Apple omogućio preuzimanje mobilnog operativnog sistema iOS 11

Najnovija verzija Appleovog mobilnog operativnog sistema dostupna je za javno preuzimanje u beta verziji.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Gettyimages / ilustracija
Foto: Gettyimages / ilustracija

Nakon što je Apple na svojoj nedavnoj WWDC konferenciji najavio najnovije verzije svojih desktop (macOS High Sierra) i mobilnih (iOS 11) operativnih sistema, svi koji učestvuju u programu Apple Developer su imali mogućnost preuzimanja, instalacije i testiranja navedenih OS-ova.

Apple je relativno brzo omogućio i javno preuzimanje beta mobilnog operativnog sistema iOS 11.

Apple inače obično instalaciju svih beta verzija omogućava za javnost tek kada se isprave najkritičniji “bugovi” i problemi koje testiraju developeri, što znači da iOS 11 beta možete već sad da instalirate na svoj Apple mobilni uređaj, bilo da je reč o iPhoneu ili iPadu.

Preuzimanje i instalacija su sasvim jednostavni, iako Apple preporučuje da pre instalacije napravite bezbednosnu kopiju svega što se trenutačno nalazi na uređaju, uključujući i aktualni operativni sistem koji koristite, verovatno iOS 10.

Nakon što to uradite, dovoljno je da posetite stranicu https://beta.apple.com/sp/betaprogram/ i na njoj upišete Apple ID s odgovarajućom lozinkom. Ako nemate Apple ID, možete brzo i jednostavno da otvorite nalog.

Kada ste se prijavili, odaberite beta.apple.com/profile kako biste instalirali profil koji omogućava preuzimanje i instalaciju iOS 11 mobilnog operativnog sistema. Instalacija profila zapravo vrši potrebne predradnje za učestvovanje u testiranju ove, ali i svih budućih beta verzija iOS 11 na vašem uređaju.

Poslednji korak je klasična provera nadogradnji softvera za vaš Apple uređaj. Ako je profil ispravno instaliran, prilikom provere će vam biti ponuđeni preuzimanje i instalacija iOS 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.