Stiže Google "Assistant" za Apple iOS operativni sistem

Rasprave oko toga koji je glasovni asistent bolji, kvalitetniji i pouzdaniji uglavnom se vode na relaciji Google - Apple i njihovih rešenja "Assistant" i "Siri".

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Printscreen YouTube/Droid Life (ilustracija)
Printscreen YouTube/Droid Life (ilustracija)

Opšte mišljanja je da je "Siri" postao sinonim za mogućnost korišćenja glasovnog asistenta na pametnom telefonu, dok je Googleovo rešenje, nešto kvalitetnije i pouzdanije, prvenstveno zbog bolje mogućnosti interakcije i simulacije razgovora sa korisnikom.

Iako je ovde reč o kompanijama koje uglavnom doživljavamo kao žestoku konkurenciju, poslednja, još uvek nepotvrđena najava, kaže da će "Google Assistent" uskoro biti dostupan na - Appleovom iOS mobilnom operativnom sistemu.

Google "Assistant" su, u prvom trenutku, mogli ga koriste samo vlasnici Google Pixel pametnih telefona, ali se sa vremenom njegova dostupnost proširila i na druge uređaje koji rade na Androidu.

Googleov glasovni asistent je, ponavljamo, ekspresno prepoznat kao sjajno rešenje koje na Androidu omogućava zaista izvanredno iskustvo glasovnog upravljanja i korištenja uređaja.

Android Police, specijalizovan za vesti u vezi sa Androidom donosi "pouzdanu, ali još uvek neproverenu informaciju" prema kojoj će na ovogodišnjoj I/O konferenciji Google predstaviti "Assistant" aplikaciju za Appleov iOS.

Krajem prošlog meseca, "Assistant SDK" je postao javno dostupan razvojnim programerima, pa se iz toga prilično jasno može zaključiti da bi mogao da se pojaviti na Appleovom mobilnom operativnom sistemu vrlo brzo. da li će se to desiti ovih dana ili do kraja meseca, ostaje da se vidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.