Podcast: Praznični dvobroj, CES, Amazon Alexa i 10 godina iPhonea

U novoj godini nove epizode! Ne jedna već dve, pričamo o CES-u i Amazonovoj dominaciji, ostalim zanimljivostima sa najvećeg sajma elektronike, novim HTC-ovim telefonima, ispraćamo Yahoo i osvrćemo se na iPhoneovu deceniju.

Izvor: B92
Podeli

Prva epizoda u 2017. posvećena je prvom velikom tehnološkom događaju u novoj godini. Kako je Amazon obeležio CES, a da nije ni otišao u Las Vegas, ko sve gaji veštačku inteligenciju i želi da nam "olakša" život. Šta ćete sve moći da uradite povikom "Alexa", šta je sve priključeno na cloud, machine learning i AI, veš mašine i automobili koji uče o vama, televizori koji se "lepe" na zid, Chrome OS i Android zajedno.

HTC je uskočio u AI voz, stigao je novi brend telefona (U) sa svojom pameću uz Googleovu. Vreme je i da se pozdravimo sa Yahooom, makar onim na koji smo navikli.

Ove godine navršava se 10 godina od legendarnog predstavljanja iPhonea, što je tema druge ovogodišnje, a ukupno osme epizode Tehnopolisa. Šta se dešavalo 10 godina pošto je Steve Jobs predstavio "widescreen iPod", "phone" i "internet communication device", šta iPhone znači za Apple ali i celu industriju.

Desetogodišnjicu posmatramo i kroz iPhone 7, kako je Apple napravio najbolji iPhone ikada, u isto vreme istog i drugačijeg od prethodnika, kako je Apple iz tehnološke avangarde prešao u biznis avangardu.

Pozivamo vas da zapratite @b92tehnopolis (@alexmiladinovic, @escapetofreedom) i postavite nam pitanja na koja biste voleli da čujete odgovore u emisiji. Pitajte u komentarima, na Twitteru, Mixcloudu ili kako god vam je lakše, radujemo se unapred vašim pitanjima. RSS feed je na starom mestu.

Hvala unapred i hvala na slušanju!

iPhone 7 i iPhone 7 Plus na test ustupla kompanija Sistem:i, Apple Solution Expert. Više o njima saznajte na sistemi.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.