Novo razočaranje: HTC predstavio novu verziju Ultre od 880 evra

Današnje "neočekivano iznenađenje" iz tajvanske kompanije HTC još je jednom izneverilo očekivanja pokazavši da je svet smartfona bio preterano optimističan.

Izvor: klix.ba
Podeli

Umesto HTC-a 11, kojem se nadao i eminentni list Forbs, na policama će se naći nešto luksuzniji, već predstavljeni phablet U Ultra. Iako je još u januaru bilo poznato da će U Ultra dobiti svoju verziju sa safirnim staklom sa prednje i zadnje strane, HTC je odlučio da od svega napravi pravu malu dramu.

To je ujedno i razlog visokih očekivanja koja su se ogledala u HTC-u 11 kao nasledniku HTC-a 10. Nada je posebno bila izražena jer je U Ultra naširoko proglašen promašajem, kao uređaj koji za mnogo novca ne nudi ništa posebno.

U Ultra prekriven safirnim staklom, izuzetno otpornim materijalom i koštaće vrtoglavih 880 evra, što je oko 150 evra više od klasične verzije U Ultra koja je ionako ocenjena preskupom.

Ultru sa ekranom od 5.7 inča pokreće osmojezgarni procesor Snapdragon 821 od 2.15GHz, 4 GB RAM-a i interna memorija od 64 GB (128 GB u safirnoj verziji).

Zadnja kamera je UltraPixel 2 senzor od 12MP, sposoban za snimanje 4K videa i slowmotion videa na 120fps. Prednja kamera od 16MP omogućava snimanje 1080p videa. Slušalice se povezuju sa USB-C portom, preko kojeg se uređaj i puni, s baterijom od 3.000mAh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.