Holesterol, pritisak, dijabetes, pušenje rizik za srce

Faktori među kojima su previsoka koncentracija holesterola u krvi, visok krvni pritisak, dijabetes, gojaznost i pušenje su odgovorni za polovinu smrti prouzrokovanih bolestima srca, pokazuje istraživanje sprovedeno u Americi na osobama starim od 45 do 79 godina.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. To su vec standardne price koje se godinama ponavljaju, ali ne objasnjavaju zasto npr. Japan spada medju zemlje sa najvecim brojem pusaca, a nalazi se na dnu po broju slucajeva infarkta.
    Ili kako mladi i zdravi sportisti umiru od infarkta, iako ne puse i vode zdrav nacin zivota.
    Kako se objasnjava cinjenica da lekari spadaju u profesije sa najvecim brojem infarkta, iako bi po logici stvari trebalo najvise da znaju o toj problematici i sredstvima za prevenciju?
    Svaki covek je drugaciji, ali holesterol i pritisak su uglavnom samo posledice, a uzroci su ipak neke druge stvari kao sto su stres i emocionalna napetost, konzumiranje hemijski preradjene i obogaljene hrane, rafinisani secer, nedostatak magnezijuma kao i vitamina C i D, manjak fizicke aktivnosti, fokalne inflamacije itd. znatno bitniji faktori.
    (nuq, 3. jul 2015 19:40)

    # Link komentara

  2. @feud
    Viđao sam takve kao ti. Ostavljali su cigarete kad je već bilo kasno.
    (Dobro razmisli, 3. jul 2015 12:48)

    # Link komentara

  3. @feud: kao pušač koji je imao 25 godina staža, sa najmanje 1,5 kutiju dnevno i već 5 godina nepušač, želim da ti kažem da grešiš. Pušenje je teška zavisnost koja prouzrokuje i takvo razmišljanje. Gledam ljude kako sebi kupuju cigarete i bez grupe savesti šalju decu u školu bez doručka što je najgore kao sasvim logično stvar. Ja nisam želeo da dođem u tu situaciju niti da mi doktor kaže da prestanem, tada je već kasno.
     (Brutus, 3. jul 2015 07:45)

    # Link komentara

  4. Volim cigarete i necu ih se odreci po cenu zivota.
     (feud, 3. jul 2015 00:57)

    # Link komentara

  5. Ukapirali smo, bukvalno sve nas moze ubiti.
     (Nenad, 2. jul 2015 22:41)

    # Link komentara