Zabava

Sunđer Bob Kockalone

Svaki dan u 09:30 Sunđer Bob Kockalone

Najmaštovitiji stanovnik Koralova

Priča o simpatičnom sunđeru, koju je pre 16 godina osmislio morski biolog i animator Stiven Hilenburg, smeštena je na dno obližnje lagune gradića Koralovo u Tihom okeanu, koji broji 538 stanovika a ima i važne lokacije kao što su veliki tržni centar “Školjka siti”, mesto na kojem žive meduze “Kofa sa pomijama”, zatim restoran brze hrane “Efgenija Krabe” i škola vožnje gospođe Pufne.
Svakog dana pratite dogodovštine Sunđer Boba koji živi u ananasu na dnu mora sa svojim kućnim ljubimcem, morskim pužem Garijem. Zaposlen je u restoranu kod Kebe Krabe čiji je vlasnik pohlepna kraba Efgenije Kraba. Specijalnost su mu pljeskavice čiji tajni recept skriva od svog najvećeg neprijatelja Planktona. Sunđer Bob ima najboljeg drugara od kojeg je nerazdvojan, morsku zvezdu Patrika, a prvi komšija mu je Lignjoslav. Veoma važna drugarica mu je I veverica Sendi Obraščić koja obožava karate i živi u staklenoj kupoli na dnu mora.
Sunđer Bob Kockalone, svaki dan u 09:30

više o seriji...

Pingvini s Madagaskara

Svaki dan u 09:30 Pingvini s Madagaskara

Avanture heroja iz zoološkog vrta

Major, Kovalski, Vojnik i Riko su četiri pingvina iz njujorškog zoološkog vrta. Oni su obučeni specijalnim veštinama, borilačkim i raznim drugim, pomoću kojih održavaju red u vrtu! Njihov najveći neprijatelj je otkačeni majmun -Džulijen, samoproklamovini kralj lemura i njegovi potčinjeni majmuni Moris i Mort, koji žele samo da se glupiraju i ne poštuju nikakva pravila!
Za Majora nema nerešivih problema, a iza svake slučajnosti on pronalazi zaveru! Vojničkom disciplinom pokušava da kontroliše ostale pingvine, ali i druge stanovnike zoološkog vrta, mada to ne ide baš uvekl od ruke. Vojnik je najmlađi i najemotivniji, brzo se oduševi, ali isto tako i rastuži. Kovalski je najpametniji i kada god Majoru zatreba bilo kakav izum ili analiza situacije, on mu se prvi nađe od pomoći, mada neretko nema pojma o čemu govori. Riko je totalno otkačen, neobuzdan i nepredvidiv. Nije baš najspretniji na jeziku, ali je majstor borilačkih veština. Konačno, njihov zakleti protivnik je autoritarni majmun Džulijen, samoproklamovani Kralj Lemura, čiji je jedini cilj da se svi u svakom trenutku provode i ne poštuju nikakav pravila, osim, narvno, njegovih.

Galileo

Svaki dan u 17:00 Galileo

Emisija o nauci i svakodnevnim životnim fenomenima

foto: Aleksandar Krstović

Čudan svet oko nas nastavlja da se okreće, a Galileo vas vodi na interesantna mesta, upoznaje vas sa neobičnim ljudima, predstavlja vam nesvakidašnja zanimanja i zabavlja vas na jedinstven način. Čuveni naučni revolucionar Galilej je promenio poglede na nauku svog doba, a istoimena emisija će promeniti vaše viđenje sveta oko nas. ”Galileo” je prava televizijska destinacija koja će vam otkriti sve tajne, fenomene i pokazati vam lepotu nauke, na najuzudljiviji, lagan, ali precizan i jedinstven način.

Niko ne zna sve, ali uvek možete da saznate više!
Galileo, svaki dan u 17:00

Voditelj: Miloš Urošević

O emisiji:

„Galileo“ je proglašen za najbolji nemački TV šou program koji se bavi naukom. Prvi put je emitovan 30. novembra 1998. godine, na nemačkom kanalu Pro 7.
Od svog prvog izdanja, „Galileo“ se sa velikim uspehom proširio na ceo svet, pa je emisija prikazivana u više od 10 zemalja, uključujući i Srbiju. Voditelj Miloš Urošević ima vrlo prisan odnos sa svojim gledaocima i obožavaocima, koji mu uvek pomažu tako što šalju svoja pitanja iz oblasti koje ih zanimaju. Kako sam kaže, moto ove emisije je ”Za sve koji imaju pitanja”, a ”Galileo” je tu da pruži prave odgovore.
Na društvenim mrežama u Srbiji ”Galileo” je uvek aktivna tema, a samo Fejsbuk stranica emisije broji više od 50.000 fanova. Na ovaj način zid između publike i ekipe emisije je srušen i svi zajedno postaju tim koji istražuje svet!
Od 2009, ustaljen je običaj da se, na kraju svake godine, pravi kolaž, odnosno godišnji pregled 50 najspektakularnijih snimaka emitovanih u ovoj emisiji tokom godine

