Ovu opciju na iPhone-u konkurencija neće moći ni da iskopira

Rivalske kompanije će možda sačekati da vide koliko će biti popularna opcija prepoznavanja lica na iPhone 8.

Izvor: imagazin.rs
Podeli
foto: getty
foto: getty

iPhone 8 će prepoznavati lice u deliću sekunde

Prema Kuo-vom izveštaju, Apple je dve godine u prednosti u odnosu na konkurentne kompanije, zato što trenutno samo Qualcomm radi na sličnoj tehnologiji. Međutim, najverovatnije nijedan Android telefon neće dobiti ovu funkciju u bližoj budućnosti. KGI-ov analitičar je dodao da očekuje da konkurentne kompanije sustignu Apple tek 2019. godine na ovom polju, i to neće biti Samsung.

Ming-Chi Kuo inače zna šta se događa uz pomoć informacija iz Azije. On je bio prvi koji je govorio o iPhone opciji 3D prepoznavanja lica, a sada veruje da je Apple u zavidnoj prednosti nad suparnicima sa svojim novim biometrijskim identifikacionim sistemom. Ovo ne bi trebalo da bude začuđujuće ni malo, s obzirom da se Kupertinov čitač otiska prsta pokazao najboljim u 2013. godini. Čak ni Apple nije stvorio tako brz i siguran čitač otiska prsta do tada. Ova funkcija je sada bitan deo na svim pametnim telefonima top kategorije.

Vesti govore da će Apple-ov sledeći telefon top kategorije imati potuno novu redizajniranu prednju kameru koja će moći da skenira lice korisnika bez obzira na to koliko je loš ugao snimanja i svetlo zahvaljujući infracrvenom senzoru ugrađenom u kameru. Može se pojaviti još neka nova funkcija kao što je zaključavanje telefona kada neko neovlašćen pokušava da pristupi telefonu. Ako ovo bude funkcionisalo onako kako su obećali, Apple će verovatno ostaviti TouchID iza sebe. Prema nekim izveštajima to se može dogoditi ove godine.

Šta više, Kuo veruje da Qualcomm takođe radi na sličnoj tehnologiji, ali Apple je već u prednosti nad njima, što bi za rezultat moglo imati to da se ovo rešenje ne pojavi ni na jednom telefonu konkurentske kompanije pre 2019. godine. Sa jedne strane, oni možda ne misle da je 3D skener kompletan, dok sa druge strane Xiaomi bi mogao da bude prvi proizvođač koji će instalirati Qualcomm-ov skener na jednom od svojih telefona. Za sada će čekati da vide šta će se dogoditi Apple-u, bez ozbira da li će biti uspešni sa iPhone-om 8 ili ne, piše "iMagazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.