Hakeri ucenjuju Disney ukradenim filmom

Izvršni direktor kompanije Disney Bob Iger saopštio je u ponedeljak da grupa hakera tvrdi da je ukrala jedan od filmova i traži veliku sumu novca kako ne bi pustila film.

Izvor:
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prema Igerovim navodima, grupa je zahtevala da novac bude isplaćen u bitkoinima.

Nije otkriveno o kom filmu je reč, ali je rečeno da je Disney odbio da isplati hakere.

U međuvremenu je pokrenuta istraga u okviru koje će FBI pokušati da otkrije lokaciju hakera.

Naslovi koji su mogli da budu meta su Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, čija je premijera zakazana za sledeći petak i Cars 3, koji će u bioskopima početi da se prikazuje 16. juna.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Sajber virus "WannaCry" delo hakera iz južne Kine?

Stručnjaci za sajber bezbednost ustanovili su da bi sajber virus "WannaCry", koji je ugrozio više od 200.000 kompjutera u 150 zemalja, ranije ovog meseca, mogao biti delo hakera poreklom iz južne Kine, Hong Konga, Tajvana ili Singapura, piše list Saut Čajna morning post.

Vesti ponedeljak 29.05. 09:06 Komentara: 4

Tramp besni na Twitteru zbog "lažnih vesti"

Američki predsednik Donald Tramp, koji je bio, kak primećuju mediji, neobično odsutan na Twitteru tokom svoje devetodnevne međunarodne turneje, nastavio je danas da se oglašava putem svoje omiljene društvene mreže, i to žustrom "olujom tvitova" u kojima besni zbog "lažnih vesti".

Vesti nedelja 28.05. 16:25 Komentara: 3

Jakne koje pune mobilne uređaje bi uskoro mogle postati stvarnost

Ideja o laganim i udobnim jaknama koje proizvode električnu energiju da bi osvetile one koji uživaju u noćnom trčanju uskoro bi mogla da postane stvarnost. Naučnica koja se bavi istraživanjem materijala Triša Endrju sa Univerziteta Masačusets u Amherstu, uskoro bi mogla da proizvesti upravo jedan takav primerak.

Vesti nedelja 28.05. 14:44 Komentara: 2
strana 1 od 1613 idi na stranu