1. A zasto placate. Dogovorite se svi i nemojte da platite. Zasto, pa u Januaru je sunce bilo 15 dana a bice ga jos neki dan do kraja Januara. Pa prava zima nece biti ni mesec dana a placamo cele godine. Kada ne bi niko platio pitao bi ih. Ovako deri ovce. Pa u drugim zemljama staju sto je poskupeo taksi. Ne znam samo dokle ce ovako. Cene skacu, evro skace a plate manje. Deri ovce.
    (zo, 26. januar 2015 09:54)

    # Link komentara

  2. Finansijska situacija stanovnika Srbije je takva, na tako niskom nivou, da se mora omogućiti alternativni način grejanja stanova. Monopol koji drže gradske toplane je, u najmanju ruku , neprihvatljiv.
    Vlasniku stana se mora pružiti mogućnost da, u slučaju da ne može da plaća centralno grejanje, naročito nakon (nasilnog) uvođenja "ventila" da ima alternativu (el.energija,gas, peći na drva, ugalj...)
    Nije tačno da se CG , na zahtev vlasnika, ne može izključiti.
    (Neću CG, 26. januar 2015 09:28)

    # Link komentara

  3. Ugradite merače potrošnje(mere protok toplote na grejnom telu,što je radijator topliji više mere) na radijatore i termo ventile(isključuju radijator na zadatoj temperaturi),sistem radi jer ga imam i iz ličnog iskustva govorim.Evo i stanja:oktobar(15 dana grejanja)2520 din.,novembar 5248 din.,decembar 7520din.Za isti period stanovi koji nisu ugradili opremu dobijali su u proseku duple račune,jer se njihova potrošnja očitava sa glavnog kalorimetra,uvećana za 1 i po put.U mom slučaju,zajednička potrošnja se čita na glavnom kalorimetru i srazmerna je individualnoj potrošnji koju pokazuju merači na radijatorima.Stan je od 46m2,sa 4 grejna tela-radijatora,u zgradi je 29 stanova od kojih je 25 instaliralo pomenute uređaje.Prosečna temperatura u stanu je 22,23 stepena.Zgrada je građena 1979.godine,naselje "Bagljaš",Zrenjanin.
    (ALEKSANDAR, 26. januar 2015 09:10)

    # Link komentara

  4. Kome god planiraju da ponude da kupe te kalorimetre po zgradama, moj savet vam je da batalite, cista prevara. Racuni ce vam biti isti ili cak veci, ja sam jedini koji nije uzeo u mojoj zgradi, svi su me pljuvali... sada poslednja 3 meseca meni je racun manji od njih svih (isti je koliki je bio pre, dok je njima veci za 1000 dinara u proseku) i svi mi govore kako sam bio u pravu... Cista prevara, neko hoce da uzme novac :)
    (Brain, 26. januar 2015 00:09)

    # Link komentara

  5. Po potrosnji iako nema meraca!? Divota jedna..
    SRAMOTA!!!
    (paja patak, 25. januar 2015 22:47)

    # Link komentara

  6. Bolje da ste umesto kalorimetra ugradili elektricni grejac za radiator (mek cini cacak) jeftinije bi ste prosli. Ovako imate kontrolisano grejanje putem kalorimetra samo sto umesto struje placate sto pordje topla voda koju je vec nego drugi ugrejao i to naplacuje. Narode mucni malo glavom.
    (Aca, 25. januar 2015 18:53)

    # Link komentara

  7. Svaki korisnik daljinskog grejanja morao bi da zna: Da se isporuka toplotne energije za svaki objekat mora meriti u predajnoj stanici objekta, i da je to OBAVEZA PRODAVCA, a merna jedinica za energiju je kwh, i da je toplana u obavezi da postavi merni uređaj. Bez postavljenog mernog uređaja kalorimetra, Toplana nebi po zakonu mogla da obavlja svoju delatnost. Očitavanja stanja treba da se obavlja u prisustvu korisnika, mora da se popuni OTPREMNICA u kojoj će se uneti podatak o očitanom stanju kalorimetra a koju će potpisati lice iz Toplane i ovlašćeni korisnik. Na osnovu razlike očitanih mesečnih stanja, utvrđuje se količina isporučenih kwh koji množenjem sa prodajnom cenom daje UKUPNU OBAVEZU SVIH KORISNIKA. Toplana bi morala da RAČUN ispostavi skupštini stanara, a stanari su u obavezi da izvrše raspodelu po m2 ukupno zagrevanog stanbenog prostora svih korisnika. Tako se dobija cena grejanja m2 stanbenog prostora, što množenjem sa površinom svakog stana daje mesečnu obavezu svakog korisnika koji popuni uplatnicu i plati bez INFOSTANA. Ova pervara građana sa naplatom grejanja se organizovano sprovodi u celoj Srbiji. Korisnik je dužan da plati samo kwh koji se isporuče u toku grejnog perioda. Svi drugi nameti su nezakoniti i izmišljeni u cilju uvećanja iznosa obaveze. Međutim Vlast na ovakav način prikuplja nezakonito obmanjujući korisnike. U sezoni 2014/15 isporučeno je u OKT=4,4935 kwh/m2 stana; u Nov=11,9867 ; u Dec= 19,7822; a do 16.01 još 11,7343 UKUPN0 =47,9973 kwh/m2
    (Zoran Vukov, 25. januar 2015 18:37)

    # Link komentara