Filmovi

Igre gladi: Lov na Vatru

Nedelja, 23. april u 21:00 Igre gladi: Lov na Vatru

Drugi nastavak trilogije o mladoj junakinji koja se u totalitarnom društvu opet mora boriti na život i smrt. Nakon što je osvojila 74. Igre gladi, Ketnis Everdin vraća se kući sa svojim vernim prijateljem Pitom Melarkom. Ali pobeda ima i svoju cenu i njih dvoje moraju ponovno napustiti porodicu i prijatelje da bi se vratili u opasnu borbu do smrti. Ovaj put bi nemilosrdno takmičenje u kojem samo jedan može da preživi moglo zauvek da promeni Panem...The Hunger Games: Catching Fire, 2013.

Žanr: akcija, avantura

Uloge: Dženifer Lorens, Džoš Hačerson, Lijam Hemsvort Režija: Fransis Lorens

više o filmu...

Pronađena

Ponedeljak 24. april u 21:00 Pronađena

Ejpril Epner, učiteljica iz Njujorka, iz dana u dan gubi kontrolu nad svojim životom. Ostavlja je muž Ben, dan kasnije umire joj pomajka i na vratima joj se pojavljuje asistent lokalne radio voditeljke koja tvrdi da je upravo ona njena biološka majka. Ali to nije sve, Frenk, razvedeni otac jednog od njenih učenika, počinje da pokazuje interes za, sada već potpuno zbunjenu, Ejpril.Then She Found Me, 2007.
Žanr: komedija

Uloge: Helen Hant, Kolin Fert, Metju Broderik Režija: Helen Hant

više o filmu...

Ispod soli

Utorak 25. april u 21:00 Ispod soli

Detektiv Trujillo stiže u mali meksički grad da bi pomogao pri otkrivanju identiteta surovog ubice koji svoje izmučene žrtve krije u naslagama rudnika soli. Tragovi vode do srednje škole koju su ubijene devojke pohađale i do mladića Viktora koji sa svojim ocem vodi pogrebno preduzeće...Bajo la sal, 2008.

Žanr: triler

Uloge: Umberto Zurita, Plutarko Haza, Emilio Guerero, Irena Azuela Režija: Mario Munjos

više o filmu...

Gas do kraja

Sreda 26. april u 21:00 Gas do kraja

Ova komična akcija govori o bivšem profesionalnom vozaču koji je sada instruktor vožnje, i ne svojom voljom, pljačkaš. Piter Roberts je napustio je uzbudljiv svet automobilskih trka, i sada obučava druge za vožnju. Međutim, njegov sada miran život remeti novi učenik Sajmon Keler. On je došao na čas vožnje i prisilio Pitera da mu bude partner u jednoj pljački. Tako oni postaju begunci, i pokušavaju da se sakriju od mafije i policije, koja im je za petama...Drive Hard, 2014.

Žanr: akcija, komedija

Uloge: Džon Kjuzak, Tomas Džejn, Zoe Ventura Režija: Brajan Trenkard Smit

više o filmu...

Samarićanin

Četvrtak 27. april u 21:00 Samarićanin

Nakon što je proveo 25 godina u zatvoru, Foli želi u potpunosti da promeni svoj život, i u tome mu pomaže devojka Iris. Ali svaki početak je težak, pa ga ubrzo sustiže prošlost u liku Itana, sina njegovog nekadašnjeg partnera, koji ne dozvoljava da Foli živi u miru, već ga primorava da učestvuje u zločinu koji namerava da počini...The Samaritan, 2012.

Žanr: krimi drama

Uloge: Samjuel El Džekson, Luk Kirbi, Rut Nega Režija: Dejvid Viver

više o filmu...

Šesto čulo

Petak 28. april u 21:00 Šesto čulo

Dr. Malkolm Krou je ugledni stručnjak za dečije duševne probleme, poremećaje i bolesti. Kada upozna malenoga Kola, dečaka koga drugi ljudi smatraju čudakom, on ga podseti na jednog njegovog pacijenta, Vinsenta, jedinog kome nije uspeo da pomogne. Vinsent je odrastao u potpuno rastrojenog i poremećenoga mladića, a jednom se uvukao u kuću dr. Kroua i u njega pucao. Oprezno se približavajući Kolu, Krou polako saznaje dečakovu strašnu tajnu, on vidi mrtve ljude i oni mu se obraćaju. Živi u neprekidnom strahu od svega što vidi i od onoga što mrtvi od njega traže...The Sixth Sense, 1999

Žanr: drama

Uloge: Brus Vilis, Hali Džoel Osment, Toni Kolet Režija: M. Najt Šjamalan

više o filmu...

Ridik: Vladar tame

Subota 29. april u 22:00 Ridik: Vladar tame

Antiheroj Ridik je opasni zatvorenik u bekstvu kog traže svi lovci na glave u njima znanoj galaksiji. Ozloglašeni Ridik ostavljen je na sprženoj, naizgled beživotnoj planeti i smatra se mrtvim. Međutim, uskoro počinje da se bori za svoj život protiv vanzemaljskih predatora ubistvenijih od bilo kog čoveka na koga je dotad naišao. Jedini način da se Ridik izbavi jeste to da aktivira signal za hitne slučajeve i uzbuni plaćenike, koji ubrzo stižu na planetu u potrazi za svojim plenom. Prvi brod koji dolazi prepun je nove vrste plaćenika, smrtonosnije i nasilnije, dok drugim brodom komanduje čovek čija je potraga za Ridikom ličnije prirode. Uz vreme koje ističe i iščekujući oluju koju niko neće moći da preživi, njegovi lovci ne žele da napuste planetu bez svog trofeja – Ridikove glave.Riddick, 2013.

Žanr: naučna-fantastika

Uloge: Vin Dizel, Kejti Sakof, Karl Urban Režija: Dejvid Tui

više o filmu...

96 sati

Nedelja 30. april u 21:00 96 sati

Brajan Mils je jedan od najboljih tajnih agenta CIA. Život je posvetio poslu, ali kada je shvatio da zbog toga trpi njegova ćerka Kim, daje otkaz. Ona ima sedamnaest godina, živi sa majkom i bogatim očuhom Stjuartom, i bori se za samostalnost. Njena želja je da sa prijateljcom otputuje u Pariz. Majka pristaje da je pusti ali Brajan jedva daje svoj pristanak. Kada devojke stignu u Pariz na aerodromu upoznaju momka Pitera sa kojim podele taksi. Tokom priče one mu otkrivaju da će biti same u stanu, ne znajući da je on član Albanske mafije koja se bavi trgovinom ljudima. Kasnije tog dana u stan upadaju članovi bande. Kim se sakriva u jednoj od soba i uspeva da nakratko pozove Brajana, dok su otmičari već zgrabili njenu drugaricu. Brajan joj preko telefona daje instrukcije i traži joj da ne prekida vezu, kako bi mogao da isprati tok događaja. Otmičari je pronalaze u sobi a Brajan uspeva nakratko da razgovara sa jednim od njih i obećava mu da ga neće ubiti ukoliko pusti njegovu ćerku. Odgovor koji dobija je “Srećno”. On istog momenta polazi na put za Francusku kako bi spasao ćerku. Brajan sada ima svega 96 sati da pronađe i oslobodi svoju mezimicu, dok je ne pošalju u neku drugu zemlju…Taken, 2008.

Žanr: triler

Uloge: Lijam Nison, Megi Grejs, Famke Džensen Režija: Pjer Morel

više o filmu...