Samsung uskoro donosi skenere oka na tablete i druge uređaje

SRI (Stanford Research Institute) International je razvio liniju biometrijskih sistema, koje naziva Iris on the Move (IOM), a kako i naziv sugeriše, funkcionišu kao prenosivi gedžeti za skeniranje oka.

Izvor: benchmark.rs
Podeli

SRI je danas objavio da je Samsungu dao ekskluzivnu licencu za korišćenje ove tehnologije u mobilnim proizvodima. Izveštaji ukazuju i na to da bismo uskoro mogli videti i prvi uređaj koji implementira ovu tehnologiju.

Prema saopštenju za štampu, prvi Samsungov proizvod koji će implementirati tehnologiju skeniranja oka, jeste modifikovani Samsung Galaxy Tab PRO 8.4.

Tablet će biti prikazan 17. aprila na ovogodišnjem ISC West događaju u Las Vegasu. Uređaj će biti prodavan globalno preko "SRI partnera i distributera".

Navodi se da će IOM tehnologija u Samsungovom tabletu biti korišćena kao alatka za autentifikaciju identiteta, pre nego za otključavanje uređaja. Međutim, ovo bi mogao biti prvi korak u procesu zamene fingerprint senzora, na čije mesto bi došao skener oka, koji je precizniji i teži za hakovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.