Filmovi

Put u kosmos

Petak 26. maj u 21:10 Put u kosmos

Godine 1947. u američkom avio centru test pilot Čak Jeger svojim avionom uspeva da probije zvučni zid. Sa njim se takmiču i drugi odvažni i ambiciozni letači, odlučni da budu najbolji. Deset godina kasnije, međutim, iz sovjetskog svemirskog centra sa uspehom se lansira satelit Sputnik. To izaziva paniku među Amerikancima koji žele da osposobe vlastiti svemirski program i ponovno postanu prvi i najbolji. Tada započinje mukotrpno testiranje najboljih pilota, sastavljeno od niza psiho-fizičkih testova. Iako je najbolji, Čak nije izabran, jer nema fakultetsko obrazovanje. Kao prvi astronauti na istorijskom projektu Merkuri odabrani su Džon Glen, Gordon Kuper, Gas Grisom Skot Karpenter i Alan Šepard.The Right Stuff, 1983.

Žanr: avantura

Uloge: Sem Šepard, Skot Glen, Ed Haris Režija: Filip Kofman

više o filmu...

Robin Hud

Subota 27. maj u 22:30 Robin Hud

U Engleskoj u 13. veku, Robin i njegova banda pljačkaša suprotstavljaju se korupciji u lokalnom selu i prkose kruni da bi uspostavili ravnotežu moći između kralja i njegovih podanika. Odmetnik ili heroj, ovaj čovek će postati večni simbol slobode za svoj narod. “Robin Hud” prati život vrhunskog strelca, nekada zainteresovanog isključivo za samoočuvanje, od njegovog služenja u vojsci kralja Ričarda I protiv Francuza. Nakon Ričardove smrti, Robin odlazi u Notingem, grad koji su ojadile korupcija despotskog šerifa i ogromni porezi, gde se zaljubljuje u temperamentnu udovicu Lejdi Merion, koja je skeptična u vezi sa identitetom i motivima ovog buntovnika iz šume. Nadajući se da će osvojiti srce Lejdi Merion i spasiti selo, Robin okuplja bandu čije ubilačke veštine mogu da se mere sa njihovom željom za životom. U zemlji oslabljenoj decenijama ratovanja, propaloj usled loše vladavine novog kralja i osetljivoj na pobune iznutra i pretnje izdaleka, Robin i njegovi ljudi upuštaju se u još veću avanturu. Ovaj netipičan heroj i njegovi saveznici pokušavaju da spasu zemlju od ulaska u krvavi građanski rat i još jednom vrate slavu Engleskoj.Robin Hood, 2010.

Žanr: akcija

Uloge: Rasel Krou, Kejt Blanšet, Metju Mekfadjen Režija: Ridli Skot

više o filmu...

Gladijator

Nedelja 28. maj u 21:10 Gladijator

Rimsko Carstvo, pred kraj 2. veka. Car Marko Aurelije pokušava da spreči prodor barbarskih plemena na severnim granicama u čemu mu presudno pomaže hrabri vojskovođa Maksimus. Posle pobede u krvavom boju, ostareli vladar upravo u Maksimusu vidi svog naslednika, iako ga u Rimu čeka njegov rođeni sin Komod. Doznavši da će ostati bez carske titule, beskrupulozni Komod odluči da ubrza stupanje na presto, Posle očevog ubistva naređuje ubistvo Maksimusa i njegove porodice.
Maksimus uspeva da izbegne smrt, ali ne i odlazak u roblje pri čemu ga kupuje Proksimo koji trenira najbolje gladijatore u Carstvu. Postavši Proksimov najslavniji borac u areni, Maksimus se zavetuje da će usred Rima osvetiti smrt svoje porodice.Gladiator, 2000.

Žanr: akcija, avantura

Uloge: Rasel Krou, Hoakin Finiks, Koni Nilsen Režija: Ridli Skot

više o filmu...

