Kako da se prebacite s Androida na iPhone?

Ako ste iz nekog razlog odlučili da otkažete vernost svom Android telefonu i pred vama je novi iPhone, to znači da ćete sve što imate prebaciti sa jednog na drugi uređaj, koji nisu sasvim kompatibilni.

24sata.hr
Podeli
Foto: play.google.com
Foto: play.google.com

Srećom, Apple je za one koji se odluče na prelazak pripremio i aplikaciju Move to iOS koja taj postupak olakšava.

Ono što morate da uradite je da se pobrinete za svoje podatke. Kod Google-a je stvar lagana jer su vaši kontakti, kalendar i pošta sinhronizovani s Google nalogom. Pritom treba da proverite koji su kontakti na SIM kartici pa i njih prebaciti na Google. Fotografije i druge dokumente možete takođe jednostavno sačuvati u Google Photos i Drive ili neki drugi cloud servis. Alternativno, ako ne verujete cloud servisima, prebacite važne stvari na svoj računar.

Na telefon instalirajte Move to iOS aplikaciju, a potom podesite svoj iPhone. Kad dođete do menija za sistem, odaberite "Prebaci podatke s Androida". Prikazaće vam se kod koji ćete upisati na Androidu. Kad telefon obavi svoje, upitaće vas i da li želite da preuzmete aplikacije koje ste imali na Androidu i sa App Store-a. Tu je prilika da pregledate šta ne koristite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.