Gmail i Windows 10 će se slagati mnogo bolje

Pre nekoliko meseci Microsoft je najavio niz noviteta koje je trebalo da poboljšaju Windows 10 aplikacije Calendar i Mail. Međutim, sva poboljšanja tada su mogli da očekuju samo korisnici s Outlook ili Office365 nalozima. Sada, međutim, stiže i podrška za Gmail.

Tportal
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nakon mnogo godina borbe koju je Microsoft vodio s ovim Google servisom, kompanije su konačno počele da sarađuju.

Vlasnici Gmail naloga uskoro će tako moći da uživaju u novim mogućnostima aplikacija integrisanih u Windows 10. To uključuje Focused Inbox, brže pretraživanje, Interesting Calendars i druge opcije.

Focused Inbox se vremenom pokazao kao vrlo koristan dodatak za sve koji primaju mnogo email poruka. Ova opcija zapravo razdvaja inbox na "prioritetni" deo i "ostalo". Važne poruke (dakle, ne reklame, newsletteri i sl.) odlaze u "fokusirani" deo i korisnik može lakše da im se posveti. Focused Inbox radi sve bolje što ga više koristite, a poznat je i velikom broju mobilnih korisnika (iOS i Android platforme opciju imaju već neko vreme preko aplikacije Outlook).

Ipak, za početak, Gmail će moći da testiraju tek Windows Insideri, a kasnije bi trebalo da bude uključen u nekoj od nadogradnji Windows 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.