Razer Blade Pro – desktop gejming sistem u laptop pakovanju

Razer je danas objavio njihov novi model 17.3″ laptop računara namenjenog igranju koji ima bukvalno sve iste komponente kao i desktop gejming sistemi vrhunskih performansi počev od procesora, preko grafičke pa sve do mehaničke tastature.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Razer Blade Pro je opremljen i7-6700HQ procesorom koji radi na taktu do 3.5GHz i pravom desktop Nvidia GeForce GTX 1080 grafičkom karticom sa 8GB GDDR5X memorije, dakle potpuno istom kao što se nalazi i u desktop računarima. Tu je i standardno 32GB DDR4 memorije dok se veličina SSD diska može birati a u svakom slučaju se radi o dva m.2 uređaja koji su vezani u RAID 0 pa se može uzeti opcija od 2x256GB, 2x512GB ili čitavih 2x1TB!

Što se Razer gaming opcija tiče tu je mehanička tastatura sa plitkim tasterima koja podržava i Razer Synapse i ima anti-ghosting funkciju na svim tasterima, kao i Killer mrežni adapteri i u vidu WiFi i u vidu Gigabitnog LAN porta. Ne treba zaboraviti ni 17.3″ ekran rezolucije 3840×2160 (4K) koji podržava i G-Sync.

Nekako je do sada uvek važilo pravilo da ukoliko želite gaming mašinu uzimate desktop, ali sada to više zaista nije pravilo. Računar sa svojih 3.54kg čak nije ni preterano težak a posebno je impresivno da je na najdebljem delu samo 22.5 mm visok, dakle dimenzije su solidno kompaktne!

Nažalost sve te novotarije moraju i da se plate pa je preporučena cena u Evropi za ovu zver od 4.200 eur pa naviše zavisno od kapaciteta SSD diskova.

Izvor: klanrur.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.