Ne mogu da spavaju zbog grčeva

Procenjuje se da bolne kontrakcije u mišićima potkolenice ima oko 70 odsto ljudi starijih od 50 godina

Izvor: Novosti / B.Laćarak
Pošaljite komentar
  1. Ni najgorem neprijatelju ovo ne bih poželila.
     (Maja, Zadar, 3. maj 2016 13:23)

    # Link komentara

  2. ili imaju dijabetes. grčevi u nogama tokom noći su rani znaci ove bolesti. pošto se šećer akumulira u jetri koja ga noću luči i glukoza u krvi raste, ujutru se osećate ok, ali vam šećer noću razara organizam.
     (madmax22, 3. maj 2016 05:46)

    # Link komentara

  3. U mom slucaju je pomogao i kompleks vitamina B
    (anon, 3. maj 2016 03:27)

    # Link komentara

  4. Imao sam veoma jake i bolne grceve u listovima koji su me budili iz najdubljheg sna nocu. Od kako jedem po jednu banana dnevno nisam vise imao grceve
    (Bojan, 2. maj 2016 18:36)

    # Link komentara

  5. Poenta je da klaudikacije nastaju usled oboljenja perifernih arterija, a mogu se javiti i kod srcanih bolesnika. Klaudikacije predstavljaju grceve u potkolenicama koje nastaju prilikom hodanja i to na svakih 2-3 metara. Grcevi su toliko snazni da osoba mora da zaustavi hod. Ukoliko imate ovakve simptome, obratite se lekaru.
     (dr, 2. maj 2016 10:57)

    # Link komentara

  6. U čarterima jevtinih kompanija, u ogromnoj vrtešci Disneyland-a i u snu često gubimo ravnotežu do grčeva u dužim delovima tela. Narod pogrešno misli na "rupu u vazduhu", a rupa nema.

    Dovoljno je široko otvoriti usta, ravnomerim disanjem napuniti pluća kiseonikom i opustiti se u psihološkoj i telesnoj releksaciji. Grčevi i sve poteškoće će nestati u istom času, jer taj ukočeni doživljaj je bio neki tajni san ili strah primitivnog bića što u nama spava.
    (relaxation, 2. maj 2016 10:28)

    # Link komentara