24 minuta sa Zoranom Kesićem

Subota u 21:00 24 minuta sa Zoranom Kesićem

Boleće na proleće

U novoj epizodi emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem” u subotu od 21 sat očekuje vas mnogo dobre zabave, smeha i zanimljivih tema.
Dugoočekivani povratak Skupštine! Pauza je gotova, i poslanici su ponovo u svojim klupama. Videćete i kako je Aleksandar Vulin podržao zahteve studenata. U nedelji iza nas održan je 154. večiti derbi, a u večerašnjoj epizodi osvrnućemo se na tu utakmicu i "fudbalere iz džungle". Pogledajte i bisere lokalnih televizija, a jedan od njih je svakako kruševačka šifra "F" za glasače opozicije.
Ovonedeljni analitičar je pisac, Dejan Tiago Stanković, a specijalni gost u ovoj epizodi je pevač sevdalinki, Božo Vrećo.

Standardna ekipa emisije, zaželela se snimanja i već kidiše na aktuelne teme. “Bićemo nemilosrdni “, kaže voditelj Zoran Kesić. “Nepravdu ćemo lako i brzo uočiti i reagovaćemo munjevito, efektno i smešno. I da se ne lažemo, uopšte neće biti bezazleno po sve one koji čine no-no stvari. Odmah da im najavimo : BOLEĆE. Na proleće“.
Bez anestezije, svake subote u 21:00, po 24 minuta.

TV Čorba

Od ponedeljka do subote - svako veče posle filma TV Čorba

Glavni sastojak je smeh

Vreme je da se ponovo zakuva. U ovoj sezoni emisiju ćete gledati od ponedeljka do subote, svako veče posle filma. Saznajte koji su noviteti u emisiji koja je u rekordnom vremenu ušla u vrh liste gledanosti i u srca publike. Zabavne, duhovite, bizarne, besmislene, neobjašnjive i skandalozne teme u novoj sezoni obogatićemo novim rubrikama. Maloj, ali efikasnoj ekipi autora „kulinara“, pridružila se i stand up komičarka Jelena Radanović, beskrajno duhovita, britka i odsečna mlada dama koja ne veruje da je čaša polupuna, ni da je poluprazna, već veruje da iz te čaše svi su pili. Naš poligon i dalje su mediji, društvene mreže, rijaliti programi, tabu teme, ljudi i događaji sa kojima delimo 21. vek. Raznovrsno, zabavno, ponekad edukativno, nekad samo zato što nam se može - to je recept za našu "Čorbu" koja ima samo jedan cilj: da vas makne od gluposti i nahrani smehom.
Voditelj: Stefan Buzurović
Od ponedeljka do subote posle filma, reprizno u 18:00

TV Čorba - video

Čudesni mađioničar Dajnamo

Svaki dan u 12:15 Čudesni mađioničar Dajnamo

Zakoračite u svet iluzija

On je najoriginalniji britanski mađioničar novije generacije! Njegovo ime je Dajnamo, i on pomera granice magije i iluzije!
Priča o Dajnamu je priča o običnom dečaku iz Bredforda, koji živi jednim sasvim drugačijim životom. Njegovo interesovanje za magiju se razvilo na podsticaj njegovog dede. Pravo ime Dajnama je Stiven Frejn, a nadimak Dajnamo je njegovo scensko ime.
O tome koliko je fascinantan govori i to što je primljen u udruženje “Magični krug” , koje predstavlja najveću čast u mađioničarskom svetu, pridružeći se tako Dejvidu Koperfildu i Darenu Braunu.
Serija “Mađioničari” prati Dajnama, koji putujući po svetu ostavlja bez daha sve koje upozna, bilo da je to običan prolaznik ili Holivudska zvezda. Takođe, on voli da izvodi trikove koristeći neke od karakterističnih obeležja svakog grada koji poseti, kako bi iskazao zahvalnost ljudima za podršku koju mu pružaju.
Videćete raznorazne trikove, od onih sa kartama, pa do toga kada učini da neke stvari jednostavno nestanu! Jedan, od svakako najzanimljivijih trikova iz serije, je kada je u studiju Iana Brauna iz benda Stoun Rouzis, učinio da njegova gitara levitira, sa bubnjarskom palicom na vrhu trzalice.
Svetsku javnost je fascinirao kada je prepešačio reku Temzu, a ako bar malo verujete u magiju sigurno će oduševiti i vas!
Čudesni mađioničar Dajnamo, svaki dan u 12:15 na B92

više o emisiji