Filmovi

Ples sa vukovima

Sreda 26. jul u 21:10 Ples sa vukovima

Godina 1861, traje američki građanski rat. Poručnik Džon Dunbar nakon teške bitke otkrio je da lekari planiraju da mu amputiraju nogu, pa zbog toga odlučuje da izvrši samoubistvo jurišem na neprijateljsku liniju. To izaziva zbunjenost kod neprijateljske strane i čistom srećom njegova jedinica pobeđuje i on postaje junak. Dunbar napušta ludilo ratnog fronta i odlazi u mirna prirodna prostranstva Dakote, prema udaljenom utvrđenju. No nakon dugog puta otkriva da je utvrđenje napušteno i da ga posmatraju Indijanci. Kako bi uspostavio kontakt, odlazi u njihovo selo, ali na putu slučajno sreće ženu koju spašava... Ona je belkinja, ali su je odgajili Indijanci pa je smatraju svojom. Nakon početnih komplikacija Dunbar upoznaje poglavicu "Ptica koja udara", pa se sprijateljuje sa Indijancima i uči njihov jezik. Dunbar se zaljubljuje. S vremenom se potpuno stapa sa Indijancima i postaje jedan od njih. Pronalazi unutrašnji mir. Međutim tada na to područje upadaju američki vojnici, uhvate Dunbara i proglašavaju ga izdajicom jer se stopio sa indijanskom kulturom.Dances with wolves, 1990.

Žanr: drama

Uloge:Kevin Kostner, Meri Makdonel, Grejam Grin Režija: Kevin Kostner

više o filmu...

Cinkaroš

Četvrtak 27. jul u 21:10 Cinkaroš

Otac čiji je sin tinejdžer nepravedno optužen za dilovanje droge zbog čega mu preti zatvorska kazna od deset godina, s namerom da spasi svog sina po svaku cenu, sklapa nagodbu sa tužiocem da radi kao doušnik i da se infiltrira u kartel droge rizikujući sve, uključujući svoju porodicu i svoj život.Snitch, 2013.

Žanr: akcija

Uloge. Dvejn Džonson, Beri Peper, Suzan Sarandon Režija: Rik Roman Voug

više o filmu...

Nasilne mere

Petak 28. jul u 21:10 Nasilne mere

Ilajdža Kejn se ponovno suočava sa svojom prošlošću iz specijalnih jedinica i podiže iz pepela svoju uništenu jedinicu za posebne zadatke kako bi još jednom obavio posao za vladu.True Justice Violence of Action

Žanr: akcija

Uloge: Stiven Sigal, Sara Lind, Zak Santiago Režija: Stiven Sigal

više o filmu...

Nezamislivo

Subota 29. jul u 21:10 Nezamislivo

Napeti triler istražuje na šta smo sve spremni da bi zaštitili sebe i svoju zemlju. Kada nuklearni stručnjak postane ekstremista i postavi bombe u tri različita grada, antiterorističke snage stupaju u akciju i hapse ga. Ali lokacija bombi ostaje tajna. Dok vreme ističe, agent FBI Helen Brodi počinje da sarađuje s tajanstvenim ispitivačem poznatim samo kao "H" čije nemilosrdne metode donose rezultate. Troje likova stupa u žestok međusobni sukob i ono što sledi neverovatno je i kraju i nezamislivo.Unthinkable, 2010.

Žanr: triler

Uloge: Samjuel El Džekson, Keri-En Mos, Majkl Šin Režija: Piter Vudvord

više o filmu...

Ali

Nedelja 30. jul u 21:10 Ali

Ovo je priča o najvećem među velikima. Osvajanje titule šampiona. Prelazak u islam. Kritika rata u Vijetnamu. Oduzimanje titule. Zabrana. I povratak na vrh! Olimpijski prvak i jedan od najpopularnijih američkih boksera, dvadesetdvogodišnji Kasijus Klej ulazi u ring za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji praćen budnim okom svoje desne ruke Drua Bundinija i trenera Anđela Dandija.Iako je njegovog suparnika Sonija Listona smatraju favoritom, mladi bokser uverljivo će osvojiti priželjkivani naslov i postati prava nacionalna zvezda.
Međutim, njegovo prijateljstvo sa poznatim crnačkim vođom Malkolmom Iksom, zalaganje za rasnu jednakost i priključenje Naciji islama, nakon čega će promeniti ime u Muhamed Ali, doneće mu političke probleme. Oni će kulminirati kada buntovni i jezičavi sportista, nakon venčanja, odbije poziv za mobilizaciju i odlazak na ratište u Vijetnam.

Ali, 2001.
Žanr: biografski

Uloge: Vil Smit, Džejmi Foks, Džon Vojt Reditelj: Majkl Man

više o filmu

Okrug 37

Ponedeljak 31. jul u 21:10 Okrug 37

U ovom naučno fantastičnom ostvarenju reditelja koji potpisuje i filmove Fantastična četvorka i Predator, priča govori o dva novinara reportera koji prate elitnu vojnu jedinicu na najnegostoljubivijem mestu na svetu, koje je okruženo poslednjim preživelim vanzemaljskim borcima koji su izvršili invaziju na Zemlju. Svet je to možda i zaboravio, ali vanzemaljci planiraju i drugu invaziju na Zemlju, a vojnici su jedini koji mogu da ih zaustave…

Alien Outpost, 2014.

