1. Ako je tako onda,jedva cekam tridesete!!
     (Patrik, 27. avgust 2016 00:03)

    # Link komentara

  2. Prvenstveno pazite koliko kalorija unosite, fizička aktivnost je neophodna za zdravlje u umerenim količinama (posle tridesete intenzivnije bavljenje većinom sportova generalno donosi više štete nego koristi, mada ima i izuzetaka, kao što je plivanje), ali ljudski organizam je izuzetno efikasna mašinerija za konverziju energije usavršena milionima godina evolucije tokom kojih je energija bila retka i nedostupna i vrlo su male šanse da u uslovima savremenog života možete da spalite sve što unosite ako jedete bez kontrole. Uz umeren stepen fizičke aktivnosti tipa nekoliko kilometara pešačenja, pola sata ili sat plivanja, vežbe ili sporta dnevno, dve i po do, ako ste akrivniji ili vaš posao uključuje kretanje, maksimalno tri hiljade kalorija dnevno, zavisno od pola i težine, ne bi trebalo da budu problem, ali ako vidite da dobijate kilograme, daleko je efikasnije smanjiti unos nego povećati stepen fizičke aktivnosti.
     (EU Citizen, 26. avgust 2016 07:27)

    # Link komentara

  3. Ovo je opšte poznata stvar u stvarno stručnim krugovima. Priča o usporavanju metabolizma je mantra za prodaju "magičnih" dijeta i napitaka koji "ubrzavaju" metabolizam. Ljudi uglavnom nemaju pojma šta je metabolizam i posmatraju ga laički a u pitanju je kompleskan biohemijski proces koji neće čaša "magije" da promeni.
    (DaRko, 25. avgust 2016 17:21)

    # Link komentara

  4. Dok sam bio probirljiv u ishrani, bio sam i mrsav, iako sam mlatio kolace dosta redovno i u ogromnim kolicinama. Ali kad je vecina hrane pocela da mi se svidja, uzletese i kile... Koliko sam skontao, kad napunis 40-45, moras biti stalno pomalo gladan samo da bi odrzavao kilazu, jer nikada ne mozes da istreniras koliko mozes da pojedes. Nema se ni snage, a ni vremena za takve treninge. :((((
    (Bokius, 25. avgust 2016 15:02)

    # Link komentara

  5. Nije tačno, neuporedivo smo aktivniji u četrdesetim - posao, kuća, porodica, svakodevne aktivnosti.
     (sanja, 25. avgust 2016 10:04)

    # Link komentara

  6. Sa svoje 32 zamenio autobus bicikom i smrsao skoro 15 kila. Ishranu skoro uopste nisam menjao.
     (Neko iz mase, 25. avgust 2016 09:00)

    # Link komentara

  7. probusite kasiku bez toga nista
     (ja, 25. avgust 2016 00:11)

    # Link komentara

  8. boze daj mi energetski efikasno auto, frizider i ves masinu, ali i telo koje ne mos naranit.
     (lerma, 24. avgust 2016 22:49)

    # Link komentara