Roditelji koji se plaše svoje dece

Kada se kaže „nasilje u porodici“ obično se misli na agresivne roditelje koji maltretiraju svoje dete. Ali zastrašujući je broj obrnutih slučajeva: deca maltretiraju roditelje, a oni o tome ćute – jer ih je sramota.

dw.de, Ameli Rihter
Pošaljite komentar
  1. Ako otac/majka popustaju detetu i dozvoljavaju da u periodu odrastanja sve postize kroz histeriju, plac, agresiju i dernjavu, naravtno da ce i kasnije kroz zivot i kao odrastao covek isto to primenjivati. Ne kazu za dzabe batina je iz raja izasla. Ne mislim na neko prebijanje dece, ali na po par samara preko du*eta u tim trenucima placa i agresine bilo bi lekovito. Cisto da od malena nauci da to nije pravi nacin za dolazak do zeljenih ciljeva. Neko ce vrv pomisliti zasto ga ne bi ostavili da se dernja i place dok se ne smiri, e pa zato sto bi to vremeno postajalo sve gore i gore, zato se treba to sankcionisati na vreme i to "zastarelim" metodama... Vrlo prosta metoda za razliku od danasnjih metoda koje psiholozi i pedagozi prepisuju. Doslo je vreme da ne smes na svoje dete da vices, a kamoli po koju vaspitno popravnu da mu prepises
     (SvL, 26. decembar 2016 23:42)

    # Link komentara

  2. Jako potresan tekst. Znam za slucaj kod nas gde se zena od 40 god.obesila, maltretirao ju je muz i njegova porodica a kad je sedamnaestogodisnji sin digao ruku na nju tu je bio kraj. Jako, jako tuzno. Mislim da do ovoh stvari najcesce dolazi jer kod roditelja dolazi do razilazenja u taktici vaspitanja. Mogu da se ne slazu oko cega zele al kad je odgajanje deteta u pitanju tu moraju naci zajednicki nacin i resenje. Ne sme jedan roditelj da staje na stranu deteta ako ga drugi grdi, barem ne pred detetom.
    (Tasmanijska djavolica, 26. decembar 2016 12:32)

    # Link komentara

  3. Nasilje roditelja nad decom, dece nad roditeljima, sestre nad sestrom ili brata nad bratom... Svega i svačega ima u porodicama. Iživljavaju se na članovima porodice jer znaju da ti ljudi ne mogu tek tako da ih otkače. Iživljavali bi se i na drugima, ali ne smeju jer bi ti drugi počeli da izbegavaju njihovo društvo.
    (cajka, 26. decembar 2016 10:32)

    # Link komentara