Žanr: naučna fantastika

Uloge: Rajli Maklendon, Adrijan Pol, Brendon Ore Režija: Džabar Raisani

više o filmu...

Hibrid

Utorak, 1. avgust u 21:00 Hibrid

Zvezde genetičkog inženjeringa Klajv i Elsa specijalizovali su se u spajanju DNK-a različitih životinja u svrhu stvaranja neverovatnih novih hibrida. Sada žele da upotrebe ljudski DNK i stvore hibrid koji bi mogao izazvati revoluciju u nauci i medicini. Ali kada farmaceutska kompanija sazna za njihovo istraživanje i zabrani ga, oni u tajnosti nastavljaju sa svojim smelim eksperimentom—rizikujući karijere i pomerajući granice nauke da bi zadovoljili vlastitu znatiželju i ambiciju. Rezultat je Dren, neverovatno, iznenađujuće lepo biće neuobičajene inteligencije i neočekivanog fizičkog razvoja. U početku, Dren izgleda daleko bolje nego što su se ikad nadali. Ali kako ona raste i uči nemogućom brzinom, njeno postojanje preti da će postati njihova najgora noćna mora.

Splice, 2009.

Žanr: naučna fantastika

Uloge: Edrijen Brodi, Sara Poli Režija: Vinćenco Natali

više o filmu...

Sudnji dan

Sreda, 2. avgust u 21:00 Sudnji dan

Otkrićem drevnog meksičkog hrama, grupa stranaca pronalazi tajnu drevnog naroda Maja koja predviđa sudnji dan. Četvoro stranaca je na sudbinskom putovanju 2012. godine. Slučajno se svi zateknu u drevnom hramu u srcu Meksika. Za drevni narod Maja datum kada su ovi putnici stigli u hram, 21.12.2012. ujedno je i posljednji koji je zabeležen u njihovom kalendaru. Naučnici smatraju kako je taj datum dan kataklizme koja je izazvana pomeranjem Zemljinih polova. Za sve ostale ljude taj dan proglašen je sudnjim danom...

2012 Doomsday, 2008.

Žanr: avantura

Uloge: Klif De Jang, Dejl Midkif, Ami Dolenc Režija: Nik Everhart

više o filmu...

Ona je najbolja

Četvrtak, 3. avgust u 21:00 Ona je najbolja

Ženski fudbalski klub za koji je igrala u školi odjednom je rasformiran, a brat blizanac se baš u tom trenutku javlja da neće stići na početak nastave. Odlučna da dokaže kako je dovoljno dobra i za mušku ekipu, Viola Hejstings se uz pomoć prijatelja prerušava u brata Sebastiana i zauzima njegovo mesto u školi. Ali ispostavlja se da je biti muško teže nego što je zamišljala, pogotovo kada joj se svidi cimer Djuk, kome se sviđa Olivia, a njoj sa druge strane, novi dečko u školi - Viola.
"Ona je najbolja", je adaptacija Šekspirove komedije u kojoj se, baš kao u originalu, Viola maskira u muškarca kako bi se lakše prilagodila životu u muškom svetu. Ljubavni trougao, koji se komplikuje zamenom identiteta čini glavni zaplet filma, samo što je ovoga puta radnja prebačena u današnje vreme. Uloge su poverene novim talentovanim glumcima. Uloga Viole pripala je slatkoj Amandi Bajns, Djuka tumači odlični Čaning Tejtum a Oliviju, Laura Remzi.

She's the Man, 2006.
Žanr: Komedija

Uloge: Amanda Bajns, Laura Remzi, Čaning Tejtum Režija: Endi Fikman

više o filmu...

Šta žene žele

Subota, 5. avgust u 21:00 Šta žene žele

Nik Maršal je reklamni stručnjak iz Čikaga, koji se ponaša nametljivo i superiorno. Zbog te bahatosti i neobaveznog načina života, propao mu je brak, a petnaestogodišnja ćerka Aleks, koja se upravo priprema za maturski ples, misli o njemu sve najgore. U Nikovoj marketinškoj kompaniji otvoreno je mesto kreativnog direktora, na koje i on puca.

No, generalni direktor mesto dodeljuje Darsi Mekgvajer, inteligentnoj i sposobnoj poslovnoj ženi, koja je došla iz konkurentske kompanije i stučnjak je za ženski deo tržišta. Nik pokušava da osmisli reklamu za tipično ženske proizvode, a pri pokušaju da uđe u žensku psihu doživljava nesreću, nakon koje postaje sposoban da čuje sve ono što žene žele i misle.

What women want, 2000.

Žanr: Komedija, romantika

Uloge: Mel Gibson, Helen Hant Režija: Nensi Mejers

više o filmu...