Zelena milja

Ponedeljak 29. maj u 21:10 Zelena milja

Godine 1935. robijaši zatvora Kold Mauntin, hodnik kojim se odlazi na pogubljenje nazivaju „Zelena milja“, zbog tamnozelenih pločica linoleuma koje prekrivaju pod. Pol Edžkomb je glavni čuvar u „Zelenoj milji“, kada stiže novi zatvorenik pod njegov nadzor. Džon Kofi je osuđen zbog sadističkog ubistva dve devojčice. Uprkos njegovoj telesnoj veličini i užasnim zločinima za koje je osuđen, Kofi se čini dobrim i lepo vaspitanim zatvorenikom, koji se pre ponaša kao nevino dete, nego kao tvrdokorni kriminalac. Uskoro, Edžkomb i dvojica njegovih kolega, Hauel i Stenton počinju da primećuju nešto čudno u vezi sa Kofijem. On je sposoban da obavi nešto što liči na čudo izlečenja među svojim sadruzima zatvorenicima, navodeći ih da se zapitaju kakva je on u stvari osoba i da li je uopšte mogao da počini zločine za koje je osuđen.The green mile, 1999.

Žanr: drama

Uloge: Tom Henks, Majkl Klark Dankan, Dejvid Mors Režija: Frenk Darabont

više o filmu...

Šangaj

Utorak 30. maj u 21:10 Šangaj

U decembru 1941. godine, neposredno pred ulazak SAD u Drugi svetski rat, američki mornarički obaveštajni oficir stiže u korumpirani Šangaj kako bi pronašao svog prijatelja, ali saznaje da je on ubijen. Rešen je da otkrije ko ga je likvidirao i zašto, počinje da radi u novinama predstavljajući se pod pseudonimom koji je već koristio dok je bio stacioniran u Berlinu. Tokom istrage on se zaljubljuje i otkriva da je njegov prijatelj upleten u veliku zaveru koju krije njegova sopstvena vlada...Shanghai, 2010.

Žanr: drama

Uloge: Džon Kjuzak, Gong Li, Džefri Din Morgan Režija: Mikael Hafstrom

više o filmu...

Smrtonosna kula

Sreda 31. maj u 21:10 Smrtonosna kula

Božićno veče pretvara se u stravičnu noć, kada u visokom, luksuznom neboderu izbije požar. Naime, održavala se zabava na kojoj su prisustvovale VIP zvanice, i jednako važni stanari zgrade. Dae Ho, menadžer zgrade i samohrani otac, bio je prinuđen da otkaže planove sa svojom ćerkom Hanom, kako bi radio na događaju. U međuvremenu, Jang Ki, legendarni vatrogasac, konačno je dobio slobodno veče, i želi da ga provede u miru, sa porodicom. I dok su svi uživali u zabavi, u jednom trenutku se dešava katastrofa, a Dae Ho i Jang Ki, će morati da učine sve kako bi spasili hiljade života, i svoje najmilije...The Tower, 2012.

Žanr: akcija

Uloge: Sang Kjang Kim, Je Jin Son, Kjang Gu Sol Režija: Ji Hun Kim

više o filmu...

Ridikove hronike

Četvrtak 1. jun u 21:10 Ridikove hronike

Pošto je izbegao nasilno odvođenje sa planete na kojoj se godinama sakrivao, furijanski odmetnik Ridik krade svemirski brod i kreće prema planeti Helion Prajm. Tamo provaljuje u kuću svog starog poznanika Imama Abua al Valida, koji je jedini znao gde je nestao pošto su obojica preživela čudovišta s Planete tame. Ali Imam nije izdao Ridika, već želi da ga uključi u borbu protiv invazije rase Nekrozora koja preti čovečanstvu u celom svemiru. Iako Ridik u početku odbija poziv, invazija Nekrozora i okrutnost njihovog lorda Maršala biće dovoljan razlog da neustrašivi Furijanac promeni mišljenje...
Film je nastao prema scenariju braće Džima i Kena Vita, a režirao ga je Dejvid Tuhaj, dotada poznatiji kao scenarista velikih projekata „Begunac“ i „Vodeni svet“. Uz Vina Dizela u filmu glumi i oskarovka Džudi Denč. Film je nominovan za dve nagrade Saturn, a zaradio je impresivnih 110 miliona dolara.


The Chronicles of Riddick, 2004.

Žanr: Akcija-avantura

Uloge: Vin Dizel, Džudi Denč, Kolm Fiore Režija: Dejvid Tui

više o filmu...