OnePlus 5T: Dokaz da odličan telefon ne mora da košta 1000$

OnePlus je poznat po telefonima sa snažnim specifikacijama zahvaljujući kojima može da konkuriše najjačim uređajima na tržištu, a koji su cenovno pristupačniji od konkurencije.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

Nakon što je nedavno predstavljen model OnePlus 5, juče je objavljena i njegova jača verzija 5T kojom je ova kompanija, smatraju tehnološki novinari, još jednom dokazala da dobri i kvalitetni telefoni ne moraju da koštaju hiljadu dolara, prenosi USA Today .

OnePlus 5T pokreće isti procesor kao i ranije predstavljeni model petice (Snapdragon 835), ali ima poboljšane kamere (zadnja kamera od 16 i 20MP i prednja od 16MP) i, zahvaljujući manjim ivicama oko ekrana, ovaj telefon sada ima 6.01-inčni AMOLED ekran (Full HD rezolucije), iako je po dimenzijama skoro identičan 5.5-inčnom modelu OnePlus 5.

Radi na verziji 7.1.1 Nougat Googleovog Androida, a kompanija ističe da će nadogradnja na najnoviju verziju Googleovog mobilnog operativnog sistema Oreo biti dostupna tokom sledeće godine.

Cena osnovnog modela koji dolazi sa 6GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenje podataka iznosi 499 dolara na američkom tržištiu, a ko želi model s više memorije (8GB) i više mesta za skladištenje podataka (128GB), moraće da izdvoji dodatnih 60 dolara – oba modela u prodaji će se pojaviti sledeće nedelje.

Od ostalih opcija treba spomenuti i senzor za otiske prstiju koji je smešten na poleđini telefona, ali i novu opciju za otključavanje telefona prepoznavanjem lica, bateriju od 3.300 mAh, mogućnost brzog punjenja i 3.5-mm ulaz za slušalice, koji sve veći broj kompanija odlučuje da izbaci iz svojih modela.

Opcije koje nedostaju ovom telefonu, a ima ih većina konkurentskih modela, su vodootpornost (nema zvaničnog certifikata, ali OnePlus navodi da telefon može da se koristi po kiši i može da izdrža pad u baru) i bežično punjenje, ali se pretpostavlja da za većinu korisnika nedostatak ove dve opcije ipak neće biti razlog za davanje nekoliko stotina dolara više na druge modele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.