Iznenađenje: Jedan model iPhone-a je prodavaniji od "osmice"

Prema informacijama jednog analitičara, Apple je prodao više modela iPhone-a 7 čija cena sada iznosi 549 dolara u SAD-u, nego iPhone-a 8 koji je 150 dolara skuplji.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

S predstavljanjem novih generacija iPhone-a cena starijih modela Apple-ovih telefona najčešće pojeftini za sto dolara, ali do sada većinu ljubitelja ove kompanije nisu interesovali stariji model, već najnoviji/skuplji uređaji.

Tako je bilo sve do ovog septembra. Prema informacijama analitičara KeyBanc Capital Marketsa baziranim na istraživanjima koja su sprovedena među operaterima u SAD-u i Velikoj Britaniji, čini se kako su se korisnici ovog puta odlučili za jeftiniji model, pa više ljudi kupuje prošlogodišnje modele iPhone 7/7 Plus, nego ovogodišnje "osmice".

iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. septembra. Međutim, već prvog prodajnog dana činilo se kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

U SAD-u je cena iPhonea 7 sa 649 dolara pala na 549 dolara (naravno, cena je mnogo niža uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s mobilnim operaterima), dok za iPhone 8 treba platiti čak 699 dolara.

Osim cene, jedan od razloga za ovakvu navalu za "sedmicom" mogle bi biti i brojne recenzije u kojima su novinari pohvalili iPhone 8 i 8 Plus. Većina njih složila se da ovaj uređaj nije doneo revolucionarne promene u odnosu na "sedmicu" - najveća – najveća razlika je u bežičnom punjenju, pa se za korisnike kojima to nije presudna opcija iPhone 7 zaista čini kao racionalniji izbor.

Ipak, analitičari smatraju kako razlog slabije prodaje iPhonea nije samo u povoljnijoj ceni "sedmice", već veliki broj ljubitelja ove kompanije i korisnika, kojima ističu dvogodišnji ugovori i treba da ih obnove, ne žele da kupe "osmicu", već čekaju početak prodaje iPhonea X.

Appleova desetka u prodaji će se pojaviti početkom novembra, ali na početku će biti dostupne ograničene količine ovih uređaja, tako da će ljubitelji ove kompanije koji s nestrpljenjem iščekuju "najbolji iPhone do sada" verovatno moraju da sačekaju nedeljama ili mesecima dok se dragoceni gedžet ne nađe u njihovom džepu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.