Izgubili ste telefon? Pronađite ga pomoću nove aplikacije

Verujemo da ste se svi barem jednom do sada našli u situaciji da nemate pojma gde ste zaturili svoj mobilni teleofn. Tražili ste ispod sedišta u automobilu, podigli sve jastuke na kauču... i još uvek ga niste našli? Google ima rešenje za vas.

Izvor: Jutarnji list
Podeli

Google je nedavno predstavio novu opciju koja pomaže korisnicima Androida da lociraju svoj omiljeni uređaj, a sve što vam treba je kompjuter.

“Ako se mobilni nalazi u blizini, otkrićete gde se nalazi zahvaljujući zvonjavi ili njegovu lokaciju možete da vidite na karti ako ste ga, na primer, zaboravili u kafiću.

Ova nova opcija jednostavnog naziva “Find my phone” (Pronađi moj mobilni) omogućava korisnicima da u Googleov pretraživač ukucaju 'find my phone' i koristi je.

Da bi aplikacija pravilno radila, korisnici moraju da se postaraju da koriste poslednju verziju instaliranu na prenosnom uređaju i da su istovremeno ulogovani na svoj Google nalog i na mobilnom i na kompjuteru. Tada će se na karti jednostavno pojaviti označena lokacija.

Ako, međutim, misle da im je uređaj ukraden, korisnici mogu da zaključaju mobilni putem Android Device Managera, izbrišu podatke na njemu ili promene lozinku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.