозно место. Нови фашизам.
    (popeye, 14. februar 2017 09:44)

    # Link komentara

  86. hahahaha koji carevi su ova rođačka nacija.
    (dženkins, 14. februar 2017 09:40)

    # Link komentara

  87. Kao vrsta postajemo sve poremeceniji... Da majci oduzmes decu jer spavaju sa njom u krevetu...
    (True Batman Fan, 14. februar 2017 09:33)

    # Link komentara