Brisanje Facebook aplikacije duplo produžava trajanje baterije

Istraživanje koje je sproveo novinar Džon Koetsier pokazalo je da baterija nu pametnim telefonima traje duže bez najpopularnije društvene mreže.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Iako ovo nije veliko iznenađenje za korisnike društvenih mreža, Facebookove funkcije kao što su lociranje, notifikacije, prenos videa uživo, chat i slično, naročito mnogo troše bateriju.

Facebook aplikacija ne samo da troši bateriju zbog sinhronizacije koja se sprovodi u pozadini dok ne koristite mobilni telefon, već aplikacija zahteva mnogo radne memorije, pa ponekad može da deluje da usporava mobilni, naročito ako imate uređaj s manje RAM-a.

Tehnološki stručnjaci često navode da onemogućavanje atomatskog osvežavanja aplikacija može da doprinese produžavanju trajanja baterije. Međutim, sve dok Facebook prati lokaciju vašeg uređaja, kontinuirano će vam trošiti bateriju.

Osim Facebookove aplikacije i Messengera, bateriju mnogo troše i Snapchat, Netflix, Outlook i Gmail.

Amsterdamska kompanija AVG Technologies nedavno je sprovela analizu aplikacija koje najviše troše bateriju. Na njihovoj listi našle su se aplikacije svih najpopularnijih društvenih mreža, a Facebook na samom vrhu liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.