Apple pravi novu olovku za precizno kucanje i crtanje na ekranu

Kompanija Apple planira do 2019. godine da izbaci na tržište novu olovku Apple Pencil koja će korisnicima iPhonea i iPada omogućiti potpuno novu preciznost u kucanju, skiciranju ili crtanju na ekranu.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Nova Appleova olovka moći će se da se koristi za razne grafičke poslove, dizajniranje, animacije te svakodnevno pretraživanje interneta, slanje poruka i slično. Brojni grafički dizajneri i arhitekte koji su godinama verni Appleovim proizvodima posebno će biti zadovoljni novom olovkom uz koju će pojedine poslove moći brzo da rešavaju i na svojim mobilnim telefonima.

Kao i prethodni modeli Apple olovki, i nova će se brzo puniti uz USB kabl. Na primer, uz punjenje od 15 sekundi, olovka će moći da radi 30 minuta. Korisnici će moći da menjaju vrh olovke kada se istroši, a u svakom pakovanju će dobiti po jedan zamenski.

Osnivač Applea Stiv Džobs bio je protiv korištenja ekrana osetljivih na dodir, ali kako se vremena menjaju i tržište jača i iPhone telefoni su dobili velike staklene ekrane, a uskoro i olovku. Appleov najveći konkurent Samsung već u svojoj ponudi ima odličan telefon s olovkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.